karennssista valittaminen

looop

onko joku valittanu karenssipäätöksestä ja voittanut jutun. ja montako vuotta meni saada päätös?

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Laitonta

      Olen valittanut toistuvasti laittoman menettelyn ja virkailija virkavirheen takia. Laitoin tapahtumaketju sai alkunsa muutama vuosi sitten, eikä kukaan ota vieläkään vastuuta asiasta.

    • ftyyy

      Varmasti on. Jos työkkäri itse oikaisee, ei mene kauaakaan. Jos menee muutoksenhakulautakuntaan, menee vähintään puoli vuotta. Jos menee vakuutusoikeuteen asti, menee ainakin toista vuotta.

    • tätäriittää

      Moni on valittanut. Harvan karenssi on peruttu. Citymarketin pelikoneita hakkaavat harmissaan kaiket päivät.

    • huoijijuij

      On joku saanut karenssinsa peruttua, mutta luultavasti apuna on ollut lakimies tai asiaan perehtynyt.

      Yleensä karenssit pysyy, koska karenssit käsitellään syyllisyysolettamalla ja työttömällä on velvollisuus esittää vankat todisteet syyttömyydestään.

    • pykälät.tutuksi

      Jos aikoo valittaa täytyy aivan ensiksi paneutua siihen työttömyysturvalakiin ja päätöksen perusteluihin eli millä lain kohdalla päätös on tehty ja sitten tutkimaan onko päätös lain mukaan perusteltu ja oikea. Jos tulee siihen lopputulokseen ettei ole niin sitten vaan valittamaan.

      Täällä suomi24 sivulla oli tämän vuoden alussa yksi n. 30 v. nuori mies joka oli saanut karenssin muutettuaan 300 km päähän tyttöystävänsä luo asumaan. Oli kieltäytynyt uudesta kuntouttavasta jaksosta entisellä paikkakunnalla josta tullut karenssi vaikka henkilö oli jo etukäteen ilmoittanut muuttavansa tyttöystävänsä luokse ja jo tuolloin kertonut ettei uuteen kuntouttavaan ole mahdollisuuksia tuon 300 km matkan takia. Ilmoitti täällä laittaneensa valitusta menemään. Olisi hirmu mielenkiintoista tietää onko valitus jo käsitelty ja miten kävi. Pyöriiköhän ko. henkilö täällä enää nykyisin. Mielestäni juuri tuossa tilanteessa ei olisi ollut minkäänlaista perustetta karenssille.

      • ghfkhgh

        Orjilla ei ole lupaa muuttaa paikkakunnalta toiselle ilman lupaa, joten karenssi pysyi ja paukkui.

        Henkilö on joko löytänyt itse palkkatyöpaikan tai on palkattomana töissä uudella paikkakunnalla - ellei tyttöystävä potkaissut tulotonta poikaystävää takaisin vanhempien nurkkiin.


      • inho_realisti

        Ilmoittamalla tyttöystävän taas vaihtuneen ja että muutto olisi uudelleen edessä saisi mukavan ikiliikkujan aina kun kuntouttava olisi tulossa. Jos saisi.


      • no.no
        ghfkhgh kirjoitti:

        Orjilla ei ole lupaa muuttaa paikkakunnalta toiselle ilman lupaa, joten karenssi pysyi ja paukkui.

        Henkilö on joko löytänyt itse palkkatyöpaikan tai on palkattomana töissä uudella paikkakunnalla - ellei tyttöystävä potkaissut tulotonta poikaystävää takaisin vanhempien nurkkiin.

        No ei siellä työttömyysturvalaissa puhuta näin. Kyllä ihmisillä on ihan täysi oikeus muuttaa sinne minne mielivät. Tuossa jutussahan se henkilö oli vain kuntouttavassa eli ei ollut edes työssä joten vielä vähemmän pitäisi vaikuttaa muuttamiset.


    • PunoittavatKorvat

      Työttömyysturvan muutoksenhakulautakunnassa vain 5%, eli 1/20 karenssipäätöksestä kumotaan. Tämän voi käydä lukemassa instansin sivuilla olevasta vuosikertomuksesta. Jos jatkovalittaa tästä vakuutusoikeuteen, niin 10%, eli1/10 päätöksestä muuttuu. Eli, valituksen läpimenon mahdollisuudet ovat erittäin huonot.

      Itse olen valittanut ja saanut lakimiehen apua valituksen tekemiseen. Valitus ei mennyt läpi muutoksenhakulautakunnassa, johon meni n. 7kk ja nyt on vuoden odotus vakutuusoikeudessa. TE-keskukset eivät käytännössä kumoa päätöksiään koskaan, ellei valittajalla ole suhteita tuohon instanssiin, poliitikkoihin tai kaupungin päättäjiin. Kaikissa muissa tapauksissa he antavat ympäripyöreitä vastauksia valitukseen, kumoamatta alkup. päätöstä ja antavat jatkokäsittelyn hoitaa asian.

      Pitää muistaa, että alkup. karenssipäätös on yhden TE-virkailijan tekemä, jonka koulutus voi olla mikä tahansa, mutta ei käytännössä koskaan lakiin liittyvä. Virkailijan tapa tulkita työttömyysturvalaki lähtee oletuksesta, että työttömyyden jatkuminen tai rike on aina työttömän vika. Käytännössä edes inhimillisiä syitä ei lasketa hyväksyttäväksi, jos rike on sattunut. Omainen voi kuolla ja joudut jäämään kotiin, mutta et osallistu kurssille -> karenssi, ei riittävä syy, koska kuolema kuuluu normaaliin elämään!!

      Suosittelen asian julkistamista, jos kyse on selvästi moraalisesta vääryydestä, eikä asiasta, joka voidaan tulkita myös sinua vastaan. Julkaiset virkailijoiden nimet ja päätökset netissä, jolloin he joutuvat katsomaan tekemiään päätöksiä myös jatkossa. Samalla tuot ilmi ettei hyväksy tämän kaltaista moraalitonta vallan käyttämistä työttömien kiusaamiseen.

      • ei.oppi.ojaan.kaada

        Luulen kyllä että suurin syy on ettei perehdytä työttömyysturvalakiin ollenkaan vaan valitetaan vaan siitä mikä itsestä tuntuu epäoikeudenmukaiselta. Eli maallikon silmin on väärin mutta lain mukaan oikein. Jokaisen työttömän pitäisi tutustua siihen lakiin.


      • PunoittavatKorvat

        Olen tutustunut työttömyysturvalakiin ja esim. työstä kieltäytymisestä sanotaan hyvin ylimalkaisesti laissa. Siellä ei olla mitenkään annettu esimerkkitapauksia tyyliin tee A ja siitä seuraa B, vaan sanottu esim. "Jos omilla toimillaan aiheuttaa sen ettei työsuhdetta synny". Se mikä voi olla "omat toimet" on taas täysin mahdotonta etukäteen tietää ja tämä taas mahdollistaa kiusaamisen ja lain varjolla työttömän rankaisun, jos naama ei jostain syystä miellytä.

        Tosin, tämä on vain yksi mahdollinen tilanne, mutta on lukemattomia tapauksia, joissa järki ja moraali sanovat ettei työtön ole tehnyt mitään väärin ja todistustaakan pitäisi olla TE-toimistolla, eikä työttömällä, mutta siitä huolimatta on karenssi määrätty. Se mitä haluan sanoa on, että työttömyysturvalaki ei lähde oikeudenmukaisuudesta kuten yleinen laki. Oikeudenmukaisuuden pitäisi kuitenkin olla lähtökohta kaikelle yhteiskunnan toiminnalle. Jos puhutaan huonossa asemassa olevasta ihmisestä, kuten pitkäaikaistyöttömästä, niin hänen ansiotuloihin rangaistuksen turvin puuttuminen voi johtaa muihin pahoihin ongelmiin, jotka ovat kohtuuttomat.

        Jos määrättyjen rangaistusten suuri määrä 40000 vuodessa kertoo, että rikkomuksia tai niiksi laskettavia tapahtuu hirvittävästi. Jos ne olisi todellakin vältettävissä hyvällä tahdolla, niin määrä olisi pienempi. Ihmiset eivät yksinkertaisesti tiedä miten toimia, eikä sitä voi mistään saada selville etukäteen, koska TE-keskus ei anna sitovia lausuntoja ennenkuin ihminen on toiminut jollain tavalla.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      17
      1225
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe