Siivoojaksi pääsee vaikka heti

emävale

"Siivoojaksi pääsee vaikka heti – jopa kolmannekseen avoimista työpaikoista vaikeaa löytää tekijöitä" http://yle.fi/uutiset/siivoojaksi_paasee_vaikka_heti__jopa_kolmannekseen_avoimista_tyopaikoista_vaikeaa_loytaa_tekijoita/8183198

Tällä otsikolla alkaa ylen tämänpäiväinen uutinen, joka viittaa suoraan työttömien laiskuuteen. Tosiasiassa uutinen EI pidä paikkaansa! Olen hakenut siivoustöitä tuloksetta vaikka olen siivoustöitä aiemminkin tehnyt. Tiedän etten ole ainoa.

On äärimmäisen paksua provoa yleltä heittää moista valetta.

11

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 167-176

      "Jos on valmis siivoojaksi tai puhelinmyyjäksi, niin heti saa töitä, jos ei nyt aivan jollain kummallisuuksilla rajaa itseään ulos, sanoo Etelä-Savon te-toimiston asiantuntija Ilkka Pulkkinen."
      Joskus tuo "kummallisuus" saattaa olla pelkkä palkan vaatiminen työstä. Ja se se vasta kummallista on jos vaatii työehtosopimuksen ja työlainsäädännön noudattamista.
      http://sakutimonen.com/2015/07/halutaan-palkaton-tyontekija/

    • Palkkaasaakeli

      Huh huh ja voi voi.
      Siivousalalla on usein pitkät työmatkat ja -ajat, osa kohteista siivotaan yöaikaan ja vaatimuksena voi olla rautainen kunto, usein myös oma auto. On monia syitä, ei edes kovin ihmeellisiä, miksi tuollaiset paikat eivät sovi kaikille. Hyvin monella suomalaisella on selkä- ja nivelvikoja, jotka vaikuttavat siivoustyöhön. Perheelliselle ei aina sovi yötyö tai tuntikausien työmatkat. Eikä varsinkaan juuri työmarkkinoille tulevilla nuorilla ole varaa hankkia ja ylläpitää autoa.
      Helppohan se on pomona sanoa, että kyllä nää on kelpo duuneja, ja syyllistää nuoria.

    • oiuyrghjk

      Lisäksi siivousfirmat tarjoavat osa-aikatyötä paria tuntia viikossa ja nekin tiputtaa. Tänään aamupäivällä kaksi tuntia, illalla yksi. Onko liikaa vaadittu, että työllä voi edes elää.

      • Luototon

        Lisäisin vielä listaan luottotiedot. Moneen paikkaan ei edes pääse halukkaat, jos luottotiedot punaisella. Tällaisia paikkoja esim. toimistot ja yksityisasunnot.

        Monella työttömällä ja muullakin on nykyään merkintä/merkintöjä.


      • Mopiton

        Vielä tietysti se että monelle työttömälle siivous aiheuttaa työallergiaa.


      • ettänäin_

        Itse olisin valmis menemään siivoomaan oli sitten kyseessä aamu/ilta/yöpainoitteinen kunhan olisi kokoaikatyö. Olen tottunut liikkumaan julkisilla, omaa autoa ja ajokorttia en enää aja (ajokortti on ollut aikaisemmin kyllä), sillä siinä jää taloudellisesti miinuksen puolelle. Itselläni rautainen kunto, käyn salilla aktiivisesti ja harrastan ryhmäliikuntaa. Lisäksi olen kilpaillut urheilun saralla. Minulla on myös urheilun saralta suoritettuna tutkintoja.

        Siivoustyökokemusta on vuosia ja työtodistukset ovat kiitettävät. Olen tehnyt vuosia siis kiitettävästi siivoustöitä, vaikka minulla on astma ja allergia, mutta jotka pysyvät säännöllisellä lääkityksellä täysin kunnossa. Siivouskokemusta minulla on monesta erilaisesta, vaativasta kohteesta. Olen ollut myös palveluohjaaja. Olen hoitanut yksin 7 ihmisen työt yhtäaikaa minimitessillä enkä edes ole nurissut siitä mitenkään. Olen raahautunut 40 asteen kuumeessa työpaikalle enkä ole jäänyt sairaslomalle. Olen ilmaiseksi vastannut työajan ulkopuolella firman puheluihin. Kielitaitoa on useammasta eri kielestä. Englantia puhun vähintään sujuvasti ellen jopa kiitettävästi. Minulla ei ole mitään polvi, selkäongelmia ollut koskaan. En ole perheellinen eikä minulla ole lapsia.

        Silti, minua ei huolita edes haastatteluun. Syynä se, että olen yli 30v, (vaikka näytän parikymppiseltä), minulla on muuta koulutusta, olen aikoinaan itse itseni irtisanonut kyseisestä firmasta, kateelliset ihmiset puhuvat perättömiä jatkuvasti eikä minulla ole suhteita/sukulaissuhteita. Kilpailevalle firmalle ei myöskään oteta pitkään toisessa firmassa työssä olleita.


      • Luototon
        Mopiton kirjoitti:

        Vielä tietysti se että monelle työttömälle siivous aiheuttaa työallergiaa.

        Turhaa v***uilet siinä. Itsellä luottotiedot ovat estäneet paikat siivousfirmasta ja s-ryhmän paikasta, joka ei palkkaa luottotiedottomia (näin annettiin ymmärtää). Mitään rikoksiin liittyvää ei merkintöjen taustalla ole. Mitään työallergiaa ei myöskään ole. Nyt onneksi olen saanut paikan toisaalta ja pystyn maksamaan myös velkojani. Halusin vain mainita sen, että tuollainenkin seikka nostaa monessa paikassa tien pystyyn.


    • ilmaiseksiSaatTehdä

      Kohteet on mitoitettu ajallisesti niin tiukille, että jos haluat hyvin tehdä työsi, niin teet osan työstä ilmaiseksi. Niin se vaan on. Tai sitten teet työsi mitoitetussa ajassa ja kuuntelet asiakkaiden valituksia työn jäljestä. Niin se vaan on.

    • tästä-maailmasta

      Luin mielenkiintoisen jutun, jossa siivoustyötä tekevä oli joutunut selittelemään veljenpojalleen, että siivous voi olla jonkun työ. Veljenpoika ei meinannut uskoa millään.

    • lkndflndf

      Olen pari kertaa hakenut erilaisiin painepesu- ja laitospesu-hommiin. En ole päässyt edes haastatteluun. Varmaan johtuu siitä, että nämä hakemani paikat ovat täydellä työajalla olevia ja fiksusti organisoituja työpaikkoja. Pulaa taitaa olla lähinnä näissä paikoissa, joissa neljän päivän ajalle on jaettu yhteensä 6-8 tuntia toimistosiivousta aamuisin 05:00-07:00. Pitäisi siis herätä kolmelta, että ehtii yöbusseilla ja vastaavilla matkustamaan toiselle puolelle kaupunkia siivoamaan tunniksi. Tai sitten ylläpitää autoa sillä massiivisella tulovirralla, joka tuollaisesta muutaman viikkotunnin rupeamasta syntyy. Älytöntä ja ajatuksenakin loukkaavaa! Kyllä työnantajan vastuulla on organisoida työ niin, että siinä päästään edes jollain tavalla järkevään kokonaispakettiin tai sitten maksaa ns. tunnit kotiin. Eli tehdään se 2-3 tuntia työtä, jos ei enempää ole tarjolla, mutta palkka tulee koko työvuorolta eli 8 tunnilta. Alkaisi työntekijöitä löytyä.

      • vaatimukset

        Useissa siivoojan työpaikkailmoituksissa on vaatimuksena oma auto vaikka kyse voi olla osapäivätyöstä. Ehkä joku perheellinen, jolla toinen osapuoli käy töissä ja käytössä on auto voisi moista harkita.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      1986
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      52
      1720
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1626
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1547
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe