Halvan netin tomivuus?

Riittäisikö

Eli pitäisi hommata netti puhelimeen ja mietin että riittäisikö 0,256 Mbit/s. Käytän lähinnä vain whatsappia ja joskus voisi iltalehteä ja sähköpostia kattella taikka blogijutttuja lueskella.

Minkälaisia vaativampia juttuja sitten tuolla 2 Mbittisellä pystyy suorittamaan?

9

2286

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • zip--

      Aika lailla joka yhteydellä voi suorittaa samat asiat, hitaalla yhteydellä vaan menee paljon kauemmin.

      Itse en tosiaan ottaisi tuota halvinta vaihtoehtoa, jos yhtään nettiyhteyttä käytät. Esim. blogien selailu on jo tuskaa tuolla nopeudella ja iltalehden lukeminenkin jäidi tod.näk. otsikoiden katseluun.
      Tuo hitain yhteys on okei lähinnä whatsappin käyttöön.


      Ainakin itselle tuo 2Mbit on aika minimi, jotta ylipäätänsä nettiselain kannattaa avata.

    • niihinliianhidas

      Kaikki muu paitsi videoiden katselu tai tietojen lähetys.

    • vois_se_riittää

      Tolla käytöllä 0,256 Mbit/s riittäisi hyvin. Musta vaan olisi ärsyttävää, jos mielenkiintoiset videot jäisi hitauden takia katsomatta. Videon puskurimuistin ansiosta katsominen on mahdollista, mutta en jaksaisi odotella. Varsinkin jos mainospätkätkin on ensin katsottava. Toinen vaihtoehto on, että video tulee niin tiukkaan pakattuna, ettei saa selvää.

      Välillä ihmetyttää, kun muka pankkiasioidenkin hoitamiseen pitäisi olla monen megan laajakaista kaikilla, verovaroin tuettuna.

    • Sähköpostit toimii, pikaviestit voi lähettää. Iltalehti ja muu WWW-käyttö menee tuskallisen hitaaksi (sivun latautuminen voi kestää helposti 40 sekuntia), ja tuskin toimii navigaattorikaan. Videoita ei voi katsella.

      Päivitykset pitää lataa manuaalisesti ettei ne tuki kaikkea kaistaa. Lataa ne vaikka sitten 10M yhteydellä kotona, langattomassa lähiverkossa.

    • Jakkeqqqe

      Saunalahdelta saat samat noeudet, max. 0,6 mbs hinnasta riippumatta, joten ei kannata maksaa muuta kuin se kaikkein halvin.

    • Kaverinkautta

      Itselläni on 1M Mobiililaajakaista Saunalahdella, riittää hyvin peruskäytössä, irtisanoin tänään kiinteän laajakaistan Saunalahdelta. En huomaa mitään eroa vaikka entinen laajakaista oli 10M ja maksoi 30 euroa... Nyt saan megan nopeuden 10 eurolla... ei rajaa. Toki liikkuva kuva onnistui kiinteällä jouhevammin, mutta eipä tuollakaan nikottele - laatu vaan on maks. 480p. Pikkuläppärin näytöllä ei tosin suurta eroa muutenkaan. 0.256 on liian hidas, 1M:llä hoituu jo päivityksetkin.

      Jaan kännykästä sitä liittymää.

      DNAlla ja Telefinlandilta saa 2M-liittymän 10 eurolla, Saunalahdella ei saa enää, kun poistivat puheliittymistä hitaat vaihtoehdot. Jokuselle kuulemma annettu megan puheliittymiä pyynnöstä, kun kaveri töissä Elisalla. Itsekin kaverin kautta sain tosiaan :D

    • mahdollista_on

      Kannattas kysellä, josko joltakin operaattorilta saisi liittymän PPP:n päälle konfiguroituna ja compressoituna..
      anyways. Käyttämällä spostia aidolla POP3/IMAP softalla, kuten thunderbird/evolution/kmail/alpine, mitä niitä on saat käyttöliittymän toimimaan nopeasti hitaan www:n asemasta - ja ilmoittamaan meilistä halutessasi? Monet www-pohjaiset palvelut tukevat näitäkin taustalla ilmaiseksi. Audiostreamille riittää 256, oikeastaan vain videopalveluita joutuu vähän odottamaan, kun siirtoaika on n. 4x videon pituuteen verrattuna, vaikka tasoa hieman laskisi.

    • M52_

      Me olemme koko koulujen kesäloman 128k nettiyhteyden varassa, kun liikutaan veneellä Pohjoismaissa. Liittymä Sonera Sopiva, jossa nopeus tippuu tuohon 128k aika nopeasti kun tiedonsiirron kiintiö täyttyy.

      Silti teinien whatsup toimii, sähköpostit liikkuu, nettisivujen mobiiliversioista katsoo uutiset ja veneelle tärkeät sääennusteet mainiosti. Karttapalvelut toimii. Youtuben saa unohtaa, mutta sähköpostin liitetiedostot ja imuroitavat podcastit yms tulee omia aikojaan taustalla.

      Blogit, iltalehdet yms riippuu siitä paljonko on kuvia ja miten kärsivällinen olet.

      Lomalla tuo 128k riittää, kotimaassa Saunalahden 256k. Kotona sitten odottaa ADSL sekä 4G yhteys kunnollisella suunta-antennilla... sekä ne youtubet...

      • hitaasti_hyvätulee

        Oletko kokeillut squid:lla? Sillä saa ladatut kuvat pysymään hieman paremmin välimuistissa ja siten mukavammin käytettävänä. En ole varma, mutta jollekin ohjelmalle saattoi olla myös mahdollista konfiguroida ennakkoon lataaminen, vaikka sivulla ei oltaisi vielä käytykään(usage heuristics), ikään kuin sanomalehden lataaminen ennakkoon paikalliseksi versioksi.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      17
      1225
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe