Peltojen myynti

vanhempiukko

Terve.
Semmoinen olisi propleema. 12 ha hyvää peltoa, ei viljelty 25 vuoteen, avo-ojitettu, pajua kasvaa reippaasti. Neuvoa tarvitaan, olen myymässä nuo ja pitäisiköhän ne ensin kunnostaa itse, mitä ne jyrsijät velottavat hehtaarilta, sillä se vissiin tulisi helpoimmin. Jos muutakin keinoja kunnostukseen niin neuvoja otetaan vastaan. En ihan kädetön ole koneiden kanssa itsekkään, mutta ei ole koneita nyt itsellä. Tyrnävällä sijaitsevat, ja kyllähän se hintakin kiinnostaa mitä niistä voi saada. Kiitoksia jos joku ammattimies vastailee.

18

1191

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Peltoaraivannut

      Jos peltosi ovat olleet viljelemättä 25v. ovat ne luokiteltu metsämaaksi, joten niillä ei ole myöskään tukioikeuksia, vai kuinka?
      Ostin juuri itse metsäpohjaa, jossa ei ole edes pajupuskia haittana, maksoin muodollisen hinnan, eli suurin kustannus oli kaupanvahvistajan palkkio. Eikä ollut mitään tutunkauppaa!
      Nimittäin tuollaisen pellon hinta muodostuu aika olemattomaksi, koska metsittäminen on vaikeaa ja peltona ei taas ei saa tukia. Eri asia on, jos noilla pelloilla on käyttöä rakennusmaana, mutta sekin alkaa olemaan aika onnetonta nyt, kun kunnat teki näitä yleiskaavoja.
      Koeta löytää ostaja, joka ymmärtää alkaa jyrsimään pajukoita peltomaaksi ja ei osaa kunnolla laskea, silloin voit saada jonkinlaisen hinnan. Jos itse alat kunnostamaan niitä, voi nekin rahat jäädä sinne pellolle.

    • vanhempiukko

      Kyllä ne muistaakseni peltomaana tai maatalousmaana on ollut verotuksessa, pitää tarkistaa. Ei ihan metsittynyt ole. Silloinko se tukikelposuus menee jos ne on luokiteltu metsämaaksi. En todellakaan tunne tuota maatalouspuolta ollenkaan.

      • Tukiaisgubbe

        Onko niistä pelloistasi kukaan hakenut Eu-tukia? Jos Eu-tukia ei ole haettu aiemmin ja ei nytkään tänä vuonna, ei ne pellot ole tukioikeutettuja ja niillä ei ole muuta arvoa, kuin käytännössä metsäpohjan hinta 200-400€/ha, jos sitäkään, ellei tonttimaana sitten.


      • metsämaata

        Näkyyhän ne verolapussa peltona, mutta ei niillä mitään arvoa ole sen takia, pelkkää


      • eipäolearvokkaita

        Jos et tunne maatalouspuolta, niin peltosi ovat melko varmasti tuettomia ilman mitään tukioikeuksia. Ilman tukioikeuksia olevalla pellolla ei ole juuri arvoa, koska viljely ilman tukia ei kannata.
        Jos nuo pellot ovat olleet jollakin vuokralla ja niihin on haettu vuosittain eu-tuet, niin silloin ne voivat olla arvossaan, vaikka olisi niitä pusikoitakin. Jos ne pellot ovat vaan olleet peltona ja niitä on jotenkin joskus niitelty, mutta kukaan ei ole hakenut eu-tukia, aika vaikea niille on tukia saada tulevaisuudessakaan. Valitan!


    • vanhempiukko

      Kiitoksia asiallisista vastauksista. Ilmeisesti niitä voi yrittää saada tukikelpoiseksi jollain hakemuksella, voihan se olla toiveajattelua, pitää selvitellä. Viimeinen keino taitaa olla tehdä ruokamultaa ja myydä sitä lisätuloksi. Hyvää kesän jatkoa kaikille.

      • maa-ainestamyynnyt

        Toiveajattelua tosiaan se tukioikeuksien saanti niihin peltoihin, jos eu-tukia ei ole koskaan haettu niihin peltoihin. Raivioita on odottamassa tukia vaikka kuinka. Multaa voit tietty yrittää myydä, tosin ongelmitta ei sekään mene, lupia tarvitset siihenkin ja tiekunta alkaa kyllä vaatimaan korotuksia tonnikilometreihin tai joudut pitämään tietä kunnossa mullan ajamisen ajankokonaan omaan piikkiin.


      • 6ha_juuri_maisemoinnissa
        maa-ainestamyynnyt kirjoitti:

        Toiveajattelua tosiaan se tukioikeuksien saanti niihin peltoihin, jos eu-tukia ei ole koskaan haettu niihin peltoihin. Raivioita on odottamassa tukia vaikka kuinka. Multaa voit tietty yrittää myydä, tosin ongelmitta ei sekään mene, lupia tarvitset siihenkin ja tiekunta alkaa kyllä vaatimaan korotuksia tonnikilometreihin tai joudut pitämään tietä kunnossa mullan ajamisen ajankokonaan omaan piikkiin.

        Niin, ei sitä multaakaan ihan noin vain myydä, lupamenettely siihen tarvitaan ja pitkä prosessi, jos joku valittaa. Ilmoitukset vuosittain myydyistä määristä.
        http://www.ymparisto.fi/fi-FI/Asiointi_luvat_ja_ymparistovaikutusten_arviointi/Luvat_ilmoitukset_ja_rekisterointi/Maaainesten_ottamiseen_liittyva_ilmoitus_ja_luvat/Maaainesten_ottamista_koskeva_lainsaadanto


      • utopiaa

        Kuules nyt vanhempiukko, mullan myyntiin tarvitset maa-ainesluvan, eikä välttämättä ole ihan helppo juttu. Joku kateellinen naapuri valittaa, niin sinulle tulee vaan kuluja vielä niistä pelloista. Jos viimein saat luvan, on siinä niin tiukat ehdot mm. polttoaineiden ja öljyjen suhteen, joita käytetään koneissa, että olet jo niiden kanssa ihmeissäsi. Sitten joku käy kipaamassa piruuttaan litran öljyä sinne sinun työmaalle, niin siinähän sitten selvittelet.
        Ja sitten se mullan myynti, jos sinne asti selviät, vaatii jonkunmoisen kaluston ja jos taas annat homman toisille, sekin liruu helposti reisille, maksetaan joka toisesta kuormasta.


    • vanhempiukko

      Kyllähän se vaikeaa on, mutta ei sitä heti periksi voi antaa. Kiitoksia kommenteista, tietääpähän varautua vaikeuksiin.

      • 6ha_juuri_maisemoinnissa

        Voihan sitä hakata päätä seinäänkin... bumerangilupaankin menee silti rahaa.

        Meillä on menossa melkoinen tivoli maa-aineslupaan liittyen.


      • kokeilesitä

        Laita myynti- ,tai vuokrausilmoitus ,saat hinnat selville.
        Yllättävän hyviä hintoja maksavat.


      • voihansitäkokeilla
        kokeilesitä kirjoitti:

        Laita myynti- ,tai vuokrausilmoitus ,saat hinnat selville.
        Yllättävän hyviä hintoja maksavat.

        No joo, joku ymmärtämätön voi maksaa, mutta kyllä ostajat on enimäkseen aika hintatietoisia, jos tukioikeudettomia peltoja myydään.


    • Kysy-vaikka-ensin

      Sipsiltä.

    • tukiruunat

      Jussin masomaisuudenkin arvo on tukiin sidottu. 25 ha= 50m2 stadilaista tonttimaata

      • jooooooooooooooooo

        25m2 on ne nii ahneita


    • vanhempiukko

      Täytyy jotakin alkaa kokeilla, on se vain uskomaton tilanne maataloudessa kun tuet on niin suuri osa sen kannattavuutta. Sympatiat on tuottajan puolella ja nuo välistävetäjät tympäsee koko ketjussa, siis tilalta - loppukäyttääjälle. Kyllä sitä kotimaista kuitenkin ostan aina.

    • Lalllallaalaaaaa

      Jos ei viljelty 25 vuoteen, se on tuetonta joutomaata. Olisi jo hyvä metsänpohja, jos aikoinaan olisi istutettu metsälle, olisi kertaalleen tehty jo harvennus ja 10 vuoden päästä alkaisi jo tulla metsätuloa. Hyvä kasvatuspohja edelleen myytäväksi, mutta nyt sitä vaan ei ole. Myöhään herätty. 25 vuota hukassa tuottamatonta maata. Jyrsinnän hinta ylittää maan todellisen arvon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1476
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1235
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      7
      1233
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe