Tilaanko / auttaako

Mitä-asiantuntijat-tästä

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Otostiini

      Kaikkea sitä valmistetaan ja myydään uskomattomilla selityksillä. Jos tämmöisestä iki vanhasta tekniikasta (TiO2 anataasi) olis apua homeongelmissa, sen olisi lanseerannut jo 100 oikeaa asiantuntijaa 20 vuotta sitten.

      Kysymys ei todellakaan ole mistään uudesta ihmeaineesa ja uudesta nanotekniikasta. Titaanidioksidia on kaikissa nykyaikaissa valkoisissa maaleissa valkoisena väriaineena (pigmenttinä). Osassa se on ko. anataasi -muodossa. Ja hyvin kasvaa homeet maalipinnoilla. Puhumattakaan, että maalilla voitaisin estää homeiden kasvu rakenteiden sisällä ja siellähän ne homeongelmat on.

      Tilaipäisesti apua voi saada erityisen tehokkaista ilmanpuhdistimista. On vain varmistettava, että niissä on kunnon HEPA -suodattimet ja kilokaupalla aktiivihiiltä eikä laite saa tuottaa myrkyllistä otsonia.

    • realiteetti

      Sisäilmaongelmat kannattaa selvittää mittauksin.
      Selvitä ensin se onko ongelma todella rakenteellinen vai ilmanvaihdollinen?
      Rakenteelliseen ongelmaan saa suuntaa-antavaa tietoa sisäilmamikrobitestillä tai esim. homekoiraa hyödyntämällä. parhain tulos kuiteniin saadaan ottamalla rakenteesta ihan fyysinen näyte ja siitä näytteestä laboratorio testi. Työskentelin erääillä hämäläiskouluilla ja näin siellä ihan käytännössä sen , että perustellinen tutkimus rakenteesta irti poratusta näytteestä antoi parhaimman vahvistuksen ongelmasta. Kaikki muut testit oli suuntaa-antavia. Kosteus nousi maaperästä ylös ja turmeli rakenteet. Kyseisen koulusiiven alakerta purettiin ulkoseiniä lukuunottamatta ja purun yhteydessä ongelmat näkyivät ihan paljain silmin. Rihmastoa kasvoi jo tiilien sisälläkin ja nämä kohdat jyrsittiin ja muurattiin uudelleen. Taikatemppua ei homeongelmaan ole. Vain rakenteellisten ongelmien löytäminen ja fyysinen purkaminen on avain oikealle tielle.Jos ongelma on laaja, on otettava järki käteen ja laskettava mikä kannattaa pitemmän päälle? Uusi rakennus vai korjattu.Tuossa esimerkkitapauksessa vanha saneerattiin, koska kunnilla on todella budjetit olemattomat, eikä valtiokaan niin paljon vastaan tule kuin annetaan ymmärtää.

      • vertti-eetu

        Mitään sisäilmamittuksia ja huuhaa koiria ei kannata käyttää homevaurioepäilyssä. Näytteet pitää ottaa riskirakenteista, siellä se homeongelma on jos on. Oikea paikka löytyy yhdella tutkimuksella, enempää porukkaa ja useampia erilaisia, kalliita mittauksia tai etukäteiskäyntejä kahvin kera ei tarvita.


      • Vertti-eetu

        Valitettavasti Allu taas vauhdissa kirjoittelee nimimerkilläni. Ei se mitään keväisin Allu on pikkasen tollo. Syksyisin sitten vähän kai pörrö nätisti sanoen. Vuh vuh!

        Sisäilmamittauksista olen Allun kanssa samaa mieltä. Meillä Munters teki nekin petollisella tavalla MCF PHMG homeentappojen tai myrkytysten jälkeen. MCF PHMG on pitkäkestoinen myrkky. Sitä ei tiennyt paikallinen terveydensuojelu ja yksi lääkintöneuvos sortui valehteluun. Sattuuhan sitä "isokenkäisillekin" vahinkoja tässä hyvien veljesten yhteiskunnassa.

        Järvisenkadulle Raksystemsin kaveri teki kaksi petollista sisäilmamittausta Andesrenin keräimellä. Manipuloi näytteitä ja siitä lähtee rikosilmoitus kunhan kerkiää. Että samaa mieltä Allu oon sun kanssasi rehellisesti sanoen.

        Minä tilasin homekoiran tai niitä tuli kaksi TA-ASO homepaska-asuntoon Kolmenässänkuja 7 C 14. Homekoirat oli Hollolasta. Merkkauksia tuli ja samat koirat tilasi sitten vittumainen isännöitsijä 17 muuhun asuntoon. Ei ole tarvinnut katua homekoirien tilaamista minun. Siitä vittumaisesta isännöitsijästä en tiedä, mutta luulisin, että taitaa katua. Allun homeleipätestit ja alle gramman näytteet ääntä päästämättä ja rakenteita rikkomatta on täysin pärseestä.

        Mutta mikäs siinä, parempi olisi katua isännöitsijän sen Kolmenässänkujan petosten tilaajan, kuin katsella katua ja katua. Joku saattaa pian petoksista hermostua ja pistää pari laakii pataan.


      • aaarghhhhyhyhyhyi

        Kovat on olleet myrkyt Allulla kun noin sekaisin, että alkaa vertti-eetun nimimerkillä täällä homekoiria haukkumaan. Että alle gramman näytteillä vielä rakenteita aukomatta. Voi pyhä jyssäys sentää, kaikkea sitä pitää lukea. Huh huh!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1658
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe