vanhusten hoito kuntoon

pianvuoroni

Iäkkäille henkilöille taattava mahdollisuus valita kotona järjestettävän hoidon ja ympärivuorokautisen hoitopaikan välillä

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1222
___________________________________________________
Tulkaa nyt mukaan kaikki, omaiset ,hoitajat, vanhukset,
nämä hoivaasiat on saatava kuntoon, se on meidän kaikkien etu,
tällä on jo kiire.
meillä on varaa lahjoittaa rahaa muihin maihin mutta omien vanhusten
hoitoon sitä ei riitä.
usein vaaditaan että omaisten on hoidettava vanhukset mutta me maksamme veroa juuri siksi että vanhuksetkin saa kunnon hoivan.

Jis ehdimme kerran viikossa katsomaan miten mummat ja paapat
voi niin se ei riitä, hoiva tarvitaan jokapäivä, se ei voi olla satunnaista.

23

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lopussaoon

      Kyllähän tuommosia on helppo kirjotella,kun käy vain kerran viikossa.Ite oon aivan loppu iäkkään äitini kanssa,jonka luona käyn päivittäin.Marisee joka asiasta,on hyvin utelias,melankolinen,toistelee samoja asioita...kaikilla on kiire,ei välitetä,mutta auta armias jos erehdyt ostamaan jotain palveluita,heti hypitään silmille!Niinkuinse olisi pois heidän pussistaan!

    • sdfghjkl

      Kotiin vain ei ole mahdollista järjestää hoitohenkilökuntaa 24h. Laitoshoito tuo tiettyä turvallisuutta, öisin ei tarvitse olla yksin. Toki koti on maailman paras paikka, aina se vain ei ole se turvallisin paikka :(

      • konkariesh

        Olen paljon nähnyt ikääntyneiden kohtaloita. Nyt, kun me suuret ikäluokat tulemme tilaan, jossa ei pärjätä omin avuin, eikä muutaman kerran päivässä ulkopuolisen avun turvin on pakko alkaa rakentamaan ja turvaamaan eri asteisen palvelun hoitokoteja. Sellaisia, joissa saa apua sen mukaan mikä on tarve kunakin päivänä. Alkuun voi pärjätä pienen avun turvin, mutta jokainen tiedämme, että sairaudet lisivät usein iän myötä ja avun tarve kasvaa tai vaihteleee suuresti viikonkin/kuukauden mittaan. Luulisi, ettei yksilöllinen avustaminen ole mahdotonta toteuttaa silloin, kun avun tarvitsijat asuvat samassa hoitokodissa , mikä sen tuetun asumisen kodin nimi onkaan. Tuntuu, että on paljon hankalampaa hoitajillekin ajaa/kulkea ympäri kaupunkia, avustettavien luona. Kallista aikaa tuhlaantuu matkoihin. En ole samaa mieltä julkisuudessa viljellystä sanonnasta; kaikki haluavat asua omassa kodissa mahdollisimman pitkään. Se ei pidä käytännössä paikkaansa.


      • Kaikkeekanssa

        On se hassua! Justhan ne on purettu kaikki vanhustenasuintalot ja vanhainkodit! Nyt pitäisi taas palauttaa!
        Onko touhussa mitään järkeä?


    • läheltäseuraaja

      Oikeassa olet.Koti voi muuttua hyvinkin vaaralliseksi,kun alkaa huimata,ja jatkuva pelko on läsnä.Kaikki palvelut on eri sektoreilta ostettava,väkeä hyppää jos minkämoista,dementikon on vaikea tunnistaa heitä.

      • konkariesh

        Täsmennän vielä, että kun kyseessä on muistisairas vanhus, hänen paikka ei ole normaalikoti. Luulisi, ettei kukaan halua muistisairaan läheisensä asuvan yksin. Siksi eriasteisen palvelun koteja pitää olla enemmän. Tiedän lukuisia kohtaloita ( on ollut esimerkkejä tv:ssäkin) joissa muistisairas asuu yksin kerrostalossa. Avustaja(t) käyvät milloin käyvät. Muistisairas ei muista edes syödä, eikä muiden sairauksien myötä osaa lämmittää ruokaa jne..henk.kohtainen hygienia jää ...Kuka sellaista kohtaloa haluaa? Jos vanhus on "kunnossa" mikäs on asuessa yksin, mutta muistisairaudet lisääntyvät sitä mukaa kun vanhusten lukumäärä lisääntyy. Yli 80-vuotiaista kolmanneksella on muistisairaus. Tosiasiat on otettava huomioon.


    • persutpois

      Tämä on vain lisääntynyt kun persut on ollut hallituksessa.

      • nytvainnimiä

        Osallistukaa nyt tuohon aloitteeseen , siellä on toinenkin samasta aiheesta "arvokas vanhuus" siinä on jo yli 5000 tuhatta nimeä joten
        osallistukaa vaikka molempiin, tämä asia on saatava eduskuntaa,

        Nyt mukaan kaikki, vanhukset, omaiset, hoitajat.
        Meillä on vanhuksia, yli 70 vuotiaita 500 tuh, luulisi siitä nyt 5000
        nimeä löytyvän ja omaiset, hoitajat mukaanlukien puhutaan
        yli miljoonasta,


    • onksjärkee

      Mikä siinä kuolemassa on niin kauheaa? Olen ajatellut, että kun "veivinsä heittää" niin eihän siitä mitään tiedä. Mutta nyt sitä kuolemaa vastaan taistellaan ja pitkitetään. Ja valitetaan kun ei vanhusten vaippoja vaihdella ja ruokaa työnnetä väkisin kurkkuun. Makuuhaavoja yritetään hoitaa. Unilääkettä ja rauhottavia ei saisi antaa-no mitä sitten, kun elämä on kertakaikkisen ohi.

      Ainut pointti on, että vanhusten hoitaminen on joidenkin työ-tekevät sitä kun siitä se raha tulee.

      • Kaikkeekanssa

        Niin! Ei hoidossa mitään vikaa ole! On vaan liikaa, liian kauan ja vääränlaista.


      • kylläonsurkeaa

        Kuka on määräännyt ajan, jota vanhusta saa hoitaa? Rahaa pannaan moniin turhiin asioihin. Jokaista täytyy hoitaa niin kauan, kuin elinpäiviä riittää. Mikä on vääränlaista hoitoa? Kyllä on törkeää, että vanhuksia ei hoideta. Ei anneta tarpeeksi ruokaa ja juomaakaan. Vanhustenhoitohan on pelkkää bisnestä!


      • vaaditaan

        Onko viisaita neuvoja millä saadaan nimiä noihin aloitteisiin,
        mieluummin molempiin, jos vaikka jompikumpi saataisiin eduskuntaan.

        Nythän on niin ettei monella vanhemmalla ihmisellä ole nettiä eikä noita pankkitunnuksia joten keräys paperilomakkeilla pitäisi käynnistää,
        omaiset ja hoitajat mukaan tähän työhön jos jokainen kerää muutaman nimen niin se riittää.

        Itse kerään jo Irti EU,sta aloitteeseen nimiä ja puolueeni kannatuskortteihin joten en nyt voisi aloittaa tätä mutta toivon
        kovasti että tekijöitä löytyy, nimi on toki jo listassa.

        Tästä hyötyisi vanhus, omainen, hoitajat.


      • näin_on
        vaaditaan kirjoitti:

        Onko viisaita neuvoja millä saadaan nimiä noihin aloitteisiin,
        mieluummin molempiin, jos vaikka jompikumpi saataisiin eduskuntaan.

        Nythän on niin ettei monella vanhemmalla ihmisellä ole nettiä eikä noita pankkitunnuksia joten keräys paperilomakkeilla pitäisi käynnistää,
        omaiset ja hoitajat mukaan tähän työhön jos jokainen kerää muutaman nimen niin se riittää.

        Itse kerään jo Irti EU,sta aloitteeseen nimiä ja puolueeni kannatuskortteihin joten en nyt voisi aloittaa tätä mutta toivon
        kovasti että tekijöitä löytyy, nimi on toki jo listassa.

        Tästä hyötyisi vanhus, omainen, hoitajat.

        Olisit kirjoittanut "homovanhuksista" niin olis edennyt asia. Trendikkään aloitteen, kun tekee niin politikot ottaa asiaan myönteisen kannan.

        Pelkkä vanhus ei ole mahdollinen äänestäjä seuraavissa vaaleissa.


    • ajanhukka

      Suomen julkinen sektori on jo nyt paljon suurempi kuin mihin meillä on varaa. Tällaiset vaatimukset ovat täysin järjettömiä ja kertovat vain aloittajiensa itsekeskeisestä maailmankuvasta. Jatkuvan valittamisen sijasta ihmisten kannataisi olla onnellisia nykyisestä tilanteesta - tulevaisuudessa tilanne tulee olemaan paljon tätä pahempi.

      • Kaikkeekanssa

        Niinpä! Suomessa vanhuksilla ei ole mitään hätää! On paljon tärkeämpiäkin asioita, mihin rahaa laittaa. Vanhuuden tutkimiseen ja elämää pitkittävien lääkkeiden kehittämiseen ei kannata panostaa. Itse elämään kannattaa satsata! Ei vaipoissa lääketokkurassa olemiseen!


    • pöyristyttävää

      Miten Kaikkeekanssa perustelet, ettei vanhuksilla ole mitään hätää? Kuka on puhunut vanhuuden tutkimisesta? Mitä tutkittavaa siinä on? Vai ei elämään kannata satsata. Kaikkien pitää olla samanarvoisia iästä riippumatta. Juuri kuulin hoitajan suusta, että heillä ei ole aikaa syöttää vanhuksia, ja hoivakoti saa yhdestä vanhuksesta 4 000 - 5 000 €/kk. Kyllä tuolla summalla on vara palkata hoitajia.

      • Kaikkeekanssa

        Näin se homma menee! Eri näkemykset, kokemukset, tiedot ja lukutaito.
        Eli, ei vanhuksilla mitään hätää oikeasti meidän maassamme ole! Jos joku haluaa pitkittää elämäänsä vanhana ja sairaana, niin paha siihen on kenenkään puuttua. Jos haluaa lekurissa ravata, pillereitä popsia "ennenaikaisen" kuolemanpelossa, niin pitääkö yhteiskunnan tukea ko. toimintaa ja kuinka pitkään?
        Kyllä niitä syötettäviä ja vaipotettavia silloin riittää, mutta mitä järkeä! Kannattaa jokaisen miettiä omalta kohdaltaan. Elämä on valintoja!


      • pöyristyttävää

        Et vastannut kysymyksiini!


      • Kaikkeekanssa

        Mitä kysyit, mihin olisi pitänyt vastata?
        Hätäkö? Liian kauan lääkkeillä pitkitetty elämä!
        Vanhustenhoito on medikalisoitu ja vanhuksia tutkitaan sairauksien takia, että saadaan kehitettyä uusia lääkkeitä "vanhuuden" sairauksiin. Vanhuksia hoidetaan pääasiassa lääkkeellisesti. Kaikki muu "hoito" on sivuseikka.
        Jos työntekijät sanovat, etteivät ehdi syöttää, niin eivät todellakaan silloin ehdi, mutta pääasiahan on se, että lääkkeet ehditään antaa. Sillälailla on työntekijät vanhustenhoitoon mitoitettu. Jos muuta apua haluaa täytyy se tilata ja maksaa erikseen.
        Mitä oikein kuvittelet? Joku ja jonkun se täytyy pitkä ikä maksaa! Ei ole ainoastaan yhteiskunnan asia!


    • pöyristyttävää

      Siis kysymys on nyt hoivakodista, jossa hoito maksetaan erikseen, samoin ruoka, vuokra pikku kopperosta on 500 - 600 €/kk jne., eli yhteensä noin 5 000 €/kk. Lääkkeet vanhus maksaa itse, tai oikeastaan lapset, kun vanhuksella ei ole rahaa. Eli jos ruuastakin maksetaan noin 500 €/kk, täytyy kyllä olla aikaa syöttää se!

      Tämäpä oli minulle uusi asia, että työntekijöiden määrä on mitoitettu niin, että ehtivät antaa vain lääkkeet, mutta eivät ruokaa, josta kuitenkin maksetaan noin paljon. 3 - 4 -henkisellä perheellä menee ruokaan noin 500 €/kk, mutta ei vanhuksella.

      Ei kai kukaan pelkillä lääkkeillä elä! Miten se voi olla pääasia?

      • Kaikkeekanssa

        Eihän kyseisellä vanhuksella ole sitten mitään hätää. On laitoshoidossa ja omaisetkin osallistuvat.
        Vanhustenhoito on bisnes!
        Onhan se ikävää, että homma on mennyt tälläiseksi, kaikkien kannalta. Mutta, kuten sanoin, pitkän iän tavoittelusta ja toteutumisesta pitää jonkun maksaa!


    • näin_näreet

      Eikö oikeisto ole ajanut yksityistämistä kiihkeästi. Nyt, kun nähdään tulos niin maristaan joka paikassa.

      Äänestämällä vaikutetaan asioihin mutta tulos näkyy viiveellä.

    • muistisairas

      Jokaisella meistä on unelma hyvästä ja turvallisesta vanhuudesta nauttien työssäolo vuosien hedelmistä. Kovin usein se jää vain haaveeksi. varsinkin silloin kun terveys pettää ja edessä on pelottava tilanne, jota emme missään nimessä haluaisi kohdallemme. Se on joutuminen vuodepotilaaksi laitokseen. Kansalaisaloite Arvokas Vanhuus https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1282 vaatii huonokuntoisille, yksinäisille ja turvattomille ikäihmisille turvalliset ja sopivat hoivapaikat, kun kotona ei enää pärjää. Ja parempaa kotihoitoa kuin 15 minuutin pyörähdykset.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1476
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1235
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      7
      1233
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1208
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1208
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe