Paaville valtaistuin temppelivuorelle

KTSEiKirj

Israel järjestää paaville virallisen toimsiton ja valtaistuimen temppelivuorelle, jossa perimätiedon mukaan Jeesus nautti viimeisen aterian.

Myös islamilaiset ja Al Aqsan moskeija näyttävät suunnitelmalle vihreää valoa.

HYVÄ!

http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/12814#.VV8ffmOIeEp

18

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KrisujenHistoriikkia

      Nnykkyllä fundikset sai vettä myllyynsä!

      Pyhä Istuin saa siis paikkansa talossa, jossa uskotaan vietetyn Viimeinen Ehtoollinen.

      Al Aqsan alueella se ei sijaitse, vaan ulkopuolella, kuitenkin nk. Vanhassa kaupungissa, Old Cityssä, muurien sisällä.

      Nyt en kyllä hetikohta muista, onko kyseessä sama huone, jota kutsutaan Yläsaliksi. Se kait sijaitsee lähellä Jaffaporttia? Vai oliko lähellä nyk. Omarin moskeijaa, Via Dolorosalla tämä mainittu huone?

      Mitäs kummaa tuossa muutoin on? Ihme, ettei tällaista ole Paaville sallittu jo aiemmin, Pyhä Maahan kuhisee kristillisiä kirkkoja ja nk. pyhiä paikkoja ja alueita, tietenkin, koska sieltä kristinusko sai alkunsa.

      Mutta nimenomainen "Paavin Istuin". "Paavin Istuin" on katolilaisten termi Paavin viralliselle hallintapaikalle, istuimelle. Tietenkin itse pääistuin tulee aina sijaitsemaan Vatikaanivuorella, jossa Rooman kristityt pitivät salaisia kokoontumisiaan, vuoren alla olevissa katakombeissa. Sinne on haudattu mm. apostoli Pietari. Apostoli Pietari ristiinnaulittiin, omasta pyynnöstään pää alaspäin paikalla, jossa sijaitsee Pietarinkirkon aukio.

      Ransusta ei kyllä millään saa Antikristusta, jos hän on, niin sitten en ymmärrä enää yhtään mitään. Se todellakin kriminalisoisi koko kristinuskon ja itseasiassa tekisi sen jotakuinkin tyhjäksi.Sillä Katolinen kirkko kantaa kristinuskoa.

      TOISAALTA on niin, että kristinuskon, eli kristillisen kirkon juuret ovat kreikkalaiskatolilaisuudessa, Venäjällä "ortodoksisuudessa", tarkoittaen "Oikeauskoisinta kristinuskoa".

      Roomankirkko syntyi vasta n. 1000 vuotta sitten, Rooman piispan nimettyä itsensä korkeimmaksi piispaksi kristikunnassa, eli paaviksi. Tällöin Katolinen kirkko jakaantui kahtia, idänkirkon jatkaessa perinteisellä opillaan ja Rooman piispan ryhtyessä herrastelemaan hiippalakissaan, opettaen olevansa Suurin Ja Kaunein.

    • RauhaaYstävät

      Toisin kuin huijaripuljulaisilla on tapana, itse tahdon kristittynä pysyä ehdottomassa totuudessa. Siksi yritin nyt jäljittää, karttaa käyttäen, mistä rakennuksesta Pyhälle Isälle ilmeisesti ollaan järjestämässä istumapaikkaa.

      Näin päättelen:

      http://www.rantapallo.fi/israel/jerusalem/ Kertoo näin:

      "Öljymäki ja Siionin vuori

      Aivan vanhankaupungin kupeessa Itä-Jerusalemissa kohoaa Öljymäki, josta aukeaa klassinen, Kalliomoskeijan hallitsema panoraamanäkymä Jerusalemin kaupunkiin. Mäelle kannattaa kiivetä joko auringonnousun tai -laskun aikaan, jolloin näköala on kauneimmillaan.

      Öljymäkeen liittyy paljon myös uskonnollista symboliikkaa, ja paikalla sijaitsee monia tärkeitä uskonnollisia nähtävyyksiä, muun muassa Venäläinen kirkko, Ylösnousemuksen moskeija sekä juutalaisten hautausmaa, joka on yhä käytössä.

      Hautausmaan yhteydessä on Kultainen portti, jonka kautta Jeesuksen sanotaan saapuneen Jerusalemiin. Nykyään portti on muurattu umpeen, mutta juutalaiset uskovat, että messiaan saapuessa portti jälleen aukeaa. Myös muslimeilla on porttiin liittyviä uskomuksia.

      (!!! Täällä:) Vanhankaupungin toisella puolella sijaitsee Siionin vuori, jossa Jeesuksen uskotaan nauttineen viimeisen ehtoollisen. Paikalla on Neitsyt Marian muistoksi rakennettu kirkko, sillä Marian väitetään kuolleen Siionin vuorella. Samassa kirkkorakennuksessa sijaitsee viimeisen ehtoollisen huone erillisessä siivessä. !!!

      Siionin vuori on kiinnostava vierailukohde täynnä pieniä nähtävyyksiä ja historiallisia uskomuksia. Paikalta on löytynyt myös kuningas Daavidin haudaksi väitetty hautapaikka, ja Oskar Schindler on haudattu vuoren katoliselle hautausmaalle.

      Öljymäen ja Siionin vuoren välimaastoon vanhankaupungin muurien ulkopuolelle jää Daavidin kaupunki, joka on Jerusalemin laajin ja kiinnostavin arkeologinen nähtvävyys. Daavidin kaupungin jäänteet ovat peräisin Jerusalemin alueen vanhimmasta tunnetusta kaupunkiasutuksesta yli 3 000 vuoden takaa."

      Dormition Abbey: http://dormitio.net/english/en.places/en.abbey/index.html

      Paavin Istuin tulee siis sijaitsemaan melko kaukana ("kaukana ja kaukana", sillä Israelissa on lyhyt matka kaikkialle, Old Cityn ollen kooltaan vain n. 2 neliökm) niin Itkumuurista, kuin Al Aqsan ja Omarin moskeijoista. Joten Pyhän Isän ei luulisi aiheuttavan kovin suurta hämminkiä jo muutoinkin riitaisassa asujaimistossa.

      Eikös olis kiva, jos tapaisitte Ransun valkoinen viitta hulmuten tulevan moikkaamaan ortodokseja ja muslimeja Itkumuurin kupeeseen: "Shalom! Salaam teille kaikille!"

    • aaroninparta

      En ota kantaa aiheeseen, koska en tiedä mikä on toimsito, varmaan tarpeellinen.

    • dvrehtrym4uu

      Paavi tarvitsee toimsiton.

    • Vatikaani

      Kaani on mongolilais-turkkilais-tataarilainen hallitsija, tai sotilasjohtaja.

      Vati m. (monikko Vatis) (arkikieltä) iskä, isä, fatsi
      Synonyymit
      (isä) Vater, Papa, Papi

    • "Kaani eli khan on altailaisten kielten sotilasjohtajaa tarkoittava sana. Sitä ovat käyttäneet arvonimenä monet mongolilaiset ja turkkilais-tataarilaiset hallitsijat Tšingis-kaanin ajoista (1200-luvulta) lähtien.

      Arvonimi on siirtynyt turkkilais- tai mongolivalloitusten kautta myös muita kieliä puhuville Aasian kansoille. Nykyään kaani on korkea-arvoisen henkilön nimitys Intiassa, Pakistanissa ja entisen Persian alueella.

      Khan on yleinen myös sukunimenä.

      Lähde: Wikipdia /Kaani”, Otavan iso Fokus, 3. osa (Ip–Kp), s. 1529. Otava, 1973. ISBN 951-1-00051-9.

    • KoiraaEhtoollisella

      Samoin on juutalaisuudessa. Khan on pappissuku. Tästä tulee mm. sukunimi Cohen.

      Vatikaanin nimen alkua en tiedä. Italiaksi se lienee Vaticano.

      Tarkoittaako tuo "koiraa vadissa", sinä kielten tulkitsija?

      Koska koira on lähi-idän uskonnoissa saastainen eläin (johtuu siitä, että villikoirat olivat tuolloin jätteiden ja raadonsyöjiä), päättelemmekö tästä, että Vati-cano suoraan viittaa edustavansa saastaista uskontoa ja Jeesus, jonka p. ruumiin ja veren kristityt ottavat vastaan eukaristiassa, on tämä itse Vati-Cano, Suuri Koira Vadissa, eli ehtoollismaljassa?

      • vanhanimi

        Vatikaani on nimetty jo aikoina kun pakanat saivat vapaasti harjoittaa uskontoaan.


    • Koira vadissa, tuo mieleen sanat Quo vadis.

      Pietari kysyy Jeesukselta " Quo vadis? " , Minne olet menossa, johon hän vastasi,
      " Romam vado iterum crucifigi " ("Aion Roomaan ristiinnaulittavaksi uudelleen").

      Vati-cano.....

      " Kanoninen oikeus tarkoittaa muun muassa katolisessa, ortodoksisessa ja anglikaanisessa kirkossa syntyneitä oikeusjärjestelmiä, jotka määrittelevät kirkon perusteet, sen ja muiden instituutioiden väliset suhteet ja sisäisen järjestyksen. Kanonisen oikeuden määräyksiä kutsutaan kanoneiksi (kreik. κανών, sääntö, mitta), ja ne ovat yleensä kirkolliskokousten säätämiä "

      • RukkasetNaulaan

        Oho. Näytät sä jotain tietävän. Vai kopioitko wikipediasta?

        Nyt kysyy juutalainen: "miksi te keskustelette täällä Katolisesta kirkosta?!" En minä keskustele.

        Olen nyt kuitenkin luopunut yrityksestä käydä täällä keskustelua juutalaisuudesta, se näyttää olevan mahdotonta. Tästä vain stressaantuu, eikä valituksista huolimatta Ylläpito tee mitään. Olkoon. Heitän tumput ja rukkaset nurkkaan. Tämä siis on Jeesus-palsta. Paavin palsta. Palestiinan palsta.

        Jatketaan.


      • KurjaaKurjaa
        RukkasetNaulaan kirjoitti:

        Oho. Näytät sä jotain tietävän. Vai kopioitko wikipediasta?

        Nyt kysyy juutalainen: "miksi te keskustelette täällä Katolisesta kirkosta?!" En minä keskustele.

        Olen nyt kuitenkin luopunut yrityksestä käydä täällä keskustelua juutalaisuudesta, se näyttää olevan mahdotonta. Tästä vain stressaantuu, eikä valituksista huolimatta Ylläpito tee mitään. Olkoon. Heitän tumput ja rukkaset nurkkaan. Tämä siis on Jeesus-palsta. Paavin palsta. Palestiinan palsta.

        Jatketaan.

        Kunnioitan juutalaisuutta ja olisin minäkin mielelläni lueskellut aiheesta.


      • YrittääVoi
        KurjaaKurjaa kirjoitti:

        Kunnioitan juutalaisuutta ja olisin minäkin mielelläni lueskellut aiheesta.

        Voimme yrittää keskustelua, mutta huomaat pian valheenvaltojen tunkeutuvan ketjua häiritsemääm ja alkavan pöpöttää "Jeesus on aitoa juutalaisuutta". Todellisesta juutalaisuudesta he eivät ole koskaan olleetkaan kiinnostuneita.

        Uskon kyllä Jeesukseen (olen nk. klassista kristinuskoa tunnustava), mutta Hänellä on paikkansa kristinuskossa, ei juutalaisuudessa, vaikka syntyikin juutalaisena. Eihän täällä väitellä esim. Karl Marxistakaan ja hänen opeistaan, vaikka oli juutalainen.


    • Deronda

      Menevät paikat nyt vähän sekaisin. Viimeisen aterian paikka ja temppelivuori eivät ole samoja.

      En ymmärrärrä, minkä valtuutuksen palestiinalaiset katsovat tässä antavansa. Alue kuuluu Israelille. Palestiinalaisten asenne on lähinnä kaksinaismoralistinen. Aloitetaan sitten puhumaan siitä saavatko kaikki uskonnot olla edustettuina Temppelivuorella. Se olisi reilua. Aina kun joku kiistelty alue on Isralilla, niin kaikkien uskontojen annetaan toimia vapaasti. Jos alue on muslimien hallussa, niin vain muslimit saavat olla ko. alueilla.

      Koko artikkeli kuvastaa sitä, että edelleen säilyy länsimaiden suurin kulttuuripoliittinen kysymys: kuka hallitsee Jerusalemia.

      • KirkkoTervehtiiTeitä

        Kuten itse asian tarkistin, kyseessä on Sionin vuori, ei Morian vuori, jolla mm. Omarin moskeija sijaitsee ja kyseessä on peräti jo vuosisatoja paikalla ollut kristillinen kirkko, näin ymmärrän.

        On aivan luonnollista, että paavi ottaa tietynlaisen virallisen paikkansa mainitussa kirkossa, joka epäilemättä on jo katolilaisten yhteinen (otaksun, en tiedä). Ainakin Pyhän Haudan kirkko Old Cityn sisällä on katolilaisten kirkkojen yhteinen. Samoin Beetlehemin Syntymäkirkko, näin muutamia mainitakseni.


      • Deronda
        KirkkoTervehtiiTeitä kirjoitti:

        Kuten itse asian tarkistin, kyseessä on Sionin vuori, ei Morian vuori, jolla mm. Omarin moskeija sijaitsee ja kyseessä on peräti jo vuosisatoja paikalla ollut kristillinen kirkko, näin ymmärrän.

        On aivan luonnollista, että paavi ottaa tietynlaisen virallisen paikkansa mainitussa kirkossa, joka epäilemättä on jo katolilaisten yhteinen (otaksun, en tiedä). Ainakin Pyhän Haudan kirkko Old Cityn sisällä on katolilaisten kirkkojen yhteinen. Samoin Beetlehemin Syntymäkirkko, näin muutamia mainitakseni.

        Kyseisellä vuorella on kirkko ollut tosiaan jo miten kauan. Se on myös ainut paikka, jossa kaikkien uskontojen edustajat ovat sulassa sovissa toistensa kanssa.

        Katolista kirkkoa jäi ristiretkien jälkeen tuhat vuotta sitten edustamaan fransiskaanit Vanhassa kaupungissa. Kirkkokunnista ortodoksit ovat perinteisesti olleet vahvimmin näkyvillä Jerusalemissa. Minua ei kiinnosta kristillisten kirkkojen mahdolliset kiistat, mutta epäilen, että ortodoksit voivat kokea paavin esiintymisen tungettelevana. Mutta kuten totesin: kaikki haluavat Jerusalemin.

        Jerusalemin kirkkokunnat tosiaan ovat kilpalutilanteessa toisiinsa nähden. Selvimmin se näkyy Pyhän Haudan kirkossa.


      • LyhytOppiTuntiKrisuista
        Deronda kirjoitti:

        Kyseisellä vuorella on kirkko ollut tosiaan jo miten kauan. Se on myös ainut paikka, jossa kaikkien uskontojen edustajat ovat sulassa sovissa toistensa kanssa.

        Katolista kirkkoa jäi ristiretkien jälkeen tuhat vuotta sitten edustamaan fransiskaanit Vanhassa kaupungissa. Kirkkokunnista ortodoksit ovat perinteisesti olleet vahvimmin näkyvillä Jerusalemissa. Minua ei kiinnosta kristillisten kirkkojen mahdolliset kiistat, mutta epäilen, että ortodoksit voivat kokea paavin esiintymisen tungettelevana. Mutta kuten totesin: kaikki haluavat Jerusalemin.

        Jerusalemin kirkkokunnat tosiaan ovat kilpalutilanteessa toisiinsa nähden. Selvimmin se näkyy Pyhän Haudan kirkossa.

        Tjaa-a. Enpä osaa sanoa. Pitäisi lueskella ortodoksien lehtiä, tai sivustoja, jotta tietäisi heidän kantansa asiassa.

        Useinkin ortodoksit ja katolilaiset kirkon jäsenet pitävät näitä kirkkoja edelleen ikäänkuin yhtenä, tuhannen vuoden takaisesta skismasta johtuen idän ja lännen kirkkoihin jakautuneena, kuitenkin Yhtenä pyhänä, apostolisena ja katolisena kirkkona.

        Nikean uskontunnustus, Ortodoksinen kirkko:

        ”Uskon yhteen Jumalaan, kaikkivaltiaaseen Isään, taivaan ja maan, kaiken näkyvän ja näkymättömän Luojaan.

        Uskon yhteen Herraan, Jeesukseen Kristukseen, Jumalan ainoaan Poikaan, joka on syntynyt Isästä ennen aikojen alkua, valo valosta, tosi Jumala tosi Jumalasta, syntynyt ei luotu, joka on samaa olemusta kuin Isä ja jonka kautta kaikki on saanut syntynsä, joka meidän ihmisten ja meidän pelastuksemme tähden astui alas taivaista, tuli lihaksi Pyhästä Hengestä ja Neitsyt Mariasta ja syntyi ihmiseksi, ristiinnaulittiin meidän puolestamme Pontius Pilatuksen aikana, kärsi ja haudattiin, nousi kuolleista kolmantena päivänä, niin kuin oli kirjoitettu, astui ylös taivaisiin, istuu Isän oikealla puolella ja on kirkkaudessa tuleva tuomitsemaan eläviä ja kuolleita, ja jonka valtakunnalla ei ole loppua.

        Uskon Pyhään Henkeen, Herraan ja eläväksi tekijään, joka lähtee Isästä, jota yhdessä Isän ja Pojan kanssa kumarretaan ja kunnioitetaan ja joka on puhunut profeettojen kautta.

        Uskon yhteen, pyhään, katoliseen ja apostoliseen kirkkoon. Tunnustan yhden kasteen syntien anteeksiantamiseksi, odotan kuolleiden ylösnousemusta ja tulevan maailman elämää. Aamen.”

        Nk. klassista kristinuskoa tunnustaville (= katolilaisuutta, tai siitä opillisesti, suoraan erkaantunutta, perinteistä kristillistä kirkkoa ja oppia, kuten luterilaisuus) on oppi tärkeä. Klassinen kristitty tuntee opin ja pysyy tarkasti sen puitteissa, sooloilematta omiaan. Juuri opin tarkkuudesta klassinen kristitty havaitsee ja erottaa oikeauskoiset kristityt ja toisaalta harhaopettajat ja muut sooloilijat ja näiden kohdatessa,välittömästi syntyykin skisma, sillä meille klassikoille oppi = Jumalan sana. Jumalan sana = oppi. Harhaopettajat Jumalan sanan vihollisia.

        Juutalaisuus ei ole harhaoppi, vaan eri uskonto. Harhaopettajiksi kutsutaan niitä, jotka tuntevat oikean opin, ovat siis itse kristityistä lähtöisiä, mutta tieten tahtoen, omista motiiveistaan, opettavat kristinuskon tunnustamaa Jumalan sanaa vastaan. Juutalaisuus, vaikka tunteekin kristinopin, ei kuitenkaan ole harhaoppi, vaan eri uskonto. Tosin joidenkin kristittyjen näkökulmasta myös juutalaisuutta on pidetty "harhaoppina". Juutalaisuuden näkökulmasta kristinusko on harhaoppi. Juutalaisuus tiettävästi pitää kristinuskoa yhtenä lahkonaan, näin olen muualta juutalaiselta vanhalta mieheltä aikoinaan kuullut.

        Yksilökristitty ei ryhdy omassa päässään kehittelemään omia luulotulkintojaan, joihin hänellä ei ole edellytyksiäkään, vaan tulkinnat on tehty jo ajat sitten teologien toimesta, tarkistettu laajan tietämyksen pohjalta. Nk. vapaidensuuntien opetukset ovat kuin Aku Ankkaa lukisi, säälittäviä, opetuksiltaan pinnallisia, harhaanjohtavia, pelkkää uskonnollista, okkultistista viihdeteollisuutta, jonka päämäärä on sielun kadotus.

        Jos nyt tahdoitte tietää. Tämä ketjuhan käsittelee kristinuskoa Siionin vuorella.


    • Rukkaset naulaan ja katolinen kirkko, miksi täällä ja miksi ei juutalaisuudesta.

      Minä kirjoitin aloituksen Joosafatin laaksosta, mutta kiinostiko se ketään.

      • JuutalaisetVapaita

        Minä vastasin siihen! Ole hyvä.

        Palatakseni aiheeseen "uskonnot, harhaopit ja harhaopettajat":

        Nk. harhaopettajien ja harhauskoisten tuomio on siis toinen, kuin "toisenuskoisten". Paavali ei kieltänyt olemasta tekemisissä toisenuskoisten kanssa, mutta sanoi sensijaan: "Harhaoppista ihmistä karta, varoitettuasi häntä kahdesti, tai kolmesti!" Toisenuskoisille hän sen sijaan kehoittaa viemän evankeliumin, eli Ilosanoman Jeesuksesta.

        Kun siis itse kirjoitan juutalaisuuden olevan uskonto ja lujasti vakuutan, "ettei Jeesus kuulu juutalaiseen uskontoon", näillä sanoilla vapautan juutalaiset tulevan tuomion vastuusta. Olen siis juutalaisystävällinen.

        Joka kirjoittaa täällä: "Jeesus on tosijuutalaisuutta", samalla syyttää juutalaisia harhaoppisuudesta ja tuomitsee juutalaiset "ilman Jeesusta kadotukseen = helvettiin". Jos väitetään Jeesuksen olevan "tosijuutalaisuutta", silloin juutalaiset syyllistyisivät mainittuun "Kristuksen kieltämiseen". Toisenuskontoisina, Raamatun sanan mukaan, on Jumala juutalaisille armollisempi: juutalaisethan ovat pitäneet kiinni omasta perinteisestä uskostaan! Sillä: harhaoppisuus lähtee aina itse kyseisestä uskonnosta, ulkopuolisia, toisenuskoisia tämä syytös ei koske.

        Koska kuitenkin itsekin uskon Jeesuksen olleen ja olevan Jumalasta lähtöinen, on eräänlainen "syyllisyys" (tässä muuten toimii paradoksia), sekä samalla vanhurskaus, siinä itse Jeesuksen tuominneessa papistossa, eli rabbistossa, voisi sanoa.

        Myöhemmille juutalaisille on kerrottu näiden rabbien versiot tapahtuneesta, he jopa aggressiolla opettivat juutalaisia kristittyjen vastaisuuteen (Talmud). Juutalaisia, jotka vilpittömästi ovat uskoneet Talmudin olevan Herran sanaa, ei voi syyttää asiasta. Siksi aina sanon ja kirjoitan, ettei Jeesus kuulu juutalaisuuteen, Talmudhan aivan selkeästi ilmaisee tämän.

        Vajaat 2000 vuotta sitten, juutalaissyntyinen Jeesus Nasaretilainen opetuksineen, eli kristinusko erkani juutalaisuuden ulkopuolelle.

        Näillä hulluilla, kristinuskosta erkaantuneilla harhalahkolaisilla ei ole tolkun tolkkua toimissaan ja vaikka olen tuhannesti kääntynyt asiassa S24 Ylläpidon puoleen, Yp kuitenkin sallii heidän jatkuvan terrorinsa tällä foorumilla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      1986
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      52
      1720
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1626
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1547
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe