KOS - viime aikoijen kokemuksia?

Ilo2013

Milalisia kokemuksia Kossista viime aikoina? Mitä kokmeuksia matkoista Bodrumiin? Lähtö reilun viikon kuluttua...

28

2092

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ainutjärkevä123

      Kos ihana saari, siellä uskalsimme vuokrata autonkin kun rauhallisempaa. Kiertäkää autolla koko saari:) Viikon saa hyvin kulumaan, mutta 2 olisi mielestäni jo liikaa. Ostosmahdollisuuksia ei paljoa ole, mutta jotain kuitenkin. Bodrumiin teimme päivän retken muistaakseni omatoimisesti. Laivamatka mukava, MUTTA ostosmahdollisuudet surkeat ainakin sataman läheisyydessä siis kävelymatkan päässä. Kallista krääsää ja piraattia, kunnon ruokapaikkaa ei edes löydetty. Mutta Kos todella kokemsien arvoinen ja ihana paikka minusta. Mitä aikoisitte siellä tehdä tai minkälainen kokoonpano lähtee? Kuuma lähde on kokemuksen arvoinen käydä kokeilemassa!

      • Ilo2013

        Kiitos konnentoinnista. Kaksi aikuista lähdössä. Aikomuksena rentoutua, tehdä venematka ja käydä Bodrumissa.


      • titityypulipuli

        mv-lehti on ihan huuhaa-lehti. Sitä ei todellakaan kannata noteerata


    • Reis64

      Kirjoitusvirheistä päätellen olette kuulastanne himmeenä jo nyt.

      • elämänymmärrys

        Enemmänkin kertoo sinun kuulan kunnosta, joka on tollouden tuolla puolen ja elämänkokemuksen puutteessa. Olisit vastannut asiallisesti, etkä aloittanut vastenmielisen pottuilun, varsinkin kun et tiedä kysyjän tilannetta. Olikotämä liian monimutkainen viesti sinulle?


    • nothanks

      En menIsi tällä hetkellä. Joka puolella Turkista tulleita Syyrian pakolaisia. Ihmiset pakenevat sotaa ja turistit makoilemat rannalla. Siinä menee lomafiilikset.

      • GULLUK

        Voisitte ajatella äkkilähtöä Bodrumiin, 99 e ja vuokraatte asunnon pikkukaupungista egeanmeren rannalta, esimerkiksi gulluk. Kolmas syysloma perheen kanssa, samassa paikassa. lentokentältä jotain 10 km. Todella ihana rauhallinen pikkukaupunki. vuokra viikolta 390 ekeä, lähellä Milas ,kaupunki jossa voi tehdä todella turkin halvimmat ostokset. Bodrumissa voi myös käydä helposti dolmus busalla 2.5 eurolla. oma kohteeni vuokrattiin tori.fi.n kautta ja merinäkymissä peittoaa kaikki hotellit. meitin 4 henkisen perheen matka maksoi yhteensä 690 e. lapset saa nykyisin helposti vapaata viikon koulusta, ilmat on syyskuun ja lokakuun aikana 22-30 ja yöllä noin 18-22. täällä Gullukissa on kaikki hyvin edullista ja ihmiset rauhallisia ja ystävällisiä.


    • rentotutusta

      Ei se KOS lomapaikkana ole oikein rentouttavaa. Se paikka on aikapommi, kun laittomat siirtolaiset tiedostavat aikuisten oikeasti, että matka stoppasi sinne tai pahimmassa tapauksessa palautetaan takasin.

    • pakolais

      Lukisin mielellään minkälaista siel kossilla tällä hetkellä on? Siis ihan kokemusta eikä median siivittämää. Olen menos syyskuun alussa... näkyykö pakolaisia kokoajan? Rannalla? Satamassa? Kertokaa joku joka on juuri käynyt tai on paikalla :)

    • Kospilalla

      Sama täällä! Viikon päästä ois lento ja nyt joka päivä uutisissa negatiivisissa merkeissä. Kiva joutuu keskelle inhimillistä katastrofia, nauti nyt siinä sitten lomasta. Ei voi enää peruuttaa ja vaihto ois ihan hitokseen kallis. Mitä siä tapahtuu?

      • MATKAKÄRPÄNEN

        olin kosilla 2 päivää , minusta sinne voi mennä, laivoja lähtee tähän aikaan vähemmän kuin kesällä, mutta lähteepä kuitenkin. Loma-matkamme oli bodrumissa turkish airlinen lennoilla... 222 e per nuppi, ja safkat ja juomat kuului hintaan. loistava tarjoilu. hki. bodrum lentoaika yhdellä vaihdolla 6 tuntia ja viisi minuuttia. Talviaikana auton vuokraus edullista noin 15-22 e pv. ajelimme bodrumista 4 päivämatkaa, suosittelen käymään milas nimisessä kaupungissa ostoksilla, ihan lentokenttä bodrumin vieressä. Niin edullista ostospaikkaa en ole eläissäni nähnyt. Bodrumhan on aika kallis ja siellä kannattaa vaan katsela, samat tavarat ja enemmänkin löytyy Milaksesta... olimme visiin ainoat turistit.

        Bodrumin ja Milaksen puolessa välin on lentokenttä ja vieressä kiva pikkukaupunki, jossa kalastajat korjailee verkkojaan ja pippuripihvi maksoi 11 euroa. TUON PIKKUKAUPUNGIN NIMI ON GULLUK. rannassa upea boutigue hotelli, aivan uusi. Maisemat todella upeat... siis rohkeasti ostamaan turkish airlinelta liput ja määränpää bodrum. sitten itse varaamaan vaikka bodrumiswta
        joku hyvä hotelli ja osan lomasta maks 2-3 päivää kossilla. muutaman päivän loma gullukissa tossa hotellissa jossa mainitsin. Yksi ja todella hyvä ratkaisu on mennä ESIMERKIKSI TORI.FI SIVUILLE JA VUOKRATA HUONEISTO BODRUMISTA TAI LÄHIKAUPUNGEISTA. TULEE KAIKKEIN EDULLISIMMAKSI.. AJANKOHTA JOKA ON TUOHON SUUNTAA MATKUSTATTAESSA PARAS ON... HUHTI JA TOUKOKUU SEKÄ
        LOKA JA MARRASKUU. SYVÄLLÄ RINTA-ÄÄNELLÄ voin sen sanoa , sillä olen lentänyt Bodrumin alueelle 17 kertaa viimeisen 10 vuoden aikana. Siis Kossille kannattaa mennä, mutta kaikki tulee nähdyksi siellä 2-4 pv.ssä.

        Turkish airline lentää joka päivä helsingistä pari kertaa bodrumiin. Ole sitkeä kunpyörität momondon sivua... matka irtoaa 200-350 e olet perillä kuinka monta päivää tahansa. SIIS HUHTIKUUSSA SINNE TAAS... MATKAKÄRPÄNEN KIRJOITTAA.


    • ketuttaa

      Ja sama täällä! matka Kossille syyskuun alussa perheen kanssa ja kylläpä ahdistaa tämä tilanne. Vaihto/peruutus tulisi niin kalliiksi että ei sellaiseenkaan ryhtyisi, toki jos siellä on turvallisuus vaarassa..?! Turkissakin mellakoivat ja siltikin sinne mukamas turvallista matkustaa, joten eivät varmaan ihan pienestä matkustuskieltoa Kosille anna.
      Oikeasti, siellä on nyt ollut suomalaisia kun lentoja menee monesti viikkoon, voisiko joku asiallisesti kertoa minkälainen tilanne on?

    • raipsukka

      Kotiuduimme Kosilta 8.8. oikein onnistuneelta viikon lomareissulta. Pakolaiset ovat olleet otsikoissa kovasti viime aikoina. Kyllä heitä paljon keskustassa iltaisin näkee telttoineen , mutta ei heistä mitään häiriötä ollut. Istuivat penkeillä, rannoilla ja telttojensa edessä. Joka aamu hotellimme ohi käveli uusia tulijoita tavaroineen. Surullinen näky nämä pakolaiset ovat, mutta ei meidän lomaa mitenkään haitanneet. Itsekin olimme epäileväisiä Kosille matkustamisen suhteen ja yritimme jopa vaihtaa kohdetta, mutta se ei enää onnistunut ilman rahan menetystä. Nyt voin todeta että onneksi ei vaihto onnistunut, sillä Kos on erittäin mukava lomakohde. Meidän lomaviikon aikana tilanne oli tämä.

    • ketuttaa

      Kiitos raipsukka!!!! Kylläpä oloa helpotti hieman. Olivatko pakolaiset enemmän sataman alueella vai näkyikö heitä majottuneina muillakin (hotelli) alueilla?
      Toivon mukaan saavat nyt sinne lisäapuja (risteilyaluksen lisäksi) että ihmiset pääsisivät eteenpäin.

      • raipsukka

        Enemmän olivat siinä sataman alueella ja kapungista poispäin lähdettäessä nurmialueilla telttoineen. Päivän ajaksi teltat suurimmaksi osaksi purettiin. Ilmeisesti Kosilla on käytöstä poistettuja hotelleja joissa voivat asustella, mutta pakolaisten määrä on kuitenkin niin suuri ettei tilat siellä riitä. Joka aamu kuulemma tulee uusi alus matkustajineen ja ennen maihinnousua siirtyvät kumiveneisiin, jotka puhkaistaan ennen rantaa ettei voida lähettää pois. Surullista, mutta mitään häiriötä kuten kerjäämistä tai ravintoloiden vieressä oleilua ei onnut havaittavissa. Oikein onnistunutta ja mukavaa lomaa sinne Kosille.


    • kalymnos

      28.8 Kossin kautta pienenmälle saarelle (Kalymnos) eikä mitään tietoa onko "pakolaisia" siellä ja jos on millaisia määriä...
      En oikein osaa vielä ottaa kantaa mikä on heihin suhtautumiseni, asialla on niin monta puolta.

      • Kalymnos

        Kalymnokselta palattu pääkaupungissa (Pothia) on pakolaisia muualla saarella ei ole!
        Miten sitten suhtauduin heihin ?

        Ns : "pakolaisista" suurin osa oli 18-30v terveitä miehiä merkkivaateissaan kädessään hieno älypuhelin! / kaulassa digitaalikamera! osa heistä majoittui hotelleihin jossa sitten joivat Olutta koko päivän ja nauttivat olostaan....millä rahalla? ja mistä ovat kotoisin ne tuhannet eurot mitä on maksettu salakuljettajille ? Syyriasta tms: paenneet ovat suurinmaksi osaksi rikkainta kansanosaa, ei köyhällä kaikkensa menettäneillä ihmisillä ole varaa maksaa tuhansia euroja salakuljettajille ja vieläpä asua hotellissa... Paikallisen polissiaseman edustalla ottivat selfieitä lupalapustaan Eu: paratiisiin, toki seassa oli oikeasti resuisia pakolaisia/ peheitä jotka nukkuivat kaduilla lapsineen mutta heitä oli hyvin vähän.

        Ymmärrän että todellisen hädän alaisia pitää auttaa mutta nyt kyseessä on muutto elintason perässä.


      • kallekos

        Eli rikkaat Syyrialaiset muuttaa suomeen köyhiksi elintason perässä.


      • kalymnos

        Olet juurikin oikeassa syyriassa viimeisen tilaston mukainen bkt oli 1854.013e per ähmedi!
        Suomen bkt on 44140.779e/per sosiaalipummi!
        Joten kyse on todellakin nimenomaan ELINTASOPAKOLAISISTA!

        Miten siitä voi syyrialainen maksaa salakuljettajille 3000-5000e ja mikä on moraalinen vastuu/ kunnia ? jättää sinnen vaimo ja neljä tenavaa ? Jos ja kun miehen omaa tai muiden perhettä vaimoa ja lapsia uhataan ja pommeja räjähtelee ympärillä niin miehen tehtävä on hommata kalasnikov ja hoitaa ko: hallitus tai hirmuhallitsija pois päiviltä....eikä pukeutua armaanin farkkuihin, nahkatakkiin ja ottaa 600e iphone taskuun ja paeta maasta!

        Ok tämä ei kuulu osaston aihepiiriin joten se siitä!


      • GULLUK
        kalymnos kirjoitti:

        Olet juurikin oikeassa syyriassa viimeisen tilaston mukainen bkt oli 1854.013e per ähmedi!
        Suomen bkt on 44140.779e/per sosiaalipummi!
        Joten kyse on todellakin nimenomaan ELINTASOPAKOLAISISTA!

        Miten siitä voi syyrialainen maksaa salakuljettajille 3000-5000e ja mikä on moraalinen vastuu/ kunnia ? jättää sinnen vaimo ja neljä tenavaa ? Jos ja kun miehen omaa tai muiden perhettä vaimoa ja lapsia uhataan ja pommeja räjähtelee ympärillä niin miehen tehtävä on hommata kalasnikov ja hoitaa ko: hallitus tai hirmuhallitsija pois päiviltä....eikä pukeutua armaanin farkkuihin, nahkatakkiin ja ottaa 600e iphone taskuun ja paeta maasta!

        Ok tämä ei kuulu osaston aihepiiriin joten se siitä!

        hEI OLETPA TODELLA KATKERA SOSIAALIPUMMI ITSE, KUN KEHTAATKIN MOLLATA HÄDÄSSÄOLEVIA. EI SILLÄ OLE MITÄÄN TEKEMISTÄ ONKO RAHAA JA ONKO PAKOLAINEN. EI NÄMÄ SUKULAISENI SIELTÄ PAKENEKKAAN RAHAN PUUTTEEN VUOKSI VAAN SILMITTÖMÄN TEURASTUKSEN JA ALINOMAISEN PELON VUOKSI, JOKA JÄTTÄÄ AINAKIN PIENIIN LAPSIIN TRAUMOJA. häpeäisit....


    • Kosinkonsta

      Kos on edelleen oiva lomapaikka vaikka pakolaisia on tullut tulvimalla Turkin puolelta. Suurin osa pakolaisista oleilee ja majoittuu satamassa, poliisiaseman nurkilla ja aukioilla. Jos menette pääkaupungin ulkopuolelle, on kuva aika erilainen. Vaikkei pakolaisista ole turisteille ollut riesaa eikä kiusaa, ovat eri maista tulleet pakolaiset kylläkin pariijn kertaan ottameet keskenään yhteen, eli ne pahimmat alueet voisi kiertää hieman kauempaa, jottei jää mahdollisen tappelun väliin.Vuokra-autolla pääsee tutustumaan saaren jokaiseen kolkkaan ja tuntee todella olevansa rentouttavalla lomalla.

      Kosilla on takanaan loistokas historia ja nähtävyyksiä löytyy roppakaupalla, Shoppailijan paratiisi saari kenties ei ole, mutta kyllä mukavia matkatuliaisia löytyy jokaiseen makuun. Ruoka on yhtä maittavaa kuin muuallakin Kreikassa, ja Bodrum on sekin venematkan päässä. Omasta mielestäni sen ostosmahdollisuuksia on kuitenkin liioiteltu, koska suuri osa tuotteista on selvää piraattia. Tinkimistä Bodrumissa kannattaa ehdottomasti harrastaa,koska se lähtöhinta on aina kohtuuttoman suuri, tarkoituksella.

      Kosin nähtävyyksistä, liikkumisesta, ruokailusta ja kaikesta muusta pääset parhaiten perille lukemalla mahtavan Kreikka-sivuston Kos-osion:

      http://kreikkaan.net/matkakohteet/kos

      Suosittelisin pistäytymään myös muilla maata yleisesti koskevilla sivuilla, joista saat hyödyllisiä ohjeita ja tietoja.

    • BODRUM-FANI

      Gullukin nimimerkin takana olevan kanssa olen täysin saamaa mieltä...Minä en Kossille menisi, johtuen kalliista hintatasosta. olen ostanut ,99 e matkan myös Bodrumiin, ja yövyimme keskitason hotelliisa 2 yötä 55 e yö. kiva paikka tuo kreikkalaiswvaikutteinen BODRUMI. mutta seuraavat yöt otimme mekin tuosta ihaqnasta pienestä rantakaupungista . hotelli oli vanha mutta kunnostettu,hintä yöltä 75 euroa. ensi syksynä otetaan 2 viikkoa ja vuokrataan lomahuoneisto täältä gullukista, niitä näyttää olevan useita ja vuokrat on viikolta 300-800 välillä. Ainaskin torin sivuilla on yksi jollei kaksikin suomalaisten omistamaa kivanoloista loma-asuntoa noin 400 molemmin puolin....Gulluk on ihan todella aito turkkilainen paikka, kaikkea sopivasti,ja hyvät yhteydet noilla halvoilla pikkubusseillä useisiin pienempiin ja suurempiinkin kaupunkeihin. samalla voi kurkaista myös Kossille 19 e maksaa edestakainen matka ja aikaa kuluu tunnin molemminpuolin.

      suosittelen BODRUMIN ALUETTA JA KAUPUNKIA GULLUK.

    • nono

      Kallista,tosi kallista...ainoastaan ravintoloissa syöminen edullisempaa,kuin Suomessa,muutoin aivan järkyttävät hinnat.Ei ole minun paikkani.

    • 55-66

      "Kallista,tosi kallista...ainoastaan ravintoloissa syöminen edullisempaa,kuin Suomessa,muutoin aivan järkyttävät hinnat.Ei ole minun paikkani."
      Tein täsmälleen saman huomion jo 15 vuotta sitten, heti ensimmäisenä eurokesänä. Oluttuoppi maksoi enemmän kuin Helsingissä. Sen jälkeen olemme lomailleet muualla.

      • mythoksetitelles

        Riippuu minkälaisen tuopin ostaa. Posliiniset vai metallista tehdyt, mutta turistitavara on kalliimpaa Helsingissä. Mykonoksella voi tosin olla toisin. Itse oluen on aina saanut missä takansa turistipaikassa Kreikassa halvemmalla. Ateenan yökerhot sitten oma lukunsa. 2,00- 4,50euroa , sitä luokkaa Kreikassa. Turha muuta väittää.


      • Koskos1

        Tuopin ( isotuoppi ) hinta Kosin ravintoloissa syyskuussa oli 2-4 euroon eli ei sentään Suomen hinnoissa. Elintarvikkeet kaupoissa olivat taas kalliimpia kuin Suomessa ja hedelmien ja vihannesten laatu oli tosi huono. Miksi, en tiedä. Hotellissamme aamupala olisi maksanut 10e eli ei innostanut.
        Hotellit all inclusive hommineen tuntuvat vievän markkinoita yhä enemmän. Sääli.


      • 55-66

        "Tuopin ( isotuoppi ) hinta Kosin ravintoloissa syyskuussa oli 2-4 euroon eli ei sentään Suomen hinnoissa."
        Hyvä näin! Tarkoitin tietysti Helsingin hintoja vierailumme aikaan. Kosin keskustan baareissa puolen litran tuoppi maksoi 3,50-4 euroa joka ainoassa käymässämme paikassa. Uimarannalla puoli litraa appelsiinimehua maksoi 4 euroa. Kantapubini oluen hinta oli tuolloin halvempi Helsingissä. Tietysti keskustan baarit rautatieaseman vieressä pyysivät enemmän.
        Nykyisistä hinntoista en tiedä mitään, koska Kosilla ei ole tullut käytyä uudestaan. Yhdyn aikaisempiin kommentteihin siitä, että ruokaa sai ravintoloista edullisesti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1402
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1149
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe