Vapaan kissan omistajat: aihetta ajatella?

elonkehällä

Kissa vapaana on ekologinen uhka:

http://www.hs.fi/tiede/a1435369466532

Te väitätte olevanne eläinten ystäviä. Miksi te annatte kissanne kulkea vapaana? Kissa on peto, tappajakone, kun se pääsee silmienne edestä muualle. Kaikkein surullisinta on nähdä vaikkapa omakotiasuja, joka ruokkii talvella lintuja tai laittaa pesäpönttöjä, ja sitten vapaana liikkuva kissansa tappaa ne linnut.

Pistämällä kissanne valjaisiin ulkoilutuksen ajaksi, säästäisitte luonnon ekokatastrofilta osaltanne. Helposti sanotte että kisulin tappamiset ovat pientä. Ei se ole niin. Ruotsissakin liki 10 miljoonaa lintua joutuu kissan kynsiin vuodessa, Britanniassa 25-30 miljoonaa. Uudessa Guineassa on aloitettu vapaiden kissojen metsästys, koska niiden aiheuttama lajikato lentokyvyttömille harvinaisille lintulajeille on ollut valtaisa.

187

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tärkeääasiaa

      Ilmoita huolestasi uuden eläinsuojelulain valmistelijoille.

    • Sorkku

      Olen laittanut tähän keskustelufoorumiin aiheen "kissojen vapaanapitäsen kieltäminen lailla". Tarvitaan 50 000 nimeä lakialoitukseen ja osaava ihminen, joka tietää lakialoitteen tekemisen. En ymmärrä miksei kissoja koske samanlainen laki, kuin koiriakin.
      Ottakaa kantaa.

      • OotkoOikeastiSorkku

        Kyllä muuten koskee. Ihan sama laki.
        Mutta mutta, ihan sama kuin koiranomistajissakin löytyy samanlaisia idiootteja, jotka eivät pidä lemmikkejään kiinnikytkettyinä lain määräämällä tavalla.
        Muuta eroa ei ole, kuin että kissanomistaja vähättelee asiaa siinä, missä koiranomistaja vetoaa koiransa kiltteyteen->ei tarvitse pitää kiinni kun koirani ei ole vihainen kenellekään. Ja tämä on tosi.


      • vastuutontaon

        Kyllä koskee, mutta parinkympin hintaista maatiaiskissaa ei vaivauduta vahtimaan, eikä sen vuoksi viitsitä tehdä turvallisia kissan pitopaikkoja.Eihän se paljoa maksanutkaan....


    • vapausparasta

      Ketkä te?

      Minä olen kissojemme ystävä. Siksi suon niille vapauden riemut. Siihen kuuluu oleellisena osana mahdollisuus saalistaa muita eläimiä.

      • kdjowijdpfwoeå

        Ei, vaan sinä olet HULLU ELÄINRÄÄKKÄÄJÄ.

        Et vaan VIITSI huolehtia lemmikistäsi asiallisesti. Siitä se kaikki johtuu.

        Surullista onpi se.


      • Kissi
        kdjowijdpfwoeå kirjoitti:

        Ei, vaan sinä olet HULLU ELÄINRÄÄKKÄÄJÄ.

        Et vaan VIITSI huolehtia lemmikistäsi asiallisesti. Siitä se kaikki johtuu.

        Surullista onpi se.

        Tuo on tosiaan niin surullinen tapaus, ettei sille oikeastaan kannata edes vastata enää mitään. Sitähän se haluaa, sillä mistäpä muustakaan tuollainen jankkaaminen johtuisi?

        Se tietää ihan itsekin, että nämä "vapauden riemut" ei yleisesti ottaen ole laillista puuhaa. Se on se ja sama, miten paljon jotkut kissat vapauden makuun päästyään vapaudesta nauttivat, se on silti kiellettyä. Minustakin on tavattoman kivaa kävellä liikennevaloissa punaisia päin, koska kukapa sitä jaksaisi odotella vihreitä, jos ei tarvitse. En kuitenkaan ole niin jälkeenjäänyt, että puolustelisin itseäni sillä, että se nyt vaan on kivaa. Tiedän, ettei se silti ole sallittua. Sitä paitsi se, että vapauteen tottuneet kissat nauttivat vapaudesta, ei ole millään tapaa relevantti vänkäys, sillä sehän nyt on täysin normaalia, että eläin kuin eläin hangottelee muutoksia vastaan. Ei minunkaan kissa halua tehdä tarpeitaan vessalaatikkoon, jollei siellä ole puupellettiä, sillä se on tottunut siihen, ja muu ei käy. Myöskään karkumatkalla olevat koirat eivät oikein tuppaa antamaan itseään kiinni, mutta saako ne siitä huolimatta sitten jäädä vapaaksi kuleksimaan?

        Joka tapauksessa tuo surkimus on täysin kykenemätön ajattelemaan mitään muuta kuin sitä, että kissat kuuluvat vapauteen, eikä sitä muuta se, että me muut aina vain jaksetaan korjata sen virhenäkemys. Sillä on erittäin kieroutunut näkemys ystävyydestä, huolenpidosta ja täytetyistä tarpeista, eikä sekään muutu, vaikka sen pään löisi tiiliseinään. Kieroon kasvanut, joten minkäs teet.


    • joo.vittuilkaa

      Tapporaha!!

      • bisnesbisnes

        Kiinniottopalkkio olisi parempi, saisi tienattua samalla katilla sitten useasti, pullojakaan ei tienvarsilta enää eläkeläisten aamukeräilyn jäljiltä löydy.


    • PysytäänAsiassa

      Suurin virhe koko jutussa on kuvitella että ihmiset ja kissat asuvat luonnossa, taajama , kaupunki, lähiö tai kylä EI ole luontoa, ei edes se hehtaarin metsikkö joka siellä on. Ihminen on muokannut taajaman ihmiselle elinkelpoiseksi, ja kissa kuuluu tähän muutokseen: vai pitäskö myös asfaltit rullata, autot kieltää, talot tehdä turpeesta jne. Se on enemmänkin niin päin että luonnon otutkse tunkevat sinne minne ne eivät kuulu, eli ihmisasutusten pariin.

      Kissa ei ole uhka luonnole, vaan metsien hakkuut, moottoritiet, autoilu, lentokoneet, tuulimyllyt, moottoriveneily, liikakalastus, metsästys jne. jne.

      Suomessa kissa ei luonnovaraisena pysty elämään joten se on sidotuu ihmiseen ja ihm isasutukseen, missä sillä olkoon sen vuosituhantinen tehtävä, rotta, myyrä ja hiirikantojen kurissa pitäjänä. Pikku lintujen ja jyrsijöiden perään on turha koska ne on jo olemassa olollaan ihmisasutusten keskellä uhka ihmisten terveydelle.

      • talvi.tulee

        Saippuaa, saippuaa! Lämpimät rukkaset!!


    • Indoor

      Hyvä artikkeli. Itse asun nykyisin kaupungissa ja pidän kaksi rotukissaani luonnollisesti sisällä jo turvallisuussyistä. Kotoisin olen kuitenkin maalta ja muistan lapsena itkeneeni monet kerrat, kun kissat toivat pihalle vielä henkitoreissaan olevia lintuja, oravia ym. ja leikkivät niillä kunnes saalis kuoli. Kissa ei todellakaan kuulu luontoon. Kissa ei kärsi sisällä elämisestä, jos se siihen pennusta asti totutetaan. Omia kissojamme pidämme mökillä valjaissa pihassa, mutta koska eivät ole ulkona eläneet niin haluavat yleensä pian takaisin sisälle turvaan. Maatiaiskissoissa tosin on vaikka minkä luonteisia, koska ovat usein sisäsiittoisiakin. Mutta rotukissoista yleensä ainakin pääosin tietää millainen luonne mistäkin rodusta kasvaa. Esimerkiksi Birmat, Persialaiset ym ovat mitä rauhallisimpia lemmikkejä sisäoloihin. Ulkona kissa saa olla ainoastaan ulkoiluaitauksessa "vapaana", ihan jo lemmikin oman turvallisuuden vuoksi. Ovesta ulos potkaistava ulkokissa on kaikkein laiskimman ihmisen "lemmikki".

      • vapausparasta

        Sääli että kohtelet kissojasi noin huonosti. Ilmeisesti teillä sisäkissuttelijoilla on tapana potkia kissoja kun niin usein asiasta vaahtoatte. Ja tuskin kissaa saa ilman potkimisia menemään sellaiseen ankeaan ulkokopperoon. Meillä kissojemme parasta ajattelevilla asia on onneksi toisin. Kissoille löytyy luukku, josta ne pääsevät sisään ja ulos vapauteen halunsa mukaan.


      • jasenhuomaa
        vapausparasta kirjoitti:

        Sääli että kohtelet kissojasi noin huonosti. Ilmeisesti teillä sisäkissuttelijoilla on tapana potkia kissoja kun niin usein asiasta vaahtoatte. Ja tuskin kissaa saa ilman potkimisia menemään sellaiseen ankeaan ulkokopperoon. Meillä kissojemme parasta ajattelevilla asia on onneksi toisin. Kissoille löytyy luukku, josta ne pääsevät sisään ja ulos vapauteen halunsa mukaan.

        Ilmeisesti kasvatat lapset samalla metodilla??


      • trollia.satutettu
        jasenhuomaa kirjoitti:

        Ilmeisesti kasvatat lapset samalla metodilla??

        Ilmeisesti sitä on äiti ja isi potkinu päähän kun on niin harhainen trollinpenikka. Ilmeisesti se myös potkii omia kissojaan kun niin usein asiasta vaahtoaa.


    • hipsuliiniiiii

      Tajuan kyllä että taajamassa jos kissaa pitää vapaana niin sillä on iso riski jäädä auton alle tai kissa saattaa aiheuttaa harmia naapurille. Mutta maalla kissa voi ihan hyvin olla vapaana ja maatiloilla kissan homma on tänä päivänäkin pitää hiiret kurissa. Tottakai ne saavat joskus kiinni muitakin elukoita, mutta aika harvoin näin tapahtuu, eikä kyse kuitenkaan ole mistään uhanalaisista lajeista. Hassua miten ihmiset ajattelee että ulkokissoista ei muka välitetä tai ei jakseta pitää niistä huolta! Ihan yhtä tärkeitä ne ovat omistajilleen kuin sisäkissatkin!

      • wepfpwefjw2p.9e

        Höpöhöpö!

        Ilmaiseksi saadusta maatiaiskissasta ei vain viitsitä huolehtia ja sitten keksitään kaikenlaisia verukkeita omalle piittaamattomuudelle.

        Heti, kun otuksesta on joutunut maksamaan EDES VÄHÄN RAHAA, astuu kuvaan eläimen (JA ERITYISESTI RAHAN) menettämisen pelko.

        Niin se vaan menee.


      • hipsuliiniii

        Haha on meillä myös yksi rotukissa ulkokissana ;)

        Kummallisia ihmisiä jos ajattelee että eläimen rahallisella arvolla olisi jotain merkitystä! Mulle kaikki on yhtä tärkeitä.


      • ir4jfp2werf293
        hipsuliiniii kirjoitti:

        Haha on meillä myös yksi rotukissa ulkokissana ;)

        Kummallisia ihmisiä jos ajattelee että eläimen rahallisella arvolla olisi jotain merkitystä! Mulle kaikki on yhtä tärkeitä.

        Jätit sitten kertomatta, paljonko tuosta "rotukissasta" (hehheh!) MAKSOIT RAHAA?

        Helppo huudella perättömyyksiä silloin, kun oikeat rahat ei ole pelissä.


    • kirves

      Ohhoh että kisua arvostettaisiin sen rahallisen arvon mukaan!
      On olemassa myös eläinystäviä:)

      • sidfjweiu02w9e2

        "Ohhoh että kisua arvostettaisiin sen rahallisen arvon mukaan!"
        Kuinkas muutenkaan?

        Vai miten sinä selität sen tosiseikan, että suunnilleen 99,5% HEITTEILLÄ juoksevista kissoista on sekarotuisia tai maatiaisia, joita saa ilmaiseksi tai ainakin tosi halvalla?

        Ja/tai toisaalta sen, että korkeintaan noin 0,7% vapaasti HEITTEILLÄ juoksevista kissoista on useiden satojen eurojen hintaisia rotukissoja?

        Aina voi kuvitella kauniita asioita eläinystävistä, mutta ikävä kyllä totuus on karumpi...


      • kirves

        No sillä selittäisin että rotukissoja otetaan just sen rodun arvostuksen ja ns. näyttelykissoiksi. Ei sillä etteivätkö olisi ihania, on jalostettu hienoja ominaisuuksia. Mutta näiden hyvissä olosuhteissa ulkoilevien maatiaiskissojen annataan toteuttaa kissanelämää.


      • wefoi2-9e-29
        kirves kirjoitti:

        No sillä selittäisin että rotukissoja otetaan just sen rodun arvostuksen ja ns. näyttelykissoiksi. Ei sillä etteivätkö olisi ihania, on jalostettu hienoja ominaisuuksia. Mutta näiden hyvissä olosuhteissa ulkoilevien maatiaiskissojen annataan toteuttaa kissanelämää.

        Valitettavasti selityksesi on huono.

        Minkä muun syyn KUIN RAHAN takia rotukissojen ei anneta (hehheh!) "toteuttaa kissanelämää"?

        Ole hyvä ja selitä paremmin!


      • ikävääkisuille
        kirves kirjoitti:

        No sillä selittäisin että rotukissoja otetaan just sen rodun arvostuksen ja ns. näyttelykissoiksi. Ei sillä etteivätkö olisi ihania, on jalostettu hienoja ominaisuuksia. Mutta näiden hyvissä olosuhteissa ulkoilevien maatiaiskissojen annataan toteuttaa kissanelämää.

        Aivan niin. Valitettavan monille rotukissojen omistajille kissa on pätemisen ja rahan ansaitsemisen väline. Kissan hyvällä elämänlaadulla on heille harvoin mitään merkitystä. Siksi kissaparkoja pidetään vankeina. Toki osa rotukissojen omistajista on muusta elämästä vieraantuneita erakkoja, jotka sitten projisoivat kissaparkaansa koko vinoutuneen tunne-elämänsä, eivätkä anna kissan olla kissa.


      • Kissi
        ikävääkisuille kirjoitti:

        Aivan niin. Valitettavan monille rotukissojen omistajille kissa on pätemisen ja rahan ansaitsemisen väline. Kissan hyvällä elämänlaadulla on heille harvoin mitään merkitystä. Siksi kissaparkoja pidetään vankeina. Toki osa rotukissojen omistajista on muusta elämästä vieraantuneita erakkoja, jotka sitten projisoivat kissaparkaansa koko vinoutuneen tunne-elämänsä, eivätkä anna kissan olla kissa.

        Sinulla ei näytä olevan minkäänlaista kokonaiskuvaa mistään. Tuo helpon rahan tarve ei liity millään tapaa vain rotukissoihin, vaikka haluatkin kaikkia pelkästään rotukissoja harrastavia mustamaalata. Koko ajan on eri puolilla Suomea myynnissä usean sadan euron hintaisia maatiaisia, joita ei ole edes rokotettu tai terveystarkastettu. Myöskään vanhempia ei tietenkään ole rokotettu tai niitä testattu. Se, jos mikä osoittaa eläimillä rahastamista ja sitä, että kissojen elämänlaadulla ei "kasvattajalla" ole paljoa merkitystä.

        Mitä sinä oikein tahdot sanoa tällä "antaa kissan olla kissa"? Sitä, että kissan elämään kuuluu asuinpaikasta piittaamatta oleellisena osana vapaana jolkottelu vahtimatta eli lain puitteissa heitteillejättö? Miksei samointein anneta koirienkin olla koiria ja päästetä niitä vapaaksi saalistamaan vaikka niitä sinun irtokissojasi? Tai päästetään toki kaikki muutkin eläimet vapaaksi hevosista ja naudoista lähtien, nehän luontaisesti laiduntaisivat omia laitumiaan huomattavasti laajemmalla alueella. Ja nämä meidän lemmikit ja tuotantoeläimet ovatkin tietysti täysin villeihin sukulaisiinsa verrattavissa. Voi pyhä yksinkertaisuus.


      • tättärää123

        No jos ihmiset ovat valmiina maksamaan niin miksi ei pyytäisi kissoistaan rahaa? Yleensä hintapyyntöön on juuri luettu nuo rokotukset ja tarkastukset. En oikein usko että kukaan maatiaskissoilla bisnestä tekeee, hinta laitetaan edelläm. syistä tai sitten ihan vain kokeillaan josko joku maksaisi :D Ja jos kissaa ei ole rokotettu yms. niin uusi omistaja voi sitten halutessaan näistä asioista huolehtia tai sitten olla ottamatta kyseistä kissaa.

        Annetaan kissan olla kissa = mikäli kissasta ei aiheudu haittaa, voi kissa toteuttaa luontaisia tarpeitaan kuten metsästää ja olla ulkona mielensä mukaan. Ikävä kyllä ei tämä muiden eläinten kohdalla ole mahdollista, sillä koirat, lehmät ja hevoset aiheuttaisivat liian suuria vahinkoja. Kissoista ei aiheudu samanlaajuista haittaa joten missä ongelma? Huom. puhun maaseudulla asuvien kissojen puolesta :)


      • ewlkfjwofjep2
        tättärää123 kirjoitti:

        No jos ihmiset ovat valmiina maksamaan niin miksi ei pyytäisi kissoistaan rahaa? Yleensä hintapyyntöön on juuri luettu nuo rokotukset ja tarkastukset. En oikein usko että kukaan maatiaskissoilla bisnestä tekeee, hinta laitetaan edelläm. syistä tai sitten ihan vain kokeillaan josko joku maksaisi :D Ja jos kissaa ei ole rokotettu yms. niin uusi omistaja voi sitten halutessaan näistä asioista huolehtia tai sitten olla ottamatta kyseistä kissaa.

        Annetaan kissan olla kissa = mikäli kissasta ei aiheudu haittaa, voi kissa toteuttaa luontaisia tarpeitaan kuten metsästää ja olla ulkona mielensä mukaan. Ikävä kyllä ei tämä muiden eläinten kohdalla ole mahdollista, sillä koirat, lehmät ja hevoset aiheuttaisivat liian suuria vahinkoja. Kissoista ei aiheudu samanlaajuista haittaa joten missä ongelma? Huom. puhun maaseudulla asuvien kissojen puolesta :)

        Ei maatiaiskissoista kenenkään tarvitse maksaa rahaa.

        Niitähän tuputetaan ilmaiseksi vähän väliä ja kaikille.

        Lehdet ja kauppojen ilmoitustaulut täynnä ilmoituksia "Annetaan kissanpentuja...*"

        Vähän väliä joku mankuu "Ota tuosta lapsille kissa seuraksi..."

        Ja sitten selitellään; "Kun tuli pentuja, eikä raaskisi lopettaa..."


    • purkkiruokakatti

      Pitäisi ensin saada muuto pikku lintujen verkolla pyyntikielto välimeren maihin, niin olisi Afrikan villikissoille ruokaa. Kissa pitää räkätit pois mansikka maalta ja marjapensaista. Rotat ja hiiret se pitää pois levittämästä tauteja.

      • turpa.rullalle

        Että kun niistä irtokateistasi on itsellesi hyötyä, niin sitten ei muista tarvitse välittää? Minä en sinun pihan räksistä, rotistaja hiiristä välitä, mutta pidä sinä ja kaikku muutkin pitäköön kattinsa poissa kuleksimasta ja kuseksimasta meidän pihalta, puskista, lasten hiekkalaatikosta ja isännän rantalentiskentältä. Paskoissaan levittävät tauteja, joten kyllä meillä on ongelma kissojen kusen hajusta ja kakkojen levittämästä taudista, mutta ei todellakaan jyrsijöistä ennen naapurin irtokattejakaan. Räksätkään ei verkkojen läpi marjoja syö ja jos sattuvat kiinni jäämään, niin on päästetty pois. Nyt ne kiinnijääneet tapetaan irtokattien toimesta, joten tuskin omistajan pihassa jaksavat hirveästi mitään saalistaa kun meiltä hakevat mieluummin helppoa saalista, jota ei edes tarvitse saalistaa.


      • ettästiärät

        jyrsijät ja pikkulinnut niitä tauteja levittää ei kissat


      • faktat.sulla.kateissa
        ettästiärät kirjoitti:

        jyrsijät ja pikkulinnut niitä tauteja levittää ei kissat

        Ai ei vai? Toksoplasma ja jokunen muukin kissojen loinen voi tarttua ihmisiin. Varsinkin lapsiin, jotka möyrivät pihalla. Puhumattakaan siitä, mitä kaikkea vapaat katit voivat tartuttaa kissoihini, joita minulla on täysi oikeus ulkoiluttaa omalla tontillani valjaissa. Ettäs tiedät.


      • Hysteriaaaaa

        Toksoplasmoosi on vaarallinen vain hiv ja elinsiirtopotilaille sekä sikiölle. Senvoi saada kissasta vain syömällä kissan ulostetta. Todennäköisemmin sen saa mansikoista kuin kissoista.


      • seli.seli.taas
        Hysteriaaaaa kirjoitti:

        Toksoplasmoosi on vaarallinen vain hiv ja elinsiirtopotilaille sekä sikiölle. Senvoi saada kissasta vain syömällä kissan ulostetta. Todennäköisemmin sen saa mansikoista kuin kissoista.

        Ja mitähän väliä sillä nyt sitten on, onko se varsinaisesti vaarallinen? Se on silti loinen ja vain yksi loinen, joka voi kissasta ihmiseen tarttua. Ja todellakin menee helposti lasten suusta sisään, kun lapset pihalla leikkivät siellä, missä naapurien kissat käyvät muiden pihoilla tarpeillaan.

        Ne kissat eivät sitä paitsi tiedä, ovatko ne hiv-potilaan pihassa kakalla, joten älä jaksa vähätellä vaan kanna vastuusi, jos heitteillä kissojasi pidät.


      • isäsoli

        suurempi vaara on saada jokin tartunta sairaasta luonnon eläimestä, jota kissa, terveys poliisina, ei ole päästänyt päiviltä. Jos lasten leikki paikalla pyörii kissa, siellä ei silloin ole hiiriä ja myyriä, eikä mm. myyräkuumetta, joka onkin sitten ihan eri asteen sairaus kuin toksoplasmoosi. Kissa päättä tehokkaasti myös sairaiden, salmonellaisten, pikkulintujen elon, ja näin pelastaa monta suomalais lasta saamasta salmonella tartuntaa.


      • onkomitäänrajaa
        isäsoli kirjoitti:

        suurempi vaara on saada jokin tartunta sairaasta luonnon eläimestä, jota kissa, terveys poliisina, ei ole päästänyt päiviltä. Jos lasten leikki paikalla pyörii kissa, siellä ei silloin ole hiiriä ja myyriä, eikä mm. myyräkuumetta, joka onkin sitten ihan eri asteen sairaus kuin toksoplasmoosi. Kissa päättä tehokkaasti myös sairaiden, salmonellaisten, pikkulintujen elon, ja näin pelastaa monta suomalais lasta saamasta salmonella tartuntaa.

        Ei hyvä luoja, miten tyhmiä ihmisiä sitä onkaan! Meinaatko, että niin kauan, kun on MUKA suurempiakin huolia, niin sitten voit pitää kattejasi heitteillä tehden muille niin paljon kiusaa ja haittaa kuin mielivät? Saanko tulla kivittämään sun auton tuulilasia, kun on kuitenkin todennäköisempää, että siihen lentelee kiviä liikenteessä? Saanko kusettaa koirani sun pihaan, ei kait siitä enää haittaa ole, kun sinne luonnoneläimetkin kusevat?

        Vai vielä salmonellaisten, älä naurata! Monellako pikkulinnulla on salmonella? Kuinka suuren osan niistä kissat päästävät päiviltä, ja kuinka suurella osalla kissojen tappamista linnuista EI ole salmonellaa? Ja tärkein viimeisenä: KUINKA MONTA SUOMALAISTA LASTA SAA VUOSITTAIN SALMONELLAN LINNUISTA?!? Oletko ihan oikeasti noin tyhmä?


      • Salmonellaella
        onkomitäänrajaa kirjoitti:

        Ei hyvä luoja, miten tyhmiä ihmisiä sitä onkaan! Meinaatko, että niin kauan, kun on MUKA suurempiakin huolia, niin sitten voit pitää kattejasi heitteillä tehden muille niin paljon kiusaa ja haittaa kuin mielivät? Saanko tulla kivittämään sun auton tuulilasia, kun on kuitenkin todennäköisempää, että siihen lentelee kiviä liikenteessä? Saanko kusettaa koirani sun pihaan, ei kait siitä enää haittaa ole, kun sinne luonnoneläimetkin kusevat?

        Vai vielä salmonellaisten, älä naurata! Monellako pikkulinnulla on salmonella? Kuinka suuren osan niistä kissat päästävät päiviltä, ja kuinka suurella osalla kissojen tappamista linnuista EI ole salmonellaa? Ja tärkein viimeisenä: KUINKA MONTA SUOMALAISTA LASTA SAA VUOSITTAIN SALMONELLAN LINNUISTA?!? Oletko ihan oikeasti noin tyhmä?

        Tota noi. Minulla ei ole kissaa, joskus kylläkin ollut, lintulauta on jolta syötän lintuja talvella. Parina talvena usealla linnulla oli salmonella. Oli surullista katsottavaa kun esm. urpiaiset sairastivat sitä. Heikkenivät ja jotkut isommat linnut repivät sairaita yksilöitä että höyhenet pölisi. Että kyllä linnuilla aika yleisesti on salmonellaa. Pari vuotta sitten oikein uutisissa mainittiin siitä.


    • jokaisellejotain

      Niin kauan kun Suomessa on kissakurin suhteen ns. fleksiibeli lainsädäntö, toimivat sekä kissansa vapaina pitävät, että kiinni pitävät lain mukaan, eikä heitä näin ollen voida syyttää mistään. Niitä varten, jotka vaativat kissat pidettäväksi kiinni, on metsästyslaki ja yleiseurooppalainen lemmikkieläinasetus. Sitten taas niille, jotka haluavat kissansa liikkuvan vapaana, on säädetty järjestyslaki, joka sallii kissoille täyden vapauden.

    • kirves

      No onhan eläimillä oma reviirinsä, meillä esim. kanat kuopsuttelevat ulkona, eivät mene 50 m kauemmaksi pesästään, kissalla on omat juttunsa, joskus noin 0.5 km kotoa, mutta yleensä vähemmän.

    • aito-kustantaja

      On aivan pakko osallistua kirjoitteluun, sillä aloituksen otsikko
      on pilkka minun nilkkaan.
      Kuten tiedätten, minulla on kissa, vapaa Gustaff ja häntä ei voi
      vangita.

      Tutkimuslaitos Ecolocy and Evolution on julkaissut perinpohjaisen
      kissa-tutkimuksen, joten vapiskaa Suomen kansa, linnut loppuu.
      Metsäntutkimuslaitos on tutkinut Suomalaisen metsän tuottoa
      ja hehtaari metsää tuottaa 270euroa vuodessa.

      Minun kissani Gustaff ei suinkaan metsästä, vaan kiertää naapurien metsissä pieni reppu selässä keräämässä satasia.

      Meillä syödään suunnilleen Kreikkalaisia brunsseja ja kissani
      ansiosta. Ymmärrän katkeran kirjoittelun ja kissojen vihaamisen,
      mutta maailma ei kovinpaljon muutu meuhkaako yksi vai kaksi
      kissapalstalla.

      ps.Kustaalla on talvivaaran osakkeita kahtapuolen puuta ja nyt
      hän on etelänlomalla, joten kylän tipuset lentelee vapaina,
      kuten Gustaff.

    • kärsimystäviljelevät

      Heitteillä kissaansa pitävä omistaja on eläinrääkkääjä, niin se vaan lain mukaan on.
      Voi kisu raukkoja, kun rääkkääjä mukaansa pehmoisen pennun otti, ja sen sitten ulos jätti.Siinä kärsii sitten itse kisumisu, ja ne kauniit rauhoitetut luonnoneläimet ;(

      • mätäkuu

        niinku parikkalan leijona


    • rattmann

      kissat on poliiseja ja auttavat luontaisia lajeja selviämään suuremmasta uhasta nimittäin rotista. Rotat ovat euroopassa tulokaslaji ja monta kertaa tehokkaampi linnun tappaja kuin kissa, jonka saalsituskohteet ovat 50% jyrsijöitä ja vain 20% lintuja. Maailmalla on jo herätty siihen että rottien määrät lisääntyvät ja ne tulevat nopeasti reistenteiksi myrkyille, niiden ainut tehokas kurissa pitämis tapa on metsästää niitä, ja siihen kissa on mitä parhain apu.

      • rotupiok

        Väärän rotuiset kerättävä siis nopeasti pois, ja ne oikeatkin pidettävä kissataloissa :)
        "Tavalliset maatiaiskissat eivät rottajahtiin kelpaa...."


    • MUSTAKISSAMIISU

      Mä oon nähny koiria vapaana, mä en nyt sitten puhu kaupungista. Mä oon antanu kissan käydä ulkona. Kerran oon nähny lintua syöneen mutta toista kertaa en o nähny, kun lintu on vaikeempi saalistettava ja kaikkia osia ei syödä niin olisin nähnyt onko niitä pihassa. Mutta lintulautaa on kiva vaania! Jyrsijöitä kyllä söi ja niin pitikin tai ainakin tappaa ne! Mutta vaikka kissa menisi vapaana niin ei välttämättä käy saalistamassa, koska ruokaa saa ruokakuppiin ilman saalistustakin! Toksoplasmoosia ei o kaikissa kissoissa jotka vapaana liikkuu ja kaikkiin ei välttämättä edes tartu ja jos sulla on toksoplasmoosi niin todennäköisesti se oli raaka liha josta sen sait! Yks joka oli raskaana testattiin ja sillä ei ollu toksoplasmoosia niin tuskin oli kissallakaan! Ja ulkona liikkuva kissa makasi raskausmahan päällä kun sohvalla istu! Jyrsijöitä ja lintuja syö muutkin jos ette sitäkään tienny! Pöllö, haukka, kettu, näätäeläimet, supikoira, kotka ja kotka voi syödä myös oravan! En o yhdenkään kissan nähny oravaa syöneen! Mäyrä voi syödä myös linnunmunia. Mutta aina kaikesta väitetään että kissa sen teki! Jyrsijät levitti ruttoo ja siitäkin syytettiin kissaa! Jos ei olis ollu kissarovioita niin aika moni olis säästyny rutolta, koska kissat olis tappanu ne jyrsijät! Ausseissa oli hiiriepidemia jonka olis myös kissat estäny! Ausseissa on myös aidatut alueet joilla elää jotain rauhotettuja eläimiä ja sinne ei kissat pääse!

      • omistajaostakoonruokaa

        Meillä kotona muinoin pienehkö naappa toi penikoilleen kotiin oravat, jänikset, fasaanikukot, kuovinpojat, varikset, käärmeet jne.ihan pelotti, että mitä seuraavaksi..lampaan karittoja pelättiin että nappaa...tai naapurin ankat tai kanat.

        Ajat on muuttuneet, ja myös kissan pito laissa.Ja hyvä niin nuo kaikki luonnonelukat ovat pienpetojen ruokaa, kisun ruuat saa marketista.Luonnonelukat syököön toisiaan, niin sen kuuluukin olla.Lemmikkien hoidosta ja ruuasta on omistajan vastattava.jos ei osaa/pysty/kykene, ei pidä ottaa mitään elukkaa.vaan tyytyä pehmoleluun tahi kuvaan.
        Vai meinaatteko että koirakin sais hakea ruokansa ihan ite metästä, naapurin pihasta jne?
        Isot leveähymyset koirat syö paljon, mutta siihen on omistajan varauduttava, ei pidä antaa luvatta metsästää niidenkään vapaana.


      • hiirtensyöjiä

        Ottaapi selkoa.Kettu, ilves, mäyrä, näätä, haukka ja huuhkaja yms luonnoneläimetsyövät hiiriä.
        Se on luonnollista se.


      • missäjärkeson

        Vaivatkaa nyt jumankauta aivojanne ennen kuin tänne kirjoittelette!

        Ainoa tai millään tapaa suurin ongelma vapaana ja heitteillä kulkevissa kissoissa ei todellakaan ole se, että ne saalistavat luonnoneläimiä. Meilläpäin härkkivät myös kanoja ja yhden naapurin marsuja. Lisäksi katit tuhoavat toisten omaisuutta ja levittävät tauteja ihmisten lisäksi muiden kissoihin sekä stressaavat minun kissoja, kun tunkevat MINUN pihaan ja ikkunaräystäälle toljottamaan sisälle minun kissoja.

        Jos luonnoneläimet toisiaan syö, niin mitä sitten?! Nyt puhutaan LEMMIKEISTÄ, joista omistajat ovat vastuussa, ja jotka eivät ole mitenkään verrattavissa luonnoneläimiin. Kulkukateillasikin on vaikka millä mitoin muitakin vaaroja, mutta saanko opettaa koirani käymään niiden kimppuun? Eihän siitä luulisi haittaa olevan, kun niillä tosiaan on muitakin vaaroja.

        Miten rutto tähän liittyi? Jos välttämättä haluat siitä puhua,niin puhutaanpa sitten. Sinulla ei ole mitään hajua epidemioiden kulusta eikä näköjään mistään muustakaan. Ihanko totta kissat olisivat estäneet jyrsijöitä tappamalla IHMISIÄ TARTUTTAMASTA RUTTOA TOISILLEEN? Kissat sitä paitsi taatusti olivat vapaana 1300-luvulla, mutta eivätpä silti estäneet ruton leviämistä mitenkään. Idiootti.


      • ruttokissa

        yksi syy ruton leviämiseen oli kissaan kohdistuneet noitavainot: kirkko saarnai kissojen olevan saatanan lähettejä. Lisäksi, tuhon aikaan ei ymmärretty ruton leviämismekanismeja, vaan ruton leviämisestä syytettii myös kissaa (kuten myös koiraa). Esimerkikisi Englannista kissa tapettiin lähes sukupuuttoon . Kun paikkakunnalta tapettiin kissat, rutto tuli tuota pikaa.


      • älä.jaksa
        ruttokissa kirjoitti:

        yksi syy ruton leviämiseen oli kissaan kohdistuneet noitavainot: kirkko saarnai kissojen olevan saatanan lähettejä. Lisäksi, tuhon aikaan ei ymmärretty ruton leviämismekanismeja, vaan ruton leviämisestä syytettii myös kissaa (kuten myös koiraa). Esimerkikisi Englannista kissa tapettiin lähes sukupuuttoon . Kun paikkakunnalta tapettiin kissat, rutto tuli tuota pikaa.

        Sinä voit tietysti levitellä totuutena mitä lystäät, mutta se ei siitä totuudeksi muutu. Jos tosissasi aiot väittää, että kissat olisivat estäneet ruton leviämisen, niin lähdetietoa kehiin. Ainoa mitä itse löysin oli se, että kissoja alettiin tappaa vasta ruton ilmaantumisen JÄLKEEN, koska niitä pidettiin yhtenä syynä. Näin ollen eivät estäneet ruton ilmaantumista mitenkään eivätkä olisi voineet estää ihmisiä levittämästä ruttoa kauppareiteillään mitenkään. Piste. Kissat eivät tässä nyt supersankareiksi muutu millään, vaikka kuinka vänkäisit.


      • ruttokissa

      • ei.muuttunut.mihinkään
        ruttokissa kirjoitti:

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Musta_surma
        lue sieltä lisää (jos osaat)

        :D Johan taas pomppasi. Iloksesi voin kertoa, että osasin lukea sen yhden ainoan lauseen, joka kissoja koski, ja myös ymmärsin lukemani. Sinusta en voi sanoa samaa. Siellä aivan selvästi sanottiin juurikin niin, että rutto levisi kauppareittejä pitkin (ihmiset siis tartuttivat yltympäriinsä - eivät vain rotat) ja että kissoja alettiin vainota ruton puhkeamisen JÄLKEEN, sillä niitäkin syytettiin osittain. Tästä johtopäätelmä on edelleen se, että kissat (jotka siis saivat olla rauhaksiin ennen ruttoa) eivät ruton puhkeamista estäneet mitenkään, eivätkä sen leviämistäkään olisi kyenneet estää, vaikka niitä olisikin ollut enemmän rottia lahtaamassa. Taidat siis olla vähän tyhmä, kun linkittelet minulle juttuja, joilla vain ammut itseäsi jalkaan.


      • UrpolahanTämäOn
        ruttokissa kirjoitti:

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Musta_surma
        lue sieltä lisää (jos osaat)

        "Kun paikkakunnalta tapettiin kissat, rutto tuli tuota pikaa."

        Herramunjee, mikä tomppeli... Etkö muka tajua itse, ettei se, mitä sinä väität, ole läheskään sama kuin se, mitä esim. tuolla Wikipediassa sanotaan? Kuten sulle on nyt teroitettu, niin ihmiset tartuttivat toisiaan, eikä kissojen vallankumouskaan olisi sitä lähteiden mukaan estänyt, ei välttämättä edes hidastanut.

        Jos sinun tekee vielä mieli vängätä ja väittää, että kissag nyt vähintään olisivat pelastaneet ihmiskunnan, niin aloita sille uusi keskustelu.


      • UrpolahanTämäOn
        UrpolahanTämäOn kirjoitti:

        "Kun paikkakunnalta tapettiin kissat, rutto tuli tuota pikaa."

        Herramunjee, mikä tomppeli... Etkö muka tajua itse, ettei se, mitä sinä väität, ole läheskään sama kuin se, mitä esim. tuolla Wikipediassa sanotaan? Kuten sulle on nyt teroitettu, niin ihmiset tartuttivat toisiaan, eikä kissojen vallankumouskaan olisi sitä lähteiden mukaan estänyt, ei välttämättä edes hidastanut.

        Jos sinun tekee vielä mieli vängätä ja väittää, että kissag nyt vähintään olisivat pelastaneet ihmiskunnan, niin aloita sille uusi keskustelu.

        Lisään vielä, että tuolka kaikenlisäksi sanotaan, että nimenomaan kristillisissä maissa alettiin ruton takia vainota kissoja. Milläs siis ruttokissa nokkeluuttasi selität sen, että rutto jylläsi, ja lähti liikkeelle, muuallakin? Millä ihmeen periaatteella edes semijärkevä voi vielä väittää, että kissavainot aiheuttivat sekä ruton ilmaantumisen että pahensi huomattavasti leviämistä? Halloota nyt...


      • ruttokissa

      • ruttokissa

      • aivopieruja.riittää
        ruttokissa kirjoitti:

        http://hubpages.com/hub/Cats-and-the-Black-Plague
        kuvaus ruton etenemisestä euroopassa

        Joo, joo, sinun älyvapaat länkytyksesi on nyt jo nähty ja moneen kertaan kumottu, joten otapa ihmeessä neuvosta vaari ja jatka mussutusta omassa keskustelussa. Ei todellakaan ole enää mielenkiintoa selata linkkejäsi läpi eikä niistä edes löytyisi sinua pelastavaa faktaa, jonka mukaan kissoista olisi ollut pelastamaan ihmiskunta ruton kynsistä.


      • Ruttokissa
        UrpolahanTämäOn kirjoitti:

        "Kun paikkakunnalta tapettiin kissat, rutto tuli tuota pikaa."

        Herramunjee, mikä tomppeli... Etkö muka tajua itse, ettei se, mitä sinä väität, ole läheskään sama kuin se, mitä esim. tuolla Wikipediassa sanotaan? Kuten sulle on nyt teroitettu, niin ihmiset tartuttivat toisiaan, eikä kissojen vallankumouskaan olisi sitä lähteiden mukaan estänyt, ei välttämättä edes hidastanut.

        Jos sinun tekee vielä mieli vängätä ja väittää, että kissag nyt vähintään olisivat pelastaneet ihmiskunnan, niin aloita sille uusi keskustelu.

        Ruton pääasiallinen leviämistapa oli kirput, rutosta tunnetaan myös keuhkorutto alalaji, joka tarttuu ysköksistä. Kirpputartunta on kuitenkin primääri.
        http://healthvermont.gov/prevent/Plague.aspx


      • Ruttokissa
        aivopieruja.riittää kirjoitti:

        Joo, joo, sinun älyvapaat länkytyksesi on nyt jo nähty ja moneen kertaan kumottu, joten otapa ihmeessä neuvosta vaari ja jatka mussutusta omassa keskustelussa. Ei todellakaan ole enää mielenkiintoa selata linkkejäsi läpi eikä niistä edes löytyisi sinua pelastavaa faktaa, jonka mukaan kissoista olisi ollut pelastamaan ihmiskunta ruton kynsistä.

        Mua ihmetyttää tosi paljon sun aggresiiviutesi, ilman mitään piruilua, OIKEESTI kannattas puhua jollekin.


      • kikkeliskokkelistaas
        Ruttokissa kirjoitti:

        Mua ihmetyttää tosi paljon sun aggresiiviutesi, ilman mitään piruilua, OIKEESTI kannattas puhua jollekin.

        Tuossa "OIKEESTI kannattas puhua jollekin" ei tietenkään ole mitään piruilua. :D Voi luoja sun kannas. Onko tekopyhyys tuttu käsite?


      • Ruttokissa

        selkeesti itse elät maailmassa jossa sun täytyy nististää tai tulet nitistetyksi. se selittää paljon sun käytöstä. olen pahoillani vuoksesi ja toivon että jonain päivänä pääset vihastasi ja katkeruudestasi eroon, koska ne on asioita jotka myrkyttävät sinut itsesi sekä ympäristösi.


    • 9030

      Meilläpäs onkin navettakissat vapaana ja pitävät hiiret ja rotat poissa. Mitäs siihen sanotte?

      • wofjpwifeow23

        Meilläpäs tarjoillaan pihassa häiriköiville vieraille kissoille lyijypillereitä ja pitkäaikaista varastointia kaatopaikalla...

        Mitäs siihen sanotte?

        Kissanrääkkääjä-ääliöiden on ihan turha mussuttaa laista mitään, koska eiväthän he itsekään sitä noudata.


    • Marsufani133

      Sen takia en pidäkkään kissoista koska ne tappavat ja olen nähnyt kissan joka puraisi pientä hiiren poikasta jalkaan ja jätti kitumaan siihen ja sitten ei tehnyt mitään paitsi poistui paikalta ja pieni hiiriraukka jäi siihen kitumaan ja yritti juosta muttei pystynyt:'(...

      • Marsufani133

        Mutta kissat eivät ole kyllä niin pahoja kuin ihmiset......


      • eisääliä
        Marsufani133 kirjoitti:

        Mutta kissat eivät ole kyllä niin pahoja kuin ihmiset......

        Kissat ovat vielä pahempia, sen vuoksi niitä ei tarvitse sääliä, kissaloukku odottaa aina irrallaan liikkuvaa irtokissaa.


    • kirves

      meidän kisu on pienpeto ja nappaa tontin hiiret. ei ole himosaalistaja kun ruokansa kotoa saa. hoitaa hyrräyshommat ja sylissäistumiset, niinkuin juuri nyt..

    • kannu_harpo

      oujee. kissavihaajat vauhdissa. nekin vitun vapaiden kissojen metsästykset tarkoittaa siellä olevaa VILLIKISSAONGELMAA, EI MITÄÄN NARUN PÄÄSSÄ OLEVIA TAI VAPAANA KULKEVIA PANNOITETTUJA.... Teilläkään elämässänne muuta ole kun itkeä kaiken mahdollisen varjolla kun "kissa pissasi mun pihalla."

      • iejfpiwjep3i

        Parahin hannu_karpo!

        Millä oikeudella haluaisit valloittaa vieraiden ihmisten pihoja kissanronttisi käymäläksi?

        Ole hyvä ja selitä!


      • Itkosen_enska

        mua ei kissat haitta mutta kun talitintit ja muut hippiäist paskoo piha keinun, mistähän saisi kisun piyämään nuo haitta eläimet loitolla


    • omistajastakiinnikaikki

      Kyllä on kamalaa lukea lehdistä jatkuvasti miten vapaita kissoja suomessa kohdellaan.Eikö omistajilla ole tunteita ollenkaan, kun tarkoituksella altistavat kissansa moiselle?
      Omistaja surkuttelee kisunsa kohtaloa joskus lehdessä, perheen rakas lemmikki oli, mutta eipä ajoissa tajunnut miten karmeasti voi käydä kun kissansa ulos vaaroihin tarkoituksella hylkää.Vaikka aikaisemminkin on jollekkin jo niin käynyt, eipä tajua siltikään huolehtia kissastaan.
      On lehtien mukaan ammuttu ilmakolla, joitakin jousella, autojen allekkin jää kissoja usein, ja muuten vaan häviää, petojenkin ruuaksi.
      Eikö omistajat tajua, että omistajasta itsestään on kiinni se, että onko kissansa vaaroissa?
      Se on ihan omistajan valinta,myös silloin, kun omistaja itse päättää rikkoa lakia, ja hyljätä tai heitteillejättää kissansa ulos yksin kuljeksimaan.Ja sillä välin on itse sisällä nukkumassa, matkoilla, töissä tai kyläilemässä.
      Eipä valvotusti ulkoilleiden kissoja ammuta, eikä niitä häviä metsiin tai jää autojen ruhjomaksi.
      Kissan touhuja ja liikkeitä on helppoa seurata omassa pihassa, siellä kissa on myös turvassa vaaroilta kunhan omistaja pysyttelee kissansa lähettyvillä, ja pitää huolen että kissa ei karkaa, eikä joudu vaaroihin.Aitaus tai valjaat ovat turvallisia vaihtoehtoja kissan ulkoilutuksessa.
      Ottakaa vastuu lemmikistänne, huolehtikaa että se pysyy omalla pihalla, turvassa vaaroilta, ja poissa häiriköimästä vieraiden pihoissa.Kissan paikka ei ole autotiellä, petojen jahdattavana tai naapuruston riesana .
      Hyvä ja vastuullinen kissan omistaja tietää aina missä oma kissa on.Kun kissaa ei kerkeä vahtimaan, tai menee töihin.Voi kissan laittaa turvalliseen katolliseen kissan kestävään aitaukseen ulos, tai kotiin sisälle.
      Vastuuta lemmikistä on otettava, sen kaikki kissat ansaitsevat, ja turvallisen elinympäristön huolehtivan omistajansa hoivissa.
      Siten on kissa tallessa ja turvassa, ja omistajallakin puhdas omatunto kun hoitaa kisuaan asiaankuuluvasti, parhaalla mahdollisella tavalla :)

    • Vapaajaonnellinenkisu

      Ei ole mitään syytä ajatella asiaa uudelleen. Kissojen vapaa ulkoilu on osoittautunut loistavaksi ratkaisuksi kissojen kannalta. Ne nauttivat elämästään vuodesta toiseen.

      • et.ole.ruudinkeksijä

        Niin nauttivat minun sisäkissatkin. Sinun kattisi ovat omistajansa välinpitämättömyyden vuoksi tottuneet elämään vapaana ja nauttivat siitä siksi. Ei kait se, että kissat siinä missä muutkin eläimet suosivat tuttua toimintatapas, ole mitään niin ihmeellistä, että vähän tyhmemmänkin pitäisi se tajuta?


    • kirves

      Olen sitä mieltä että kissat pärjäävät paremmin fyysisesti sisäkissoina mutta taas paremmin psyykkisesti kaikkine hienoine virikkeineen yms. ulkokissoina. Muuten terveempinä, mutta punkit ja matotartunnat ovat riesana:(

      • ettäkuinka

        Ai muuten terveempinä? Tuohon lähdetietoa ja sassiin tai muuten menee läpi vain täysiltä idiooteilta. Ne "riesat" eivät jää luettelemiisi punkkeihin ja matoihin. Niitä ovat myös liikenne, pedot, karkaaminen, eksyminen, loukuttaminen, myrkyttäminen, muut kissat, muut taudit (varsinkin rokottamattomilla), tiineydet, oma kissasi tartuttaa muita, häiritsee muita ihmisiä, se on LAITONTA ja niin edelleen, jos vain listaa jaksaisi jatkaa.

        Miten kädetön tai laiska pitää omistajan olla, jollei osaa tarjota lemmikille virikkeitä ilman, että se lemmikki on potkaistava ulos virikkeellistämään itse itseään? Ei sitten kannata hankkia lemmikkiä ollenkaan.


      • kirves
        ettäkuinka kirjoitti:

        Ai muuten terveempinä? Tuohon lähdetietoa ja sassiin tai muuten menee läpi vain täysiltä idiooteilta. Ne "riesat" eivät jää luettelemiisi punkkeihin ja matoihin. Niitä ovat myös liikenne, pedot, karkaaminen, eksyminen, loukuttaminen, myrkyttäminen, muut kissat, muut taudit (varsinkin rokottamattomilla), tiineydet, oma kissasi tartuttaa muita, häiritsee muita ihmisiä, se on LAITONTA ja niin edelleen, jos vain listaa jaksaisi jatkaa.

        Miten kädetön tai laiska pitää omistajan olla, jollei osaa tarjota lemmikille virikkeitä ilman, että se lemmikki on potkaistava ulos virikkeellistämään itse itseään? Ei sitten kannata hankkia lemmikkiä ollenkaan.

        No mitään lähdetietoa, kissat viihtyvät ulkona. Turvallinen ympäristö ja kissa voi hyvin. Punkki- ja matokarkotteet pitää hankkia...


      • ettäkuinka
        kirves kirjoitti:

        No mitään lähdetietoa, kissat viihtyvät ulkona. Turvallinen ympäristö ja kissa voi hyvin. Punkki- ja matokarkotteet pitää hankkia...

        Viihtyvät, koska heitteillejättäjäomistajat ovat ne alunperin ulos päästäneet. Häviävän pieni osa kissoista kaipaisi ulos, jollei sitä siihen pienestä pitäen olisi totutettu.

        Sinä et sitten millään voi poistaa kaikkia vaaroja ulkoa, joten turvallisesta on turha mumista. Turha myöskään olettaa, ettei irtokissasi saattaisi hyvinkin ärsyttää naapureita tai että se olisi sinullekaan laillista, mutta mitäpä sinä muista ihmisistä välität. Kunhan kissa saa juoksennella vapaana mistään (edes siitä kissasta) välittämättä.


      • kirves
        ettäkuinka kirjoitti:

        Viihtyvät, koska heitteillejättäjäomistajat ovat ne alunperin ulos päästäneet. Häviävän pieni osa kissoista kaipaisi ulos, jollei sitä siihen pienestä pitäen olisi totutettu.

        Sinä et sitten millään voi poistaa kaikkia vaaroja ulkoa, joten turvallisesta on turha mumista. Turha myöskään olettaa, ettei irtokissasi saattaisi hyvinkin ärsyttää naapureita tai että se olisi sinullekaan laillista, mutta mitäpä sinä muista ihmisistä välität. Kunhan kissa saa juoksennella vapaana mistään (edes siitä kissasta) välittämättä.

        No vielä kirjoitan. Kissamme on alunperin vapaaksi tottunut. Naapurit tietävät ja hyväksyvät kissan, kuten myös muiden lähiasukkaiden kissat ja koirat. Asumme maaseudulla. Sehän on oleellinen asia tässä. Vaaroja näillä kissoilla on enemmin ulkona kuin sisällä ollessaan, mutta niinhän on kaikilla eäimillä kuten meillä ihmisilläkin:):)
        Hyvin voivat kisut ja pärjäävät.


      • ettäkuinka
        kirves kirjoitti:

        No vielä kirjoitan. Kissamme on alunperin vapaaksi tottunut. Naapurit tietävät ja hyväksyvät kissan, kuten myös muiden lähiasukkaiden kissat ja koirat. Asumme maaseudulla. Sehän on oleellinen asia tässä. Vaaroja näillä kissoilla on enemmin ulkona kuin sisällä ollessaan, mutta niinhän on kaikilla eäimillä kuten meillä ihmisilläkin:):)
        Hyvin voivat kisut ja pärjäävät.

        Mitähän väliä sillä tässä keskustelussa on, että ulkona on enemmän vaaroja myös muille eläimille ja ihmisillekin? Kissa on LEMMIKKI, josta sen omistaja on vastuussa ja sen HEITTEILLEJÄTTÖ ON LAITONTA. Sen kerran, kun irtokissasi tekevät tarpeitaan väärän naapurin pihaan tai hätyyttävät jonkun kotieläimiä, niin olet siitä vastuussa huolimatta siitä, hyväksyvätkö naapurisi heitteilläpidon.


      • buahahha

        BUHAHAHA... vastuussa kissan kakasta naapurin kukka penkissä ...BUAAHAHHA. Minkähälaisen vastuun joudun siitä kantamaan? Törkeä kukkapenkkikohdistunut vahingonteko, rangaistus 3 kissan viiksikarvaa BUAHAHHA


      • MUAHAHAHA
        buahahha kirjoitti:

        BUHAHAHA... vastuussa kissan kakasta naapurin kukka penkissä ...BUAAHAHHA. Minkähälaisen vastuun joudun siitä kantamaan? Törkeä kukkapenkkikohdistunut vahingonteko, rangaistus 3 kissan viiksikarvaa BUAHAHHA

        Se väärä naapuri vie koko kissan, ei kolmea viiksikarvaa. Kukahan sitten nauraa. :D


      • niinseonkin
        ettäkuinka kirjoitti:

        Ai muuten terveempinä? Tuohon lähdetietoa ja sassiin tai muuten menee läpi vain täysiltä idiooteilta. Ne "riesat" eivät jää luettelemiisi punkkeihin ja matoihin. Niitä ovat myös liikenne, pedot, karkaaminen, eksyminen, loukuttaminen, myrkyttäminen, muut kissat, muut taudit (varsinkin rokottamattomilla), tiineydet, oma kissasi tartuttaa muita, häiritsee muita ihmisiä, se on LAITONTA ja niin edelleen, jos vain listaa jaksaisi jatkaa.

        Miten kädetön tai laiska pitää omistajan olla, jollei osaa tarjota lemmikille virikkeitä ilman, että se lemmikki on potkaistava ulos virikkeellistämään itse itseään? Ei sitten kannata hankkia lemmikkiä ollenkaan.

        Loukuttaminen ei ole kissalle pahasta, niin se voi pelastua kurjalta kohtalolta ulkona petojen ja ilmojen armoilla.Entiset ulkokissat ovat kiitollisia ja rauhallisia sisäkissoja, kun ei tarvitse enää pelätä, voi nauttia elämästä ja hemmottelusta ;)


      • kissanpieru
        MUAHAHAHA kirjoitti:

        Se väärä naapuri vie koko kissan, ei kolmea viiksikarvaa. Kukahan sitten nauraa. :D

        kissa on omaisuuutta ja toisen omaisuuteen väärin kajoaminen on rikos vaikka omaisuus olisikin toisen pihassa, se ei vaikuta omistussuhteeseen. Esim rotukissan tapauksessa kyse on varkaudesta


      • älä.jauha.sontaa
        kissanpieru kirjoitti:

        kissa on omaisuuutta ja toisen omaisuuteen väärin kajoaminen on rikos vaikka omaisuus olisikin toisen pihassa, se ei vaikuta omistussuhteeseen. Esim rotukissan tapauksessa kyse on varkaudesta

        Väärin! Tutustupa tuota koskevaan lakiin, kun et siitä näemmä tietoinen ole. Kuka tahansaa saa ihan luvan kanssa loukuttaa vapaana liikkuvan kissan pihaltaan, jollei omistajaa näy missään. Tarvitseeko sinulle linkittää tuo ko. laki, vai löydätköhän sen itsenäisesti? Suosittelen jälkimmäistä vaihtoehtoa, niin se tieto jää varmaankin paremmin nuppiisi


      • kissanpieru
        älä.jauha.sontaa kirjoitti:

        Väärin! Tutustupa tuota koskevaan lakiin, kun et siitä näemmä tietoinen ole. Kuka tahansaa saa ihan luvan kanssa loukuttaa vapaana liikkuvan kissan pihaltaan, jollei omistajaa näy missään. Tarvitseeko sinulle linkittää tuo ko. laki, vai löydätköhän sen itsenäisesti? Suosittelen jälkimmäistä vaihtoehtoa, niin se tieto jää varmaankin paremmin nuppiisi

        en löydä koska sellasta ei olekkaan


      • aivan.varmasti.on
        kissanpieru kirjoitti:

        en löydä koska sellasta ei olekkaan

        Kyllä on. Ymmärrän kuitenkin, ettet sitä omien sanojesi mukaan löydä (tai sitten vain ymmärrät lukemasi haluamallasi tavalla), sillä oma lehmä on ojassa korviaan myöten.


      • niuvannioemi.kutsuu

        se mitä ei ole olemassa ei tarvitse noudattaa, kuten esim tota luulolakia johon viittaat


    • kirves

      a) lemmikki tarkoittaa että siitä huolehditaan
      b)miten ajattelet että lemmikki on vaan haitaksi muille? Outo käsitys. Kissoista tykätään.

      • järki.käteen

        Sulla on outo käsitys, kun uskottelet itsellesi, ettei irtokateistasi voi mitenkään olla muille harmia. Ota silmä käteen, siitä on puhuttu tässäkin ketjussa. Koiristakin tykätään, mutten anna niiden kulkea vapaana kusemassa ja paskomassa teidän tontilla. Ja kun joku on laitonta, niin ei sinun tarvitse vaivata pientä päätäsi sillä, onko sen noudattamatta jättämisestä jollekin harmia.


    • katitmaanparannukseen

      Kuten palstan lukijat huomaatte, kissojen vapaana pitäjät ovat täysin vastuuttomia ja ajattelemaan kykenemättömiä typeryksiä, heidän kanssa on turha kinastella, ottakaa asuinalueenne kissaongelma omiin käsiinne! Se on eläinten ystävän velvollisuus!

      Loukkuja saa lainaksi, ostettua, tai rakennettua itse. Irrallaan toisen mailla kulkevalla kissalla ei ole lainsuojaa, joten sellaisen voi tappaa, tai viedä löytöeläinhoitolaan. Kun kolmas kissa lähtee näiltä vastuuttomilta, alkaa joskus aivoissa jokin solu liikkumaan, tai sitten ei.

      Kissaloukku tehokkain tapa, haja-asutusalueella voi myös ampua, pitää kuitenkin muistaa, kissa vaatii esim. pienoiskivääriin luodin, jossa on onttokärkinen räjähtävä luoti, muuten se juoksee matkoihinsa luodinreikä nahassaan, räjähtävä luoti repii katin sisältä hajalle, menettäen liike-energiansa, eikä luodista ole siten vaaraa ympäristölle.

      Jos ei itse pysty kissoja lopettamaan, voi silti loukuttaa niitä ja pyytää jotkin metsästäjää hoitamaan lopun.

      • kirves

        ai että kissat pitäisi lopettaa.
        hyvä ettei kanssasi eri mieltä olevia typeryksiä.


      • wpeifjpw
        kirves kirjoitti:

        ai että kissat pitäisi lopettaa.
        hyvä ettei kanssasi eri mieltä olevia typeryksiä.

        Lopetus on oikea toimenpide lemmikkejään HEITTEILLÄ pitävien idioottien kissoille. Ja sitä paitsi helppo, turvallinen ja kätevä suorittaa, kun ei ole omistaja vieressä kyttäämässä.

        Ja tiedoksi sinulle: typerys on henkilö, joka ei huolehdi lemmikistään asiallisesti.

        Olkoon lemmikin menetys moiselle ääliölle opiksi ja ojennukseksi!


      • Varpu-Annikki

        ainoastaan villiintyneitä kissoja saa ampua. ja luulo siitä että kyse on villiintyneestä kissasta ei riitä raastuvassa, vaan on osoitettava että kyse oli villiintyneestä kissasta. Eli ennen kuin kaivatte torrakoita esiin niin kannattaa kuvata kissasta todisteet että se todella on villiintynyt eli hankkii ruokansa VAIN luonnosta. No koska tälläisiä kissoja ei suomessa juurikaan ole (kiitos ilmaston) olisi oman edun mukaista jättää piilukot kaappiin. Ja ennekuin kissavihaaja vauhkoajat avaatte sanallisen arkkunne niin varoitan että ilmoitan,ilman harkintaa , laittomuuksia sisältävät vastaukset ylläpidolle tai poliisille


      • voiharmi
        kirves kirjoitti:

        ai että kissat pitäisi lopettaa.
        hyvä ettei kanssasi eri mieltä olevia typeryksiä.

        Ketään ei kiinnosta, mitä MIELTÄ sinä olet laista tai sen noudattamisesta. Sitä on silti noudatettava. Jollet noudata, niin on turha kitistä, jos sille "rakkaalle perheenjäsenelle" (kilin kellit!) jotain tapahtuu.


      • höpöjuttuja
        Varpu-Annikki kirjoitti:

        ainoastaan villiintyneitä kissoja saa ampua. ja luulo siitä että kyse on villiintyneestä kissasta ei riitä raastuvassa, vaan on osoitettava että kyse oli villiintyneestä kissasta. Eli ennen kuin kaivatte torrakoita esiin niin kannattaa kuvata kissasta todisteet että se todella on villiintynyt eli hankkii ruokansa VAIN luonnosta. No koska tälläisiä kissoja ei suomessa juurikaan ole (kiitos ilmaston) olisi oman edun mukaista jättää piilukot kaappiin. Ja ennekuin kissavihaaja vauhkoajat avaatte sanallisen arkkunne niin varoitan että ilmoitan,ilman harkintaa , laittomuuksia sisältävät vastaukset ylläpidolle tai poliisille

        Tästäkin ketjusta löytyy lukuisia kissojaan vapaana pitävien kommentteja, joissa he tunnustavat ko. laittomuuden. Siinä on sinulle ilmoitettavaa, jos jotain laittomuuksia haluat ilmoitella. Arvaapa huviksesi, kuinka montaa poliisia kiinnostaa sinun kuvailemasi "laittomuuksia sidältävät viestit", kun sinulla ei ole todistaa, että joku on todella kissoja tappanut? Nollaa. Ihan vain varoitin, ettei poliisisetä tai -täti pidä sinua vähän pimeenä.


      • kissakiinni
        Varpu-Annikki kirjoitti:

        ainoastaan villiintyneitä kissoja saa ampua. ja luulo siitä että kyse on villiintyneestä kissasta ei riitä raastuvassa, vaan on osoitettava että kyse oli villiintyneestä kissasta. Eli ennen kuin kaivatte torrakoita esiin niin kannattaa kuvata kissasta todisteet että se todella on villiintynyt eli hankkii ruokansa VAIN luonnosta. No koska tälläisiä kissoja ei suomessa juurikaan ole (kiitos ilmaston) olisi oman edun mukaista jättää piilukot kaappiin. Ja ennekuin kissavihaaja vauhkoajat avaatte sanallisen arkkunne niin varoitan että ilmoitan,ilman harkintaa , laittomuuksia sisältävät vastaukset ylläpidolle tai poliisille

        Todiste kissan villiintymisestä on se, että se juoksee vapaana ilman omistajan kontrollia muiden omistamilla mailla, vahvempaa näyttöä ei voi, eikä tarvitse olla. Jos vähänkään välität lemmikistäsi ja ympäristöstäsi, rakennat kissalle aitauksen, tai ulkoilutat valjaissa. Jos et mistään piittaa paskanvertaa, älä ihmettele, jos et kissaa joku kerta enää näe. Olet idiootti itse sen erilaisille vaaroille altistanut typerällä piittaamattomalla käytökselläsi. Maailma ei pyöri sinun ehdoilla ympärilläsi. Kannattaa tutustua kissojen aiheuttamiin tuhoihin, ei riitä että kissa tappaa paljon, se tekee sen inhottavalla tavalla kiduttamalla, olen nähnyt linnunpoikasia, joilta kissa on huvikseen pureksinut siivet pois ja leikkii niillä.
        http://yle.fi/uutiset/tutkijat_yllattyivat_kissat_tappavat_miljardeja_elaimia_vuodessa/6471943


      • spfijwpeifpw2
        Varpu-Annikki kirjoitti:

        ainoastaan villiintyneitä kissoja saa ampua. ja luulo siitä että kyse on villiintyneestä kissasta ei riitä raastuvassa, vaan on osoitettava että kyse oli villiintyneestä kissasta. Eli ennen kuin kaivatte torrakoita esiin niin kannattaa kuvata kissasta todisteet että se todella on villiintynyt eli hankkii ruokansa VAIN luonnosta. No koska tälläisiä kissoja ei suomessa juurikaan ole (kiitos ilmaston) olisi oman edun mukaista jättää piilukot kaappiin. Ja ennekuin kissavihaaja vauhkoajat avaatte sanallisen arkkunne niin varoitan että ilmoitan,ilman harkintaa , laittomuuksia sisältävät vastaukset ylläpidolle tai poliisille

        Älä lässytä, Varpu-Annikki!

        Kun kissanomistaja ei viitsi noudattaa lakia ja huolehtia lemmikkinsä ulkoilusta asiallisesti, niin mitäpä suotta kissattomankaan kannattaa liikoja semmoisesta laista piitata.

        Poksista vaan, jos pihassa pyörii ääliöiden HEITTEILLE päästämiä kissoja.

        Eihän niistä kukaan välitä, kun yksikseen kuljeskelevat.

        Ja sitä paitsi, mistä sen voi tietää, mitä kadonneelle kissalle tapahtui, kun ei ole itse paikalla näkemässä? Elikko vain katoaa, eli jää palaamatta viimeiseltä retkeltään. Siinäpä ääliö sitten arvailee, mitä oikein on tapahtunut.

        Hehheh!


      • idiottitilittäjät
        kissakiinni kirjoitti:

        Todiste kissan villiintymisestä on se, että se juoksee vapaana ilman omistajan kontrollia muiden omistamilla mailla, vahvempaa näyttöä ei voi, eikä tarvitse olla. Jos vähänkään välität lemmikistäsi ja ympäristöstäsi, rakennat kissalle aitauksen, tai ulkoilutat valjaissa. Jos et mistään piittaa paskanvertaa, älä ihmettele, jos et kissaa joku kerta enää näe. Olet idiootti itse sen erilaisille vaaroille altistanut typerällä piittaamattomalla käytökselläsi. Maailma ei pyöri sinun ehdoilla ympärilläsi. Kannattaa tutustua kissojen aiheuttamiin tuhoihin, ei riitä että kissa tappaa paljon, se tekee sen inhottavalla tavalla kiduttamalla, olen nähnyt linnunpoikasia, joilta kissa on huvikseen pureksinut siivet pois ja leikkii niillä.
        http://yle.fi/uutiset/tutkijat_yllattyivat_kissat_tappavat_miljardeja_elaimia_vuodessa/6471943

        Maa ja metsätalous ministeriö on määritellyt villiintyneen kissan :"Villiintyneen kissan määritelmä on, että se hankkii KAIKEN
        ravintonsa itse luonnosta.
        "
        Mutta sehän teitä apinanaivo lainrikojiea ei kiinnosta pätkääkään. Fanaattisesti hyökkäätte vääristellyillä argumenteilla rauhallisia kissan omistajia vastaan.


      • poksistavaan
        spfijwpeifpw2 kirjoitti:

        Älä lässytä, Varpu-Annikki!

        Kun kissanomistaja ei viitsi noudattaa lakia ja huolehtia lemmikkinsä ulkoilusta asiallisesti, niin mitäpä suotta kissattomankaan kannattaa liikoja semmoisesta laista piitata.

        Poksista vaan, jos pihassa pyörii ääliöiden HEITTEILLE päästämiä kissoja.

        Eihän niistä kukaan välitä, kun yksikseen kuljeskelevat.

        Ja sitä paitsi, mistä sen voi tietää, mitä kadonneelle kissalle tapahtui, kun ei ole itse paikalla näkemässä? Elikko vain katoaa, eli jää palaamatta viimeiseltä retkeltään. Siinäpä ääliö sitten arvailee, mitä oikein on tapahtunut.

        Hehheh!

        samoin käy poksista vaan pihaan eksyneille lapsille, talitiasille ja liitooraville


      • JalmariSokulli
        kissakiinni kirjoitti:

        Todiste kissan villiintymisestä on se, että se juoksee vapaana ilman omistajan kontrollia muiden omistamilla mailla, vahvempaa näyttöä ei voi, eikä tarvitse olla. Jos vähänkään välität lemmikistäsi ja ympäristöstäsi, rakennat kissalle aitauksen, tai ulkoilutat valjaissa. Jos et mistään piittaa paskanvertaa, älä ihmettele, jos et kissaa joku kerta enää näe. Olet idiootti itse sen erilaisille vaaroille altistanut typerällä piittaamattomalla käytökselläsi. Maailma ei pyöri sinun ehdoilla ympärilläsi. Kannattaa tutustua kissojen aiheuttamiin tuhoihin, ei riitä että kissa tappaa paljon, se tekee sen inhottavalla tavalla kiduttamalla, olen nähnyt linnunpoikasia, joilta kissa on huvikseen pureksinut siivet pois ja leikkii niillä.
        http://yle.fi/uutiset/tutkijat_yllattyivat_kissat_tappavat_miljardeja_elaimia_vuodessa/6471943

        ihan totta tappavat, 50% näistä eläimistä on jyrsijöitä, jotka luokitellaan haittaelämiksi, lintuja 20% ja tutkimusten mukaan suurin osa näistä linnusita on sairaita ja loukkaantuneita, ts. kissa on yhteiskunnan hygienia mestari joka tappaa rotat ja sairastuneet linnut, jotta ne eivät sairastuttaisi ihmisä. KIITOS KISSAT


      • hupsista.vain
        poksistavaan kirjoitti:

        samoin käy poksista vaan pihaan eksyneille lapsille, talitiasille ja liitooraville

        Ja muut ovat sinusta apinanaivo lainrikkojia. Enpä jaksa muistaa, mikä on sakon summa esim. liito-oravan tappamisesta, mutta tähtitieteellinen se jokatapauksessa on.

        Juttu on edelleen niin, että kissojen heitteille jättö on laissa kiellettyä, ja heitteillejättö määritellään siten, että omistaja tai muu kaitsija ei ole tietoinen siitä, mitä kissa juuri nyt tekee ja missä. Olen todella pahoillani puolestasi, jollei se mene kaltaisellesi lainrikkojalle jakeluun. Ehkä on parempi, että kissasi loukutetaan ja ne toimitetaan lähimpään löytölään.


      • Bull.Shit

        tässä kitytyy koko sun uskottavuutes :"iito-oravan tappamisesta, mutta tähtitieteellinen", ei todella ole tähtitieteellinen, paitsi ehkä romaani kerjäläiselle.


      • wpofwpefpw2ie
        idiottitilittäjät kirjoitti:

        Maa ja metsätalous ministeriö on määritellyt villiintyneen kissan :"Villiintyneen kissan määritelmä on, että se hankkii KAIKEN
        ravintonsa itse luonnosta.
        "
        Mutta sehän teitä apinanaivo lainrikojiea ei kiinnosta pätkääkään. Fanaattisesti hyökkäätte vääristellyillä argumenteilla rauhallisia kissan omistajia vastaan.

        Höpöhöpö!!

        Sinä poloinen idioottitilittäjä olet taas lukenut vain pienen osan tekstistä, johon yrität väittämiäsi perustaa. Ja senkin tietysti väärin.

        Minäkään en kyseistä kohtaa ihan sanatarksti muista, mutta kyseinen maa- ja metsätalousvaliokunnan mietinnön kissoja koskeva lause menee suunnilleen noin:

        "Villiintynyt kissa tunnistetaan ulkoisten tuntomerkkien, käyttäytymisen ja elinpiirin perusteella. Valiokunta katsookin, että villiintyneenä on pidettävä kissaa, joka hankkii ravintonsa luonnosta."

        HUOM!! Ei ollenkaan sinun ERITYISESTI KOROSTAMAASI "KAIKEN" -sanaa!

        Entä mitä tuo puuttuva "KAIKEN" -sana sitten oikeasti tarkoittaa?

        Sitä, että kissaa voidaan pitää villiintyneenä, jos sen käyttäytyminen ja elinpiiri ovat villiintyneelle kissalle tyypillisiä ja se hankkii OSAN ravinnostaan luonnosta.

        Ja juuri sellaisiahan suuri osa ääliöiden HEITTEILLE päästämistä kissoista on. Ne liikkuvat hyvin laajalla alueella omistajansa kotipiirin rajojen ulkopuolella, käyttäytyvät villisti ihmisiä kohtaan ja hankkivat osan ravinnostaan luonnosta.

        Eli POKS ja PAM!


      • voiko.lusikalla.vaatia

        "Valiokunta katsookin, että villiintyneenä on pidettävä kissaa, joka hankkii ravintonsa luonnosta." - Tarkoittaa että hankkii kaiken ravinon, jos halutaan tarkoittaa osan ravinnosta sanotaan " ..hankkii ravintoa luonnosta.." - Taitaa olla äidinkielen tuntien aikaan ollut muuta mielessä.


      • sldkfjwoei
        voiko.lusikalla.vaatia kirjoitti:

        "Valiokunta katsookin, että villiintyneenä on pidettävä kissaa, joka hankkii ravintonsa luonnosta." - Tarkoittaa että hankkii kaiken ravinon, jos halutaan tarkoittaa osan ravinnosta sanotaan " ..hankkii ravintoa luonnosta.." - Taitaa olla äidinkielen tuntien aikaan ollut muuta mielessä.

        Hehheh!

        Sangen epätoivoista vänkäystähän sinä tuossa nyt yrität, mutta kuten nimimerkkisikin jo paljastaa...

        Selittäisitkö sitten senkin, minkä takia kissojen HEITTEILLÄ pitämisen kannalla olevat eläinrääkkääjä-ääliöt pyrkivät jatkuvasti tunkemaan tuohon valiokunnan lausumaan sitä ylimääräistä "KAIKEN"-sanaa?

        Hehheh!


    • on-kai
    • Loppukaneettti

      Loppukaneetiksi tälle keskustelulle voidaan todeta että kissat ovat ollee ihmisten kumppaneita jo 10 000 vuotta ja siitä ajasta sisäkissoina laajempimittaisesti n. 20vuotta. Jos kissat eivät olet tuon 10 000 vuoden aikan pystyneet hävittämäään maailman lintuja ja tappamaan ihmisiä loisillaan nii voitaneen olettaa että ne eivät siihe pysty tulevanakaan 10 000 vuotena, olivatpa sitten sisäkissoina tai ulkokissoina. Kuitenkin voidaan vain arvailla mikä vaikutus olisi jos kaikki vapaana kulkevat kissat yhtäkkiä, 10 000 vuotta vapaana kuljettuaan, häviäisivät ympäristöstämme. Miljardi tapettua eläintä vuosittain enemmän maapallolla. Ajatelkaa esimerkiksi rotta, se tulee sukukypsäksi viidessä viikossa, ja sen raskaus aika kestää 3 viikkoa, jonka jälekeen se synnyttää 6-13 pentua. Yksi rotta siis voisi saada vuodessa 2000 jälkeläistä. Maapallo kuhisisi elämää ihan uudella tavalla, varsinkin ihmisasutusten tienoot..

      • opiskele.lisää

        Oletko sinä höpöttäjä kuullu muista, kissoja tehokkaammista rottien hävittämistavoista? Jollet ole, niin kannattaa ottaa selvää, niin ei tarvitse nolata itseään ja kaiken lisäksi pelätä aivan turhia.

        Vaikka vapaiden kissojen ihannoijilla onkin turhia pelkoja siitä, mitä ihmiskunnalle ilman irtokissoja saattaisi tapahtua, niin se ei siltikään muutu lailliseksi.


      • kirves

        Jos luontoa kunnioitetaan niin kissa on kyllä paras myyrien ja hiirten hävittäjä. Myrkyt jäävät aina luonnonkiertoon ja taas jos on edes joskus kuullut hiiren pyristelevän loukussaan puolikin tuntia, ei halua sitä enää toiste kuulla. Itse olen joutunut tappamaan loukutettuja hiiriä, on turhaa kärsimystä niille. Ei sitä kaupunkiolosuhteissa ehkä ymmärrä että hiiret voivat olla ongelma:(


      • piruasuupäässäsi
        opiskele.lisää kirjoitti:

        Oletko sinä höpöttäjä kuullu muista, kissoja tehokkaammista rottien hävittämistavoista? Jollet ole, niin kannattaa ottaa selvää, niin ei tarvitse nolata itseään ja kaiken lisäksi pelätä aivan turhia.

        Vaikka vapaiden kissojen ihannoijilla onkin turhia pelkoja siitä, mitä ihmiskunnalle ilman irtokissoja saattaisi tapahtua, niin se ei siltikään muutu lailliseksi.

        mutta se että kissat ovat olleet vapaana 10 000 vuotta ja sisäkissoina vasta 20 vuotta kertoo jotain kissan vaikutuksesta ympäristöön. Ja se että on olemassa huono laki on vain hyvä ponsi kansalaisaloitteelle lain kuomoamiseksi. Se että tuot tuota laki asiaa esiin on ihan hyvä, niin ihmiset ymmärtävät että paljon on huonoja lakeja ja määräyksiä Suomessa jotka pitäs purkaa.


      • järki.siellä.asuu
        piruasuupäässäsi kirjoitti:

        mutta se että kissat ovat olleet vapaana 10 000 vuotta ja sisäkissoina vasta 20 vuotta kertoo jotain kissan vaikutuksesta ympäristöön. Ja se että on olemassa huono laki on vain hyvä ponsi kansalaisaloitteelle lain kuomoamiseksi. Se että tuot tuota laki asiaa esiin on ihan hyvä, niin ihmiset ymmärtävät että paljon on huonoja lakeja ja määräyksiä Suomessa jotka pitäs purkaa.

        Ja sinustako tätä meidän nykykissaa rotukirjokin huomioiden voi verrata siihen, mitä se on ollut 10 000 vuoden aikana? :D Onko evoluutio ja/tai jalostus tuttuja käsitteitä? Ja sinä kun nimimerkkisi perusteella olet huolissasi minun pään sisällöstä! Tarkista omia ajatuksiasi.

        Kerropa kissan vaikutuksesta ympäristöön. Minä voin kertoasen verran, että esim. Suomessa on tällä hetkellä vähinten ulkokissoja, mitä on ollut ikinä aiemmin historian havinassa. Silti myöskin jyrsijöitä on vähemmän, kuin koskaan samaisen historian havinassa. Kissat eivät ole jyrsijäongelmaa ratkaisseet, sen ovat tehneet ihmiset.


      • niuvannime.kutsuu

        ja lähde ulkokissojen ja rottien populaatio kokoihin on ....?


      • rottanaama

      • MitenLiittyi
        rottanaama kirjoitti:

        Helsingissä rotat ovat riesa
        http://www.hs.fi/kaupunki/a1305883275767

        Ja sinun pointti oli?

        Kyllä, rotat eivät ole vieläkään kuolleet sukupuuttoon eivätkä tule kuolemaankaan. Siksi niistä on alueellisesti ainakin aika ajoin riesaa siellä, missä niillä on runsaasti ruokaa.


      • tottattitaatta
        MitenLiittyi kirjoitti:

        Ja sinun pointti oli?

        Kyllä, rotat eivät ole vieläkään kuolleet sukupuuttoon eivätkä tule kuolemaankaan. Siksi niistä on alueellisesti ainakin aika ajoin riesaa siellä, missä niillä on runsaasti ruokaa.

        se että kun sisäkissä yleistyy niin rotat lisääntyy, kuten helsingissä on käynyt.

        Rottia on aina ollut ja tule olemaa
        ja varsinkin siellä missä ei ole kissoja


      • pwofpw2e9i20e

        Olipa pöhlö loppukaneetin yritys!

        Ihan yhtä lailla myös koirat ovat olleet ihmisten kumppaneita tuhansien vuosien ajan, ja silti niitä nykyään niitä pidetään - ainakin Suomessa - melko asialliseti kiinni ja valvottuna.

        Sekin on kerrassaan kehno perustelu, että jokin asia on joskus tai jonkin aikavälin x ollut jollakin tavalla. Koirien HEITTEILLÄ pitämisen lisäksi esimerkiksi rotusorto ja rasismi olivat kovasti hyväksyttyjä vielä muutama vuosikymmen sitten, ja homoseksualismi taas melko paheksuttavaa ei niinkään kovin kauan sitten. (Esim. Suomessa homoseksuaaliset teot olivat rikollisia vuoteen 1971 ja homoseksuaalisuus sairaus vuoteen 1981.)

        Ryhdy siis sinäkin huolehtimaan kissastasi asiallisesti ja lakien mukaisesti!


      • urpojenjuhlaa
        tottattitaatta kirjoitti:

        se että kun sisäkissä yleistyy niin rotat lisääntyy, kuten helsingissä on käynyt.

        Rottia on aina ollut ja tule olemaa
        ja varsinkin siellä missä ei ole kissoja

        Aina vain jaksaa ihmetyttää, miten ei-niin-loppuun-asti mietittyjä argumentaatioita ihmiset esittää.

        Ensinnäkään sinulla ei ole minkäänlaista totuuspohjaa siinä, että kissojen katoaminen katukuvasta olisi kasvattanut jyrsijöiden määrää. Tuolla teorialla jyrsijöiden olisi pitänyt lisääntyä räjähdysmäisesti ja niitä pitäisi vipeltää kaikkialla, sillä kissat ovat varsinkin pk-seudulla jo lähes kadonneet luonnosta. Asia on pikemminkin vastakkainen: jyrsijöitä on vähemmän kuin koskaan.

        Esim. Itäkeskuksen tallinnanaukion ympäristössä ei taatusti ole ikinä liikkunut olennaisesti kissoja. Kissat eivät siis mitenkään ole koskaan, ikinä, milloinkaan vaikuttaneet rottien lisääntymiseen alueellisesti, eivätkä myöskään niiden vähentymiseen. Tilanne on jo vuosikymmeniä ollut se, että tietyntyyppisissä paikoissa, joissa rotilla on elintilaa ja ruokaa tarjolla, ne pääsevät hetkellisesti lisääntymään, mutta ne myös hävitetään - ja ihan ilman kissoja.


      • sekopäide.seurakunta
        pwofpw2e9i20e kirjoitti:

        Olipa pöhlö loppukaneetin yritys!

        Ihan yhtä lailla myös koirat ovat olleet ihmisten kumppaneita tuhansien vuosien ajan, ja silti niitä nykyään niitä pidetään - ainakin Suomessa - melko asialliseti kiinni ja valvottuna.

        Sekin on kerrassaan kehno perustelu, että jokin asia on joskus tai jonkin aikavälin x ollut jollakin tavalla. Koirien HEITTEILLÄ pitämisen lisäksi esimerkiksi rotusorto ja rasismi olivat kovasti hyväksyttyjä vielä muutama vuosikymmen sitten, ja homoseksualismi taas melko paheksuttavaa ei niinkään kovin kauan sitten. (Esim. Suomessa homoseksuaaliset teot olivat rikollisia vuoteen 1971 ja homoseksuaalisuus sairaus vuoteen 1981.)

        Ryhdy siis sinäkin huolehtimaan kissastasi asiallisesti ja lakien mukaisesti!

        eli paheksut kaikkia niitä ihmisä jotka eivät ennen vuotta 1970 ilmiantaneet tuntimiaan homoseksuaaleja, koska lainsäädäntö oli huono ja jälkeen jäänyt. Onneksi ihminen voi ja pitää käyttää järkeä myös typerien lakien osalta, kaikkeen älyttömyyteen ei TODELLA tarvitse alistua, Mihin perustat väitteen että tallinnan aukiolla ei olisi liikkunut kissoja? Helsilihän on nimenomaan paikka jossa ulkokissojen pitäminen on romahtanut viime vuosikymmeninä. Ei maalla, ja maaseutukaupunkien kaupungeissa ole rottaongelmaa, ainakaan jos ympäristössä pyörii kissoja.

        Jos jyrsijöitä ja ROTTIA on vähemmän kuin koskaan niin miksi HElsingissä on rotta ongelma? Ja jos kissat eivät vaikuta luonnon eläin populaatioihin niin mitä te sitten vaahtoatte, että kissa tappaa miljardi eläintä vuodessa ?!?! Yrittäkää nyt päättää tappaako ne vai ei WOT?


      • eiluontoon
        tottattitaatta kirjoitti:

        se että kun sisäkissä yleistyy niin rotat lisääntyy, kuten helsingissä on käynyt.

        Rottia on aina ollut ja tule olemaa
        ja varsinkin siellä missä ei ole kissoja

        Citykettu , haukat, pöllöt jne,napsii hiiriä ja rottia, ei siihen lemmikkikissaa tarvita.Luonto hoitaa omansa, ihmisen on syytä huolehtia myös omistaan, tai olla ottamatta :)


      • suhteellisuudentajua
        eiluontoon kirjoitti:

        Citykettu , haukat, pöllöt jne,napsii hiiriä ja rottia, ei siihen lemmikkikissaa tarvita.Luonto hoitaa omansa, ihmisen on syytä huolehtia myös omistaan, tai olla ottamatta :)

        Sinulla on puurot ja vellit niin pahasti sekaisin, että epäilen vahvasti, onko mistään selittämisestä mitään hyötyä. Olisiko esimerkiksi liikaa vaadittu, ettet vastaisi yhdessä kommentissa kahdelle eri ihmiselle? Rasittavaa yrittää kalastella minulle tarkoitetut kysymykset kommentista, joka on sinänsä toiselle tarkoitettu.

        Tallinnanaukiolla ei taatusti ole ollut kissoja siinä määrin, että niistä olisi ollut rottakantaan merkitystä. Siinä on sellainen vilinä eikä lähialueella ole kuin liiketiloja ja kerrostaloja. Meinasitko, että kerrostaloissa asuvat kissat ovat suunnistaneet tyyliin ykköskehän yli tai muuten vain erittäin vilkkaan liikkeen lomassa kaiken sen hulinan keskelle, koska tekee mieli jahdata rottia sen sijaan, että söisivät ruokaa kupista? Miten älyvapaa pitää olla? Jollet voi tyhjentävästi todistaa, että tallinnanaukiolla on kissoja vilissyt, niin sitten siellä ei todellakaan ole niitä ollut sen enempää kuin muualkakaan vastaavissa ympäristöissä. Hulluja kissanomistajia on ollut kautta aikain, mutta että niin hulluja, että itäkeskuksen keskustassa haluaisivat katsoa, miten kissa väistelee busseja ja muuta liikennettä? Älä naurata.

        Ai miten Helsingissä voi olla alueellisesti aika ajoin rottaongelma, vaikka isossa mittakaavassa rottia on vähemmän kuin ikinä? Ei pitäisi olla hankalaa ymmärtää. Rotat eivät edelleenkään ole sukupuuton partaalla, joten resurssien mukaan ne lisääntyvät hyvinkin voimakkaasti. Kissat eivät kuitenkaan osallistu eivätkä ole osallistuneet rottajahtiin tallinnanaukion tapaisilla alueilla, vaan sen ovat tehneet ihmiset. Nykyiset myrkyt ja paremmat elintarvikkeiden säilytystavat ovat aivan taatusti vähentäneet rottien määrää tasaisesti. Ja nimenomaan maanlaajuisesti, mihin ei kokonaisuutena vaikuta mitenkään se, että alueellisesti rotilla on joskus resurssien puitteissa mahdollisuus lisääntyä ongelmaksi asti.


      • suhteellisuudentajua
        suhteellisuudentajua kirjoitti:

        Sinulla on puurot ja vellit niin pahasti sekaisin, että epäilen vahvasti, onko mistään selittämisestä mitään hyötyä. Olisiko esimerkiksi liikaa vaadittu, ettet vastaisi yhdessä kommentissa kahdelle eri ihmiselle? Rasittavaa yrittää kalastella minulle tarkoitetut kysymykset kommentista, joka on sinänsä toiselle tarkoitettu.

        Tallinnanaukiolla ei taatusti ole ollut kissoja siinä määrin, että niistä olisi ollut rottakantaan merkitystä. Siinä on sellainen vilinä eikä lähialueella ole kuin liiketiloja ja kerrostaloja. Meinasitko, että kerrostaloissa asuvat kissat ovat suunnistaneet tyyliin ykköskehän yli tai muuten vain erittäin vilkkaan liikkeen lomassa kaiken sen hulinan keskelle, koska tekee mieli jahdata rottia sen sijaan, että söisivät ruokaa kupista? Miten älyvapaa pitää olla? Jollet voi tyhjentävästi todistaa, että tallinnanaukiolla on kissoja vilissyt, niin sitten siellä ei todellakaan ole niitä ollut sen enempää kuin muualkakaan vastaavissa ympäristöissä. Hulluja kissanomistajia on ollut kautta aikain, mutta että niin hulluja, että itäkeskuksen keskustassa haluaisivat katsoa, miten kissa väistelee busseja ja muuta liikennettä? Älä naurata.

        Ai miten Helsingissä voi olla alueellisesti aika ajoin rottaongelma, vaikka isossa mittakaavassa rottia on vähemmän kuin ikinä? Ei pitäisi olla hankalaa ymmärtää. Rotat eivät edelleenkään ole sukupuuton partaalla, joten resurssien mukaan ne lisääntyvät hyvinkin voimakkaasti. Kissat eivät kuitenkaan osallistu eivätkä ole osallistuneet rottajahtiin tallinnanaukion tapaisilla alueilla, vaan sen ovat tehneet ihmiset. Nykyiset myrkyt ja paremmat elintarvikkeiden säilytystavat ovat aivan taatusti vähentäneet rottien määrää tasaisesti. Ja nimenomaan maanlaajuisesti, mihin ei kokonaisuutena vaikuta mitenkään se, että alueellisesti rotilla on joskus resurssien puitteissa mahdollisuus lisääntyä ongelmaksi asti.

        Lisään vielä omaan kommenttiini sen, että suhteellisuuden tajun puutteesi korostuu siinäkin, kun vertaat rottaongelmassa maaseutua ja helsinkiä. Eikö onkeesi tarttunut jo tuosta linkatustakin jutusta se, että täällä helsingissä rotat viihtyvät VIEMÄREISSÄ, joista sitten joskus joutuvat ahtauden takia nousemaan maan pinnalle. Se on rottaongelman koko ydin helsingissä.


      • homojen_srk_loukkaantui_
        sekopäide.seurakunta kirjoitti:

        eli paheksut kaikkia niitä ihmisä jotka eivät ennen vuotta 1970 ilmiantaneet tuntimiaan homoseksuaaleja, koska lainsäädäntö oli huono ja jälkeen jäänyt. Onneksi ihminen voi ja pitää käyttää järkeä myös typerien lakien osalta, kaikkeen älyttömyyteen ei TODELLA tarvitse alistua, Mihin perustat väitteen että tallinnan aukiolla ei olisi liikkunut kissoja? Helsilihän on nimenomaan paikka jossa ulkokissojen pitäminen on romahtanut viime vuosikymmeninä. Ei maalla, ja maaseutukaupunkien kaupungeissa ole rottaongelmaa, ainakaan jos ympäristössä pyörii kissoja.

        Jos jyrsijöitä ja ROTTIA on vähemmän kuin koskaan niin miksi HElsingissä on rotta ongelma? Ja jos kissat eivät vaikuta luonnon eläin populaatioihin niin mitä te sitten vaahtoatte, että kissa tappaa miljardi eläintä vuodessa ?!?! Yrittäkää nyt päättää tappaako ne vai ei WOT?

        Millä perusteella teit tuommoisia päätelmiä minun paheksumisistani?

        Entä missä kohdassa viestiäni otin kantaa Tallinnanaukion tilanteeseen?

        Kyse oli kissoista ja niiden HEITTEILLÄ pitämisestä, mikä on Suomessa laitonta.

        Homostele sinäkin sen verran vähemmän, että ehdit huolehtia kissastasi kunnolla, niin ei tarvitse ottaa tuommoista pulttia pikkuasioista!


    • rikkuritkuriin

      Ei ole mitään järjellistä selitystä, tai perustelua miksi hyljätä tai heitteillejättää lemmikiksi ottamansa eläin lain vastaisesti.
      Jos itsellä on jyrsijäongelma, ei auta asiaan se että päästä oman lemmikkinsä muiden ongelmaksi.Parasta siis pitää siellä missä itsellä se ongelma on.
      Ei kissanottaminen poista hiiriongelmaa, jos kerää nurkkiinsa jätteitä, jotka houkuttelevat jyrsijöitä.
      Monilla on lehtikirjoitusten, ja täällä olevien kirjoitusten mukaan se irtokissaongelmakin, juuri siksi, kun vastuttomat omistajat jättävät kissansa heitteille, ja hylkäävät ne.
      Sitten kissa polo hakee vieraasta pihasta ruokaa, suojaa kylmältä ja sateelta, ja siellä vieraillessaan tuhoaa vierasta omaisuutta.Ulostaen , virtsaten, naarmuttaen, karvastaen pihakulusteiden pehmukkeita , lastenvaunuja jne.
      Kun on ongelma jostain eläinlajista, on otettava selkoa miten se asianmukaisesti ja laillisesti hoidetaan ja torjutaan.
      Rotattien ja hiirten torjuntaan voi jokainen omalla alueellaan valita se sopivimman laillisen tarjolla olevan ratkaisun, kissojen kohdalla on syytä noudattaa myös lakia, olivat ne sitten omia, tai niitä luvattomasti nurkissa sotkevia haittaeläimiä.
      Kissan omistajalla on laissa velvollisuuksia, ja pihan omistajalla oikeuksia, niitä sopii noudattaa.
      On turha vuodesta toiseen vääntää täällä asioista, toiset haluavat eroon irtokissoista, toiset eroon omistakissoistaan, toiset naapuruston olemattomista hiiristä.
      Jokaisen on syytä lukea mitä laki asiasta määrää.Jos ei ymmärrä lakia, voi kysyä siitä suoraan viranomaisilta.
      Turha täällä tapella, laki ei sillä miksikään muutu, eikä kissan heitteillejättö ja hylkääminen tule koskaan luvalliseksi. Ei, koska se on eläinrääkkäystä, ja kissalle vaarallista.
      Noudatetaan sitä lakia mikä on nyt voimassa, ja jos siihen muutosta halutaan, otetaan ihan itse yhteyttä tahoon, joka lakimuutoksia tekee....harvemmin vaan se lakia rikkova, kehtaa vaatia lakia muuttamaan hänen mielensä mukaiseksi.Mutta yrittää sopii ;)

    • Annelivaan

      itse en omista kissaa mutta on hyvä kun ihmiset pitävät kissojaan irrallaan, ne pitävät jyrsijä kannat kurissa meidän lähitienoolla, myös räksät ja harakat pysyvät hivenen syrjemmällä kun naapurusto kissi partioi lähialuetta, se on varsinainen kulmakunnan kingi. Onneksi asuinalueemme on rauhallinen 'nukkumalähiö', täällä ei ole villakita teitä. eikä vittumaisia tyhjän mäkättäjiä

      • muahahaha

        Vai ei vakiotrollimme "vapausparasta" omista kissaa. :D Älä turhaan trollaa multinikeillä, et ole siinä erityisen hyvä.


    • vapausparasta

      Eipä ole vieläkään tarvetta ajatella asiaa. Kissamme saavat tappaa muita eläimiä ihan niin paljon kuin ehtivät. Saavat samalla ensiluokkaista ravintoa ja onhan aito saalistus kissalle parasta mahdollista virikettä. Sääli vankikissoja, joiden elämä on yhtä kidutusta.

      • trolli.yrittää.parhaansa

        Tirsk tirsk. :D Heitteillejättäjä vetäisee tuon kidutuskortin hihastaan vähintään joka toisessa kommentissa. Koska sen jankuttaminen on pakkomielle, niin on suorastaan kivuliaan selvää meille muille, että tiedät itsekin missä sitä kitumista on ja missä ei sekä sen mikä on lain mukaista ja mikä ei. Tyhjäksi jäävä mussutus kidutuksesta, jota et vaivaudu edes yrittämään perustella on niin säälittävä yritys puolustautua ja saada huomio pois sieltä, minne se kuuluu. Tuon yhden erittäin säälittävän argumentin lisäksi ahdingostasi kertoo paljon sekin seikka, ettet ikinä vastaa yhtään mitään. Voi sinua. Vakuuttavuutesi on täysi nolla.


    • hipsuliiniii

      En tajua miksi tästä asiasta käydäään tällaista sotaa? Veikkaan että mielipide perustuu täysin siihen missä on asunut ja mihin on tottunut.

      Sisäkissana ikänsä elänyt katti on varmaan elämäänsä ihan tyytyväinen koska on siihen tottunut, samoin ulkokissa. Itse en ottaisi sisäkissaa koska olen koko ikäni katsellut kissojen touhuja ulkosalla mutta tämäkin menee varmasti molemmin päin.

      Onko kenelläkään täällä kokemusta SEKÄ ulko- että sisäkissoista? Kiinnostaisi onko esim. niiden käytöksessä mitään eroa?

      • pwe9uf2p9w

        Väärin veikattu.

        Kissojen HEITTEILLÄ pitäminen ei ole mikään mielipidekysymys, vaan moinen alhainen ja raukkamainen toiminta on Suomessa LAITONTA ELÄINRÄÄKKÄYSTÄ.

        x


      • hipsuliiniii

        Eli eipä ole sinullakaan kokemusta :'D

        Ja kuka tässä taas on heitteillejätöstä puhunut? Jos kissat pyörii omalla tontilla ja käy sisällä syömässä ei todellakaan ole heitteillejättö.

        No kiitos vaan sinulle taas todella asiallisesta kommentista!


      • 49ut0290p2
        hipsuliiniii kirjoitti:

        Eli eipä ole sinullakaan kokemusta :'D

        Ja kuka tässä taas on heitteillejätöstä puhunut? Jos kissat pyörii omalla tontilla ja käy sisällä syömässä ei todellakaan ole heitteillejättö.

        No kiitos vaan sinulle taas todella asiallisesta kommentista!

        "Jos kissat pyörii omalla tontilla"

        1) Kissat eivät pysy omalla tontilla ilman valvontaa ja ihmisen toimenpiteitä, vaan karkaavat HEITTEILLE.
        2) Lemmikkieläimen katsotaan olevan HEITTEILLÄ, kun se on ilman valvontaa omistajansa KOTIPIIRIN RAJOJEN ULKOPUOLELLA. Ja huomaa: Kotipiiri on ihan eri asia, kuin tontin rajat.


    • pablobo

      kissat on vaeltaneet vapaasti, ei villeineä, vuosi tuhansia, miksi tälläinen luonnollinen ja hyvä järjestys pitäisi muuttaa, ei miksikään

      • ajat.muuttuu.ääliöt.ei

        Siksi, että mikään muukaan ei ole pysynyt vuosituhansia samana, ei edes ne kissat. Idiootti.

        Miksen minä saa keihästää jokaista tyhmää ihmistä, ne kun ahdistavat ihan liikaa, jos menevät penteleet lisääntymään. Niinhän ihmiset on vuosituhansia toisiaan keihästäneet. Miksen saa?


      • äitylli
        ajat.muuttuu.ääliöt.ei kirjoitti:

        Siksi, että mikään muukaan ei ole pysynyt vuosituhansia samana, ei edes ne kissat. Idiootti.

        Miksen minä saa keihästää jokaista tyhmää ihmistä, ne kun ahdistavat ihan liikaa, jos menevät penteleet lisääntymään. Niinhän ihmiset on vuosituhansia toisiaan keihästäneet. Miksen saa?

        muista lääkitys...


      • tulihansesieltä
        äitylli kirjoitti:

        muista lääkitys...

        Ei lääkitys ole luonnollista, joten ei siihen voi mennä teikäläisen periaatteella. Huomaan kuitenkin, että sulla loppui sanottava siihen, koska turvauduit perinteiseen häviäjän lääkityskorttiin. ;)


      • häiriintynyt.fanaatikko

        oikeesti kato peiliin, mitä näät?


    • vapausparasta

      Vapaana pysyvät kissamme jatkossakin.

      Vapaa kissa = onnellinen kissa.

      Vankikissa = rääkätty kissaparka.

    • oottekissojenasialla

      No huhu huh...ompa keskustelu.Täälltä on helppoa kyllä erottaa toisistaan ne lainvastaisesti kissojaan pitävät ns. eläinrääkkääjät ja lain mukaisesti kissoja pitävät ns.kissaihmiset.
      Kyllä mulla menee noitten keskustelujen lukemisien jälkeen pisteet...lain noudattajille.Aidoille välittäville kissaihmisille, heille jotka oikeesti välittää lemmikeistään, ja osaavat niistä myös huolehtia ja kantaa vastuuta.
      Hyvä te, parannatte mailmaa, ja mikä parasta NOUDATATTE LAKIA, yksi kissa kerrallaan !
      Teillä on sydän paikallaan :)

    • lapsetsuojeluun

      vapaana reviirillään vaeltava kissa ei ole hyljätty. Miten te yksisilmäiset olette tollasia luupäitä? onko koulu tielle laittettu eppu hyljätty, pitäskö soittaa lastensuojeluun

      • sdkfjwoeif

        Sinähän tässä olet luupää.

        Et viitsi huolehtia kissastasi, vaan päästät sen HEITTEILLE.

        Turhaa ja myöhäistä on sitten vinkua, kun joku siirtää kissasi paremmille naukumaille...


      • vastuunkantanut

        Missä lakipykälässä noin lukee?
        Heitteillejättö(eläinrääkkäystä) on heti kyseessä, jos kissa poistuu omistajansa alueelta.Useinhan kissan reviiri (n.1,5km säde)on isompi kuin se omistajan piskuinen piha.
        Silti, niitä omistajan ison tai pienen pihapiirin rajoja, ei lain mukaan kisuli saa ylittää.
        Niin se vaan on suomen laissa, oli sitten jokainen itsekseen mitä mieltä tahansa.

        WINKKI:Kannattaa aidata piha, niin kissa pysyy omalla pihalla,laillisesti, ja se on sitten sen ihka oma reviiri .Ei vaarat vaani, eikä naapurit valita.Elo on silloin huoletonta XD

        ps.Lapsi ja kissa ovat ihan eri asia.Lapsi ei ole lemmikki.
        Molemmista kannattaa toki huolehtia suomen lakien mukaan, rakkaudella hoitaen ja vaalien, ettei tule viranomaisten kanssa ongelmaa.


    • vapausparasta

      Vankikissojen omistajilla on paljon enemmän aihetta ajatteluun. Miksi he kiduttavat kissaparkojansa vankeudella?

      • irewjpfw3irjpew3

        Kissoistaan asiallisesti huolehtivat henkilöt sentään ajattelevat, koska sellaiseen kykenevät.

        Eläinrääkkääjiltä kyky ajattaluun puuttuu kokonaan. Siksi he toimivat juuri niin älyttömästi, kuin toimivat.

        x


      • kukkuu.kukkuu
        irewjpfw3irjpew3 kirjoitti:

        Kissoistaan asiallisesti huolehtivat henkilöt sentään ajattelevat, koska sellaiseen kykenevät.

        Eläinrääkkääjiltä kyky ajattaluun puuttuu kokonaan. Siksi he toimivat juuri niin älyttömästi, kuin toimivat.

        x

        Ja lisäksi tuo pahin heitteillejättäjien jalo puolestapuhuja vetäisee tuon sopivasti perustelemattoman kidutus- ja rääkkäämiskortin hihastaan vähintään kerran päivässä. Näkeehän sen jo idiootitkin, että sen on pakko puolustautua tuollaisella aivopierulla, sillä mitään muuta sillä raukalla ei hihassaan ole. Kunhan pyörittää samaa levyä vuodesta toiseen ja yrittää epätoivoisesti myydä laitonta heitteillejättämistyyliään lähinnä itselleen, koska kukaan muu ei tuollaista paskapuhetta osta. Kai sille tulee itselleen parempi olo kun keskittää ajatukset pois sieltä, minne ne jo lain pykälien mukaan kuuluvat.


      • odsijfodwip
        kukkuu.kukkuu kirjoitti:

        Ja lisäksi tuo pahin heitteillejättäjien jalo puolestapuhuja vetäisee tuon sopivasti perustelemattoman kidutus- ja rääkkäämiskortin hihastaan vähintään kerran päivässä. Näkeehän sen jo idiootitkin, että sen on pakko puolustautua tuollaisella aivopierulla, sillä mitään muuta sillä raukalla ei hihassaan ole. Kunhan pyörittää samaa levyä vuodesta toiseen ja yrittää epätoivoisesti myydä laitonta heitteillejättämistyyliään lähinnä itselleen, koska kukaan muu ei tuollaista paskapuhetta osta. Kai sille tulee itselleen parempi olo kun keskittää ajatukset pois sieltä, minne ne jo lain pykälien mukaan kuuluvat.

        Nooh, voiko tuolle poloiselle paljon muuta tehdä, kuin sääliä. Elää raukka harhoissaan, ja kirjoittelee tuskissaan tänne älyttömyyksiä.

        Enemmänkin on harmi, jos oikeasti omistaa tai pitää kissoja, viattomia eläinparkoja rääkättävinään.

        Voivoi!


    • vapausparasta

      Saalista saivat kissamme tänäänkin. On se mahtavaa kun kissat saavat nauttia vapaudesta. Ja kissat kiittää.

    • vapausparasta

      Kissamme saivat nauttia vapaudestaan tänäänkin ja saalista tuli.

      Ja kissat kiittää.

    • koukussakiinniXD

      vapausparasta=selkeästi harhainen ja vankinatietokoneellaXD

    • ihanakissa
      • Malliksi_rääkkääjillekin

        No jopas onkin söpöä. Näkee selvästi, että kissa nauttii turvallisesta ja valvotusta ulkoilusta.

        Ei tarvitse pelätä ja kauhistella tuntemattomia vaaroja, kun omistaja on narun päässä tukena ja turvana.

        Niin sitä pitää!

        Hienoa toimintaa!


      • niinonkäynytminulle

        kunnes tulee koira vastaan...pahimmassa tapauksessa irto sellainen, tai lapsi taluttimen perässä


      • apuatarvitseville
        niinonkäynytminulle kirjoitti:

        kunnes tulee koira vastaan...pahimmassa tapauksessa irto sellainen, tai lapsi taluttimen perässä

        Jos asuu alueella jossa irtokoiria.Kannattaa kantaa mukanaan kantokoppaa, se on näppärä turvapaikka kissalle .Kun itse nappaa irtokoiran kiinni, ja vie sen omistajalleen, tai kuljettaa löytöeläintalolle odottelemaan omistajaansa.Vaarallista on irtokoirankin irti olla, voi autoon törmätä, tai joku voi sen varastaa omakseen.


      • vapausparasta
        niinonkäynytminulle kirjoitti:

        kunnes tulee koira vastaan...pahimmassa tapauksessa irto sellainen, tai lapsi taluttimen perässä

        Niinpä. Videon kissantaluttelija näytti tyypilliseltä sisäkissuttelijalta. Liikuntarajoitteinen, todennäköisesti yksinäinen hento ihminen, josta ei tosipaikan tullen olisi mitään turvaa kissalle.

        Periaatteessahan on ihan kiva, että nämä yksinäiset sisäkissuttelija saavat edes kissasta sisältöä kurjaan elämäänsä. sääli vain, että kärsijänä siinä on kissa, joka ei saa elää koskaan nautinnollista kissanelämää saalisten ja nauttien vapaudesta.


      • eiköseniinolekkin
        vapausparasta kirjoitti:

        Niinpä. Videon kissantaluttelija näytti tyypilliseltä sisäkissuttelijalta. Liikuntarajoitteinen, todennäköisesti yksinäinen hento ihminen, josta ei tosipaikan tullen olisi mitään turvaa kissalle.

        Periaatteessahan on ihan kiva, että nämä yksinäiset sisäkissuttelija saavat edes kissasta sisältöä kurjaan elämäänsä. sääli vain, että kärsijänä siinä on kissa, joka ei saa elää koskaan nautinnollista kissanelämää saalisten ja nauttien vapaudesta.

        Varmaan vielläkin kurjempaa olla ihan yksin sisällä, kun kissakaan ei seurassa viihdy XD


      • Turha_vauhkoilla
        niinonkäynytminulle kirjoitti:

        kunnes tulee koira vastaan...pahimmassa tapauksessa irto sellainen, tai lapsi taluttimen perässä

        Höpöhöpö!

        Yhtä lailla olisit voinut kauhistella, että "kunnes tulee RAISKAAJA vastaan".

        Siinä sitä olisikin ollut hento naispuolinen kissan ulkoiluttaja vakavasti vaikeuksissa.

        Hehheh!


      • Lopeta_rääkkäys_hullu
        vapausparasta kirjoitti:

        Niinpä. Videon kissantaluttelija näytti tyypilliseltä sisäkissuttelijalta. Liikuntarajoitteinen, todennäköisesti yksinäinen hento ihminen, josta ei tosipaikan tullen olisi mitään turvaa kissalle.

        Periaatteessahan on ihan kiva, että nämä yksinäiset sisäkissuttelija saavat edes kissasta sisältöä kurjaan elämäänsä. sääli vain, että kärsijänä siinä on kissa, joka ei saa elää koskaan nautinnollista kissanelämää saalisten ja nauttien vapaudesta.

        Kuulehan, sinä ääliö!

        Selittäisitkö tarkemmin, mitä turvaa sinusta itsestäsi on kissoille, joita toistuvasti rääkkäät pitämällä niitä lakien vastaisesti HEITTEILLÄ??

        Tilanteen niin vaatiessa hentokin ihminen puolustautuu ja tarvittaessa esim. lyö hyökkääjää melkoisen kipeästi tuommoisella näppärällä kävelykepillä.

        Entä mitä siitä seuraa? Hirmuisen paljon lisää turvallisuutta ulkoilevalle kissalle, ainakin verrattuna tilanteeseen, jossa omistaja-ääliö pötköttelee sohvalla tietämättä edes sitä, missä oma "rakas" (hekoheko) lemmikki milloinkin liikkuu.

        Voivoi, kun osaatkin olla säälittävä houreinesi.


    • kissojenpaelastajat
      • ihanatkissaihmiset

        Jokainen kissa ansaitsee sen hyvän vastuullisen kodin, on mahtavaa että kissoista välittävät ihmiset antavat vielä mahdollisuuden niille julmasti hylätyille ja heitteillejätetyille kissu poloille.Kissat kiittävät , kun saavat kunnollista hoitoa ja huolenpitoa :)


      • ertyuiopåfds

        Oikeen ilonkyynel tuli silmään, kun aattelin et miten noi kissat nauttii kun ne vihdoin on pelastettu huonoista surkeista oloista ;)


    • vähänasiallisuutta

      Miksi kaikki ulkokissoja pitävät tuomitaan heti täällä eläinrääkkääjiksi? Jos kissa ei poistu omalta tontilta ja sitä ruokitaan, niin eihän silloin ole kyseessä heitteillejättö. Ja huom. monilla ulkokissojen omistajilla on sitä tonttia pikkasen enemmän kuin muutama neliö, joten miksi heti tuomitaan?

      Sama myös toisinpäin, minulla ei ole henk.koht. ollut täysin sisäkissaa mutta en minä niiden omistajia ala arvostelemaan.

      Luontoon hylättyjä kissoja tai kesäkissoja ei tietenkään pidä hyväksyä, mutta nämä ovat täysin eri asia kuin esim. ulkoileva navettakissa.

      Minä uskon että kaikki katit joilla on ruokaa ja tarvittaessa katto pään päällä ovat varmasti onnellisia.

      • weofp2wof2wlnw2j

        "Miksi kaikki ulkokissoja pitävät tuomitaan heti täällä eläinrääkkääjiksi?"
        Siksi, koska HE OVAT ELÄINRÄÄKKÄÄJIÄ.

        Henkilö, joka ei viitsi huolehtia lemmikkinsä ulkoilusta asiallisesti, vaan päästää eläimen HEITTEILLE, on eläinrääkkääjä.

        Ja HEITTEILLÄ olevan lemmikkieläimen määritelmänhän me kaikki tiedämme.

        .


      • säoootniiin

        sun älyttömiä aivopieruja ei kukaan usko. Kissa selviää omalla reviirillää aivan loistasti, kuten kaikki sen tiedämme, ja täten ei ole heitteillä sen enempää kuin tää apina-aivo olohuoneessaan. HAe banaani ja rauhoitu, jonain päivänä ehkä osaas laskeutua puusta ihan omin avuin..


      • et.ole.terve.sinäkään
        säoootniiin kirjoitti:

        sun älyttömiä aivopieruja ei kukaan usko. Kissa selviää omalla reviirillää aivan loistasti, kuten kaikki sen tiedämme, ja täten ei ole heitteillä sen enempää kuin tää apina-aivo olohuoneessaan. HAe banaani ja rauhoitu, jonain päivänä ehkä osaas laskeutua puusta ihan omin avuin..

        Niin kauan, kuin laki määrittelee heitteillejätön siten, ettei kissaa valvota sen ulkoillessa (=omistajalla ei oikeasti ole harmainta aavistusta, onko kissa juuri tällä hetkellä omalla terassilla nokosilla vai kuolleena ojassa), ovat ulkokissat nimenomaan heitteillä. Aivan turha siis mussuttaa ja halveerata muita, sillä kaikki täällä taatusti tietävät, kuka kissojensa kanssa lakia rikkoo ja kuka ei. Se, että kissa "selviää" omalla reviirillään, ei tee siitä lain mukaista lemmikinpitoa, vaikka sinä apina-aivo oman olosi helpottamiseksi niin luuletkin.


    • yksivastuutonon

      Kaikilla vain se kissa ei ole niin tärkeä, että viittis sen terveyttä ja turvallisuutta ajatella .Sen huomaa keskustelusta , osa ihan vaatimalla vaatii että kissansa saisi muiden alueille päästää, mennä vaaroihin mahdollisimman usein ja pois omalta maaltaan .Toiveena varmaan päästä kokonaan kissasta eroon.
      Miksi ottaa kissaa edes, jos ei vaivaudu hoitamaan itse omalla maallaan!

    • muistutusvastuusta

      Huomio!
      Kannattaa muistaa että kissa on lemmikkieläin, joka luontoon päästyään on haitallinen vieraslaji.Pentuja ei kannata antaa tai myydä ihmisille jotka eivät osaa niistä huolehtia.Googleta "kissa haitallinen vieraslaji".

    • kirves

      Tuntuu että tässä puhutaan teoriasta ja käytännöstä. Tottakai kissa teoriassa on mukava ja harmiton sisällä, mutta onko se kissalle paras vaihtoehto?
      Tietenkin aina ympäristöstä riippuen.

      • rautalankavääntyyyy

        On ihan suomessa asiaa viranomaisten taholta tutkittu, ja päätetty että kissaa saa ulkoiluttaa VALVOTUSTI.Eli , kissa saa olla ulkonakin vaaana valvottuna, aitauksessakin saa olla.Elikkä ei tarvetta kenenenkään pitää kissaa "vain sisällä", jos pieni aitaus tuntuu liian pieneltä, voi ostaa rutkasti maata, niin saa tehtyä isomman.Kaikki on omistajan viiteliäisyydestä ja varakkuudesta kiinni.
        Aitauksessa, ja valvottuna ulkoiluttaen, kissa on varmasti tyytyväinen ja turvassa vaaroilta.Tyytyväisempi taatusti kun petoja paeten, tai autojen alle litistyen.Niin käy monille kissoille...
        Joten, miksi vängätä asiasta,kun viranomaiset ovat jo lain asiasta aikoja sitten laatineet.
        Parasta siis noudattaa "lakia" miten kissaa kuuluu kohdella, se on taatusti kissalle se turvallisin ja paras vaihtoehto.Muutenhan se ei olisi lakiin määrätty.
        Heitteillejättö ja hylkääminen kielletty, kissaa on ulkoilutettava valvotusti.Helppoa ja selkokieltä.Pitäisi tajuta jokaisen, ellei ole tarkoituskin kissaa kadottaa ja loukkaannuttaa.
        Monilla on tarkoitus päästä kissasta lopullisesti eroon kun se ulos lasketaan, he eivät edes vaivaudu hakemaan kissaansa löytöeläintalolta, siitä näkee kuinka tärkeä lemmikki oli ;(
        On myös vastuullista ajatella luonnoneläimiä,ja huolehtia ettei ne omat lemmikit häiritse pesintärauhaa, vahtia että eivätkä tapa luonnoneläimiä.
        Kissa on lemmikki, ihan kuten koirakin.Lemmikin paikka on omistajansa luona, ei luonnossa yksinään.Niinhän se lakikin määrää.....EIKÖ?


      • karkuritkurkkaa

        Kadonneista kissoista vain muutamat on sisäkissoja, sekin kertoo kyllä jotain vapaana ulkoilun turvallisuudesta.


    • kirves

      Joo, kyllä kauhistuttaa ihmisten julmuus että kissoja jätetään heitteille, ei voi sitä millään konstilla ymmärtää.
      Kuitenkin maalla kun on riittävästi tilaa, on kissoillakin oma vapautensa. Ne hoitavat reviirinsä ja vahtivat ihmisiäkin hauskasti. Tänäänkin, kuuntelee ja tarkkailee kaiken, sekä osallistuu :)

      • kissatmullaksmuuta

      • kirves

        En osaa hienosti perustella, mutta luonnossa on oma kiertokulkunsa, eihän se muuten pysyisi pystyssä. On paljon lihansyöjiä, jopa raatojensyöjiä. Näin kaikki pysyy toiminnassa ja hallinnassa.
        Ihmisenhän pitäisi ehkä ensin "vastuullisena" katsoa omat tapansa, niikuin omat lihansyömisensä ja niiden eettisyys.
        Mutta eihän se kisujenpalstalle kuulu:)

        Ei aina tarvitse kissoja poistaa tai tappaa, niinkuin viimeinen lausaeesi kuuluu!


      • mietivähän
        kirves kirjoitti:

        En osaa hienosti perustella, mutta luonnossa on oma kiertokulkunsa, eihän se muuten pysyisi pystyssä. On paljon lihansyöjiä, jopa raatojensyöjiä. Näin kaikki pysyy toiminnassa ja hallinnassa.
        Ihmisenhän pitäisi ehkä ensin "vastuullisena" katsoa omat tapansa, niikuin omat lihansyömisensä ja niiden eettisyys.
        Mutta eihän se kisujenpalstalle kuulu:)

        Ei aina tarvitse kissoja poistaa tai tappaa, niinkuin viimeinen lausaeesi kuuluu!

        Kissa ei kuulu suomen luontoon ja piste. Jos niitä siellä liikkuu, ne on poistettava.
        Ruokittu ulkona vapaasti liikkuva kissa kohtelee pienempiään iljettävällä tavalla, se leikkii uhreillaan ja kiduttaa niitä pitkään. Luonnonvarainen peto taas tappaa mahdollisimman nopeasti, siksi en sääli kissaa ollenkaan, muuten en tapa edes kärpästä turhaan.


      • Jurpotjurpottaa

        suomessa 'luonto' on ihan jossain muuaalla kuin naapuritontin metsäpalsta, ja kissat eivät oikessa luonossa elä. Jos kissa syö puistossa varpusen niin siinä ei mitään ekokatastrofin poikasen alkuakaan synny. Kissa elää ihmisen elinpiirissä, ja ihmisen elinpiirin joutuu sopeutumaan ihmisen toimintaa, niinpä ihmiselinpiirissä elävät linnut rotat ja sudenkorennot elävät kissa uhan, kuten myös auto-, ikkunaapäin lentämis-, pesäpuun kaato- jne uhan alaisuudessa.

        Yrittäkää siis ymmärtää että luonto ja ihmisen elinpiiri eivät ole sama asia.


    • kiiav

      Höpön löpön.. Kuljeppa itse valjaissa vaikka tunti päivässä ja sano sitten oletko todella kissan ystävä jos voit tehdä saman rakkaallesi. Minun kissani tulee aina kulkemaan vapaana. En jaksa enää itkeä sisäkissojen kohtaloa,mutta voin tehdä sen että omani,joita nyt kolme pääsevät elämään oikeaa elämää.

      • oletidiootti

        Sinun kissasi päätyvät jonkun loukkuun, tai auton alle, koska olet kissoistasi piittaamaton, et välitä ympäristöstäsi, etkä muista luontokappaleista. Jos tietäisin nimesi, saisit lisäksi kunnon selkäsaunan.


      • 23r9203r9uj23p0r

        Juuri sinunlaistesi ääliöiden piittaamattomuuden ja tökeröiden tapojen takia HEITTEILLÄ kulkevia kissoja loukutetaan, ammutaan, kidutetaan ja ties vaikka mitä.

        Mikä onkin sinunlaisellesi kissanomistajaidiootille ihan oikein.


      • turvatontamenoa

        Toivottavasti on suojelusenkelit kissojen turvana kun vaaroissa taivaltavat, omistajasta ei siihen ainakaan ole ;/


      • kuljerakkasirinnalla

        Mulla lemmikki kulkee useemman tunnin taluttimessa mukanani, loppupäivän on valvotusti vapaana omalla pihalla.Siellä juoksee, leikkii,ja pihaa vartioi.
        Hyvin voi, on terve, energinen ja iloinen.Ei edes halua karata :)
        Koirilla ja kissoilla on samat säännöt vapaanapidosta.
        Oma piha on se turvallisin paikka vapaanapitoon, ja lakikin on siitä samaa mieltä.


      • vapausparastaon

        Minä puolestani suren sisäkissojen kammottavaa kohtaloa. Joutuvat reppanat elämään koko kurjan elämänsä vankeina mielenterveydeltään häilyvän omistajansa kanssa. Sen ymmärrän, että elämä on sisäkissuttelijoille pelkkää kärsimystä, mutta että vielä kiduttavat kissojaan. aivan kuin se oman pahan olonsa purkaminen nettiin tai vankikissaansa jotain auttaisi.


      • kuvailititseäsi
        vapausparastaon kirjoitti:

        Minä puolestani suren sisäkissojen kammottavaa kohtaloa. Joutuvat reppanat elämään koko kurjan elämänsä vankeina mielenterveydeltään häilyvän omistajansa kanssa. Sen ymmärrän, että elämä on sisäkissuttelijoille pelkkää kärsimystä, mutta että vielä kiduttavat kissojaan. aivan kuin se oman pahan olonsa purkaminen nettiin tai vankikissaansa jotain auttaisi.

        Älä sinä netissä pahaa oloasi trollaava sekopää ja heitteillejättäjä huolehdi turhaan muista, kun itse olet se, joka lakia rikkoo. Ei se mitään auta.


      • voi_poloista_raukkaa
        vapausparastaon kirjoitti:

        Minä puolestani suren sisäkissojen kammottavaa kohtaloa. Joutuvat reppanat elämään koko kurjan elämänsä vankeina mielenterveydeltään häilyvän omistajansa kanssa. Sen ymmärrän, että elämä on sisäkissuttelijoille pelkkää kärsimystä, mutta että vielä kiduttavat kissojaan. aivan kuin se oman pahan olonsa purkaminen nettiin tai vankikissaansa jotain auttaisi.

        Miten ihmeessä voi olla henkilön mieli noin pahasti rajoittunut?

        Ei raukka ymmärrä, että HEITTEILLÄ pitämisen ja "sisäkissuttelun" välillä on lähestulkoon ääretön määrä LAILLISIA ja JÄRKEVIÄ vaihtoehtoja huolehtia lemmikkikissan ulkoilusta asiallisella tavalla.

        Mutta minkäpä sille voi, kun on lusikalla annettu...


      • valuihukkaanXD
        vapausparastaon kirjoitti:

        Minä puolestani suren sisäkissojen kammottavaa kohtaloa. Joutuvat reppanat elämään koko kurjan elämänsä vankeina mielenterveydeltään häilyvän omistajansa kanssa. Sen ymmärrän, että elämä on sisäkissuttelijoille pelkkää kärsimystä, mutta että vielä kiduttavat kissojaan. aivan kuin se oman pahan olonsa purkaminen nettiin tai vankikissaansa jotain auttaisi.

        Kauhassa ol reikä XD


    • niinahh

      Kissa narussa sallikaa mun nauraa :) Vielä pahempaa sisällä silloin jo itkettää. Kissa kuuluu luontoon. Ei elämää niin eletä että ajatellaan jatkuvasti että kissa kulkee vaaroissa. Ne on ne päivät meille kaikille määrätyt milloin kuolo korjaa. Mutta pääasiahan silloinkin on että kissa on saanut elää vapaan elämän luonnossa.

      • woe3irufp19u3r

        Ääliö-omistajan HEITTEILLE jättämä kissa kuuluu kerätä talteen.

        Joko laillisesti loukulla tai hieman vähemmän laillisesti esim. taljajousella, haulikolla tai kiväärillä.

        Eihän se omistajakaan välitä lemmikistään, niin minkä ihmeen takia muiden tarvitsisi?


      • Ei omat kissat ole ainakaan valittaneet sitä, että ne on laitettu valjaisiin ja ulkoilutettu.


    • Puhut tässä kissojen metsästyksessä, mutta ainakin Jenkeissä on ollut jo inhimillisempi kampanja pidemmän aikaa, jossa kulkukissat leikataan lisääntymiskyvyttömiksi, niiden terveys tutkitaan ja hoidetaan kuntoon ja sitten viedään sinne minne kuuluvat.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1631
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1289
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1277
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe