Allerginen koira, huomio!

tarina123

Hei kohtalontoverit! Kaipaisin teidän tarinoita ja kokemuksia elämästä allergisen koiran kanssa. Minulla on vuoden ikäinen westie uros. Koira on syönyt puolisen vuotta kortisoonia, annosta yritetty pienentää sekä eliminaato dieetti. Eli ensimmäisen kerran koiran ollessa puoli vuotias levahti iho rinnasta ja mahanalusesta kauttaaltaan ruvelle, myös huulten ympäristö aukesi. Saatiin antibiootti kuuri ja koira saatiin kuntoon. Mutta on tämä jatkuva tarkkailu stressaavaa, ettei vahingossa tipu leivän muruja lattialle, sillä koiran iho reagoi hyvin nopeasti. Kovalla kutinalla alkuun, ja sitten aukee iho. Kertokaa kokemuksianne ja kauanko olette joutuneet kortisonia syöttämään? Elikö koiranne "normaalin mittaisen elämän"?

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1540

      Meidän westien kanssa taisteltiin pari vuotta ja syötettiin kaikki allergiruoat ja lääkkeet mitä eläinlääkäri ikinä käski ostanaan. Samoin käytiin ravintoterapeutilla, akupuntiossa ja homeopaatilla. Mistään ei ollut apua. Alkoi voimat, usko ja rahatkin olla lopussa. Keväällä ostettiin trimmaajalta clinivet adult small ruokapussi ja se auttoi. Sillä ollaan menty. Alle 30 egeä 4 kilon pussi. Ei ole edes huippukallista.

    • rhode7v

      Oletteko kokeillut cortavanse suihketta (kortisoni), jolloin haittavaikutukset olisivat pienemmät. Jos saisi kutinaan apua ei tarvitsisi raapia auki? Itsellä tuntuu että mitä vanhemmaksi oma koira on tullut on se sieättynyt hyvin eri asioille ja nyt syödään jo norminappulaa. Tosin ikinä ei noin kovia oireita meillä ole ollut..

    • koiranomistaja

      Meidän koiranpennulle (hieman alle 1v.) alkoi silmäkulmaa kutittamaan kaameasti, samoin korvaa. Raapi ihan koko ajan niin että meni vähän verille. Kotona laitettiin rasvaa ja putsattiin hyvin. Ei auttanut niin lähdettiin lääkäriin, joka määräsi hirveän määrän lääkkeitä ja kaulurin...ei oltu varmoja, mistä johtui :/ Kauluri ja lääkkeet helpotti kyllä heti! Nyt ei ole kauluriakaan enään eikä kutita yhtään :) Nyt kyllä vähän aikaa sitten tullut korvaan uudestaan pientä kutitusta mutta se voi johtua ötökän puremasta. Joko tuo on allerginen tai sitten se oli jotain ohimemevää, sitä ei vielä tiedetä. Vasta eräs nainen sanoi että omalle koiralleen oli tullut sama juttu kun oli syönyt lidlin tiettyä ruokaa, jota myös meidän koira oli syönyt ennen allergiajuttua...Lääkäri ehdotti myös ruokavalion muuttoa. Nykyään koiramme syö siis raakaruokaa, semmoisia lihapullan tapaisia eri eläinten lihasta. :-)

    • pilleriveto

      Allergiana on vehnä ja tomaatit, sekä herneet ja ehkä sianliha , Kuten aloittajlata, koiraltani lähti karvat rinnasta n 6v sitten ja selästä ( noin 4 v sitten) ja on nykyisin kalju päätä lukuunottamatta. Neljättä vuotta menee kortisonia, välillä on vain viikon taukoja. kartvatonta ihoa rasvailen agualan plus- salvalla että nahka pysyii pehmeänä. Kutinakohtauksia rauhoiteltiin cortacase- suihkeella, jota ei ole pariin vuoteen tarvittu. Ikää kaljukallella on 13 vuotta ja virkeyttä riittää vaikka talvella tarvitaankin toppatakkia ja sadekelillä manttelia.

    • Allerginen

      Omalla koiralla allergia joten voisin kertoa lyhyesti kokemuksia..

      Ensinnäkin valitsin eläinlääkärin joka on erikoistunut allergioihin ja iho-ongelmiin. Meidän koiralla oli oireena vain kutina ja ihon punoitus. Ensin tehtiin sisä- ja ulkoloishäädöt varmuudeksi ja kortisonin kanssa aloitettiin eliminaatiodieetti. Kun kutina silti jatkui, otettiin allergiatestit ihotestinä ja verikokeena, josta sitten allergian aiheuttaja löytyi ja johon aloitettiin siedätyshoito pistoksina. Siedätyshoidosta on ollut selvä hyöty, kutina ei haittaa enää elämää :) myös allergialääkettä ja cortavance -suihketta kokeiltiin, mutta niistä ei ollut apua. kortisonia on syönyt jo pitkään enää vain tarpeen vaatiessa(puolikas tabletti1-3 viikon välein). Annos on ollut kuitenkin niin pieni kokoajan että mitään kontrolliverikokeita ei olla edes tarvittu.

      Loppuun voisin lisätä että muistakaa että kutinakin on kipua, itse olen puoli vuotta joutunut elämään sietämättömän kutinan kanssa ja minkään koiran ei pitäisi joutua kestämään jatkuvaa kutinaa.

      • 1719

        Kerrotko vielä mille se on allerginen? Ja miten siedätyshoito käytännössä tapahtui?


      • Allerginen

        Varastopunkkiallergia löytyi verikokeesta. Siedätys tapahtuu ihon alle laitettavilla pistoksilla, ensin pistosväli(ja annos) oli pienempi ja nyt pistos annetaan kuukauden välein. Pistetään itse kotona, ei ole vaikeaa, eläinlääkäri neuvoo ja opettaa tai voi käydä lääkärissä pistämässä hoitajalla.


    • OngelmaOmistaja

      Itsellä on myös hyvin allerginen koira, on oikeastaan kaikelle allerginen. Minä en ole koiralle enää lääkkeitä syöttänyt koska ne eivät ole auttaneet. Kotiruokintana teen puuroja koska koira ei ole viljoille allerginen ja syötän vain hirvenlihaa koska muille koira on allerginen. Vitamiineja olen hakenut lemmikkieläinliikkeestä ruokavaliolle tueksi. Noh, iho ei tulehdu enää, mutta kyllä koira kutisee. Sinulle suosittelen käyttämään koiran allergiatesteissä, niin verestä kuin iholtakin tehtävissä ja sitten aloittamaan siedätyshoidot. Meille ei siedätystä suositeltu koska koira on vanha ja ei ole reagoinut oikeastaan mihinkään lääkkeisiin/hoitoon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1916
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1662
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe