Yliopisto yli muiden

IQ145

Yliopiston ylivertaisuutta opiskelupaikkana kyseenalaistavat vain ne, jotka itsekin tietävät olevansa väärässä, mutta eivät halua katsoa totuutta silmiin. Selkärankaa osoittaa se, että jaksaa ja pystyy opiskelemaan ensin kolme vuotta lukiossa ja sitten noin viisi vuotta yliopistossa. Myös ammattikoulun käyminen on ok, kunhan sitten oikeasti jatkaa siitä yliopistoon. Henkilökohtaisesti en pidä (pelkkää) ylioppilaslakkia älyn merkkinä, koska lukioista valmistuu vuosittain paljon yksinkertaista porukkaa, joka ei ole esimerkiksi lukenut pitkää matematiikkaa tai harvinaisempia vieraita kieliä, kuten saksaa tai ranskaa. Seuraavat lainaukset osoittavat karun totuuden.
"Keväällä 2013 lukion koko oppimäärän suorittaneista 40 prosenttia oli opiskellut pitkää matematiikkaa"
"Tilastokeskuksen mukaan lähes kaikki keväällä 2013 lukion koko oppimäärän suorittaneet olivat opiskelleet lukiokoulutuksensa aikana englantia ja ruotsia tai suomea. Saksaa oli opiskellut 23 prosenttia lukiokoulutuksen päättäneistä, espanjaa ja ranskaa 16,5 prosenttia ja venäjää 8 prosenttia. Muita vieraita kieliä opiskelleiden osuudet jäivät kolmeen prosenttiin tai sen alle"
Lähde: http://tilastokeskus.fi/til/ava/2013/01/ava_2013_01_2013-12-16_tie_001_fi.html
Sen sijaan lukiolaiset jaksavat kyllä hyvin lukea ja kirjoittaa terveystietoa. Jotenkin minusta tuntuu, että nämä ihmiset eivät ole kovin tietoisia Gaussin käyrästä.
http://img.yle.fi/uutiset/kotimaa/article6486403.ece/ALTERNATES/w580/Ylioppilaskokeet graafi1.jpg
“Small is the number of people who see with their eyes and think with their minds."
- Albert Einstein

18

92

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ensel

      "Myös ammattikoulun käyminen on ok, kunhan sitten oikeasti jatkaa siitä yliopistoon. "

      Kaikkien ei ole tarpeellista opiskella ammattikoulua enempää! Monissa töissä ja tehtävissä tosiaan ei tarvita korkeakouluopintoja. Maassamme tarvitaan ihan kunnon duunareitakin.

      Itselläni on korkea yliopistotutkinto, mutta kaikki sitä eivät tosiaan tarvitse.

    • OikeinEinstein

      Voi voi, olen lukenut lukiossa pitkän matikan ja opiskellut yliopistossa, valmistunutkin. Yliopiston oli kyllä ylivertaisen hyvä opiskellupaikka. Töitä sillä tutkinnolla ei kuitenkaan saanut, joten tein sitten myöhemmin ammattikorkeakoulututkinnnon. Nykyään minulla on vakituinen työpaikka ja kk-palkka.

      En silti sano, etteikö yliopistokoulutus olisi ollut avartavaa ja sivistävää. Opiskelijaelämäkin oli hauskaa. Ei ne vuodet hukkaan menneet. Saan myös pienen TSA-lisän palkkaan siitä, että koulutukseni on parempi kuin tehtävä edellyttää, ajatuksena on että suoriudun tehtävästä keskimääräistä paremmin.

      Kysymys kuuluukin: onko meillä varaa kansakuntana kouluttaa nuoria maksuttomissa yliopistoissa 5 vuotta sellaisille aloille, jotka eivät työllistä? Olisiko oikein, että tällaiset huvin vuoksi ja noce to know -koulutukset maksettaisi ihan itse, oikeista töistä saaduilla rahoilla?

      Toinen kysymys: miksi ammattikoulusta pitäisi jatkaa yliopistoon? - Arvostuksen takiako? Eikö kuitenkin olisi parempi alkaa arvostaa myös käytännön osaamista?

      • OikeaEinstein

        "olen lukenut lukiossa pitkän matikan ja opiskellut yliopistossa"
        Entä opiskelitko muita kieliä kuin englantia ja ruotsia?
        "Onko meillä varaa kansakuntana kouluttaa nuoria maksuttomissa yliopistoissa 5 vuotta sellaisille aloille, jotka eivät työllistä?"
        Muuttuvassa maailmassa on vaikea arvioida, kuinka hyvin jokin ala työllistää viiden vuoden kuluttua. Sitä paitsi pelkkä työllisyysasteen tuijottaminen ei ole järkevää. Täysin itselleen sopimattomalle alalle kouluttautuminen ei ole kovin viisas päätös, vaikka valmistumisen jälkeen työpaikan saaminen vaikuttaisi hyvin varmalta.
        "Olisiko oikein, että tällaiset huvin vuoksi ja nice to know -koulutukset maksettaisiin ihan itse, oikeista töistä saaduilla rahoilla? "
        Ei olisi.


      • vitun_pelle

        Trollaa lisää. Suurin osa on jo kandivaiheessa työllistyny.


    • totuus34

      Olet itse aika yksinkertainen ihminen, jos luulet että pitkän matikan kirjoittaminen on jokin merkki ylivertaisesta älykkyydestä. Eikä se tee sinusta mitenkään fiksua, että lainaat Einsteinia, totta kai kaikki ihmiset kokevat kuuluvansa ihmisiin, jotka "näkevät silmillään ja ajattelevat mielellään".

      0/5 ketjun aloitus

      • Tosiaan

        Niin, todellisuudessahan se on vähimmäisvaatimus edes jonkinlaiselle älyllisyydelle.


    • 7647547545465

      Muistan hyvin, kun kerran yksi amis ylpeili sillä, että hän oli mennyt (lue: joutunut) ammattikouluun. Oikeasti vain häpeisin hänen puolestaan.

    • riippuu_arvosanoista

      Eihän pitkän matikan kirjottaminen meinaa vielä mitään, jos arvosana on huonompi ku E/L. Siinä vaiheessa kun pääsee Yliopiston vaikeimpia matikan kursseja läpi (esim. tilastomatematiikka, differentiaaliyhtälöt) voidaan jo puhua, että jotain tajuaa.

      • Vertaat.ihan.muuhun

        Riippuu mihin tai kehen vertaa. Onhan matematiikan osaaminen ihan toista luokkaa keskinkertaisesti pitkän kirjoittaneella ja L:n lyhyestä kirjoittaneella.


      • Yliopistokunniaan

        "Eihän pitkän matikan kirjottaminen meinaa vielä mitään"
        Näinhän ei aloituksessa väitettykään.


      • teekkari

        Omasta mielestäni tilasto oli yliopiston helpoin matikankurssi


    • 59Illumunati95

      En oikeasti voi ymmärtää järjelläkään miten ihmiset vertailevat itsenstä toisiin. Mitä järkeä? Sulla on oma elämä, niin elä sitä. Miksi pitää aina vittuilla esim AMK vs Yliopistomaailma? Joku ei vaan tykkää käydä esim AMK:ssa tai Yliopistossa ja sillä piste.

      Jollekin käy se Lukio/Ammattikoulu josta jatkavat töissä. Eihän se ihmisestä tyhmää tee jos eivät vaan jaksa enempää käydä koulua. Voin sanoa että molemmissa AMK:ssa sekä Yliopistossa opiskellaan 60% bullshittiä mitä et ikinä tule tarvitsemaan elämässäsi.

      Ja sitten on niitä fiksuja ihmisiä, jotka eivät koskaan käyneet koulua ammattikoulua enempää, silti lukevat kirjoja, käyvät koferenseissä, ovat mukana kaiken maailman tapahtumissa, tietävät paljon enemmän asioista kun se joka on käynyt Yliopiston ja lukenut sitä samaa kirjaa 5 vuoden ajan.

      Tietoa on nykyään saatavilla ilmaiseksi netistä, kirjastoista ym. paikoista. Itseopiskelu on paljon tehokkaampaa kun se että käy jossain luennoilla mitä ei edes jaksa kuunnella.

      Bottom line on että antakaa herra jumala ihmisten olla. Jos halua AMK niin mene siihen jos taas Yliopisto kiinnostaa niin tee se.

      Bill Gates, Mark Zuckerberg lopettanut Yliopiston ja alkanut tekemään sitä omaa juttuaan, opiskeli mm. kiinan kieltä kolmessa vuodessa. Ei tarvitse todellakaan olla mikään Yliopiston käynyt etteikö pystyisi keksimään/tekemään mitään. En ymmärrä tätä idealogiaa.

      • Kerrohan

        Miksi sitten en ole KOSKAAN tavannut pelkän amiksen käynyttä ihmistä, joka osaisi esimerkiksi ratkaista differentiaaliyhtälöitä?


    • Yliopiston_opiskelija

      Paikoin aika ahdasmielistä tuo sinun ajattelu. Tehdäämpä pari juttua selväksi. Kielet, luonnontieteet ja matematiikka ovat vain yksi osa-alue eivätkä ne sovi kaikille. Itsekään en kirjoittanut mitään ylimääräisiä kieliä tai pitkää matematiikkaa. Sen sijaan kirjoitin terveystiedon ylimääräisenä, koska se kiinnosti. Tästä huolimatta menin kertaheittämällä haluamaani yliopiston tiedekuntaan enkä sillä perusteella voi pitää itseäni keskimääräistä yksinkertaisempana.

      Sanonkin nyt että sillä ei ole mitään väliä mitä kirjoittaa, vaan millaisilla arvosanoilla. Kukin suuntautukoot sinne minne haluaa ja kirjoittakoot sen mukaan. Ei se että on kirjoittanut liudan luonnontieteitä ja pitkän matematiikan nimittäin todista mitään muuta kuin sen että on kiinnostunut luonnontieteistä ja haluaa ehkä suuntautua alalle.

      • 7423289632894632

        "Tästä huolimatta menin kertaheittämällä haluamaani yliopiston tiedekuntaan enkä sillä perusteella voi pitää itseäni keskimääräistä yksinkertaisempana"
        Aloituksessahan käytettiinkin pitkän matematiikan ja harvinaisempien kielten välttelyä merkkinä siitä, että pelkkä ylioppilaslakki ei ole älyn merkki.
        "Sanonkin nyt että sillä ei ole mitään väliä mitä kirjoittaa, vaan millaisilla arvosanoilla"
        Tämä ei todellakaan pidä paikkaansa. Jos esimerkiksi pyrit opiskelemaan diplomi-insinööriksi, lyhyen matematiikan L tuottaa yhtä monta pistettä kuin pitkän matematiikan B.
        Missähän tiedekunnassa oikein mahdat opiskella?


      • Yliopiston_opiskelija
        7423289632894632 kirjoitti:

        "Tästä huolimatta menin kertaheittämällä haluamaani yliopiston tiedekuntaan enkä sillä perusteella voi pitää itseäni keskimääräistä yksinkertaisempana"
        Aloituksessahan käytettiinkin pitkän matematiikan ja harvinaisempien kielten välttelyä merkkinä siitä, että pelkkä ylioppilaslakki ei ole älyn merkki.
        "Sanonkin nyt että sillä ei ole mitään väliä mitä kirjoittaa, vaan millaisilla arvosanoilla"
        Tämä ei todellakaan pidä paikkaansa. Jos esimerkiksi pyrit opiskelemaan diplomi-insinööriksi, lyhyen matematiikan L tuottaa yhtä monta pistettä kuin pitkän matematiikan B.
        Missähän tiedekunnassa oikein mahdat opiskella?

        Ymmärsit nyt aivan väärin mitä tarkoitin. Aloittajahan käytännössä vähättelee niitä jotka eivät ole kirjoittaneet juuri pitkää matematiikkaa tai muuta "haastavaa". Aivan suoraan hän ei sitä sano, mutta sen voi lukea rivien välistä.

        Sopisi sinunkin muuten opetella lukemaan tekstejä vähän tarkemmin ja syvällisemmin. Katsos kun käytännössähän minä sanoin tuon sinun jälkimmäisessä kappaleessasi esittämän jutun yhdellä lauseella: "Kukin suuntautukoot sinne minne haluaa ja kirjoittakoot sen mukaan.". Tietenkin vaatimukset eri aloille ovat erilaiset ja oletinkin että moinen olisi ihmisille niin selvää ettei sitä tuon kummemmin täytyisi sanoa, mutta taisin erehtyä. Tietenkin siihen joku asperger kiinnittää huomionsa.


      • 346346346326433

        "Aloittajahan käytännössä vähättelee niitä jotka eivät ole kirjoittaneet juuri pitkää matematiikkaa tai muuta haastavaa"
        Tarkoittanet tätä kohtaa:
        "lukioista valmistuu vuosittain paljon yksinkertaista porukkaa, joka ei ole esimerkiksi lukenut pitkää matematiikkaa tai harvinaisempia vieraita kieliä"
        Tämä EI tarkoita, että jokainen noita aineita opiskelematon olisi yksinkertainen. Lisäksi tässä ei suljeta pois esimerkiksi sitä mahdollisuutta, että myös pitkän matematiikan kirjoittanut on yksinkertainen, jos hän on valinnut muuten näennäisesti helppoja aineita.
        Et muuten kertonut, missä tiedekunnassa olet. Näin tosin oletinkin.


    • Näinsevaanmenee

      yliopisto >> pelkkä lukio/amis

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe