Modeemista sammuu kaikki valot yhteyden katketessa

Zyxelboottaa

Laitteena on Zyxel p-870hn-51b Vdsl2 modeemi. Yhteyteni on lähi kuukausina katkeillut. Katkeilu on saattanut alkaa uuden tietokoneen hankkimisen yhteydessä, mutta en ole asiasta varma. Toisaalta yhteys ei toimi myöskään vanhalla tietokoneella. Kun yhteys katkeaa niin kaikki valot sammuvat. Soitin asiasta Soneran tekniseen tukeen ja sieltä ihmettelivät, että miten myös power-valo sammuu kun yhteys katkeaa. Hain Sonerakaupasta testimodeemin, joka teki täysin samaa.

Olen huomannut, että yhteyden katkeamiseen vaikuttaa ainakin toisen koneen liittyminen samaan verkkoon. Käytän uutta konetta langalla ja vanhaa konetta langattomasti. Katkeaminen on ilmennyt selvästi silloin kun toinen kone yhdistää verkkoon ja toisinaan kone valittaakin ip-ristiriidasta. Katsoin ohjeita netistä ja NAT:n pitäisi auttaa ongelmaan, mutta mielestäni tuo on jo päällä. Kiinteitä IP-osoitteita en ole vielä kokeillut kovin paljoa, koska en usko tuon olevan ainakaan ainoa ongelma.

Yhteys saattaa toimia jopa useita päiviä ja joskus katkeaminen on vain yksittäinen ja toisinaan taas menee tunteja ennen kuin yhteyden saa palautettua käyttökuntoon. Resetointi saattaa auttaa joskus, mutta ei aina. Tällä hetkellä testaan laitetta toisessa puhelinpistokkeessa ja ainakin näin alkuun näyttää toimivan paremmin.

Mielestäni joku saa modeemin boottaamaan itsensä kun se yrittää yhdistää. Ensin vilkkuu power-valo, sen jälkeen wlan ja lopuksi internetvalo. Laite saattaa bootata itsensä missä vaiheessa tahansa ja yleensä ainakin pari kertaa päästyään täyteen yhteyteen. Korostan, että lainassa ollut testilaite teki juuri samaa. En löytänyt valmistajan sivuilta tarkempaa tietoa tällaisesta sammumisesta ja Soneralla sitä ihmettelivät.

Olisin kiitollinen jos jollain olisi vinkkiä antaa ongelmaan. Jos en mitään keksi niin täytynee soittaa Soneralle uudestaan. Ikävää vain on, että jos vika on omissa asetuksissani niin joudun todennäköisesti itse maksamaan korjauskulut.

9

1166

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Fdsafdsa

      Joko jatkojohto on huonosti kiinni, töpseli huonosti seinässä tai jossain on oikosulku.

    • dfmvd

      Siis saitko kaupasta täsmälleen samanlaisen modeemin ja sekin buuttailee?
      Vaihdoitko myös virtalähteen?

      • rfdsfsd

        Sain siis kaikki komponentit uudet ja kokeilin myös toisessa pistorasiassa ja puhelinpistokkeessa. Testilaite teki samaa katkomista, mutta yhdisti ehkä uudestaan nopeammin. Saattoi tosin johtua myös sattumasta, koska mahdollinen testiaika oli lyhyt.


      • aloittaja237676

        Ja myös modeemi oli täysin sama.


      • aloittaja894589345

        Minulla vika ei poistu läheskään aina kun laitteen käynnistää uudestaan. Edes resetointi ei aina auta. Jossain vaiheessa laite alkaa taas toimimaan. Vaikea tosiaan tietää mistä lähteä vikaa etsimään kun tietokoneen liittäminen langattomaan verkkoon tuntuu olevan ainoa asia, joka tuntuu vaikuttavan vikaan. Sitäkään ei ilmene joka kerta ja katkeamista tapahtuu myös kun ainoastaan yksi laite tai ei yhtään laitetta ole kytkettynä verkkoon.

        Esimerkiksi viime yönä oli kaikki laitteet kiinni kun testasin modeemia toisessa puhelinpistokkeessa ja aamulla laite ei ollut yhteydessä, eikä saanut yhteyttä muodostettua ainakaan kahteen tuntiin. Siirsin modeemin takaisin sen tavalliseen paikkaan ja siellä yhdistäminen onnistui.


    • aloittaja894589345

      Aika huvittavaa, että tämä vika alkoi juuri kun 2 vuoden takuuaika meni laitteessa umpeen ja määräaikainen sopimukseni Soneraan katkesi. Sattumaa varmaankin, mutta sitä ennen netti oli katkennut varmaan alle kymmenen kertaa tuon kahden vuoden aikana.

    • aloittaja894589345

      Kokeilin vetää verkkojohdon irti puhelinpistokkeesta kun netti oli yhteydessä ja silloin sammui vain internet- ja DSL-valot. Eli ainakaan laite ei boottaa itseään menetettyään yhteyden. Tuota vikaa virtalähteessä mietin myös, mutta olen kokeillut kahdella pistorasialla, kahdella virtajohdolla ja kahdella modeemilla, joten en pidä sitä todennäköisenä vaihtoehtona. Uskoisin myös, että tuolloin vika ilmenisi jatkuvasti, eikä näin satunnaisesti, että saattaa olla useita päiviä yhteydessä ja ongelman ilmetessä yhteyden saaminen takaisin on hankalaa.

    • MoroVaan123123123

      Olisikohan vuosi sitten kun Sonera ilmoitti, että purkin firmis tulee päivittää uuteen versioon. Muutoin olisivat sulkeneet yhteyden. Uusi firmis löytyy varmaankin Suomen Zyxelin sivuilta. Päivityksen syy oli, että purkki häiritsi muiden taloyhtiöläisten nettiyhteyksiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1622
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe