Suomalaisten pyöräilykulttuuri

Kilpa_polkija

Paljon ympäri maailmaa matkanneena ja n 50 eri maassa kilpaa polkeneena en voi, kuin hämmästellä Suomalaisten pyöräilykylttuuria. Täällä lähes jokaisella aikuisella on kolmen sadan euron hybridi ja sillä poljetaan kymmenkunta kertaa vuodessa tuulipuku päällä??? Isossa maailmassa pyörään sijoitetaan kymmen kertainen määrä rahaa ja pyöräillessään he käyttävät aina juuri keliin sopivia pyöräilyvaatteita.
Milloin meillä opitaan, että ensin hankitaan laadukas ja hintavakin pyörä (hinta alk 2800e), sitten hankitaan täydelliset pyöräilytekstiilit ja varusteet vuoden jokaiselle eri kelivaihhtoehdolle ja tämä sisältää vähintään neljät eri vermeet ja n 1500 euron sijoitusta. Vasta sitten aloitetaan itse harrastus kunnon välineillä ja varusteilla. Näin otetaan kanssa ihmisetkin huomioon trendikkäillä vermeillä.

21

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eiedeshaiseenään

      Ja taas alkoi uusi viikko työttömän elämässä.
      Jutut on samaa vanhaa paskaa:))))

      • Alkup_maantiepyöräi

        Provohan tuo on, mutta onnistunut provo, koska siinä on totta toinen puoli. Katsopa kuntoilijoita niin Saksassa, Ranskassa, Italiassa tai Espanjassa. Ei siellä kukaan lenkkeile trekkingpyörällä saati verkkareissa. Se on epämielyttävää.


      • Niinhän.se
        Alkup_maantiepyöräi kirjoitti:

        Provohan tuo on, mutta onnistunut provo, koska siinä on totta toinen puoli. Katsopa kuntoilijoita niin Saksassa, Ranskassa, Italiassa tai Espanjassa. Ei siellä kukaan lenkkeile trekkingpyörällä saati verkkareissa. Se on epämielyttävää.

        Saksasta tulee mielestäni myös parhaat suoratankoiset trekking-pyörät.

        Suomi on muutenkin kaikkien paskatuotteiden myyntikohde. Ihan hedelmistä alkaen kaikki paskalaatuinen tuodaan Suomeen, täällä se menee kaupaksi kovemmalla hinnalla kuin muualla suostutaan maksamaan hyvälaatuisesta tuotteesta.


      • Alkup_maantiepyöräi
        Niinhän.se kirjoitti:

        Saksasta tulee mielestäni myös parhaat suoratankoiset trekking-pyörät.

        Suomi on muutenkin kaikkien paskatuotteiden myyntikohde. Ihan hedelmistä alkaen kaikki paskalaatuinen tuodaan Suomeen, täällä se menee kaupaksi kovemmalla hinnalla kuin muualla suostutaan maksamaan hyvälaatuisesta tuotteesta.

        Tiedätkö muuten miksi saksalaiseläkeläiset eivät retkeile mummopyörillä, vaan etujousitetuilla trekkingpyörillä. Siis periaatteessa mallilla, jossa ei ole mitään järkeä! Saksassa on paljon betonisia pyöräteitä, joissa on kantti muutaman metrin välein. Eli vähän kovempikin runko saadaan siedettäväksi etujoustolla.


      • Gyntheri

        Juu ja tanko ei ole suora vaan perhonen. Saa etsiä sellaista Suomesta kissojen ja koirien kanssa. Saksassa saa perus tsygän alle 200 e ketjuvaihteilla alennuksesta. Voisi ola hyvä pisnes ostaa niitä Saksasta ja myydä Suomessa 300 e:llä.

        Halvemmallakin saa kuin alle 200 e mutta sitten joutuu kokoamaan pyörän itse kun tulee laatikossa osina.


    • Hyvää_päivää_

      Kävin eilen saksalaisen ystäväni kanssa juoksulenkillä ja kehuin suomalaisia pyöräilijöitä laatutietoisiksi. Sitten ohi ajoi hobbyhallin maastopyörä, jossa oli takalokari tehty vanhasta maastopyörän ulkorenkaasta. Sitten ohitsemme meni market hybridi, jossa takana omatekoinen puolimetriä pitkä roiskeläppä, joka oli n pari senttiä irti maasta. Jonkin ajan päästä vastaan tuli maantiepyörä, jonka droppitanko oli käännetty ylösalaisin ja kuskilla kirkkaan sininen halpahallin verkkaripuku ja jalassa tarralenkkarit. Ystävä ihmetteli hymyillen kommenttiani maamme pyöräilijöistä.

      • järkeäkehiinpliis

        Pyöräilijät nyt ottavat liian vakavasti asiansa - itse pyöräilen aina Cresentin tarfekilla enkä edes ajattelisi jotain pyöräilyasusteita.

        Siis ihan aikuisten oikeesti - eikö tämäkin varustelu ole lähtenyt hiukka lapasesta.

        Tärkeintähän on päästä pisteestä A pisteeseen B kuivana ja kivuttomasti joukkoliikennettä nopeammin ja samalla omaa terveyttään parantaen.

        Ei pyöräily ole välineurheilua, jossa asu tekee sompailijan vaan järkevä ja helppo tapa liikkua kaupungissa - saksalaisen ystäväsi hymistelystä huolimatta.


      • kment

        Eikö "Asuntojen hinnat" palstalle enää mahdu skeidaa ??


    • markettipyöräilijä

      Minä ostin 10 vuotta sitten käytetyn 120€:n markettihybridin. Sillä olen ajanut noin 1000km kesässä. Tänä kesänä tullut jo 700km. Jos yli 2000km tulee kesässä niin voisin kyllä alkaa harkitsemaan toisenlaista pyörää mutta noin vähäisillä kilometreilla se on tärkeintä että pyörä kestää.

      Viileillä kelillä tuulipuku , lämpimillä t-paita, shortsit ja sandaalit on hyvät. Noilla varusteilla voi kaupassakin poiketa ilman että tuijotetaan kummajaisena tai seksuaalista suuntautumistasi kyseenalaistettaisiin. En ole tosin koskaan nähnyt kilpapyöräilijää kaupassa, tämäkin todistaa, että maantiepyörä ei sovellu tavaliseen ajoon ja normaaliin arkeen. Jos ostoksia kertyisi kaupassa käydessä enemmänkin saa ne kätevästi kuljetettua hybridin tarakalla, tämäkään ei onnistu useimmilla nykypyörillä. Esimerkkejä voisi luetella loputtomiin.


      Hybridi on loistava pyörä, jossa yhdistyvät eri pyörien parhaat puolet, mihin hybridi-nimityskin viittaa.
      Siinä on vaihteet kuten maantiepyörässä, joten korvaa maantiepyörän täysin. Kaikki tarvittava kuuluu hintaan (lokasuojat, seisontajalka, tarakka, polkimet jne..) eli ei tule myöhemmin yllättäviä lisäkustannuksia, kun huomataan että tarpeellisia varusteita puuttuukin.

      • Yliolaneki

        Polkupyörään ei todellakaan kuulu lokasuojia, tarakkaa eikä seisontatukea. Ajaessa kuuluu käyttää asiaan kuuluvia vaatteita ja jalkineita. Suomi juntit ei tätä asiaa tajua, ei sitten millään.


      • markettipyöräilijä

        Tottakai kuuluu siinä missä ohjaustanko, polkimet ja satulakin.
        Eihän autoilemaan lähtiessäkään vedetä haalareita, ajokenkiä ja kypärää vaan ihan tavallisissa vaatteissa lähdetään. Kyse on arkisesta liikkumisesta ja mukavuudenhalusta.
        Se ei ole pyöräilykulttuuria jossa pyöräily on äärimmäisen kallista, epäkäytännöllistä ja vieraantunut arjesta vaan ainoastaan marginaalisen porukan puuhastelua.


      • ÄläSelitä
        Yliolaneki kirjoitti:

        Polkupyörään ei todellakaan kuulu lokasuojia, tarakkaa eikä seisontatukea. Ajaessa kuuluu käyttää asiaan kuuluvia vaatteita ja jalkineita. Suomi juntit ei tätä asiaa tajua, ei sitten millään.

        No nyt heitit hyvän. Kyllä polkupyörään kuuluu lokasuojat, tarakka ja seisontatuki. Ne maantiepyörät on maantiepyöriä ja muut polkupyörät on erikseen. Menny sulla pahasti puurot ja vellit sekasin.


    • Puella.Parva

      Jos neeeekeri polkee Ghanassa pallit vilkune liian kireiten adidas-shortisein lahkeista asemalle 30 km yhteen suuntaan päivittäin fillarilla jossa ei ole vaihteita ja menee töihin tunnin junalla ja takaisin toisen tunnin ja taas pyöräillään. Mitä tuo kaveri tekee väärin? Perhe saa ruokaa, mutta pyöräileekö se kaveri väärin. Tämä non tosi juttu.

      • ounouhh

        Kaveri pyöräilee VÄÄRIN!!! Ensinnäkin toimeen mennään omalla autolla ja pyörällä kuntourheillaan asian mukaiset varusteet päällä.
        Pyörään ei todellakaan kuulu asentaa junttien tapaan lokareita ja tarakkaa.


    • akkaratissa

      Mulla on h€lv€tin halpa fillari, ja rumat vanhat vaatteet, olen ylipainoinen ja ikäloppu ja vielä kaikenlisäks herraparatkoon, nainen ja pesen teidät kaikki sontarekvisiitallani ja junttivermeillä! Jaa miksikö? Koska pystyn ajamaan kovaa ja kauan.

    • sunnuntaipyöräilijä

      Onhan tuossa pieni totuuden siemen aloittajalla.. Jos ajaa useamman tunnin lenkkejä niin onhan se ihan pirun epämukavaa jos ei ole asianmukaisia varusteita. Epäsopiva ja huoltamaton pyörä takaa mukavat kivut ja säryt selkään ja jalkoihin, huonot housut taasen pukamat ja hiertymät takalistoon, huonot kengät hiertävät jalkoihin rakot ja paskat hanskat vuorostaan käsiin. Eli ei ole kovin nautittavaa harrastamista sellainen. Ja valitettavasti halvalla harvoin saa kovin hyvää. Itse ajan harrastuksen vuoksi sekä maastossa että maanteillä, eikä mulla todellakaan ole mitään sävy sävyyn valittuja pro-tuotteita. Mutta kuitenkin sellaiset ettei yllä mainittuja vaivoja tule. Ja mulle on aivan sama vaikka joku ajais jopolla sen sata kilsaa sandaaleissa ja farkkushortseissa jos on kerran aikaa ja perse kestää. Hyviä pyöräilykelejä vain kaikille! :)

      • eibrac

        Omiin vastaaminen tai kommentointi on säälittävää......


      • markettipyöräilijä

        Sandaaleissa ja farkkushortseissa tuollainen 50km lenkki ainakin sujuu kokemukseni mukaan ongelmitta keltä vaan. Jos sitten pitempiä lenkkejä useasti tekee niin oman harkinnan mukaan voi panostaa mutta muuten en katsoisi tarpeelliseksi.
        En minä 6 tunnin automatkallekaan mitään erikoishousuja hanki, tuskin kovin moni muukaan.


      • speduloinko

        Aloittajalla ei ole edes siementä kun polkeminen on tehnyt hänestä tuhkamunan.

        Liian tiukat trikoot on riskillä rumat!


    • joillakinvainmeneeyli

      Ja Tanskassa ja Hollannissa kaikki ovatkin pukeutuneet Lidlin asuihin - joo just ja silleen.

      Siis ihan aikuisten oikeesti - älä viitsi!

    • määviitsin

      Minulla eskaloituu aina etuvanne kun ajan rajan yli Ruotsiin.. Taas Venäjälle ajaessa takavanne alkaa päästämään sthp-stip.ääntä.
      Voinko saada neuvoa tähän?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1619
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe