Onko kumppanini psykopaatti tai narsisti??

Kaikukaipu

Olen seurustellut vasta muutaman kuukauden miehen kanssa, josta on tullut pikkuhiljaa kammottavia piirteitä esiin.
Seurustelumme alkoi nopeasti ja täydellisesti. Muutimme samantien yhteen, kaikki oli täydellistä ja sain jokapäivä kuulla kuinka hyvä tyttöystävä olen. Pian selvisi, että kumppanillani on alkoholiongelma. Viina astui kuvioihin ja riidat alkoivat.. Puhelintani tutkittiin päivittäin (facebook, viestit, sähköpostit, soitot jne..). Minun puhelin oli meidän, hänen puhelin vain hänen.
Koskaan viesteistäni ei löytynyt mitään mistä hän voisi suuttua, mutta aina puhelimen tutkinta johti riitelyyn. Riidat päättyivät aina niin, että minä anelen anteeksipyyntöä.
Kun juomista oli/on 4-5kertaa viikossa oli riitojakin enemmän. Seksiä emme harrasta kun hän juo, ja krapulassa hän linnouttautuu omiin oloihinsa eikä halua minkäänlaista kontaktia kanssani. Sitten (harvoin) kun seksiä on, tulee minulle sellainen olo kun olisin jokin hänen esine tai nukke, millä hän leikkii kunnes kyllästyy/tyydyttää tarpeensa. Välillä käymme yhdessä ulkona ja illanpäätteeksi riitelemme siitä miten minä olen vilkuillut muita miehiä (en tosiaan ole). Hän on häpeilemättömän mustasukkainen. Kuulen usein miten olen kauniimpi ilman meikkiä ja ilman laittautumista. Onkohan totta, vai sanooko vain, etten näyttäisi muiden miesten mielestä hyvältä?
Kumppanini ei halua tavata perhettäni, vaan kertoo usein humalassa miten läheiseni kohtelevat minua huonosti ja välinpitämättömästi (ei ole totta) ja hän on ainoa henkilö joka minusta todella välittää.
Riidat huipentuu usein siihen, että hän pakkaa tavaransa ja on lähdössä. Ei ole kuitenkaan ikinä lähtenyt, kun minä olen pyytänyt jäämään. Viimekerralla en pyytänyt, ja nousi uusi sota siitä etten välitä lähteekö hän.
Porukassa olessamme välillä hän nostaa minut jalustalle: kuinka kaunis ja hyvä kumppani olen,ja välillä nöyryyttää ja halveksuu minua. Asumme yhdessä, ja vuokran maksamme välillä yhdessä -välillä vain minä. Hänellä ei ole luottotietoja, ja olen ottanut omiin nimiini hänelle jos jonkinlaista vekotinta ja vaatetta. Arkemme on usein sitä ettemme keskustele tai vietä aikaa yhdessä -edes samassa huoneessa, vaikka olemme kokoajan ns yhdessä. Minä hoidan kaikki kotityöt ja saan silti kuulla miten laiska olen, miksen imuroi jokapäivä, miksi hänen kahvikuppinsa on tiskikoneessa, miksei paitaa joka on jätetty reppuun ole pesty jne..
Olen korvianimyöten rakastunut enkä halua tämän loppuvan. Olemme suunnitelleet tulevaisuutta pitkälle yhdessä ja haluan uskoa ja toivoa, että niin kävisi..
Silti mietin päivittäin miksi elän tällaisessa suhteessa missä en saa läheisyyttä, vaan joudun henkisenväkivallan kohteeksi. Silloin harvoin kun hän on mukava minulle, hän on todella paljon sitä ja uskottelen itselleni että ne kauniit sanat kerran parissa viikossa korvaa kaiken sen pahan mitä hän on tehnyt. Hän huutaa minulle miten yritän kontrolloida häntä, vaikkei minulla ole minkäänlaista otetta häneen ja asia on ihan toisinpäin. Töissä hän ei käy, ja silloin kun hän on muutaman tunnin ystävällän/isällään/jossain auttamassa tai tekemässä jotakin niin siitä puhutaan kokoajan ja kerrotaan jokaiselle. Kuinka väsynyt hän on kun on raatanut niska limassa jne.
Hän haukkuu usein exiäni vaikken ole missään tekemisissä heidän kanssaan, ja vaikka hän ei tunne heitä. Eksäni ovat hänen mielestään idiootteja ja tyhmiä ihmisiä.
Kännipäissään hän soittelee ja viestittelee omille eksille ja kerran kun kysyin onko samanlainen käytös hyväksyttävää minulta - vastaus oli "ei todellakaan, lähden samantien jos soitat joillekkin tyhmille eksillesi" kysyin "miksi sinä saat soitella" vastaus "se on eri asia"...

Minä haluaisin, siis todella TODELLA haluaisin uskoa, että tämä johtuu vain alkoholista tai joistain muista huolista (raha,työ).. Mutta entä jos hän onkin narsisti tai psykopaatti? Onko silloin järkeä edes yrittää??

Hän on niin karismaattinen ja ihana kun sille päälle sattuu. On myös kertonut miten kaikki kääntyy parhain päin ja miten haluaa onnellisen tulevaisuuden kanssani.

Auttakaa

17

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • neuvoa

      Kuulostaa kyllä siltä, että on vähintäänkin narsistista kyse. Narsismilla ja alkoholismilla on yhteys, mutta ei kaikista saa kaistapäätä. Ja kaistapäältä miehesi kuulostaa. Kannattaa varmaan miettiä, miksi olet valmis kestämään tilannetta ja olisiko joku toinen mies parempi vaihtoehto. Useimmiten kuvailemasi kaltaisilla ihmisillä ihmissuhteet vaihtuu kuin sukat, tai ainakin kumppani saa kestää jonkin tasoista pettämistä. Fyysinen väkivallattomuus varmaan saa pitämään suhteessa kiinni, mutta kannattaa muistaa että henkinen väkivalta on suunnilleen yhtä paha asia. Oikea rakkaus kasvattaa ja lujittaa henkisesti, eikä narsisti siihen kykene.

    • näin-------------

      Tuollaisen miehen kanssa ei kannata perhettä alkaa perustaan,eikä muutakaan yhteistä laittaan.Henkinen väkivalta pitemmän päälle voi tehdä myös ruumiillisen sairauden.Ihminen on kokonaisuus,jossa täytyisi olla kaikki "osaset" tasapainossa.
      Kirjoitit,että olette seurustelleet vasta muutaman kuukauden ja nyt jo tavallaan on arki tullut.Narsisti tekee juuri tuota,kehuu ja kohta samasta asiasta haukkuu.

    • satunnainenvastaaj

      tuossa on jo enemmän narsismin merkkejä kuin yhdessäkään itseni tapaamassa narsistissa. Ja sinun suhtautumisessa henkilöön on kaikki ja enemmänkin CO Dependent uhrin merkit

      kysykää jotain haastavampaa, tämä oli jo vähän liiankin helppo..

    • rhju

      Juokse karkuun vielä kun pääset. Tuskin tuollaista elämää haluat elää lopunikääsi?

    • uotila

      Olkoon kuka tahansa, ei tuollaista kannata katsella selvästikkään ei kunnioita sinua.
      Kysy itseltäsi: olenko onnellinen tässä suhteessa?

    • juoksevieläkunvoit

      Naps, naps..

      Kuulinko oikein, että olet jo katkaisemassa ensimmäisiä siteitä kyseiseen mieheen?

      Toivottavasti kuulin oikein!

      • Djkdkd

        Mitä tarkoitat??


    • HerätysNyt

      Ei juma.... Nyt. Nainen. Aukaise silmäsi. Lähde. Lähde heti äläkä katso taaksesi. Älä haaskaa elämääsi, sitä yhtä ja ainoaa, mikä sinulla on, tuollaiseen mieheen. Älä enää hetkeäkään. Aivan sama, onko hän narsisti, psykopaatti vai mikä, pelasta itsesi!

      • iuytrd

        samaa mieltä. LÄHDE, katso lähtemisestäkin joku ohjevideo tai jotain. muuten siitäkin tulee jonkunlainen väärinpäin käännetty show. lähde mieluiten jonkun miespuolisen tuttavan tai ystävän läsnä ollessa ja puollustaessa.
        jestas näitä mellastaa kaikkialla


    • tekstin.kemiallinen.merk

      Vaikuttaa, että tämä harhainen aloittajapappa keskustelee itsensä kanssa tässä ketjussa. Tuo teksti toistuu ainakin kerran viikossa. Jonkunlainen kriisi sillä on päällä.

    • rt8o34u8tyu38

      Viinan syytä kaikki, alkoholi ja huumeet vievät sielun ihmiseltä.

    • Mitä hyötyä on myydä elämänsä jollekin toiselle... kun niitä on kuitenkin vain yksi.
      Jos miettii hintaa elämän, kuinka kallis se olisi, yhden ihmisen...

    • Ninaihmettelee

      No huhhuh

    • Höpöhöpöhöpöhöp

      Trollinaainen trollailee!

    • tytär-1

      Vastaa rehellisesti yhteen kysymykseen. Oletko sinä ONNELLINEN?

      Itse asiassa sinä olet tämän parisuhteen ilmainen *palvelija* ja elättäjä, jolla on luottotiedot kunnossa. SINÄ, siis maksat teidän laskut ja vuokran, sekä hankit ruuan ja valmistat sen. Pyykkäät ja silität vaatteet ja siivoat kotona.
      Sekä käyt sen lisäksi vielä työssä.

      Jos toinen on työtön. Miksi hän ei siivoa ja valmista ruokia, sekä pese ja silitä teidän pyykkejä? Kyllä se mieheltäkin onnistuu. Mitkä on niin tärkeitä menoja, että TYÖTÖN ei näitä kotihommia jaksa/viitsi/ehdi tekemään? Sinun ollessa töissä?

      Ja tästä uurastuksesta sinulle riittää *palkkana* se, että tämä juopotteleva *loinen* taloudessasi, sanoo sinulle joskus, että olet kaunis.
      Todennäköisesti kuitenkin hän heti tuon sanomisen jälkeen pyytää sinulta jotain pikkupalvelusta, tai rahaa, jota sinulle ei koskaan makseta takaisin.

      Eihän tälläinen elämä voi tehdä ketään onnelliseksi.

      • eimullamuutatähän

        Millainen on parisuhde, jossa ylipäänsä pelataan hyväksikäytöllä? Pohditaan, mitä minä saan vastineeksi tuosta ja tuosta työstä. Jos parisuhteessa jo valmiiksi miettii, että olen orja tai olen alistaja, niin kyllä jotenkin tuntuu, että ei silloin kannata edes parisuhdetta yritääkään. Parempi tehdä ihan kirjallinen soppari, jos ryhtyy parisuhteeseen ja kirjata siihen myös molemmin puoliset purkuehdot.

        Ensin on oltava onnellinen yksin, että voi olla onnellinen toisen kanssa. Onnellisuus toisen kanssa sisältää myös sen, että kykenee myös olemaan onnellinen yksin, omissa jutuissaan, vaikka onkin parisuhteessa eli pystyy olemaan toisesta henkisesti ja fyysisesti riippumaton.


    • faktat

      Kumppanisi on alkoholisti ja hyväksikäyttäjä. Sinä olet läheisriippuvainen, jolla ei ole itsekunnioitusta. Elät harhassa ja turhissa toiveissa tulevaisuuden suhteen. Sinun unelmasi eivät tule koskaan toteutumaan tuossa suhteessa eikä alkoholistisi tule muttuumaan. Sano hyvästit onnelle ja tasapainolle tai laske tappiosi ja lähde suhteesta. Mitä kauemmin pysyt tuossa suhteessa, sitä suuremia tulevat olemaan taloudelliset ja emotionaaliset menetyksesi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1826
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      46
      1608
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1554
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1497
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1485
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1395
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1153
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe