Henkivakuutus ja itsemurha

easy3

Terve! Kaipaan tietoja henkivakuutuksen ja itsemurhan yhdistelmästä. Löydän Vakuutussopimuslaista (https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1994/19940543#a543-1994) kohdan, jossa määrätään henkivakuutuksen korvaus maksettavaksi jos itsemurha tapahtuu vähintään vuoden vakuutuksen ottamisen jälkeen.

Löydän netistä kuitenkin juttuja missä ihmiset kertovat että vakuutusrahat jäi saamatta kun isä ampui itsensä jne. Olen käynyt muutama vuosi sitten psykiatrilla, jolle kerroin haluavani kuolla. Evääkö vakuutusyhtiö tämän perusteella vakuutuksen antamisen kokonaan vai tarjoavatko rajattua vakuutusta?

Haen jotain bullet-proof (hah) metodia järjestää perheelle rahaa kun poistun maisemista. Vuoden odotus ei ole ongelma, mutta pelkään että vakuutusyhtiö velmuilee itsensä ulos tästä.

Mitenköhän kannattaisi edetä henkivakuutuksen kanssa jotten maksa turhasta ja aiheuta perheelle vielä suurempaa pettymystä kun rahaa ei tulekaan?

13

1353

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rahatjahenki

      Ainakin aikaisemmin raja oli 5 vuotta. Kyllä tällaisen asian selville saa, kun kysyy vakuutusyhtiöstä.

    • helpompaa

      eikö helpompi o kun ryöstät panki piilotat rahat ja kerrot perheellesi missä ne on ja sit voitkin tehdä itse.....

    • yjkjkj

      Henkivakuutusta ei ole tarkoitettu tälläiseen. Sairasta touhua. Ellei ole provo.

    • Easy3

      Ei ole provo. Haluan vain perheelleni mukavemmat oltavat kun lähden, raha helpottaa lainanmaksua ja hautajaisjärjestelyjä. Tietääkö joku tästä aiheesta nyt jotain? Miten voin varmistaa että vakuutusyhtiö maksaa kun kuolen, huolimatta siitä että olen käynyt psykiatrilla ja kuolema ei varmasti ole tapaturma?

    • Ännönyym

      Vakuutusyhtiö pyytää selvityksen terveydentilastasi. Siinä todennäköisesti tulee ilmi se että sinulla on diagnosoitu masennus etc. Eli ei vakuutusta. Hoida itsesi mielummin kuntoon.

      • Easy3

        Ok, kiitos. Eli mahdollisesti eivät anna vakuutusta lainkaan. Jos kuitenkin antavat niin olisiko silloin tämä vuoden odotus ainoa rajoittava tekijä ja korvauksen saaminen hyvin todennäköistä?

        En aio valehdella tietenkään, koska varmasti saavat selville psykiatrilla käymisestä. Käynnistä on kuitenkin pari vuotta..onkohan jollain puljulla mahdollisesti tätä lyhyempi "karenssi"? En halua soitella vakuutusyhtiöille vielä ymmärrettävistä syistä. En ole masentunut, olen täysin työkykyinen ja voimissani jne. Ei ole mitään kuntoonhoidettavaa.


      • hullutpäivät

        Mene hoitoon ja lopeta jankkaaminen.


    • TotuusKuolemasta

      Jos todella haluat epätoivoisesti rahaa niin on olemassa keino. Myy sisäelimiä. joissakin maissa maksavat maltaita. Leikkaussalit eivät oel niin hygienisia ja henkiin jäämisesi ei ole varmaa ja seuraavat kuukaudet voi olla tuskaisia. Munuaisia, maksaa,haimaa. Kiekella on kysyntää, vihajisin että Idän suuntaan kun googlaat ja otat rikkaisiin mafiapiireihin yhteyksiä niin terveistä sisäelimistä maksetaan oikeasti tietyissä piireissä kymmeniä tuhansia euroja.

      On varmasti olemassa luotettavia muttta moraalisesti arveluttavia instansseja jotka tekevät näitä operaatioita. Luotettavuudella tarkoitamn että perheesi saa maksun sisäelimistä.

      Tämä on se viimeinen vaihtoehto. Hyvä puoli on se että jonkun miljonäärin tuttava tai sukulainen saa omana elämään jatkoaikaa ja pystyt auttamaan. Oma elämäsi loppuu kyllä aika pian näiden epämääräisten operaatioiden jälkeen.

      Todella se viimeinen vaihtoehto - mutta parempi kuin aivan turha itsemurha josta kukaan ei hyödy mitään.

      Tai vielä pahempi vaihtoehto on, itsemurha missä vahingoitat muita (kuten just tapahtuneessa bussikolarissa) tai että traumatisoit jonkun rekkakuskin tai syyttömän junan kuljettajan.

      Siispä epätoivoisessa tilanteessa ottaisin yhteyttä Idän suunnille ja elimet laittasin jakoon - kuhan löytyy tarpeeksi varma maksaja.

    • dfgfdhdfgjj

      Joskus saunaa lämmittäessä pelti unohtuu pienelle. Häkä on hajutonta ja tappavaa. Viimeisinä viikkoinaan kannattaa perheen kanssa suunnitella jotain kivaa ja olla ylipäätään iloisenoloinen. Kannattaa ehkä varata lomamatka (josta saa rahat takaisin kuolemantapåauksen sattuessa), kirjautua jollekin kiinnostavalle kurssille, aloittaa omaelämäkerta (ja kirjoittaa sitä positiivisessa hengessä). Ruumiinsa kannattaa lahjoittaa lääketieteen laitokselle. Siinä on kyllä se ongelma, että se ei välttämättä huoli ruumista, joka on avattu. Tehdäänkö esimerkiksi häkään tapaturmaisesti menehtyneelle ruumiinavaus? Säästyisi hautauskulut, koska lääketieteen laitos järjestää tuhkaamisen opiskelijoiden leikeltyä ruumiin. Olen itse tehnyt tällaisen testamentin, mutta tosiaan, en tiedä, mistä kysyä, mikä olisi 'oikea' kuolintapa, jolloin ruumiinavausta ei tehtäisi ja joka jättäisi ruumiin muutenkin hyväksyttävään kuntoon.

      Tai voithan mennä Itäkeskukseen, olla hiukan juovuksissa ja varakkaan näköinen. Varmaan joku tulee auttamaan sinut lompakostasi ja jos vastustat, hengestäsi. Lompakko voi olla tyhjäkin.

      Kaikkea sitä joutuu köyhä miettimään! Kummallinen maailma.

      • sdfdgdfhs

        Ja muuten, kun meitä nyt ollaan himolla viemässä kohti kommunistista maailmanhallitusta, jossa kansaa aiotaan tappaa oikein olan takaa, mahtaisitko saada anottua joltakin taholta pienen korvauksen omaehtoisesta kuolemasta? Säästäähän se sosiaalikuluja, ja mikä tärkeintä: pienentää HIILIJALANJÄLKEÄ!! Varsinainen ekoteko siis.

        Minusta olisi hyvä (siis 'hyvä') systeemi, että haluavat saisivat pillerin, jolla kuoleminen olisi helppo, ja perheelle korvattaisiin leivänhankkijan menetys. Jos kansanmurha kerran on tavoite, niin miksei autettaisi niitälähtemään ensin, jotka haluavat lähteä? Vai olisiko liian inhimillistä? Tai epäinhimillistä?


    • näin_se_on

      Vakuutuksissa on pääperiaate se, ettei vakuutetun/vakuutuksenottajan tahallisesti aiheuttama vahinko oikeuta korvaukseen. Itsemurha henkivakuutuksessa on kuitenkin eri asemassa. Vakuutuskorvauksen saa, jos on kulunut YLI vuosi (ei siis vähintään vuosi) ennen itsemurhan tekemistä. Lainsäätäjä on ajatellut, että vuoden karenssi riittää siihen, ettei henkivakuutusta oteta viime tingassa perillisten turvaksi, vaan vakuutusturvaa on jo ajateltu vähän pitemmällä tähtäimellä. Ihan eri asia on sitten, saatko henkivakuutusta ylipäätään, jos olet käynyt itsetuhoajatuksissasi psykiatrin luona. Henkivakuutuksen hakijalta vaaditaan terveysselitys, jossa näitäkin asioita kysellään. Ja jos ei kerro terveystaustaansa totuudenmukaisesti, vakuutusyhtiö voi sen perusteella evätä vakuutuskorvauksen. Vakuutusyhtiöillä on oikeus saada vakuutetun terveystilatiedot lääkäreiltä/terveyskeskuksilta /sairaaloilta, joten ei kannata kusettaa.

    • Anonyymi

      vieläkö korvataan, itsemurha pitäjänbmäki pyhäsalmi varat korjaus, kaksoislaskutus, ei maksanut vuokria, toisinpäin olo taas

    • Anonyymi

      Olen todella järkyttynyt viestistäsi sekä kommenteista siihen liittyen. Toivottavasti olet olet elossa lukemassa tätä. Useamman läheisen itsemurhan kokemuksella voin sanoa, että mikään summa rahaa ei koskaan korvaa sitä suunnatonta kärsimystä useammassa sukupolvessa, minkä teko aiheuttaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1506
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1247
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1218
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1218
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe