VAKAVA 2015 Millä fiiliksillä?

Nipsu123

Mitenkäs se VAKAVA-koe teidän mielestä meni? Oliko vaikea/helppo? Millä fiiliksillä? :)

28

76

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Iinaipatius

      Ei menny huonosti, mutta ei mitenkään maailman parhaitekaan :D Vaikeimpia oli tehtävät, joissa oli taulukot ohessa jne.

      • Iinaipatius

        Niin ja harmi, kun ei näy niitä oikeita vastauksia mistään.


    • karoliiinaaaa

      Ihan ok meni... mutta tietääkö joku millon sen kokeen vastaukset tulee nettiin?

      • plaa

        Tulee nettiin kai samaan aikaan kuin tuloksetkin, eli 20.5. Mutta varmaan epävirallisesti jostain blogista tms. voi löytää aiemminkin :) Mullakin meni ihan ok :)


    • Vakavainen

      Aika vaikealta tuntui koe, aika tuntui loppuvan kesken. Olisi pitänyt ehkä taktikoida enemmän ja jättää epävarmoja vastaamatta siellä kakkososiossa kun ei mennyt miinuspisteitä. Yritän tässä ymmärtää noita miinuspisteitä, eli jos on esim. -1/7 niin tarkoittanee siis että miinusta menee yksi seitsemäsosa pistettä? Vai mitenkä, oonko nyt ihan pöllö kun en tuota tajua :) Oon tehnyt vakavan kerran aikaisemmin ja silloin päässyt myös sisään, nyt haen toiseen koulutukseen.

      • ristiriitaksi

        Mä taas aattelin, et -1p ja yhteispisteet on 7. Eli jokasesta väärästä vastauksesta -1 ? Tietääkö kukaan? Armollisempaa olisi tosiaan jokin muu! Minä tyhmä vastasin kaikkiin kun en enää ehtinyt lopuksi tarkistaa vaan mallinsin kaikki suoraan :-( eli toivottavasti meni hyvin ettei kaadu miinuspusteisiin. Koe oli ok, muutama helppo kysymys jäi harmittamaan kun en ollut varma vastauksesta.
        Lisäksi toi uskontoaiheisista "kuka mainitsi mitäkin", ei mtn varmuutta et ois oikein. En tosin käynyt valmennuskurssia, jospa siellä olisi eritelty uskontoaiheisia artikkeleitakin teemoittain ja tehtävä olisi täten ollut pässinlihaa.


      • Karoliiiiinaaaaaa

        Noin määkin sen ajattelin.


      • momol

        Miinuspisteiden laskusta , -1/7 tarkoittaa yhtä seitsemäsosaa, eli 1 jaettuna seitsemällä on 0,1428... -1/2 on taas 0,5 jne.


    • dificil

      Melko vaikea oli ja todella vaikea sanoa miten meni. Mielestäni 1. kysymys oli kaikista vaikein ja jäin pohtimaan sitä liian pitkäksi aikaa joten loppukokeen jouduin tekemään kauhealla vauhdilla. Taulukot olivat odotettua helpommat.

      • dificil

        B osio oli paljon helpompi kuin A...


      • Vakavainen

        Joo mulla jäi ihan sama fiilis että vaikea oli ja en kans osaa arvioida miten meni. Ja samoin, mä jäin jumiin siihen ykköseen ja meni aikaa hukkaan ja sitten tulikin kiire. B osio oli tosiaan helpompi, itse olin jo siinä vaiheessa hieman paniikissa ajan takia ja väkisin vastailin kaikkiin kysymyksiin kun en ehtinyt tajuamaan että olisi voinut jättää vastaamattakin eikä olisi mennyt miinusta...!! Että saahan nähdä....


    • vakavasti

      Mun mielestä ne uskonto aiheiset kysymykset oli kaikista vaikeimpii ja joo meinas mullaki aika loppuu keske :/ Koeaikaa ois saanu olla 3h, et ois ehtiny miettii esim niitä taulukoitaki vähä tarkemmi. Mut en jaksais millää oottaa kokeen oikeita vastauksii koska ei se koe loppujen lopuks hirveen vaikee ollu (verrattuna lukion kokeisiin) :)

    • Repuuttaja

      Mulla meni aika huonosti. Hiukan pettynyt olen itseeni. Ei mahiksia päästä. Meen avoimeen ja teen duunia ensivuoden ja olen kade kaikille ketkä pääsi. MÄ OISIN niin halunut. Kirpaisee. Luin kun hullu ja mutta luin väärin ja sekoilin kokeessa ja nyt sitten en saa unta koska harmittaa. Harmittaa pirusti. Meni hukkaan pitkä matka ja kalliit valmennuskurssit...

      Tai no ei hukkaan hukkaan :D Ensivuona uudelleen ja avoimen opinnot ei mee hukkaan ja sitten vaan paremmalla onnella ensivuona. Nyt olen ihan romuna pari päivää kun luin ja luin ja luin ja SITTEN SEKOILIN. Saan varmaan joku 20 pistettä vaan :D Mä en kestänyt niitä kompia... ja kaikki muutkin kysymykset. Aivan paskaa :(

      • dificil

        Mä osallistuin vaan sille netissä olevalle valmennuskurssille ja ilman sitä en olis kyllä tajunnut yhtään miten siihen kokeeseen kannattaa lukea. Siinähän ne kaikki taulukotkin selitettiin tosi tarkkaan. Jos ensi vuonna joudun uusimaan niin sitten ehkä osaan taktikoida paremmin kokeen täytössä esim täytän suoraan vastaukset matriisiin ja sitten korjaan jos jää aikaa.
        Mutta ei nyt vielä kannata murehtia ennenkuin vastaukset tulee. Ja pieni osa osallistujistahan vaan pääsee jatkoon. Mä näin unta että pääsin kokeesta läpi koska olin niin hermona. Aamulla kyllä vähän harmitti kun se oli pelkkää unta :)


      • Surumieli
        dificil kirjoitti:

        Mä osallistuin vaan sille netissä olevalle valmennuskurssille ja ilman sitä en olis kyllä tajunnut yhtään miten siihen kokeeseen kannattaa lukea. Siinähän ne kaikki taulukotkin selitettiin tosi tarkkaan. Jos ensi vuonna joudun uusimaan niin sitten ehkä osaan taktikoida paremmin kokeen täytössä esim täytän suoraan vastaukset matriisiin ja sitten korjaan jos jää aikaa.
        Mutta ei nyt vielä kannata murehtia ennenkuin vastaukset tulee. Ja pieni osa osallistujistahan vaan pääsee jatkoon. Mä näin unta että pääsin kokeesta läpi koska olin niin hermona. Aamulla kyllä vähän harmitti kun se oli pelkkää unta :)

        Kiitos Dificil kivoista sanoista :) Olen edelleen jotenkin puhki suorituksesta ja lukemisesta. Ainakin nyt tajuan mitä Lukeminen isolla L tarkoittaa. Mitään vastaavaa en ole koskaan ennen tehnyt. Ja minäkään en osanut taknikoida . Vastasin torvena kaikkiin kysymyksiin :D Ehkä ois pitänyt taknikoida. Oih kun harmittaa jos ja kun en pääse...

        Onnea teille ketkä pääsee... oon kade!


    • sml92

      Tuntui että meni tosi hyvin!!! Tuun saamaan varmasti todella hyvät pisteet ja kutsun Helsinkiin lo soveltuvuuteen :) yksi koulutus jo vakavasta saatu ja toista haen pyörimään yhtaikaa!

    • hmmmmmmmm

      Musta tuntu että tiesin melkeen kaikkiin vastaukset siinä B-osioissa, mut eka oli vaikeampi ja lisäks olin pässi ja jätin muutamia kohtia tyhjäksi kun en paniikissa lukenu kunnolla ohjeita. Toivottavasti ei jää siitä kiinni

    • Pisteet

      Hei selventäisikö joku miten nuo miinuspisteet meni, siis onko -1/7 miinus yksi piste vai miinus yksi seitsemäsosapistettä?

      • Hubertus90

        1/7 on yksi seitsemäsosa pistettä. Eli jos on 7 kohtaa ja vastaat kaikkiin väärin, saat vain yhden miinuspisteen. Eli siinä tehtävässä oli varaa vastata väärin. Toki se 7 pluspistettä houkuttaisi...


    • Siipie

      Millä valmennuskursseillä te olitte? Miten paljon erilaisia niitä oikein oli? Luin että joku oli maksanut omastaan 50e ja joku toinen 150e, isot haarukat...

      En itse yhtään tiedä miten itsellä meni mutta jos ensi vuonna uudelleen niin tulen kaipaamaan tietoa ainakin tilastotiedeosuuksiin ja tarvitsen siis valmennuskurssia vaikka ovatkin minusta ikäviä.

      Minusta siis on tosi epäreilua että mitään opastusta taulukoiden tulkintaan ei anneta vakava-materiaaleissa. Vähän kuin annettaisiin kirja ihmiselle joka ei osaa lukea ja sanottaisiin että joo, kaikilla on samat mahdollisuudet... No ei se asia ihan niinkään ole.

      • petoonirti

        50-150? Ite maksoin valmennuskurssista 400e


    • ristiriitaksi

      Tietääkö joku oikeita vastauksia suoriin... eli niihin regressiosuoriin, joissa kysyttiin lukutaitoasiaa. Miten vastasitte? Olisi kiva tietää, osasinko tulkita oikein tulokset.

    • panikoija

      Apua! Ootteko kattonu jo tulokset? Mä en uskalla...odotan kirjettä!!

      • Kalkkarokiärme

        Mjuu-u. Jatkoon pääsin. Kato vaa, nii ei tarvii jännityksessä elää.


    • syro

      Kokeen jälkeen oli sellainen fiilis, etten todellakaan voi päästä jatkoon sellaisella paniikkisekoilulla - viimisen puol tuntia istuin kokeessa ja pyörittelin peukaloitani, kun en enää viitsinyt alkaa käymään läpi vastauksiani... Mulla kun on siis tapana epäröidä/epäillä aina loppuvaiheessa ja vaihtaa oikeat vastaukset vääriksi, joten tällä kertaa menin sillä ensituntumalla ja se nähtävästi kannatti, kun löysin nimeni soveltuvuuskokeisiin kutsuttavien listalta! Iiks! Nyt vaan kiinnostaisi todella paljon tietää, että MINKÄLAISET ne soveltuvuuskokeet Jyväskylässä tarkalleen ottaen ovat? Mitä tuo ryhmätilanne ja haastattelu pitää sisällään? Jossain, en kyllä muista missä, sanottiin että siellä olisi joku taideainekoe, pitääkö paikkansa (sisältyykö esim ryhmätilanteeseen?)? Osaisko kukaan kertoa? Olen vissiin huono googlettaja kun ei tunnu sitä kautta vastauksia löytyvän :P

      • Jyväskylä_lo

        Mihin koulutukseen haet Jyväskylään? Lo:saa vaan psykologinen soveltuvuus koe, johon ei voi valmistautua yksilöhaastattelu :)


      • syro
        Jyväskylä_lo kirjoitti:

        Mihin koulutukseen haet Jyväskylään? Lo:saa vaan psykologinen soveltuvuus koe, johon ei voi valmistautua yksilöhaastattelu :)

        No kappas, senpäs tärkeän infon sitten menin unohtamaan tuolta, haha :D Siis lastentarhanopettajaksi olen hakemassa!


    • ristiriitaksi

      Reippaasti yli meni Helsingin haastattelurajojen. Tietääkö joku tarkemmin jatkotehtävistä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1346
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1282
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1194
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1167
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe