Poistoelektroniikkaa

Elektroniikkapoisto

Varaston siivoustyön tuotoksia tässä ihmettelin. Ketään ei varmaan olisi kiinnostanut edes ilmaiseksi alkuperäispakkauksissa olleet DV-nauhat (Sony, JVC, Fuji), joten viskasin nuo roskiin. Toimivaksi laitteeksi totesin vintage-kasettidekin Tandberg TCD-310. Tuskin tuotakaan edes ilmaiseksi maailmalla halutaan, joten romutukseen vaan.

Vaalean pähkinäpuun värinen Dual CS 505-4 ja Ortofonin äänirasia 1990-luvun taitteesta. Käytetty ehkä muutama tunti ostamisen jälkeen (CD:t voittivat). Tämän moukaroin tuhannen mutkalle ja heittelin seinään. Vahvistin Pioneer A-656 mk2....romutukseen. JVC:n makasiinisoitin, romuksi. Kukaan ei varmaan halua viiden levyn levymakasiineja XC-M75, vaikka maksaisi postikulut ja reilun korvauksen. Heitin roskiin.

Kierrättäminen on viheliäistä työtä.

14

116

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • swapmeet

      Et edes yrittänyt. .kierrätys keskus olis ottanut vastaan ja onhan esim facebook ryhmiä missä ostaa ja vaihtaa kaikkee. .vanhat voi olla laadultaan parempia kuin muoviset paketti stereot jne.

    • Elektroniikkapoisto

      Heitin roskiin Hifi 12/2:n alkuperäiset Dynaudio-diskantit. Romutusta odottaa subbari 55/2. Vetäisin vasaralla pirstaleiksi JVC:n autoradion (CD/USB). Vähän käytetty pakkamuuntaja 12 V 5 A, romutukseen. Vuoden vanhat itse tehdyt kaiuttimet Peerlessin elementeistä...romutukseen.

      On uskomatonta, mitä vanhemmat ostavat lapsilleen. Concert Hall urheilukortit, täydellinen setti vihreässä alkiperäislaatikossa tarroineen, mukana uutislehtiä ja täydennyksiä. Silppusin ja viskasin roskiin. Tunnollisesti arkistoituja ensipäiväkuoria, hyi silpuksi. Vanhoja maaperäkarttoja, rits räts.

    • Elektroniikkapoistaja

      Ääh. Tämä ei koskaan lopu. Tallentava digiboksi Salora DVB-T620. Laitteessa on "tunnettu" vika, eli piirilevylle on asennettu nerokkaasti kuumana käyvän transistorin viereen elektrolyyttikondensaattori, joka on kuivahtanut/pitää kolvata irti/hankkia elko, jossa on parempi lämmönkesto. Ääh, pistän romuksi ja moukaroin sisuskalut muussiksi.

      Ketään ei kiinnosta parin sadan kilometrin päästä saapuva Creative Sound Blaster 2 oheiskilkkeineen (CT1350B) Talking Parrot, Dr. Sbaitso yms. Ei sitten. Yritysmaailman verkkoliikenteen työjuhtia, 3Comin 100 mb verkkokortteja, romuksi.

      Ketään ei kiinnosta c-kasetit, varastossa TDK:n AR:ää, SA:ta (SA-X:ää voi olla myös jemmassa) Maxellia ja jopa TDK:n MA-nauhaa (oli muuten häijyn hintaista markka-aikana). Taidanpa murskata.

    • Elektroniikkapoistaja

      Kukaan ei halua Dell 760:aa , mukana recovery DVD. Tuli jostain, ja on muuten yllättävän hyvä kone. Menee romutusjonoon, jossa solmuuntui Fujitsu Amilo L6820 ja heikossa hapessa oleva Fujitsu Lifebook. Seuraavana vuorossa on HP 6735s

      Sempron SI-42 lupaa purkkapallomassapohjaista Windows Vista -kokemusta, mutta Linux sai sen oikenemaan (pientä viivausta käynnistyspuolella, näyttö on oletusarvoisesti melko tumma). Jos tätä myydään - usko minua - älä. Kiintolevy valo vilkki mielettömästi. 6735s menee romutukseen.

    • Elektroniikkapoistaja

      Tämä oli muuten jonkin sortin keräilykamaa (kai). SynOptics Lattisnet model 2800 keskitin. Sekin on muuten romutettu. Kukaan ei tarvitse tietokonelaukkuja, joten täytän ne kotitalousjätteillä. OS2/Warp3 ja Warp 4 mediat, romuksi. Kukaan ei *taatusti* Halua Sun Solaris 2.6 asennusmediaa ja dokumentaatio CD:tä, joten pirstaloin ne murusiksi.

    • Elektroniikkapoistaja

      Jossain vaiheessa menee poistoon vuoden palvellut Google Nexus 32 gb malli. Tästä varmaan voisi tehdä Youtube -videon, kun se hajoaa tuhannen pirstaleiksi

    • Elektroniikkapoistaja

      Kukaan ei siis halua Nexusta? Romutin Fujitsun läppärin, ja notkolle meni. No, ei sitten. Entäpä jos kerron, että minulla on ollut käytössä ensimmäisen sukupolven Hifi 2/2.5 :t (sain ilmaiseksi). Kukaan ei halunnut - heitän roskiin. Kamerassa on jopa video todisteena. Hakataan vasaralla romuksi. Ovat muuten varsin hyvät kaiuttimet, ehkä hieman keskialuepainotteiset.

      Okei. Rakensin 1990-luvun alussa Hifi 20/2:n ns. kakkossarjan (mark II voisi olla jokin likiarvo). Kotelotilavuus oli hieman alkuperäistä suurempi (rakennusohjeen mukaan, ehkä noin 24 litraa), mutta diskantti oli erilainen (Audax, en ole vielä tutkinut?), jotta suuntaavuus jakotaajuuden yläpuolella saatiin tasaiseksi. Bassossa ei ollut lisäpainoja. Ne muuten ovat tuolla makkarin nurkassa odottamassa romutusta. 12/2:n alkuperäiset Dynaudiot ovat romuna. Aion muuten romuttaa kaikki. Ehkä teen siitä videon.

      Jakosuotimen tein muuten ns. viimeisen päälle, eli kaikki kondensaattorit olivat muovikondensaattoreita (sorry, Monacorin, mutta -5 prosenttia) - ei yhtään elkoa. Ostin jopa hopeatinaa, uijui (jokin elektroniikkafirma 1990-luvulla ehkä Annankadun alkupäässä).

      Testasin niitä pitkästä aikaa. Täytyy kyllä sanoa, että Tuomelan rakennussarjat olivat aitoa asiaa. No, romuksi vaan.

      Täytyy kyllä sanoa, että on kansakuntamme harvinaisen katajaista laatua, kun kukaan ei halua satoja euroja edes ilmaiseksi, vaikka maksaisin kaikki kuljetuskustannukset ja mielikuvitukselliset kasettimaksut. Pyynnöstä olisin voinut keksiä veroja omaksi vahingoksi, enhän edes nykyisin ilmoita lakisääteisiä vähennyksiä ja tahkoan tappiota.

      Otetaan esimerkiksi tuo romutettu Tandbergin TCD-310. Ei hyvää päivää siitä pyydetään Ebayssä ainakin 100 dollarin verran. Painaa varmaan viisi kiloa ja puupäädyt. Kukaan ei halunnut??? Edes ilmaiseksi??

      Tuo vähän käytetty Dual CS505/4. Maksoin siitä noin 1600 markkaa Ortofonin rasialla. Hei kamoon, jotkut Helsingin hifiantikvariaatit pyytävät siitä about yli 200 euroa nykyisin. Kukaan ei halunnut edes ilmaiseksi???? Pioneriin vahvistin ovh 2400 markkaa toimivana ilmaiseksi, keksi jotain hassuja veroja piikkini (ääliöt). Romutettu.

      Hakkasin Dualia oikeasti täysillä ja heittelin seinään.

      Nuo Peerlessin vuoden vanhat kaiuttimet. Maksoin niistäkin yli 200 euroa ja sain oikeaan käteen käsivamman, kun hakkasin niitä romuksi?? Kukaan ei hallunnut ilmaiseksi??

      Ketään eivät kiinostaneet C-kasetit, metallinauhatkaan? Maksoin niistä 40 markkaa kappale, olisin lähettänyt ilmaiseksi ja maksanut Teostolle vaikka 40 euroa tallennusmaksua kaupan päälle. No kun ei ollut kuitteja vuodelta 1992.

      No noudin varastosta tätä aiemmin mainitsemani JVC:n maksasiinisoittimen mukana myydyn A-luokan viritinvahvistimen RX-501L compulink-kaapelilla ja JVC:n yleiskaukossätimellä (FOR RX-501). Taas ilmainen toimitus, kukaan ei halunnut??? Tuhoa!!!!!!!

      Hankittu vuonna 1993 JVC:n kasettidekki (Dolby B/C). Vähän käytetty, opiskeluprojekttiin 1990-luvun alussa. Heitän alas kalliolta, kun pääsen varastolle. Sonyn kolmepäinen kasettidekki. Jeesuksen nimessä, romuksi.

      Ketään eivät kiinnosta Alpinen autoradiot. JVC:n autoradio jo pirstaleina. Tuhotaan!!!! Aikoinaan Urheilukorttien kanssa hankitut originaalit Cocco Bill -lehdet. Silppuriin.

      Laitan Youtubeen silppurivideoita, jos joku haluaa.

      Alkuperäisiä Aku Ankan taskukirjoja ynnä Sudenpentujen taskareita. Siis hyvänen aika, olisin postittanut satojen eurojen arvosta tavaraa?? Ilmaiseksi ja maksanut kaikki verotkin???! Urheilukortitkin jo Ämmässuolla, kukaan ei halunnut??

      Hassu kansa, täytyy sanoa!

    • Elektroniikkapoistaja

      Jep poistoon kaikki vaan. Maitolasi/viiniliasi (Valio - Teemu Selänne). Kukaan ei halunnut, vaikka olisi maksanut rikkidirektiivejä lasista, joka on muuten Riihimäen tuotantoa. Silikaatti on muuten tuotu Suomen ulkopuolelta vuonna 1984, lisätty viivästyskorkoa haluamasi määrä.

    • Poistoelektroniikkaa

      Nyt on sellainen tilannne, että olen tilannut osat kaiuttimiin. Kelat (ilmasydämiset wtf), vastukset ja kondensaattorit (MKP-laatua -5% ) viiden prosentin tarkkuudella, vastukset 10% sorry). Lähtöhinta hurjasti yli 200 euroa.

      No kun kukaan ei halua, no ei sitten.

    • Kierrätyskeskuksenmuseo

      Kannattaa viedä helsingin kierrätyskeskukseen .
      Vapaaehtoistyössä oleva palopäällikkö on kerännyt
      koko kierrätyskeskuksen olemassaoloajan äänentoistolaitteiden huippumerkkejä mitä ei saanut mistään hinnasta myydä asiakkaille.

      Hän kertoi laitteiden menevän myöhemmin avattavaan kierrätyskeskuksen museoon.
      Olenkin odottanut jo 90luvulta lähtien että museo vihdoinkin
      avattaisiin.
      Mitä sanoo asiaan päällikkö?
      Koska museo avataan ja missä?

    • Poistoelektroniikkaa

      Elektroniikan romutuksen ohessa löysin tällaisen Aku Ankka lelun tai figuurin, korkeus noin 24 senttiä.

      Se on joko 1960-luvun lopulta tai 1970-luvun alusta. Lelun puristaminen tuottaa Aku Ankan "Kääk!"-äänen pohjasta. Pohjassa on merkintä (c) Walt Disney Productions, valmistenumero 4608. Valmistajana on ollut yhtiö nimeltä Combex, Made in England.

      Kukaan ei varmaan kerää tällaisia vaikka ilmaiseksi postittaisi, joten menee roskiin.

    • Poistoelektroniikkaa

      Aku Ankka -figuurin lisäksi löysin vanhempien lahjan minulle: Riihimäki veturipullo 1980-luvun alusta, väri ruskea. Pohjassa on kirjain "R". Oletan, että tällaistakaan ei keräillä edes ilmaiseksi, joten kai sitten pirstaleiksi. Jos joku haluaa sirpaleita, niin ehkä voin harkita postittamista.

    • Trolliketju

      Ja missähän ketjun tyypit on sitten ilmoitelleet näistä tavaroista, taatusti on kaikelle ottaja jopa rahaa vastaan.

    • 332

      Missä päin Suomea olet ?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      34
      1461
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1235
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      6
      1224
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe