Hallituksen leikkaukset kauhistuttaa

Ajatelkaa_ajoissa

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015053019773679_uu.shtml
Toivotaan, että hallituksessa näistä leikkauksista päättäneet, saavat aikanaan ja omaistensa hoidon kauttakin kokea kantapään kautta, miltä nämä vanhustenhuoltoon kohdistuneet leikkaukset tuntuvat käytännössä.
Päättäjätkin vanhenevat ja joutuvat muiden armoille, menetettyään itsenäisen kyvyn huolehtia itsestään. Myös heidän omaisiaan vanhenee ja joutuu viettämään loppuelämänsä tälläisissä hoitolaitoksissa. Millaiseksi onkaan vanhustenhoito silloin mennyt, jos se jo nyt on tälläistä? Miettikää!
Annetaanko vanhoille ihmisille enää mitään ihmisarvoa?

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Köyhätlyttyyn

      Melkein arvasin jo vaalien aikaan ettei tuleva hallitus tule tekemään parannuksia vanhusten hoitoon liittyvissä asioissa, mutt ett vähentävät hoitajien määrää entisestään se on jo aika paksua touhua heiltäkin. Mun omainen on hoivaosastolla jossa on hoidettavia 30 ja hoitajia 4-5 yhdessä työvuorossa eli onko jatkossa hoitajia 3-4...ei ainakaan hoitotaso parane tuolla hoitajamäärällä vaan menee huonompaan suuntaan. En ihmettele, jos jatkossa hoitajat vaihtavat alaa vielä enempikin kuin nykyään. Nykyäänkin on liian vähän hoitajia hoidettavien määrään nähden. Kyllä tosiaan huomaa ettei nykyinen hallitus arvosta vanhuksia paskan vertaa, heidän verorahat kyllä kelpaa, mutt muuten vanhukset ovat pelkkä menoerä yhteiskunnalle. Eihän joku miljonääri voi ymmärtää tavallisen ihmisen arkea, hän voi ostaa rahalla tarvitsemansa palvelun. Kyllä Sipilä on naiivi, kun kuvittelee ett rikkaat antavat paljostaan, luopuvat eduistaan kun nätisti pyytää...vähän se mies on oikeesti pölijä :D. Saas nähdä kuinka moni osallistuu hänen talkoisiinsa :D. Sehän on sanontakin ett köyhä antaa vähästään, mutt rikas ei anna paljostaan. En ihmettelis, jos tähän maahan tulee yleislakko kuten Kekkosen aikaan, niin köyhät kyykkyyn asetelmalla tämä nykyinen hallitus menee ja työnantajapuolta suosimalla liikaa. Ei Sipiläkään, jos tekis insinöörin duunia, suostuis ilmaseks työtä tekemään, tuskinpa vaan, eikä Soinikaan, eikä Stubbikaan. Kyllä pojilla on nöyryyden läksy vielä opittavanaan jos aikovat tätä maata hallita. Järjen käyttö olis ihan hyvä heidän housuissaan ja kuunnella missä mennään ja mihin suuntaan. Ei heidän toimillaan ainakaan kansalaisten ostovoimaa paranneta, millä ostat, kun kaikki maksaa entistä enemmän ja rahat ei riitä mihinkään. Muka parannetaan omaishoitajien asemaa...entistä vaikeampi saada hoidettavaa mihinkään hoitopaikkaan kun se aika tulee, itselle ei ole merkitystä omaishoitovapaiden rahoituksella, mun hoidettava kun ei halua mennä vuorohoitoon edes..lol. Ihan perseestä koko hallitus, keppiä tuli tavalisille tallaajille enempi kuin porkkanaa. Ei edes 90-luvulla menty näin rankalla meiningillä. Taitaa Ässät ajaa tämän maan mierontielle paremminkin kuin onneen ja auvoon.

    • materialistit

      Myös uskovaisia tämä uudet hallitustyypit..
      edustavat kuitenkin Kristuksen periaatteiden vastaisuutta..
      Hän oli köyhien ja huono- osaisten puolella rikkaita ja ulkokultaisia vastaan ja hajotti markkinakojuja..

    • Hoitoa

      Onhan heillä varaa hoidattaa itsensä rahoillaan sitten kun ansaitsevat paremmin kuin tavallinen kansalainen. Ei tule ajatus heille miten varattomat hoidattaa itsensä.
      Siinä ei ideologia auta näköjään!

      • sinisilmäisyyttä

        Päättäjille tiedoksi, toivon että joku sattuu lukemaan:
        Voin vahvistaa, että asia ei rahallakaan hoidu ainakaan huonokuntoisimpien kohdalla. Kyse on välittämisestä ja omien töiden priorisoinnista. Tämän olen vierestä nähnyt.
        Omaiset ovat liian hyväuskoisia. Tilanne on vanhukselle kamalin, jos järki ja muisti pelaa, mutta ongelmat ovat puheessa tai motoriikassa. Kun kuulolaite unohdetaan ja patteritkin jätetään vaihtamatta, alamäki on jyrkkä. Jos omaiset lähtevät pariksi viikoksi matkoille, palatessa voi odottaa suuri yllätys, yllätys myös päättäjille.
        Laskutus hoituu kyllä.


      • Hoitoa

        Varakkatkaan ei tosiaan voi saada terveyttä takaisin kun se on mennyt.
        On vaan helpompi saada apua sillä rahalla jota riittää ja rahaa palveluista
        osataan ottaa reippaasti. Niin se menee ja tuskin muuttuu muuksi.
        Mutta toisvoisi, että varttomat saisivat apua myös vaikeimpina sairauden aikoina! Olisi se inhimillistä koska olemme ihmisiä rikkaat ja varttomatkin.


      • Hoitoa
        Hoitoa kirjoitti:

        Varakkatkaan ei tosiaan voi saada terveyttä takaisin kun se on mennyt.
        On vaan helpompi saada apua sillä rahalla jota riittää ja rahaa palveluista
        osataan ottaa reippaasti. Niin se menee ja tuskin muuttuu muuksi.
        Mutta toisvoisi, että varttomat saisivat apua myös vaikeimpina sairauden aikoina! Olisi se inhimillistä koska olemme ihmisiä rikkaat ja varttomatkin.

        Tuli typoja mutta osannette lukea oikein!


      • Kaikkeekanssa

        Vanhuus ei ole sairaus! Mitattaviin arvoihin vaan lisää kalliita pillereitä! Kuka hyötyy?


    • sitäsaamitätilaa

      Siinä nähtiin millaista politiikkaa perussuomalaiset harjoittavat. Eivät ainakaan köyhien ja huonompiosaisten etua ole pitäneet neuvotteluissa. Perästä kuuluu.

      • pillerit-kerralla

        Eläkeläisten tuloja ja palveluita on vähitellen ja jatkuvasti nakerrettu 1990-luvulta alkaen. Silloin ei Perussuomalaisista vielä tiedetty yhtään mitään. AY-Demarit ovat olleet hallitusvastuussa miltei koko ajan. Miten vanhukset lakkoilevat, kun se on ainoa keino, jonka AY-Demarit tietävät?
        Taitaa ainoa keino olla jättää pillerit syömättä tai ottaa ne kerralla kaikki. Kyseessä on silloin eläkkeenotto lakko. -Se on kyllä surullista omaisille. Vanhukset eivät useinkaan kehtaa kertoa omista vaikeuksistaan, koska haluavat, että sukulaisvierailut olisivat aina iloinen asia.


    • pakvop

      Eihän nämä leikkaukset ministerinpakoilla ja eläkkeillä mitenkään vaikuta. Helppoa on viedä toisilta, eteenkin muutnkin heikossa asemassa olevilta.
      Odotan milloin eutanasiapillerit ja muu sääntely, hallituksen mielestä turhia resursseja kuluttavien yksilöiden pois siivoamiseksi tulevat listalle. Sehän on oikeiston perinteinen tapa ratkaista ongelmia jos muistatte

      • pakvop

        korjaus: ministeripalkoilla ja muutenkin, näppikset jäykkiä


    • Metsäänmennään

      Luin jostain ett vanhusten kotihoitoa ollaan lisäämässä ja näyttäisi vähän siltä ett hoivaosastopaikkoja vähennettäisiin entisestään. Nyt jo on kotihoidon piirissä vanhuksia, jotka tarvitsisivat ympärivuorokautisen laitoshoitopaikan, kun ovat niin huonokuntoisia. Senkin luin, ett omaisille sysätään lisää vastuuta vanhusten hoidosta eli yritetään saada lisää omaishoitajia töissä käyvistä omaisista. Eli ei ainakaan parempaan suuntaan ole vanhustenhoito tässä maassa menossa. Tuskin kukaan ässistä itse rupeaisi omaishoitajaksi, jos tilanne tulis eteen. Muka lisätään perhekotipaikkoja, eikö ne saakutin tontut oikeasti tajua sitä ett monet vanhukset ovat niin heikossa kunnossa että he tarvitsevat laitoshoitopaikan, ei heitä enää pysty missään perhekodissa hoitamaan. Jopa kotihoidon piirissä työtä tekevät hoitajatkin tietävät miten huonossa jamassa vanhustenhoito on, miksei hallituksen herrat kuuntele heitä, kai ne hoitajat tietävät parhaiten missä mennään. Insiööri suunnittelee asioita, mutt ei sitten yhtään ole hajua miten homma käytännössä tehdään. Voin kertoa esimerkin Nokialta, missä olin kokoojana. Insinööri terävänä oli suunnitellut komponenttien juotosalustaa ja mallikappalekin oli sorvattu valmiiksi, mikä ei muuten ole halpaa hommaa. Mikäpä siinä, hieno oli alusta, mutt olis voinut kysyä joltain kokoojalta millaiset työvaiheet on, nimittäin hän ei ollut ottanut sitä huomioon ennakkoon, ett komponenttilevylle painettiin liittimet ennen muiden osien käsinjuottamista. Ja jos se hänen suunnittelema alusta olis otettu käyttöön, niin olis pitänyt sorvata uudet alustat press-fittkoneeseen muiden liittimien painamista varten. Enpä viitsinyt arvon insinööriä käydä neuvomaan miten homma yleensä on tehty ja missä järjestyksessä ja tuskin olis kuunnellut vähäpätöisen kokoojan sanomisia. Ja sama peli näkyy menevän hallituksessa eli ei kuunnella mitä kansa sanoo asioiden hoidosta vaan he luulevat tietävänsä ja osaavansa asiat paremmin eli tekevät enempi sutta, paskaa ja sekundaa. Paperilla kaikki näyttää niin helpolta ja hienolta, mutt käytäntö on sitten jotain muuta. Vielä heillä olis aikaa korjata suunnitelmia ennen kuin alusta on sorvattu, ettei tulisi turhan kalliiksi korjata vahinkoja.

    • viisastuukin

      Kuinka moni teistä kirjoittajista ja mielensä pahoittajista on todella kysynyt mailtä vanhuksilta, mitä me haluamme.

      Munkin omaiset tulevat ja tietävät mikä on mulle parasta.

      Kunhan joutuu tuonne petiin ja katsoo samaa katonkohtaa muutaman vuoden niin ei siinä vieraan ihmisen pyöriminen ympärillä yhtään helpota oloa.

      Lääkityksen, kun saa, että on aina turtana ja päivät seuraa toistaan putkessa niin hyvä on.

      Näistä kirjoittajista lähes jokaisen tarkoitus mollata vastapuolen politikoita ja todellisuudessa omat vanhukset jossain laitoksessa unohdettuina.

      Sitten osalla omantunnon tuskia ja taistelu hoitajia kohtaan on siitä johtuvaa. Kunhan käyn katsomassa vanhoja kavereita vuodeosastolla niin tulen vakuuttuneeksi, että yritän ratkaista oman kohtaloni ennen sinne joutumista.

      Toivotaan että päättäväisyyttä riittää ja siihen saakka yritän auttaa sukulaisia ja tuttujani kaikin mahdollisin voimavaroin tietäen, että minutkin unohdetaan sitten aikanaan.

      • vanhuksen_vapahtaja

        Kun elämä on mennyt sellaseksi, että kykenee vain katsomaan katosta samaa kohtaa tunnista ja päivästä toiseen alkaa toivomaan "vanhuksen vapahtajaa" vieraaksi. Keuhkokuumetta. Ennen vanhaan keuhkokuume vei ikääntyneet, kun vanhukset elivät nuoremman polven keskuudessa esim maalla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1366
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1204
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1181
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1177
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe