Junnujen avastukset

Göreme

En tiedä kuuluuko tänne mutta muita en keksinyt... Oulun kaupunki vetänyt junioreilta avustukset pois vuoromaksuista kaikissa lajeissa, tähän mennessä ilmeisesti ollut täysin ilmaista oli kyseessä mikä tapahtuma tahansa kunhan on paikkakuntalainen junioriseura järjestäjänä. Tarkoittanee ainakin jollain tapaa että siellä nousee myös tämän lajin harrastamisen kalleus. Esim. Lätkän

19

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pummit.hiiteen

      Jos näin on, niin ainakin yhden virheensä on Oulun kaupunki sitten korjannut. Ei kyllä kuulu verorahoilla mitenkään tukea minkään sortin tyhjänvatkausta. Joka tuota tarvitsee, maksakoon täyden hinnan kaikesta aina tontinvuokraa ja rakennuskustannuksia sekä yrittäjän kohtuullista liikevoittoa myöten. Niin me muutkin teemme omista harrastuksistamme emmekä itke asiaan mitenkään osallistumattomilta rahaa.

    • Kjuuiuhvbb

      Sekavaan aloitukseen on soperrettu jotain "avastuksista"! Kaupunki aloittaa maksujen perimisen junnuilta heidän urheiluharrastuksistaan. Maksut koskevat kaikkia junioriurheilijoita, jalkapalloilijoita, pesäpalloilijoita, lentopalloilijoita, yleisurheilijoita eli kaikkia junioriseuroja. Tyhmempää päätöstä ei ole aikoihin nähty, kyllä ohjatun urheiluharrastuksen parissa oleminen on kuin rahaa laittaisi pankkiin. Paljon kalliimmaksi tulevat Oulun veronmaksajille nämä paikkoja särkevät ja sotkevat äidin kullannuput jotka roikkuvat kaljapusseineen jo nuoresta pitäen tuolla pusikoissa.

      • meniköoikein

        Näihän se juuri on, mutta näköjään päättäjissä joukko ns. uskovaisia, joilla torjuva suhtautuminen kilpaurheiluun tai urheiluun ylipäätänsä, valitettavasti.


      • Monesko.käsky

        "Älä sano väärää todistusta lähimmäisestäsi!"


    • jumalan.terve

      Lestatadiolaiset ovat vaikeuttaneet lapsien ja nuorten urheiluharrastusta, koska heille on urheiluseurat ja kilpaurheilu syntiä.
      Minä en ole lestavihaaja, kyllä he saavat keskenään harjoittaa uskoaan, mutta heitä ei saisi missään nimessä päästää tekemään kaupungin päätöksiä. He levittävät ympärilleen vain yleistä negatiivisuutta ja taantumuksellisuutta. Sen verran ketkuja he ovat, että eivät paljon mainosta lestadiolaisuuttaan, mutta heistä pääsisi helposti eroon päättävässä asemassa, jos lopettaisimme keskustan ja kokoomuksen äänestämisen, koska ne ovat lestadiolaisille ainoat sallitut puolueet.

      • On.se.niin.väärin

        Taas yksi loinen älähti. Mikä siinä on, ettette voi itse omia harrastuksianne maksaa? Niin me muutkin teemme! On se kyllä ihmeellistä, että näitä pummeja riittää. Vaan kun ei töitä viitsitä tehdä, niin siitä sohvalta kaljapurkin kanssa kyllä viitsitään tulla nettiin itkemään kun ei enää aivan kaikkea tulekaan ihan ilmaiseksi!


    • kentänlaidalta

      Kannattaa pikkuisen ottaa asioista selvää.

      Oulun kaupunki ryhtynee (vasta esitys, ei lopullinen) ottamaan myös junioreilta tilavuokraa kaupungin omistamista urheilupaikoista. Vuokra on noin 25 % aikuisten maksusta. Tämä mm. siksi että monet, varsinkin isot seurat nimeltä mainitsematta, ovat haalineet vuoroja liikaa jotka ovat sitten jääneet käyttämättä (kun kerran ilmaista on) ja jopa ottaneet vuoroja junnujen nimiin joita sitten aikuiset ovat käyttäneet.

      Itsekin junnun isänä tuen päätösesitystä. Yksittäisen junnun kuluja se lisää lajista riippuen 10-20 %, mutta hyödyt aidosti aktiivisille ja vuoroja tarvitseville seuroille ovat isot. Tietysti myös toivoisi että tuo kerätty raha palaisi takaisin liikuntaan toimitila-avustuksina, mutta voipihan se olla että se katoaa kaupungin pohjattomaan kassaan. Ja se on sitten jo väärin se.

      • Hjuikjbvv

        Miten vuoroja haalitaan liikaa? Saavatko seurat itse päättää vuorojensa määrät? Empä ole ennen kuullutkaan moisesta. Kyllä ainakin seurallemme kaupunki antaa vuorot ja ajat jotka sitten seuramme jakaa joukkueiden kesken. Ihan turha höpöttää jostain ylimääräisten vuorojen haalimisesta.


      • fyuklfyuklfyul

        No aika selvästi huomaa että et tiedä asiasta ja vuorojen hakemisesta yhtään mitään. Mutta silloinhan se onkin aina mukavempi viisastella.

        Mitenkä ja minkä perusteella luulisit että kaupunkin ne vuorot teille "antaa"? Olisikohan hakemusten perusteella? Ja jos haetaan vuoroja ryhmille joita ei ole eikä ehkä edes tule, niin silloin ne ovat ylimääräisiä. Niitä tyhjiä vuoroja, tai kahden miehen vuoroja, ikävä kyllä näkee paljonkin kun menemme treenaamaan.

        Tieto lisää tuskaa.


      • rajansatyhmyydelläkin

        Sekö sitten on oikein että kaikkia rankaistaan jos ryhmä on käyttäytynyt siten ? Eiköhän ois ollut viisaampi käräyttää nämä 'väärintekijät' ja poistaa turhat vuorot.


      • Hjuyygfgh
        fyuklfyuklfyul kirjoitti:

        No aika selvästi huomaa että et tiedä asiasta ja vuorojen hakemisesta yhtään mitään. Mutta silloinhan se onkin aina mukavempi viisastella.

        Mitenkä ja minkä perusteella luulisit että kaupunkin ne vuorot teille "antaa"? Olisikohan hakemusten perusteella? Ja jos haetaan vuoroja ryhmille joita ei ole eikä ehkä edes tule, niin silloin ne ovat ylimääräisiä. Niitä tyhjiä vuoroja, tai kahden miehen vuoroja, ikävä kyllä näkee paljonkin kun menemme treenaamaan.

        Tieto lisää tuskaa.

        Vuoroja tietenkin haetaan kaupungilta. Hakijana on aina EMOSEURA (ei yksittäiset joukkueet tai ryhmät). Kaupunki tarkistaa hakevan seuran lisenssimäärät eli urheilijoiden määrät. Sitten kaupunki jakaa vuorot EMOSRURALLE, joka taas jakaa saamansa vuorot seuran sisäisesti joukkueille. Jos joku joukkue on jättänyt saamansa vuoron käyttämättä niin siitä on tullut lasku emoseuralle jo monta vuotta. Eli ihan turha on jauhaa tietämättättömien paskaa. Ei ole olemassa mitään kahden miehen vuoroja, on ainoastaan EMOSEUROILLE jaettuja vuoroja kun puhutaan ainoastaan junioriurheilusta. Eli nyt kaupunki alkaa rahastamaan kylmästi junioreilta joita vapaaehtoisvoimin pidetään harrastusten parissa.


      • fyuklfyuklfyul

        Ei tarkista mitään lisenssien määrää, tarkista harrastajamäärän jonka on seura itse kaupungille ilmoittanut sekä kilpaurheilussa sarjatasot. Joka ikinen vuoro haetaan ERIKSEEN tiettyä ryhmää varten, EI könttänä emoseuralle. Klappia syntyy siitä että haetaan vuoroja ryhmille joita ei sitten muodostukkaan eikä viitsitä ilmoittaa asiasta. Eli yhä sanon ettei sinulla aikuisten oikeasti ole aavistustakaan miten homma hoituu. On olemassa myös kahden miehen vuoroja, tietäisit sen jos olisit mukana toiminnassa ja kouluilla pyörisit. Anottu on mahdollisesti kymmenelle, mutta 2 siellä pelaa. Ilmoiteltu on asiasta eteenpäin, mutta mitään ei tapahdu.

        Tosiasia on kuten "rajansatyhmyydelläkin " sanoi, että on väärin rankaista kaikkia muutamien välinpitämättömyydestä, mutta maailma ei ole aina reilu. Ja tässähän tyypilliseeen virkamiestapaan korjataan seurauksia eikä syitä, mutta se on niin plajon helpompaa kun ei tarvitse ajatella kovin paljoa, sakkoa vaan.


      • Ikjuyhb

        Älä jauha paskaa. Olen mukana palloiluseurassa joka hakee EMOSEURALLE vuorot, ilmoittaa lisenssipelaajiensa määrät kaupungille ja sitten kaupunki myöntää KÖNTTÄNÄ EMOSEURALLE harjoituspaikat, harjoitusajat. Emoseura lähettää sen jälkeen harjoitusryhmilleen kyselyt varattavista harjoituspaikoista ja ajoista. Sen jälkeen EMOSEURA jakaa vuorot ryhmilleen, ryhmien toiveita kuunnellen. Jos jokin harjoitusryhmä jättää käyttämättä satunnaisesti vuoronsa on siitä aina ilmoitettava kaupungin isännöitsijälle, käyttämättä jäänestä vuorosta on aina tullut lasku. Ei sillä ole enää merkitystä montako osallistujaa on AINA treeneissä paikalla. Vuorot on jaettu koko harjoituskaudeksi. On luokkaretkiä, sairastumisia, juhlia..valmentaja päättää pidetäänkö harkat vai ei. Ei vakiovuoroja vaihdella kesken kauden muutenkuin EMOSEURAN sisällä koska harjoitusvuoroja ei koskaan saada tarpeeksi. Minä puhun nyt ainoastaan näistä suuremmista ja tärkeimmistä harjoituspaikoista. Kaupungilla on myös varausjärjestelmä netissä (webtimmi) josta voi vapaita vuoroja katsella ja omilla tunnuksilla muutella tai sitten kaupungin yhdyshenkilön kautta. Ei kukaan EMOSEURA anna omia harjoitusvuorojaan "haamuryhmille", ei niitä voi edes hakea kaupungilta, vuoroja ei ole tarpeeksi muutenkaan. Päinvastoin, joukkueiden vuoroja yhdistellään jotta saataisiin edes muutama harkkakerta viikossa myös pienemmille junnuille.


    • sätkäsuussa

      Se on ihan oikein,vuorot vain eläkeläisille.

      • Hjuuki7k

      • Eläkeukko.yli.70-v

        Joo. Aivan ilmaiseksi olen saanut liikkua kävelemällä ja polkupyörällä Oulunkin kaupungissa. Autolla liikkumisesta kyllä maksan siltikin keskimäärin noin 50 c kilometriltä. Ainakin.


      • rollaattorikisat

        Porvarien kakaroille pitäs olla kaikki ilimastako?


    • Pönttösekaisin

      Nyt on mennyt pallo sekaisin joillain ja pahasti. Mitä järkeä olisi juniorityötä tekevien seurojen hakea junnuilleen vuoroja joita ei sitten käytetäkkään? Jokainen junioriseura tarvitsee kaikki vuoronsa ja tarvitsisi vielä tuplaten lisää jos niitä jostain löytyisi. On erittäin outoa sotkea junnuseurat johonkin haamuvuorojen varaukseen, ei siihen usko kukaan täysjärkinen eikä varsinkaan sellainen joka on junioriurheilussa oikeasti mukana.

    • Hvcgcvbc

      Lestoilla on omat pelit

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      57
      1922
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe