ORJUUDEN JA PAKKOTYÖN KIELTO

AYlaurinmolli

Nykypäivän orjuus ei ole historiasta tuttua kahlehdittujen ihmisten sieppaamista ja markkinoilla myymistä.

Nykyajan orjuus on ihmisarvon paatunutta kieltämistä. Uudet orjuuden kaltaiset käytännöt ovat salakavalia, ja ne kohdistuvat yhteiskunnan heikoimpiin ja köyhimpiin ihmisiin. Useat orjuutetut joutuvat tekemään pakkotyötä.

Ihmisen alistaminen pakkotyöhön on äärimmäistä riistoa.

Pakkotyön teettämisen keinot ovat moninaiset. Ihmisiä siepataan ja orjuutetaan. Valtio voi pakottaa ihmiset palkattomaan työhön, samoin sotavoimat.

Kansainvälisen työjärjestön ILO:n sopimuksissa pakkotyöllä tarkoitetaan kaikkea työtä, joka tehdään pakotettuna ja rangaistuksen uhan alla ja johon työn tekijä ei ole suostunut vapaaehtoisesti. Rangaistus voi tarkoittaa esimerkiksi joidenkin oikeuksien menettämistä.

http://www.ihmisoikeudet.net/index.php?page=orjuuden-ja-pakkotyon-kielto

19

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Verot

      Menee ryynit ja jauhot pahasti sekaisin. Entisaikojen orjuus ja tämän päivän töihin patistaminen eikä ilmaiseksi kotiin sosiaalietujen maksaminen ilman, että edes yrittää tehdä töitä ovat aivan eri asioita

      • 345345346345345

        Eipäs ole palturin jauhaja: Pakko on pakko eikä se sitä miksikään millään demarikieroilullakaan muutu.

        Perusturva on hyvä olla että yhteiskuntarauha säilyy.

        Ihmisten tulee pitää vapaudesta, itsenäisyydestä ja aidosta demokratiasta kynsin ja hampain kiinni!

        Mitä enemmän julkiselta sektorilta irtisanotaan väkeä perusturvalle, sitä enemmän Suomen Kansa säästä.

        Näin voi vähentää verotusta ja yrittäminenkin jälleen voisi kannattaa.

        Turhia julkisen sektorin töitä ovat esim. työkkärin työt, jotka ovat pitkälti automatisoitavissa vakuutusyhtiöiden ja pankkien viitoittamalla lailla.

        Suomen pitää pysyä tietoyhteiskunnan tiellä eikä palata aikaan ja paikkaan 70-luvun neuvostoliitto, jossa kaikki oli "tekevinään töitä."


      • 45645645645645

        Mie on jo iät ja ajat sekoittanut sopivassa suhteessa mm. ryynejä ja jauhoja:
        siitäkin saa aivan jotain uutta.

        Ei kannata olla niin pikkusieluinen, kaavoihin jäykistynyt juntti etteikö näkisi asioita myös hiukan isommassa kuvassa, "big picture."


    • AYväki

      "Fyysisen, henkisen ja seksuaalisen väkivallan lisäksi voidaan vielä erikseen nimetä taloudellinen, sosiaalinen tai uskonnollinen väkivalta, tai nämä voidaan sisällyttää henkiseen väkivaltaan."

      https://www.turvakoti.net/site/?lan=1&page_id=12

    • kreikkalainen-homeuros

      ei luoja laiskoja elätä...ei huolta...valtio elättää...

      • AboveShit

        Ennen mm. stalinin hirmutekoihin johtaneita lenin taistoja olikin käytössä raamatun opit:

        Vuorisaarnasta 1. LUKU 6

        31. "Älkää siis murehtiko: 'Mitä me nyt syömme?' tai 'Mitä me juomme?' tai 'Mistä me saamme vaatteet?'
        32. Tätä kaikkea pakanat tavoittelevat. Teidän taivaallinen Isänne tietää kyllä, että te tarvitsette kaikkea tätä.
        33. Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskasta tahtoaan, niin teille annetaan kaikki tämäkin.
        34. Älkää siis huolehtiko huomispäivästä, se pitää kyllä itsestään huolen. Kullekin päivälle riittävät sen omat murheet.

        http://raamattua.blogspot.fi/2011/01/vuorisaarna-raamatun-jeesuksen-saarna.html


    • 456456456456456345

      Pakolla, painostamisella, alistamisella, nöyryyttämisellä yms. autoritäärisellä ei mitään hyvää aikaan saada.

      • Laiskaa_paskaa

        ei muuten saada ikinä töihin jos ei sille tarjota keppiä persuksille. Porkkana ei auta vaan pakkokeinot on otettava käyttöön.


      • 34534535345345

        Syötätte liian huonoja ja lähinnä eläinten rehuiksi tarkoitettuja porkkanoita.

        Sitäpaitsi, yleensähän ottaen ne ovat viimeaikoina olleet aivan liian kemikaalipitoisia.

        Kokeilkaapa hyviä johtamistaitoja, kannustamista, tsemppaamista, byrokratian vähentämistä, ovien avaamista ovien sulkemisen sijaan jne.

        Ihmiset tekevät mielelään työtä kunhan siinä toteutuu kunkin vakaumus, arvot kuten esim. eettiset, ekologiset, henkiset yms. arvot: pelkkä raha, materialismi on epäinhimillisten taloustieteiden kuten sosialismin ja kapitalismin hengetön tuote.


    • orjia2015

      Kyllä nykyään myydään orjia ihan samalla tavoin kuin satoja vuosia sitten. Kauppiaina muslimeja, näitä ihquja isis-tosiuskovaisia ja boko harameja ja mitä näitä sikailijoita nyt onkaan. Nuoret tytöt ja naiset ovat kauppatavaraa monissa muslimien pilaamissa maissa.

    • 23423523423423523423

      EU-Suomen harjoittama "Apartheid" -talouspolitiikka eriarvoistaa ihmisiä rajusti.

      Ne joilla on rahaa on kaikki ovet auki: taas ne joilta rahat on joko veroin, koroin tms. riistetty, elävät vailla ihmisoikeuksia.

      Luottoleimattuna (vrt. natsien juutalaisvainot) kun ei saa edes asuntoa, puhelinliittymää, vakuutuksia, jne. jne.

      Kekkosen aikaan oli toisin.

      Suomi oli itsenäinen, vapaa, puolueeton ja aidommin demokraattinen valtio... niin ja käytännössä velaton. Kirkoissa oli hengellistä elämää ja muutenkin elämä perustui muuhunkin kuin vain siihen kuinka paljon kukin vetää ja mistä!

    • syy.tiedossa

      Työtön tarvitsee vain potkun perseelle, koska kysymys on vain velttoudesta.
      Miksi sait potkut. Velttous oli syynä.

      • Vottonen

        Työttämäksi jäädään mm. yritysten konkurssien myötä.

        "Suomessa verottaja tai vakuutusyhtiö tekevät 90 prosenttia kaikista konkurssihakemuksista."

        Näinollen... kun Suomen Kansalaiset joutuvat kohtaamaan sekä työttömyyden että konkurssin, se johtuu pitkälti mm. liian kovasta verotuksesta ja erityisesti aivan liiasta byrokratiasta.

        Turha siinä on syyllistää työttömäksi joutunutta tahi konkurssiin ajettua yrittäjää jos yhteiskunnassa ei ole tällä hetkellä edellytyksiä parempaan.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Konkurssi


      • Valkean.pilkahdus

        YLE kertoo kaikille työttömille erittäin iloisia uutisia. Kunnat, KELA ja TE-toimistot tarjoavat jatkossa entistä monialaisempia yhteispalveluita työttömille. Työttömien kannalta tämä on erittäin hyvä asia. Nyt työttömät pääsevät nopeammin kuntouttavaan työtoimintaan, työharjoitteluun, työkokeiluun ja muihin hyviin aktivointipalveluihin, joista on erittäin suuri hyöty syrjäytyneille työttömille:

        Kotimaa 3.7.2015 klo 7:17 | päivitetty 3.7.2015 klo 7:17

        Kohti yhden luukun periaatetta – pitkäaikaistyöttömille apu yhteispalvelusta

        Uusi laki laittaa kuntien, Kelan ja TE-toimiston palveluita yksien seinien sisään. Tavoitteena on parantaa pitkäaikaistyöttömien mahdollisuuksia saada työtä yhdistämällä työllistämis- ja sosiaali- sekä terveyspalveluita.

        Nuori odottaa te-palveluita Kuva: Antti Kolppo / Yle

        Kymenlaakson kunnat, Kansaneläkelaitos ja Kaakkois-Suomen Työ- ja elinkeinotoimisto tarjoavat jatkossa entistä monialaisempia palveluita pitkäaikaistyöttömille. Ensi vuoden alusta alkaen TE-toimiston pisteistä on saatavissa työvoimapalveluiden lisäksi sosiaali-, terveys- ja kuntoutuspalveluita. Kuntien, Kelan ja TE-toimiston yhteispalvelun tavoitteena on edistää työttömien työllistymistä.

        Kymenlaakson osalta ei vielä ole täyttä selvyyttä, mitä kaikkia yhteispalveluita TE-toimiston toimipisteissä tullaan lopulta tarjoamaan. Toimipisteet sijaitsevat Kouvolassa, Kotkassa ja Haminassa.

        – Kunnat päättävät asiasta omalta osaltaan ja Kela omalta osaltaan, kuinka paljon he ovat valmiita satsaamaan. Nämä ovat asioita, joista sovitaan, kun valmistellaan yhteistyösopimusta ja se työ alkaa elokuussa, sanoo palvelujohtaja Jari Saarinen Kaakkois-Suomen TE-toimistosta.

        Uudet kriteerit

        Kymenlaakson kunnat, Kela ja Kaakkois-Suomen TE-toimisto päättävät palveluiden yhdistämisestä, toimipisteistä ja niihin sijoitettavasta henkilöstöstä syksyn 2015 aikana. Neuvottelut uuden monialaisen yhteispalvelun rakentamisesta käydään kuntavetoisesti. Toiminnassa sen on tarkoitus olla vuoden 2016 alusta.

        Lakisääteisyyden ja kuntavetoisuuden lisäksi suurin muutos entiseen verrattuna tulevat olemaan ovat uudet asiakaskriteerit. Kolme tahoa arvioivat yhdessä, onko työttömällä monialaisen yhteispalvelun tarve.

        Lain mukaan yhteispalvelua on tarjottava, kun työtön on saanut työmarkkinatukea vähintään 300 päivää tai hän on yli 25-vuotias ja ollut työtön yhtäjaksoisesti 12 kuukautta. Yhteispalvelua on lisäksi tarjottava alle 25-vuotiaalle työttömälle, jos hän on ollut työtön yhtäjaksoisesti kuusi kuukautta.

        Pitkä yhteinen historia

        Työllistämis- ja sosiaalipalveluiden keskittäminen yksien seinien sisälle ei ole aivan uusi asia. Kaakkois-Suomen TE-toimiston alueella näin on tehty erityisesti Etelä-Karjalassa, mutta ajatus on tuttu myös Kymenlaaksossa.

        – Meillä on aika pitkä yhteinen historia. Esimerkiksi Kotkassa meillä on kunnan ihmisiä TE-toimiston asiantuntijoiden kanssa samoissa tiloissa, sanoo Jari Saarinen.

        Yhteispalvelusta on määrätty laissa työllistymistä edistävästä monialaisesta yhteispalvelusta . Laki astui voimaan tämän vuoden alusta, ja se koskee koko Suomea. Kaakkois-Suomen TE-toimiston alueella Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa monialainen yhteispalvelu järjestetään maakuntakohtaisesti.


      • 456456456456457

        "Kolme tahoa arvioivat yhdessä, onko työttömällä monialaisen yhteispalvelun tarve."

        Niin ettei sitten tullut mieleen että tilanteeseen ajetulta kysyttäisiin itseltä onko tälläisen erittäin epäillyttävältä kuulostavan "yhteispalvelun" tarve?

        Jo on aikoihin eletty.

        Totuus on se että Suomen talous ei vain vedä!

        Näin ollen Suomessa ei ole oikeita työpaikkoja!

        Tempputyöllistämällä ja mm. turhia kursseja järjestämällä valtio vain velkaantuu lisää ja oikeat tuottavat työpaikat loppuvat, koska ajautuvat konkursseihin mm. tempputyöllistämiseen tarvittavan liian suuren verotuksen tähden.

        Niin ja se byrokratia, kiesus.

        Tässä projisoidaan nyt työttömän syyksi se että maamme talouspolitiikka on hoidettu todella huolimattomasti ja huonosti.

        Juuri sen takia SDP on nyt häpeämässä oppositiossa.

        Ohjaamalla terveitä Suomalaisia nuoria vastoin tahtoaan esim. lääkärille ja siitä huumaavaan lääkitykseen, vain sen takia että he ovat liian fixuja tehdäkseen täysin turhaa tai vain nöyryyttäväksi tarkoitettua "työtä," on ihan järjetöntä.

        Jos tämä on Suomella suunta... niin todella huonosti käy: niin kävi stalinistisessa neuvostoliitossakin.

        Eikä tämä sukupolvi muista arvoa "vapaus?"

        Freedom.

        Vapaus valita.

        Miten olisi Suomessa käynyt Bill Gatesin tahi Steve Jobsin?

        Luoja heidät työväenpolitiikalta armahti sijoittamalla heidät USAhin.


      • nivelee.liikettä

        Saisiko Tukijaisten puolitus liikettä vetelykseen? Mitä itse luulet asiantuntijana?
        Alkaisiko työnhaku maistua.


    • pikku.neiti

      Kyllä, syrjäytymisen estäminen on TE keskuksen tärkein tehtävä tänä päivänä.

      -

    • Syrjäytetty

      Itse olen huomannut, että yhteiskunnasta syrjäyttäminen on TE-keskusten tärkein tehtävä tänä päivänä.

      • pikku.neiti

        Sinun pitää päästä nopeasti kuntouttavaan työharjoitukseen.
        Saat elämästä taas kiinni, ahdistavista kotiympyröistä ulos.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1283
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe