Posti ampuu jalkaansa

PertinSeppo

Jossakin vaiheessa posti muutti postilokeroiden vuokran laskutusta. Aiemmin laskut tulivat kerran vuodessa. Silloinkin piti kytätä, että milloin se lasku tulee. Nyt on laskutus muutettu sellaiseksi, että laskuja tulee taajempaan, mutta periaatteessa täysin ennakoimattomina aikoina.

Käytän postilokeroa kampanjalokerona. Nykyään ei juuri enää tule lokeroon yleistä jakelupostia. Postia tulee silloin kun pidän kampanjan ja tulee siis vastauksia. Kun kampanjaa ei ole, ei ole taajaan asiaa postilokerolle. Mutta pakko siellä on juosta kun sinne tulee se postin lasku. Tulee milloin tulee. Aika monta kertaa on jo ehtinyt tulla huomautuslaskuja ja on ehtinyt mennä lasku jo perintäänkin.

Eli posti on nyt aiheuttanut itselleen lisää kuluja, laskuttelemalla monikymmenkertaisesti, verrattuna aiempaan määrään. Rahaa ei kerry enempää kun taksa ei kuitenkaan ole monikymmenkertainen. Mutta laskutuksen kulut ovat.

Ja posti on itse aiheuttanut "maksuongelmia", tosin näennäisiä, luotetuille asiakkailleen. Kun asiakkaat eivät pysy älyttömän laskuttelun perässä.

34

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • luinpoismenen

      Posti ylivertaista asiakaskokemusta tarjoamassa. Mahtaa asiakasta ketuttaa.

    • Nykyaikaa

      Eikö muka tuota Postin laskutusta saa muutettua suoramaksuksi? Menee rahat automaattisesti, suoraan sinun tai firmasi tililtä.

      • itkejamaksa

        Pienyrittäjillä aika paljon noita postilokeroita. Moni heistä haluaa paperilaskun nähtäväksi ja maksaa sitten. Siinähän ei ole kysymys minkään laatuisesta maksukyvyttömyydestä tai haluttomuudesta. Surkea tilanne, jos vaakakupeissa on suoralaskutus tai sitten perintäkierre.

        Kyllä! On niin tätäpäivää!!!


    • helpooElämää

      Semmottet "monoliitit, joissa on entistä tai nykyistä valtiotaustaa, ei yleensä paljonkaan piittaa asiakkaistaan. Ainaskaan pienimmistä. Ajatelkaa nyt vaikka VRää.

      • tarkennustakysytään

        Mikähän lähinnä kävi mielessä kun mainitsit VR:n?


      • Keltäkysytään

        Mitäpähän tarkotettiin. Mutta itelle ainakin Pendoliino on oikee huomaavaisuuden ikoni. Että minkä pleen takia se piti hommata. Vaikka varoiteltiin. Varmasti väkisin ja vastoin parempaa neuvoa tuli se!

        Huonojen uutisten vuoksi olen välttänyt mokomaa hirvitystä. Yhden kerran pomo ostin lipun Pendoliinoon. Ja eiku pari kilometriä ennen asemaa pendiksen systeemi pamahti. Ei voinut nousta junasta. Onneks viivettä oli vaan puoli tuntia,mutta minulla oli asemalla nouto ja lyhyitten parkkiaikojenn takia siellä oli tuskaa. No, opin kerrasta. En mene Pendoliinoon edes väkisten.

        Moni tuttava tekee samaa kuin minäkin, eli menee enimmäkseen bussilla nuo junaetäisyydet. Oon tullu aatelleeksi, että busseissa kun on yksityiset yrittäjät ja pakko pärjätä, niin eipä tule hommattua mitään ihme etelämaalaisia mysteeribusseja, eikä itäisiäkään. Ihan vaan täyspäisellä valinnalla saa hommattua bussit, jotka pelaa. Ei oo ikinä tarvinnu jäädä tien päälle bussikyydissä eikä myöhästellä, mitä nyt jonkun viis minuuttia joskus. Ei tarvii valkata busssia, että tolla pitäis mennä, mutta kun se on Scania, niin ei. Tai Volvo, niin ei. Mutta veerrällä valitaa kalustoa toisin. Ja niinpä sitten siellä mennään asemalla katotaan, että Pendoliino: no siihen ei.


    • Mitä-selität

      >>Pienyrittäjillä aika paljon noita postilokeroita. Moni heistä haluaa paperilaskun nähtäväksi ja maksaa sitten.>>

      Älä nyt sönkötä ihan kummallisia. Verkkopankkiin tulleen laskun voit katsella ruudulla, voit tulostaa sen paperilla, ja voit ihka itse valita maksatko laskun vai ei.

      Mikä tässä nyt on niin vaikeata muka? Itse olen huono ottamaan mitään elektronisia uudisteita etulinjassa. Mutta ei tuota paperilaskujen vähittäisitä katoamista estämäänkään pysty. Loppuu ne sultakin vielä, aikanansa, lopullisesti.

      • Nyttuliintternetti

        ”Älä nyt sönkötä ihan kummallisia. Verkkopankkiin tulleen laskun voit katsella ruudulla, voit tulostaa sen paperilla, ja voit ihka itse valita maksatko laskun vai ei.”

        No nyt on viimeinkin tullut se, että voi katsella ruudulta. Voi tulostaakin, oikein paperille sitten! Ja valintoja, valintoja, että niihin vallan sekoaa. Että voi valita, maksaako laskun vai ei. Miksei tätä ole ennen keksitty. Ja miksei kerrottu asiakkaille. Mutta nyt tuli se oppi kotiin tässä. Näin se vaan vähän tyhmempikin väki sivistyy.


    • hakeeratkasua

      Minullapa kanssa mennyt kiusalliseksi "suhde" postiin. Lokero on pisneksen kausivaihtelun vuoksi oikeesti käytössä vain osan vuotta. Pitää kuitenkin postin käytäntöjen takia pitkin vuotta juosta kurkkimassa, että joko ja josko olisi lasku. Hyvin epätahtiin niitä tulee.

      Mutta justiinsa lopetan kyllä sen juoksemisen kun saan muun vaihtoehdon toimimaan pöpipostilokeron sijaan. Että loppuu se yhteinen mure.

      • Pöljät-asialla

        Ostakaa nyt pöljät itsellenne satasella käytetty tietokone jostakin. Pyydätte ne laskunne sähköisinä tulemaan, niin ei tarvii käydä missään postilokeroilla vilkuilemassa paperilaskujen perään.

        Itsepäinen saa olla. Mutta tyhmä itsepäinen ei oikeesti tee hallaa muille, vaikka niin luuleekin. Kusee siinä ihan pelkästään omille pyhähousuillensa.


      • lokoisaakoonelämä
        Pöljät-asialla kirjoitti:

        Ostakaa nyt pöljät itsellenne satasella käytetty tietokone jostakin. Pyydätte ne laskunne sähköisinä tulemaan, niin ei tarvii käydä missään postilokeroilla vilkuilemassa paperilaskujen perään.

        Itsepäinen saa olla. Mutta tyhmä itsepäinen ei oikeesti tee hallaa muille, vaikka niin luuleekin. Kusee siinä ihan pelkästään omille pyhähousuillensa.

        No millaista sulla elämä postissa? Millaiset palkat sun muuta? Oletko korkeaakin pomosakkia. Vai väliportaan ylempää käskettäviä tilittäjiä. Pilkunsössijöitä.


    • pankeillakans
    • farangkhiinok

      Kyllä tässä nyt itse olet ampunut jalkaasi. Silloin kun lokeron tilasit niin siinä lapussa kysyttiin laskutusosoite. Heh marssi nyt ihmeessä sinne postiin muuttamaan se laskutusosoite niin saat sen laskun kotiisi tai yritykseesi suoraan. Miten ihmeessä ihminen voi olla yrittäjä jos ei tuon vertaa ymmärrä. Varmasti tulee vielä reikiä lisääkin siihen ihan omaan jalkaan. Hah päivän paras.

      • Kukapasekurkistaa

        Sielläkö se on, postin setä tai täti. Antaa neuvoja lempeällä äänellä. Kun ei vaan tarttis palvelemaan ruveta.


      • PostinLaali

        "Kyllä tässä nyt itse olet ampunut jalkaasi. Silloin kun lokeron tilasit niin siinä lapussa kysyttiin laskutusosoite. "

        Kun noita kuponkeja kuitenkin on (kaameta muuten, ne ei ookkaan ollu tietokoneella!!!), niin lentäiskö postin sedät ja tädit vallan seljälleen, jos sinne lisättäisiin kysymys, että haluaako laskun kerran vuodessa. Sillähän ratkeaisi. Mutta ei ratkea, koska Laali haluaa olla k u m m a l l i n e n.


    • Shekki-historia

      >>Pankin "lahja" valmistuvalle - Yle: 100 euron lahjasekin
      >> lunastus voi maksaa 40 euroa<<

      >> Eri pankeilla on eri käytäntöjä ja asiaa hämmentää vielä se, miten laskutetaan toisen pankkiryhmän shekin lunastusta.>>

      Jos yhtään on pankkien kanssa raha-asioissa asioinut, niin ei luulisi tuon shekki-uutisen olevan mikään yllätys. Ainakin 10 vuotta sitten jo lehdissä todettiin, että shekkien käyttö maksuvälineenä on Suomessa kutistunut aivan minimaalisen pieneksi. Siksi myös shekkien lunastus maksaa maltaita, kuten tuossa YO-shekistä napataan 40 euroa.

      Jos käytti Googlen mainostuspaveluja, niin amerikkalainen Google lähetti firmoille mahdolliset etusetelit ja bonukset shekkeinä Suomeen. Kun tuollaisen 10..20 USD shekin kävi Suomessa lunastamassa, kului koko shekki pankin kuluihin. Ja päälle pitä laittaa vielä 10 € omista rahoistaan. Ei oikein kovin montaa Googlen shekkiä tullut takavuosina lunastettua, tuli Googlelle halvaksi siinä mielessä etu-kampanjoida.

      • NyMuuttuIhanaksi

        No on kyllä niin helppoo, että on ihan ihanaa. Hyvä että löydettiin SUT setviin tätä maailmaa!!!!!

        Että ihan turhaan sitten uutisoitiin uutisissa tuo uutinen. Shekkiuutinen. Olis pitäny soittaa sulle.


    • Kädettömät-kotiin

      >> Miten ihmeessä ihminen voi olla yrittäjä jos ei tuon vertaa ymmärrä. Varmasti tulee vielä reikiä lisääkin siihen ihan omaan jalkaan. >>

      Kannattaisi alkuperäisen kyselijän nostaa tähtäystä oman jalkansa tasolta 1,5 metriä ylemmäs, ja lasauttaa kohti sitten. Loppui kädettömän yrittäjän kyselemiset.

      • ÄitiÄmmääni

        Joku haluaa maksaa paperilaskulla. Suuri on tuskasi siitä asiasta. Toisen puolesta. Olet suuri ymmärtäjä.


    • postionpoissatieltä

      Kukapa postia nykyisellään pääsisi kiittelemään. Oma postikonttorini, jossa käymistä totisesti vältän, onnistuu ylläpitämään melkein kadulle asti jatkuvat jonot viikonpäivästä ja kellonajasta huolimatta. Ja kun vuorosi tulee niin sinulle yritetään tyrkyttää kaikenmoisia turhakkeita, pahimman puhelinmyyntiriesan tapaan. Ja itselle ja lähipiirille on tuttua, että kovin, kovin usein postilähetykset kiertelevät outoja polkujaan, ennen kuin saapuvat vastaanottajalle. Muistissa on ilmiötä korostava tapaus kun tilasin pikana huoltovaraosan. Ja pikana se todisteellisesti toimitettiin postin haltuun. Monet olivat ne päivät kun sain sitä pakettia kysellä. Ja näköjään asialle ei mitään tehty. Paketti vain lopulta tuli kun oli tarpeeksensa Suomenniemeä nähnyt. Mikä se pika siinä sitten oli. Hinnassa näkyi kyllä. Ja lehdet. Tuputetaan lehtitilauksia, mutta paljolti postin vuoksi olen niistä luopunut. Posti kun tuo ne lehdet perille milloin likaisina, milloin repaleisina, milloin pelkästään vekillä. Varsinkin taltioitaviksi tarkoitettujen lehtien osalta lähetysten riepottelu on kestämätöntä. Pitää käydä lehtipisteistä rahalla hakemassa korvaavia lehtiä. Jonkin aikaa sitten jo tein päätöksen, että en enää lehtiä tilaa. Tulee halvemmaksi kun valkkaa lehtien priimakappaleet myymälöistä. Saa kerralla kelpoa. Posti on kiva. Lastenlaulussa.

      • sattumaltavain

        Päivän uutisissa, että postilaiset lakossa. Ja eri uutisessa joku syyttää postia, että kirje avattu ja viety rahaa.


    • Eilisethärmeet

      Isot organisaatiot, varsinkin vanhat valtiolähtöiset, ovat usein ylimielisiä. Toiminta ei useinkaan lähde asiakkaiden tarpeista, eli tarpeiden tunnistamisesta, vaan kuvitellaan, että voidaan mielin määrin muokata asiakaskäyttäytymistä. Valtionmonopoleiden aikana se saattoi jossakin rajoissa onnistua. Tällä hetkellä voi vapaasti valita vaihtoehdoista ja siksi entiset monopolit ovatkin horjumassa. Mutta mikä ihme: ei se oikein asiakaspalveluksi muutu, jos esität vaikka juurikin postin kassalla ajatuksia erilaisesta asiakaspalvelusta, niin asiakaspalvelija ei suinkaan mieti ehdotuksiasi, saati että ottaisi niitä talteen, eteenpäin esitettäviksi. Vaan miettii, kutsuisiko vartijan kyhjöttämään siihen tuntumaan. Kyllä tunnet itsesi siinä palvelluksi!

      • Näin-minä-teen

        >>Vaan miettii, kutsuisiko vartijan kyhjöttämään siihen tuntumaan. Kyllä tunnet itsesi siinä palvelluksi!>>

        Jos Postissa tulisi asiattomasti vartija seistä kyjöttämään viereen, tappituntumaan, niin nappaisin sitä saman tien terävästi palleaan.
        Sellainen herättelee kummasti, ja asiakaspalvelumielikin viriää taas takaisin.


      • FirmaSeKököttää
        Näin-minä-teen kirjoitti:

        >>Vaan miettii, kutsuisiko vartijan kyhjöttämään siihen tuntumaan. Kyllä tunnet itsesi siinä palvelluksi!>>

        Jos Postissa tulisi asiattomasti vartija seistä kyjöttämään viereen, tappituntumaan, niin nappaisin sitä saman tien terävästi palleaan.
        Sellainen herättelee kummasti, ja asiakaspalvelumielikin viriää taas takaisin.

        Moni firma ajattelee, että vartijan toimintaa ei yhdistetä suoraan firman toimintaan. Mutta kyllä se yhdistetään.

        Hyvinpä harvoin on vartijoilla aihetta reagointiin. Eli menee usein siihen, että tulee sitten "tarvetta" reagoida, esiintyä. Eikä asiakkaan tarvitse tykätä siitä. Ja kyllä se on firman syytä. Ja vartijan kökkö käytös lasketaan firman kököksi käytökseksi.


    • kauniistikiittäen

      <<<
      oma tyylinnäyte

      vissiin tuumivatte, että mulle ei tartte miettiä kauheen tarkkaa että miten sanoo

    • CorporateMafia

      The Posti - you have been served! xD

      • UskoKoetuksella

        http://www.lansivayla.fi/artikkeli/294639-posti-laukaisi-yt-pommin-vain-nama-myymalat-jaavat-omiksi

        ”Posti irtisanoo jopa 319 henkilöä tiistaina päättyneiden yt-neuvottelujen tuloksena. Samalla Postin organisaatiota myllätään uuteen uskoon.”

        ”Muutosten jälkeen Postille jää enää 21 omaa myymälää. Valtaosa myymäläverkostosta, yhteensä 77 nykyistä myymälää, siirtyy yritysten hoidettaviksi. Muutos viedään läpi 2015–2018 aikana.”

        Tulee näköjään kunnon palvelua postissa omillekin joukoille.

        ”Asiakkaille muutos tuo Postin mukaan entistä parempia palveluita”

        Juu: palvelut sen kun parantuvat kun ne lakkaavat!


      • TääOnTätäPäivää
        UskoKoetuksella kirjoitti:

        http://www.lansivayla.fi/artikkeli/294639-posti-laukaisi-yt-pommin-vain-nama-myymalat-jaavat-omiksi

        ”Posti irtisanoo jopa 319 henkilöä tiistaina päättyneiden yt-neuvottelujen tuloksena. Samalla Postin organisaatiota myllätään uuteen uskoon.”

        ”Muutosten jälkeen Postille jää enää 21 omaa myymälää. Valtaosa myymäläverkostosta, yhteensä 77 nykyistä myymälää, siirtyy yritysten hoidettaviksi. Muutos viedään läpi 2015–2018 aikana.”

        Tulee näköjään kunnon palvelua postissa omillekin joukoille.

        ”Asiakkaille muutos tuo Postin mukaan entistä parempia palveluita”

        Juu: palvelut sen kun parantuvat kun ne lakkaavat!

        Tulevaisuudessa tullaan siirtymään moniarvoisiin ja jakeluneutraaleihin postipalveluihin. Posti noudetaan mistä tahansa, sen saa sukupuolesta ja sukupuolisesta suuntautumisesta riippumatta noutaa kuka tahansa ja sen saa jakaa minne tahansa (tai olla jakamatta). Erillinen valtuutetun virka perustetaan valvomaan, että syrjintää ei esiinny.


    • kustipolkeesua

      asiakkaiden kanssa kekkuloidaan niinkun tykätään. annetaan neuvoa kuin oppituolista, että näin teet tästä alkaen

      Sitten ihmetellään kun firma pienenee kuin pyy maailmanlopun edellä

      • EiSaaJatkuaNäin

        Suuri tappiohan se postille on, jos joku asiakas oikein haluamalla haluaa - POSTIA!


    • postihakiseinää

      Posti teloo päänsä.

      Tai ainakin meinas teloa. Posteljooni tuli tossa hiljaa takaa polkupyörällä, mutta ei koettanut ajaa siltä puolelta, missä oli tilaa ja polkupyörille tarkoitettu kulku. Vaan koetti koukata seinä puolelta, mihin hädissäni väistin kun kuulin pyörän kohinaa. Pyörän päällä raskaat postipakaasit. Ottikohan jo jostelpooni seinään kiinni. Oli lähellä mennä pää edellä ja lujaa. Mutta en ollut mielissäni kun ei viitti saada semmosien pakaasien painoa päälleen. Eli puuttu tilanteessa posun järki ja kilikello. Ennen oli pyörissä semmoset kilistimet. Sekin on, että polkupyörälläajo näköjään vähentää arvostelukykyä, ihan yleisesti. Että oliko sittenkään postin vika.

    • sinnemenimainenonni
      • Ainainen-postitaistelu

        Postilla on sen koko 150-vuotta kestäneen historian aikana ollut 2 pysyvää vaivaa jatkuvasti vastustajinansa.
        1) Postia on liian paljon
        2) Postia on liian vähän
        Mene siinä sitten tekemään hyvää asiakaspalvelutyötä. Kun jompi kumpi on noista ihan jatkuvasti kiinni postilaisten nilkassa.


      • ElämäIhanaa
        Ainainen-postitaistelu kirjoitti:

        Postilla on sen koko 150-vuotta kestäneen historian aikana ollut 2 pysyvää vaivaa jatkuvasti vastustajinansa.
        1) Postia on liian paljon
        2) Postia on liian vähän
        Mene siinä sitten tekemään hyvää asiakaspalvelutyötä. Kun jompi kumpi on noista ihan jatkuvasti kiinni postilaisten nilkassa.

        Nyt kun tulee asiakkaiden nurmikoiden leikkaus, niin nilkasssa on tietysti vielä joku h-vetin puudeli.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe