Liian takertunut lapsi

Huohhh

Nyt äkkiä vinkkejä, apua, vertaistukea tai ihan mitä vaan.
Täällä kirjoittaa todella väsynyt,turhautunut ja huolestunut 3 ja puolivuotiaan pojan äiti.

Poika on ollut aina kotihoidossa, mutta kevään kävi 2 kertaa viikossa kerhossa. Kerhosta jäi fiilis ettei lapsi nauttinut siellä olostaan, lähinnä varmaan koitti vain selviytyä. Musiikki oli ainut mikä oli ollut kivaa. Kerhovetäjätkin sanoivat että poika on epävarma muiden seurassa ka kysyi vähän väliä milloin äiti tulee.

Poika on aina ollut kovin herkkä lapsi, jolla on kuitenkin vahva tempperamentti. Ei kestä epäonnistumisia ja on usein itkuinen tai vinkuu.
Nyt parin kk sisällä tilanne on mennyt aivan mahdottomaksi ja tuntuu pahenevan. On kovin takertunut minuun ja itkee kun teen jotain muuta kun leikin hänen kanssaan. Jos käyn lenkillä ja lapsi jää isän kanssa niin kuulemma itkee vain perääni, ennen viihtyi hyvin myös isän kanssa.
Suurin osa päivästä menee siihen, että poika kertoo " että on pahamieli" mutta ei kuitenkaan kerro syytä enkä itsekään keksi. Päivät kuluu vinkuen vaikka yritettäisiin tehdä yhdessä jotain mukavaa.
Kun tämä vinkuminen alkaa niin sitä ei millään keinolla saa loppumaan ja se saattaa kestää parikin tuntia, hokee vain "pahamieli pahamieli" jää jotenkin jumiin,

Uusin murhe on toiset lapset! Kun ollaan puistossa ja jos sinne tulee joku toinen niin poika alkaa itkeä haluaa pois, on jopa pelokas. Itku ei lopu vaikka saisi istua sylissäni, rauhoittuu vasta kotona.

Meillä on mielestäni perheessä kaikki hyvin. Lapsen nähden ei riidellä tai olla humalassa jne. Yhdessä tehdään paljon juttuja ja lapsen kanssa ollaan. On rakkautta, mutta myös selkeät rajat mitä ei saa tehdä eikä niistä anneta periksi. Lapselle annetaan tukea, mutta myös kannustetAn oppimaan itse jne. En tiedä mitä me teemme väärin? Ollaan mieheni kanssa jo ihan uupuneita lapsemme kanssa kun mikään ei ole koskaan hyvin. Miksi hän on niin herkkä ja itkuinen? Ja ei varmaan ole normaalia, että 3 v pelkää muita lapsia?

Pitäsikö hakea apua jostain ulkopuoliselta taholta vai mitä voisimme tehdä lapsen hyväksi? Enää mitä pitää tehdä kun lapsi itkee muista lapsista, viedä pois vai jäädä vain huutamaan puistoon?

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei Huohhhh


      Kirjoitat neuvottomuudesta ja uupumuksesta lapsesi suhteen. Mietit, oletteko kasvattajina tehneet jotain väärin vai onko lapsen kehityksessä jotain poikkeavaa.

      On selvää, että olet väsynyt tilanteeseen. Millaista tukea saatte lähiomaisiltanne? Ovatko lapsen isovanhemmat ja kummit arjessanne mukana? Jos eivät, voitko pyytää pidemmäksi aikaa - arka lapsi tuskin rentoutuu tunnin parin vierailulla, mutta esim. yön yli/viikonlopuksi jos on mahdollista kutsua vaikkapa isovanhemmat kylään, he saavat pikkuhiljaa tutustuttua lapseen. Jos muut ihmiset jo ovat mukana arjessa, oletteko keskustelleet rakentavasti tilanteista? Millä lailla he voivat osallistua lapsen hoitoon? Miten he mieltävät lapsen kanssa elämisen? Mikä on isän rooli; aiemmin lapsi viihtyi isän kanssa, nyt ei? Onko tässä käynyt niin, että isä sitten jotenkin vetäytyy tai passivoituu kun ei saa positiivista palautetta lapsen kanssa olemisesta, vai onko hän edelleen aktiivisesti myös lapsen kanssa?

      Pahamieli -toistelu on kyllä tietenkin viesti siitä että lapsella jollain tavalla on hankalaa.Kokeeko hän, että häneltä vaaditaan liikaa 'reippautta'? Vertaileeko hän itseään jollain tavalla muihin lapsiin?
      Kerrot, että perheessänne asiat ovat hyvin eikä esim. päihdeongelmaa ole. Se on hieno asia, ja on myös tärkeää, että jatkuvasti näette kaiken hyvän mitä perheessänne on. On kuitenkin mahdollista, että silti lapsella on jotain ahdistusta, jota voisi olla hyvä selvittää ulkopuolisen kanssa. Jotkut lapset ovat poikkeuksellisen herkkiä ja heidän kanssaan täytyy oppia toimimaan eri tavalla kuin ulospäinsuuntautuneiden lasten kanssa. En usko, että väkisin 'karaisu' on paikallaan; jos lapsi kokee turvattomuutta esim. muiden lasten kanssa, ei häntä saa pakottaa 'reipastumaan' tai moittia tunteistaan - kannustaa ja houkutella toki voi. Kannustan ottamaan neuvolaan yhteyttä, he ovat lapsen kehityksen ammattilaisia ja osaavat neuvoa eteenpäin.

      Muistutan samalla, että useimmilla paikkakunnilla seurakunnat tarjoavat erilaista perhetoimintaa: kerhoja, retkiä, leirejä. Myös keskusteluapua huoliensa huojentamiseen voi pyytää.

      Voimia ja iloa perheeseenne.

      Merja, diakoni

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      26
      1346
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1282
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1196
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1194
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1173
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1171
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1167
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      2
      1130
    Aihe