Silmälasien linssimateriaalit

Puolisokea

Miksi lasit likaantuu helposti? Ostin "halvalla tunnetusta silmälasien halpaliikkeestä lasit. Koska minulla on kehno näkö alaosissa 7,5 ja ylä osissä 5,5 niin ne on vaikea tietenkin toteuttaa. Ensin tuli Unkarissa hieotut linssit lähes puolen sentin paksuiset jolloin myyjäkin totesi että ei nämä nyt käy. Sitten hiottiin kotimaassa samaan hintaan uudet ja nyt vahvuus oli sitä mitä pitääkin. Koska olin tilannut linssit ns. "kaikilla herkuilla" eli myös kovapitaisena jne. uskoin että tuossa uusinnassa pätee edelleen sama. Nyt en ole varma mikä pinta näissä linsseissä on mutta ne likaantuu niin nopeasti että saan pestä niitä muutaman kerran päivässä. Se ei siis tarkoita pölyyntymistä vaan niihin muodostuu kummallinen rasva? Onko kellään tietoa tai kokemusta ko asiasta. Vanhat lasit eivät likaantuneet tuolla lailla?!

4

677

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näinsemenee

      Vastaus tuli jo sinun kirjoituksessa --> Ostin "halvalla tunnetusta silmälasien halpaliikkeestä lasit." Edelliset lasisi eivät tainneet olla halpaliikkeestä?

    • TKA

      Minä en myöskään ole ollut oikein tyytyväinen linssien puhtaanapitoon. Minulla oli aikaisemmat RODENSTOCK Superior, ei mitkään halvat, "kaikilla herkuilla". Niitä kuitenkin aina moitin, kun asioin Instrussa. Niihin tuli ihmeellinen kalvo ja sai pestä jatkuvasti. Naarmujahan ei kyllä tullut.
      Nyt taas sitten uusiksi kaikki. 2013 huhtikuun ja tämän vuoden huhtikuun välissä mennyt Instruun 2509e. Nämä menot silmäleikkauksien vuoksi, aina menivät uusiksi.
      Tähän viimriseen "kierrokseen" vaihtui linssien materiaali. Huomasinkin juuri, ettei näistä linsseistä olekaan "läpyskää" mitä merkkiä ovat. Liikkeessä kyllä kehuivat olevan paremmat mitä aikaisemmat.
      Samanlailla näitä uusiakin saa olla pesemässä. Nyt en voi muuta ajatelle, että sormenjälkiä (niitähän niiden täytyy olla) tulee ehkä meikeistä. Jos vaikka miehillä ei laseissa sitä vikaa.

    • Optiker

      Silmälaseissasi on kovanpinnan päällä heijastuksenestopinta. Se estää valkoisen valon heijastumisia. Tämän huomaa kun katsoo valokuvia ihmisistä, toisilla rillipäillä ei näy silmät ja toisilla näkyy. Kun tämä pinta likaantuu, se toki näkyy. Näissäkin pinnoitteissa on laatueroja. Koska ihmeessä kuluttajat oppii ettei halvalla saa hyvää?!?!

    • Anonyymi

      Vanhoissa silmälaseissani linssit eivät olleet juuri koskaan likaiset. Näitä uusien silmälasien linssejä saa jatkuvasti puhdistaa. Vähän väliä niihin tulee joku "paskakalvo" jota saa hinkata.

      On se kumma kun laseista maksaa 600 euroa kaikilla herkuilla, pinnoituksilla yms. ja huonompaan menevät....

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1535
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1228
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      3
      1225
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe