Vinkkejä Tallinnan matkalle

Pohoojosenpoika

Kertokaa mitä kaikkea tulisi ottaa huomioon Tallinnan matkan suunnittelussa, meillä ei ole käytännössä mitään kokemuksia Tallinnasta joten alkeista lähdetään. Tarkoitus olisi käydä siellä elokuun toka viikolla ja olla Tallinnassa 2-3 päivää. Kannattaako auto jättää Suomen puolelle, miten perillä pääsee liikkumaan? Voi olla että tulee jotain osteltua, niin oma auto voisi olla hyvä? Miten yöpymispaikat, pitääkö varata ennakkoon vai pääseekö niihin varaamatta? Entä lauttamatka, varataanko ennakkoon? Viinapuolta ei ole tarkoitus roudata isommin, ehkä jotain erikoisolutta, jos sellaista on saavilla?

18

391

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vironmatkaaja

      Kannattaa varata sekä yöpymispaikka että laivapaikka etukäteen. Oman auton kanssa matkatessa saa kätevästi ostokset tuotua autossa eikä tarvitse terminaalissa jonotella. Autossa pääsevät siis kaikki samassa varauksessa olevat henkilöt ja heidän tavaransa. Laivoilla on erilaisia tarjouksia reittimatkoista, kannattaa netissä vertailla.
      Mukaan henkilötodistus tai passi, ajokortti ei käy henkilötodistuksesta.
      Liikenne Tallinnassa on aika kiivastahtista, navigaattori kannattaa olla mukana. Paljon nähtävää ihan kaupunkialueellakin, mutta suosittelen lähtemään myös vähän kauemmas. Siellä hinnat ovat edullisemmat. netistä saa hyviä vinkkejä, mitä kannattaa käydä katsomassa, ruokapaikoista ja ostospaikoistakin löytyy tietoa.
      Suomenkielellä pärjää melkein joka paikassa, toreilla myyjät puhuvat tosin paljon vain viroa tai venäjänkieltä. Hinnat nykyisin vielä suhteellisen edullisia vaikka viime aikoina ovatkin nousseet kiihtyvällä vauhdilla.

    • EiNiinKokenutLaivailija

      Pakettimatkat on tosi halpoja. Niissä on laiva ja hotelli, ehkä vielä bussi tai juna Suomessa. Ilman muuta kannattaa varata kaikki netissä etukäteen, niin säästyy jonottamasta. Laivamatka maksetaan etukäteen verkkopankissa, sitten saa koodin, jolla lähtöselvityksen voi hoitaa itse satamassa koneella, jolloin ei tarvitse olla paikalla kuin vasta reilut puoli tuntia ennen laivan lähtöä. Monet laivalähdöt ovat myös täynnä kesäaikaan. Ja ethän voi vertailla laivojen hintojakaan, jos et varaa etukäteen.

      Tallinnassa taksi maksaa 5 eurosta ylöspäin, että en oikein tiedä mitä sillä autolla tekee, jos ei aio lähteä pois kaupungin keskustasta. Taas jos haluaa ajella siellä täällä, niin sitten auto voi olla hyväkin. Bussi on aikuiselta 1,60 e. Vanha kaupunki ja useat hotellit ovat ihan lähellä laivasatamaa.

      Koska olette aika pitkän ajan, niin kannattaa miettiä etukäteen jotain ohjelmaa ja käyntikohteita. Päiväkäynnille riittää vanhassa kaupungissa tallustelu, mutta ei varmaan kolmeksi päiväksi. Sama homma kuin Tukholmassa tai missä vain uudessa kaupungissa: yksi päivä ihmettelyä, että nyt ollaan täällä, toisena päivänä kaipaa jo tekemistä.

    • eestityttönen

      Pelkän shoppailun lisäksi Tallinnassa kannattaa panostaa nähtävyyksien katseluun ja vaikka ruokailuun. Keskiaikainen vanhakaupunki on ehdottomasti jokaisen nähtävä, ja siellä ei sitten autolla voikaan liikkua vaan jalkaisin. Lapset viihtyvät loistavasti Tallinnan eläintarhassa. Katariin käytävä ja muurivahe ovat omasta mielestäni parhaita perinteisten käsityöläistuotteiden ostospaikkoja...neuleita, pitsiä, lasia ja keramiikkaa.

      Todella loistavan Tallinnan matkan saa suunniteltua lukemalla sivulla
      http://kaupunkilomalle.com/tallinna olevaa tietoutta. Siinä käistelläänkin oikeastaan kaikki Tallinnaan liittyvä.

      • voroloisen

        Varastaminen sukuvika.


      • mrdonalds

        Onko talinassa heseburgerreita? Saako sielta myos oigeata cocacolaa. Sita aito ameerikalaistaa.


      • poropekka
        voroloisen kirjoitti:

        Varastaminen sukuvika.

        Tarkkispoika on herännyt krapuloistaan. Kun koulu ei huvita niin pääsee tänne loistamaan älyllään. Voi olla että peruskoulu tulee vielä valmiiksi.


      • lukijainen
        poropekka kirjoitti:

        Tarkkispoika on herännyt krapuloistaan. Kun koulu ei huvita niin pääsee tänne loistamaan älyllään. Voi olla että peruskoulu tulee vielä valmiiksi.

        Oletko sanan "tarkkispoika" lanseeraaja, oletkin kuuluisa ympäri suomi24:n.


      • jkjhgg

        Onhan ne miljoonien ihmisten suosikkeja. Mutta jos maailmankuva alkaa ja loppuu viroon, niin kaltaistasi tekstiä syntyy.


    • Tallinna1krtvuod

      Halvimmillaan varmaan pääsee, jos ostaa laivamatkan ja reissun samalta matkanjärjestäjältä, taksia ei Tallinnassa tarvitse käyttää, hommaa ensimmäisenä päivänä uhis-kaartti, johon lataat rahaa loman ajaksi, saa Ärrältä, pitää aina leimata, kun matkustaa ratikalla tai bussilla, Rocca ala Mareen pääsee satamasta ilmaisubussilla, myös takaisin myös. Matkatoimistoilla on edullisia bussikuljetuksia Tallinnaan/bussi mukana, kyllä mielestäni pari yötä on max Tallinnassa, Viron muista kohteista olen tykännyt Saarenmaasta. Hotelli kannattaa ottaa keskustasta. Raatihuoneen luona kalleimmat ravintolat, tässsäpä alkuun

    • Postailija

      Kortsua ei kannata käyttää ja yks post-op transu on huokeasti tavattavissa Parnu-maantien varressa pari kilsaa keskustasta prnun suuntaan.

    • eesti_kaipaan_prkleesti

      Taxify sovelluksen kun lataa kännykkään/tablettiin niin sillä voi valita auton (merkin, vuosimallin) ja tietenkin lähtömaksun ja kilometriveloituksen. Palvelu toimii Tallinnassa todella hyvin.

      Lähtömaksu 2 euroa ja kilometriveloitus 0,50 euroa takseja löytyy helposti. Satamasta Vanhaan kaupunkiin siis vähän päälle kolme euroa. Esim. Tulika Taksi veloittaa samasta matkasta 8,50 euroa!!!

      Tarkoitan siis sitä, ettei budjetti-matkailu millään hikisillä busseilla kannata jos kerta on lomalla ja nauttimassa. Taksikyydit ovat nopeita ja niin edullisia. Yhdeksän euroa maksoi Vanhasta kaupungista Tele(TV)tornille matka (heinäkuu 2015).

      Hotelli pitää varata Trivago :sta etukäteen, jolloin voi pongailla ns. Top Deal tarjouksia. Paikan päällä jos menee huonetta kysymään niin joutuu maksamaan listahinnan.

      Matkatoimistot myyvät myös pelkkiä kuljetuksia esim. linja-autolla kotikaupungista suoraan satamaan sisältäen laivakuljetuksen ja sama homma tietenkin takaisin päin. Monesti matkatoimiston bussi seuraa mukana Tallinnaan saakka, joten matkalaukkuja ei tarvitse raastaa laivassa ja terminaalin kilometrin mittaisia putkia pitkin edes takaisin. Minulle bussikuljetus laivalippu edes takaisin Lahti-Helsinki-Tallinna-Helsinki-Lahti maksoi matkatoimiston kautta 84 euroa (heinäkuu 2015). Mielestäni edullinen hinta.

      Tallink Spa (& Conference) ja Kalev Spa kylpylöihin voi mennä virkistäytymään noin 15-17 euron hinnalla pariksi tunniksi jos ei muuta keksi. Ne ovat aivan keskustassa kävelymatkan päässä.

      Sataman vieressä on Sadamarket ja Merekeskus "basaari-kojukauppa-rihkamaliikkeet" jotka ovat nähtävyys sinänsä. Venäläisiä myyjiä jotka yrittävät puoliväkisin myydä romppeitaan. Perinteisten vaatteiden, lompakoiden, vöiden, kellojen, korujen, laukkujen ym. lisäksi löytyy myös tuiki tarpeelliset stiletit, viagrat, kyynelkaasut, sähkölamauttimet, teleskooppipamput, laserpointterit jne.

    • kaikenlaista_on_

      On monia hintoja. Kävin 4.8. päivän risteilyllä Lahti-Helsinki-Tallinna ja sama takaisin. Hinta oli nafti 20 €. Tämä oli tosin tarjoushinta. Ratikalla ja bussilla kulkee kätevästi paikasta toiseen. Kävin mm. Jaamaturg torilla ostamassa mustikoita 3,30 €/kilo (siis ei litra) ja kantarelleja 7 €/kilo eli n. 2,50/litra. Merekapsan maksaa alle 3 €/kilo ym.

      Muuten vanha kaupunki alkaa puolen kilometrin päässä A-B terminaaleista. Sinne voi vaikka kävellä jos ei ole vammautunut.

      • hapankaalin_makuun

        merekapas =merikaali (Maxima) mutta habukapsas= hapankaali ,joita mm Keskturg oli loppiasaattona 12 erimakuista tynnöriä https://www.google.fi/#q=foto hapukapsa keskturg


      • patikka_kyyti

    • hookooo

      Hookoonsinistä evääksi mukaan.

    • kariaalto

      Ehdottomasti auto aina mukaan ellei ole pelkässä vanhassa kaupungissa. Auton lipun säästää jo siinä kun tuo tankillisen bensaa.
      Virossa ajaminen on helppoa ja liikenne melko rauhallista. Ja laivassakin on mukavampaa kun tavarat ovat autossa

    • SandraU

    Ketjusta on poistettu 15 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1600
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe