Rakkauden puutetta ja lääkkeitä

Sätätessä ei voi välttyä hahmottelemasta ihmisten diagnooseja (anamneesit tulevat kuin itsekseen). Toiset kertovat diagnoosinsa yleisesti kaikille, toiset eivät edes tiedä mitä diagnooseja heillä edes on ja silti syövät kiltisti heille määrätyt lääkkeensä.

On todella häpeällistä, millä tavoin joissain sairaaloissa määrätään eri lääkekombinaatioita ilman perusteellisia tutkimuksia tai seurantaa. On ihmisiä, joiden elämä on pilattu ihmiskokeilla – siis kokeilemalla erilaisia mielialalääkkeitä ilman perusteellista tutkimista. Eräälläkin sätissä olevalla ihmisellä on lääkearsinaalina (omien sanojensa mukaan) Abilify, Sepram, Mirtazapiini, Klotriptyl ja Ketipinor samaan aikaan (ja kas kummaa, Ketipinorista on tullut vielä kaveriksi läskien lisäksi diabetes, joka on sen yleinen haittavaikutus)!

Monet asiat voitaisiin välttää rakkaudella, aidolla välittämisellä. Antakaa näille ihmisille, jotka eivät muuten osaa ratkaista ongelmiaan, edes sen verran rakkautta sätissä, että he tuntevat itsensä tärkeiksi! Älkää ensimmäisenä alkako haukkumaan tai etsimään vikoja, sillä niitä löytyy meiltä ns. terveiltäkin! Kokeilkaa miltä tuntuu kehua ihmistä, vaikka hän ei välttämättä oman arvomaailmanne mukaan ehkä kehuja ansaitsisikaan. Kokeilkaa, miltä se tuntuu, kun tuellanne ihminen innostuu elämään ja menestyy!

Pilleristit, tai siis kemiallisesti keino-onnellisiksi tehdyt, hakevat huomiota ja pyrkivät saamaan jotain järkeä elämäänsä. .. siinä missä taas skitsoidisilla sätistä tulee osa heidän sisäisen maailmansa realismia. Pahimmillaan tämä näkyy siten, että skitsoidinen ihminen uskoo kaiken mitä sätissä ”näytellään” ja aidoissa kohtaamistilanteissa tällainen ihminen alkaa sitten syyttelemään sätissä kirjoitetuista jutuista (tämä on sama kuin syyttäisi Salkkareiden näyttelijöitä heidän näyttelemiensä roolien tekemisistä). Toisin sanoen, totuus ei ole sitä, mitä näytellään, vaan sitä mitä aidossa elämässä tehdään!

Muutamia vinkkejä:
Lääkkeillä on paikkansa, mutta mielenterveyspuolella on tärkeää tajuta se, että lääkkeet eivät varsinaisesti korjaa mitään: ne vain peittävät oireet ja ehkä osalla helpottaa stressaavaa arkea. Aivot kyllä korjaavat itsensä ajan kanssa – jos korjaavat. Masennus menee ohitse itsekseen, toisilla nopeammin, toisilla hitaammin. Mikäli masennus ei ole psykoottista, lääkehoidon mielekkyyttä kannattaa harkita vakavasti. Terapia on useimmin parempi ja sitähän sätissäkin on tavallaan saatavilla, vertaistuen muodossa. Paras tulos saadaan, jos ihmisellä on rakastava tukiverkosto ympärillään!

Kun päätät aloittaa lääkityksen, katso mitä lääkeainemolekyyliä lääkeaine sisältää ja etsi lääkeaineen nimellä tietoa. Englanniksi saat muutettua nimet kokeilemalla, esimerkiksi Valdoxanin sisältämä Agomelatiini muuttuu muotoon Agomelatine. Kun tiedät molekyylin nimen, voit hakea tutkimustietokannasta (PubMed) tuloksia, kuten tässä tapauksessa tämän http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3001221/

Mikäli haluat sivistää itseäsi ja osaat englantia, suorita tämä undergraduated-kurssi katsomalla luennot läpi ja etsimällä tarvittavat taustatiedot: http://tinyurl.com/kwtn7bx
Aivokemian epäbalanssi (esimerkiksi se, että masennus johtuisi serotoniinin puutteesta) on huuhaata. Siitä löydät tietoa lähteineen tästä http://en.wikipedia.org/wiki/Chemical_imbalance

Epäbalanssiteoriaa ei voida todistaa koskaan oikeaksi, sillä estämällä serotoniinia pilkkovan entsyymin toimintaa nousee serotoniinitasot (vesikkeleissä ja post-synaptisilla pinnoilla), mutta valitettavasti tämä tapahtuu koko kehossa, eikä vain tietyissä neuroneissa ja vielä niin, että kun serotoniinin määrä kasvaa, niitä lukevien reseptoreiden (joista aktiopotentiaalit jatkavat eteenpäin hermossa) määrä laskee.

Vain suomenkieltä osaaville suosittelen lämpimästi näitä kahta kirjaa:
1. Peter C. Gøtzschen: http://tinyurl.com/p4crtpw
2. James Davies – Hajalla http://tinyurl.com/o7bm842
Fiksuja blogeja on pilvin pimein, esimerkiksi Aku Kopakkalan blogi http://akukopakkala.fi/

Mikäli haluat kokeilla hoitaa itse itseäsi ilman lääkkeitä, opiskele ensin mistä on kysymys ja kokeile esimerkiksi tällaista kirjaa käytännössä http://tinyurl.com/p7wyzk7 (muitakin on, kaikille tämä ei varmasti sovi, mutta jollekin voi sopiakin).

Mikäli lääke on aiheuttanut sinulle haittoja, tee siitä itse haittailmoitus http://tinyurl.com/ocs7qev ja älä luota siihen, että lääkärisi sitä tekisi puolestasi!

On ymmärrettävää, että masentuneena ei jaksa/huvita/kiinnosta. Kun on kerran saanut diagnoosit ja lääkkeet, niin miksi edes yrittäisi? Saatat ajatella, että diagnoosin mukaan pitää elää ja joskus jopa viranomaisetkin vaativat, että syöt lääkkeitä. Itse itseään ei saisi parantaa (toisinaan Kelan vakuutuslääkäreiden näkemys). Yritä silti, sillä itseensä panostaminen kannattaa!
Kaikkea hyvää.

Aihe on tärkeä, sillä me voimme ehkä välttää jonkun ihmisen ajautumisen sellaiseen tilaan, että lääkkeillä aiheutetut haitat vievät ihmisen laitoskierteeseen.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3333333

      Varmaan hyvä kirjoitus mutta en usko monenkaan jaksavan lukea sitä kokonaan.

      • Jopas_ottaa_koville

        Et usko monenkaan jaksavan lukea kokonaan? Luuletko, että kaikki netissä pyörivät ovat yhtä kärsimättömiä kuin sinä? Ei todellakaan ole. Monet jaksavat ihan hyvin luke pitkätkin jutut keskustelupalstoilta, ei siis mitään ongelmaa.
        Ongelma on silloin, ellei jaksa enää lukea kuin pari sanaa.


    • Pitäisi olla Executive Summary, kun jokainen alkaa olla niin levoton, ettei viitsi muutamaa minuuttia keskittyä. Tarkoitus oli avata keskustelua, mutta eipä tuo hirveämmin tuntunut kiinnostavan ketään.

      • Kiitos_siitä

        Hyvä avaus B1o!


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe