mistä kaupasta halpaa arganöljyä

äkkiäpitässaada

ja mitä häviää jos ei oo"aito" tms. mitä eroja noissa on?

8

4155

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ite oon nähny jossain Prismassa ihan sellasia pieniä pulloja ja sitte kans jossain Body Shopissa ja kosmetiikka-/hiustuotekaupoissa saattaa löytyä sellasta, hinnasta en oo varma (: olin ite Marokossa puolisen vuotta sitten ja siellähän on sitä alkuperästä arganöljyy lähes joka kaupassa ja eri muodoissa; ihonhoito, ruoka, hiukset, rasva.. Joten sieltä jos jostain saa sitä kunnollista. Siinä ei kai oo mitään lisäaineita kauheesti, toisinku niissä "ei niin aidoissa". Luulen kyllä, et ihan hyviä nekin on (:

    • DD---

      Halpaa ja aitoa arganöljyä ei ole markkinoilla, hinnan pitäisi olla n. 35 e/100 ml. Se oikea on aitoa, luomua, tulee vain Marokosta, on käsin puristettua, joten se ei voi ollakaan halpaa. Jos öljy on halpaa, sitten se ei ole aitoa.

      Oikea arganöljy on siis aina luomua, joten jos ei ole merkintä luomusta, sitten ei voi olla aitoa, vaikka myyjä puhuisi suu vaahdossa.

      Usein arganöljyissä on myös lisättynä muita öljyjä ja aineita, hajusteita yms. Sellaisesta on vaikea tietää onko oikeaa ainetta ja ei ole järkeä käyttää jotain tuotetta, johon on lisätty tarpeettomia, kenties ärsyttäviä aineita kuten hajusteet. AIdossa arganissa lukee vain tämä: "100% Argan Oil (Argania Spinosa) Kernel Oil".

      Valitettavasti arganöljyhuijauksia on paljon. Itse ostin kaksi luomu-sertifikaatilla olevaa eri merkkistä arganöljypulloa Pariisista. Toinen oli aitoa, toinen ei.

      Jos öljystä on kaupassa testeri, sitä kannattaa testata huolella.

      Väri: Arganöljy ei ole väritöntä, ei haalean sitruunan kellertävää, ei vihreää, vaan oikea kosmeettisen arganöljyn värisävy on lämpimän kellertävä.

      Tuoksu: Arganöljy ei ole hajutonta, vaan siinä on luonnollinen pähkinäinen tuoksu, joka on hieman kuin leffateatterin poppari (voilla), ei koskaan sitruunainen tai kirpeä. Tuoksu ei ole koskaan kovin voimakas, ja kun öljyä sivelee iholle, tuoksu häviää jonkun ajan kuluttua.

      Tuntuma: Jos saat testeristä hieroa öljyä tipan kädenselälle, oikea arganöljy tuntuu silkkiseltä ja ohuelta ja imeytyy melko pian jättäen ihon pinnan ei-öljyiseksi ja silkkiseksi. Jos tippa on paksua ja tiivistä, tai vetistä, eikä imeydy helposti ja jättää öljyisen tai vetisen tunnun iholle, sitten se ei ole oikeaa argania.

      Pullo: vastuullinen valmistaja yleensä pakkaa arganöljyn tummaan lasipulloon, koska se parantaa säilymistä. Jos on läpinäkyvässä lasipullossa, sitten kuuluu olla pakkauksessa, joka suojaa tuotetta. Ilman pakkausta oleva läpinäkyvässä muovipullossa myytävä tuote on feikkiä tai halpa sekoite.

      No mitä väliä on jos ostettu öljy ei olekaan aitoa?

      No sä laitat sitä kasvoihisi, etkä tiedä vaikka olisi allergisoivaa öljyä. Tai koska öljy voi olla jotain muuta, se voikin tukkia sun akneihon ja aiheuttaa näppyjä. Vaikka osa olisi arganöljyä, mutta loput muuta, ne muut ainesosat estävät argania toimimasta kunnolla, joten kannattaa ostaa vain 100% argania tai siiten ei ollenkaan maksaa jostain puolivillaisesta. Tietenkään ei kannata myöskään maksaa arganin hintaa jostain toisesta kymmenen kertaa halvemmasta öljystä, joka ei ole luomua. Jos sulle kelpaa halpa toimiva öljy, osta vauvaöljyä, pääset helpommalla. Jos haluat arganöljyä, sitten kannattaa varmistaa että tuote on aitoa.

    • kaisuule

      Onko Ogabo nettikaupasta ostettu arganöljy aitoa

    • TRYE34

      Ruohonjuuri kaupasta olen itse ostanut arganöljyä.

    • gdgdsgdgds

      Entä jos ostaa pienen määrän tai jakaa tuotteen kaverin kanssa? Monesti ihmiset ostavat sekä ruokaa että kosmetiikkaa, joka jää käyttämättä. Käyttämätön tuote on kallein tuote.

      Itse olen tilannut erinäisiä kosmetiikan raaka-aineita sekä pienestä tuoksukaupasta että limepopilta. Limepopilla on ihan kiva blogikin, kannattaa vilkaista. Vaikka mitä voi tehdä itse (tietenkään ei ole halpaa, jos tilaa kerralla koko kosmetiikkatarpeensa tarvikkeet).

      Joskus myös etnisissä kaupoissa voi olla vaikka mitä yllättävää. Itse huomasin Kaisaniemen metron lähellä etnisessä kaupassa kylmäpuristettua intialaista risiiniöljyä (5,9 e/150 ml). Olen kuullut sen vaikuttavan karvankasvuun (mihin en usko), mutta se osoittautui yllättäen iholleni hyväksi tuotteeksi. Etnisissä kaupoissa kannattaa olla hieman epäluuloinen. Esim. "hunaja" saattaa olla maustettua siirappia.

      http://www.limepop.fi/epages/Limepop.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/2014113007/Products/1012

      http://tuoksukauppa.net/fi/tuote/3799287-arganialjy-luomu-50-ml

    • dgfh

      Onko Arganöljy ja Arganiaöljy samaa tuotetta?

    • SofiaH81

      Itse käytän Arganic arganöljyä. Takuulla laadukasta

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1545
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1233
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe