Hybridin kestävyys?

hybridivsperus

Olisin ostamassa itselle ensimmäistä hybridipyörää työmatka pyöräilyyn, mutta mieltäni kaivertaa, että kestääkö tuollainen käytössä miten?
Esimerkiksi huollossa saatetaan vaihtaa kuluneisuuden takia takavaihtaja ja etuvaihtaja eikö tuollaisten osien vaihtaminen tule aika kalliiksi, kun pyörää käytetään huollossa? Kun otetaan, muut osat vielä esim renkaat.

Kuitenkin meinaan pyöräillä noin 6 kuukautta vuoden aikana.

Kannattaako siis hybridin ostaminen, jos työmatkaa kertyy noin yhteensä 35km päivässä?
Viikossa se tekee 175km ja 10vk:ssa 1750 eli kyllä kuluvia osia tulisi hybridiin aika paljonkin vaihdettavaksi, jos tuon puolivuottakin pyöräilen töihin.
Vai pitäisikö ostaa vaan kunnon peruspyörä esim helkaman kulkuri, jossa ei takavaihtajia yms muita kuluvia osia ei ole.

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hybridikin_kestää

      Minulla on tuollainen aikoinaan 200€:n hybridi, vuonna 2004 ostettu. Olen ajellut sillä noin reilu 1000km vuodessa. Etu ja takavaihtaja on alkuperäiset.
      Ensimmäiset 8 kesää en tehnyt kuin pieniä juttuja tarvittaessa, jarrupaloja, renkaat jne.. sitten piti vaihtaa takavanne, kun katkesi pinnoja, samalla meni takavaihdevipu vaihtoon, kun taakse tuli 7-vaihteinen pakka entisen 6-vaihteisen tilalle, ketjut katkesi samoihin aikoihin. Renkaat on vaihdettu pari kertaa, kannattaa panostaa hyviin kestäviin renkaisiin jos enempi ajaa, ei mitään markettikamaa.
      Paljoa tuolle ei ole tarvinnut tehdä, senkin olen tehnyt itse, siinä korjatessa olen homman opetellut. Huolettomana kaverina ajelen niin kauan kun joku paikka leviää ja korjaan sitten. Halpa oli ja mielestäni hyvin kestänyt.
      Ajat kumminkin hiukan enemmän ja päivittäin niin mielestäni hyvään pyörään kannataisi hiukan panostaa.

    • Siis takavaihtajaa ei tarvitse vaihtaa kuin harvoin, jos se on kunnollinen. Siihen ehkä voisi vaihtaa ne rissapyörät, jos kulumista on (ja ei ole kolhittu kieroon). Niiden hinnat lähtee 10e luokasta. Helppo vaihtaa itse.

      Ketjut ja rattaat on kulutus osia. Niitä menee enemmän ja omien työkalujen hankkiminen maksaa hintansa. Lisäksi voi tilata varaosat edullisesti. Vaatii hiukan tekniikkaan perehtymistä, jotta saa oikeat kerralla.

      Puhtaus ja oikein tehty voitelu auttaa (koulukuntia tuohon sitten löytyy enemmänkin, mutta puhtaus on tärkeintä). Pidentää ketjujen vaihtoväliä.

      Monissa halvemmissa kammissa eturatas on kiinteästi ja sen vaihdossa tulee uudet kammet. Lisää kuluja sellaiseen nähden jossa kaikki eturattaat saa vaihdettua yksitellen. Kohtuullisesti kumminkin tulee kilometrejä siihen mennessä kun suurin eturatas menee vaihtoon. Samalla vaihtaa keskiönkin, jos kammet... Suhteellisen edullinen (itse vaihtaa). Työläin osa on selvittää mikä sopii ja hankkia työkalut. Vaihto on helppo :)

      Kumminkin siisti kaveri ajaa yksillä ketjuilla voi ajaa jopa 5000km. Ketjuja sopivasti kierrättämällä takapakan ikää voi kasvattaa. Osat 5000km matkalle on 50..100e kumminkin vaikka olisi XT:tä (hybrideissä harvemmin on sitä tai parempaa). Ei musta kovin kallista.

    • huoltaja_mies

      Takavaihtaja halvasakin hybridissä kestää sellaiset 20 tuhatta kilometriä, joten älä murehdi turhia. Uusi Shimanon takavaihtaja maksaa Motonetissa esimerkiksi 17 euroja ja sen vaihtoon kuluu tumpeloltakin aikaa n 10 min, joten älä edelleenkään murehdi turhia.
      Eturattaat ja vaihtaja sitten kestääkin helposti 50 tuhatta kilometriä,joten siitäkään ei kannata yö unia menettää.
      Kerran viikossa, kun rätillä putsaa ketjut ja hiukan voitelee niitä, niin saa nukkua siltä osin levollisesti yönsä pää tyynyllä sikiö asennossa kädet munissa.

    • ytfhgfh

      Suosittelen, että ostat pyörän, jossa on hieman laadukkaammat osat niin kestävät pidempään. Ei kannata mennä siihen kikkaan, että ostaa pyörän, jota markkinoidaan hyvällä takavaihtajalla muiden osien ollessa paskoja. Kannattaa ostaa pyörä, jonka osat ovat tasaisesti hyviä. Yleensä se, että kaikkien osien mallit on mainittu kertoo siitä, että kyseessä ei ole mitkään merkittömät osat, jotka hajoavat heti.

      Suosittelen, että ostat pyörän, jossa on kromiset kiekot, jolloin ruostuminen ei ole ongelma. Kannattaa myös varmistaa, että pyörässä on kiinteä etuhaarukka eli ei joustokeulaa, joka tuo vain lisää painoa ja hajoaa helposti.

      Mielestäni esimerkiksi tämä pyörä voisi olla hyvä vaihtoehto. Ei tarvitse ainakaan maksaa merkistä turhaa. Tärkeintä tietenkin on, että pyörä tuntuu hyvältä ja on sopivan kokoinen.

      http://www.xxl.fi/pyoraily/pyorat/hybridipyorat/white-sc-lite-ff-hybridipyora-15/p/1095674_1_style

      • NäinMeillä

        "Suosittelen, että ostat pyörän, jossa on kromiset kiekot, jolloin ruostuminen ei ole ongelma."

        Lähes kaikki kunnolliset vanteet ovat nykyään kyllä alumiinia...


      • hipheip
        NäinMeillä kirjoitti:

        "Suosittelen, että ostat pyörän, jossa on kromiset kiekot, jolloin ruostuminen ei ole ongelma."

        Lähes kaikki kunnolliset vanteet ovat nykyään kyllä alumiinia...

        Joo, alumiini kiekot ruostuukin niin kovasti, heh. Halpakin vaihtaja kestää muutaman kymppitonnin kilometrejä.


    • helekama

      Osta saman tien se Helkaman Oiva ajat sillä sen satatonnia et suhahtaa. Ja ILMAN VIKOJA.

    • NäinMeillä

      Vähän ihmetyttää jos pelätään joidenkin kymppien tai maksimissaan reilun satasen huoltokuluja vuodessa pyörässä jos auton käyttäminen työmatkoihin maksaa vuodessa vaikka kuinka monta tonnia...

    • simopekkaseppä

      elä osta hybridiä!!!tuonkin verran päivässä niin ilman muuta keveämpi...nopeampi...ketterämpi...monipuolisempi :cyclo crossari. Minullakin alkuun oli hybridi vaan ei ole enää eikä tule

    • hybridivsperus

      Mites tuollaisella peruspyörällä esimerkiksi crescentin peruspyörä kuinka paljon sillä ajaisi ennen kuin se olisi kaatopaikka kamaa? Tarkoitan siis peruspyöriä, joissa vaihteita 7 tai alle.


      Itsellä päävaatimus pyörälle, että on luotettava ja joka päivä olisi päästävä töihin, jos tuollaisen hybridin ostaisin saisin melko usein olla kynimässä pyörää, joten kiinnostus ei siihen oikein riitä ja huollossa pyörä saattaa viipyä kauankin.
      Kilometrejä kuitenkin tulee paljon vuoden aikana ja saattaisin myös ajaa talvella,joten eiköhän jäätyminenkin olisi hybridille vähän liikaa.

      • Hybridi_laatu

        Onko hybridi joku laatutaso?

        Kauppojen ilmoituksissa voi olla, että hybrideihin kelpuutetaan vain valikoidusti heikompi tasoiset osat maastopyöristä (osasarjoista). Kun ostat pyörää, katso ettei siinä ole käytetty samoja osia kuin käytetään hybrideissä -- saat kestävän :)


      • eikallista

        Itse kurvailen kesät hybridillä noin 3500km ja talvella Trekin 29" nastoilla varustettuna. Trekillä tulee ajeltua kesäisinkin maastossa ja sorateillä.
        Hybridissä meni voimansiirto uusiksi noin 12000km kohdalla ja maksoi muistaakseni 80-90 egee tehtynä alanliikkeessä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      22
      1321
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe