EU ryöstää meidät !!!

Janne.Niinistö

EU Suomi kuuluu niihin maihin, jotka ovat EU:n nettomaksajia eli jotka maksavat enemmän EU:lle rahaa kuin saavat sieltä.

Euroopan komission hiljattain julkaisemien, jäsenvaltioiden kesken vertailukelpoisten lukujen mukaan Suomen nettomaksu EU:lle oli 809 miljoonaa euroa vuonna 2014, mikä oli enemmän kuin aiempina vuosina. Myös Suomen nettomaksu suhteessa bruttokansantuloon (0,40%) oli viime vuonna aiempia vuosia suurempi.

Suomen nettomaksut olivat 172 miljoonaa euroa vuonna 2007 ja ne kasvoivat siitä vuoteen 2012 mennessä 658 miljoonaan euroon. Vuonna 2013 Suomen nettomaksu oli 604 miljoonaa euroa. Merkittävin osuus EU-jäsenmaksusta pohjautuu jäsenmaan bruttokansantuloon. Vaikka Suomessa talouskasvu on ollut olematonta viime vuodet, on maksuosuus kuitenkin noussut merkittävästi.

– Kun kakku jaetaan kaikkien jäsenvaltioiden kesken tietyssä suhteessa, Suomen bruttokansantulon muutos ei yksin vaikuta, vaan siihen vaikuttavat kaikkien jäsenmaiden bruttokansantulon muutokset. Yksi tekijä ovat uudet EU:n jäsenmaat, joiden varallisuus on keskimääräistä alempi, valtiovarainministeriön lainsäädäntöneuvos Martti Anttinen sanoo.

EU-jäsenmaksujen suuruus lasketaan eri lailla komissiossa ja kansallisesti. Suomen oman laskumallin mukaan Suomen nettomaksut EU:lle olivat viime vuonna yli miljardi euroa.

– Viime vuosi oli meneillään olevan rahoituskehyskauden ensimmäinen vuosi. Silloin ei saatu käyntiin kaikkia erilaisia EU-ohjelmia, kuten maaseudun kehittämisohjelmia. Niistä saatiin päätökset aikaan vasta loppuvuodesta 2014. Näin ollen rahakaan ei kulkenut. Tämän vuoden nettomaksun arvioidaan olevan alle 600 miljoonaa euroa, Anttinen sanoo.

Lähde:http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1437873824209.html

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • olensuomalainenvanhus

      Immoselle äänet. Monikulttuurisuus vie leivän suomalaisilta lapsilta. Jos ei nyt, mutta lisääntymässä määrin. Välittäkää omista lapsistanne tulevaisuudessakin. Kulttuuria on suomessa tarjolla jo. Ei yhtään enempää kaivata, ennen kuin omilla kaikilla on hyvät olot.

      • warumnicht

        Miksiköhän meidän(Iltasanomien mukaan) suomalaislapsillemme eivät kelpaa ne työt, joita tekevät useinkin ihonväriltään erilaiset täällä ?


      • juttujajuttuja
        warumnicht kirjoitti:

        Miksiköhän meidän(Iltasanomien mukaan) suomalaislapsillemme eivät kelpaa ne työt, joita tekevät useinkin ihonväriltään erilaiset täällä ?

        Se on sitä sosialistien kasvatusta. Jututhan tehdään ääritapauksista kuten vasurit, sdp ja vihervirheet. Ei ketään kiinnostaisi tavallinen juttu. Nuo ääriainekset saavat lukijoita ja sitten luulaan että se olisi jotenkin yleistä. Viimeksi tänään olen törmännyt nuoriin jotka olivat iloisia ja ahkeria. Ihan ihonväriltään samanlaisia ( mainitset erilaiset). Suomalaiset nuoret ovat suurelta osin kunnollisia ja ahkeria. Haluavat pärjätä ja tehdä työtä. Enemmän on havaittavissa loiseläjiä juuri niissä toisenvärisissä sosiaalitukiin tottuneissa mamuissa. Somalian ministerikin joskus käydessään suomessa (vuosia sitten) varoitti somalialaisista. Sanoi että ovat tottuneet sosiaaliturviin ja elävät mielellään niissä. Tunnen kuitenkin somaleitakin joten sekään ei täysin pidä paikkaansa. Etenkin somalinaiset joita tiedän, haluavat tehdä töitä ja kuulua yhteiskuntaan. Ehkä miehiäkin on, en tiedä.


    • Suvaitsevainen.Häme

      Helvetti, oletko yhdenkään Somalin tekevän mitään hommia, Hämeenlinnassa ei kukaan. Nyt nämä rullahuulilta on kaikki vietävä korpeen keräämään marjoja, eikä pois ole asiaa, kunnes ämpäri on täys. Tämäkään ei ole mitään rasistista, vaan Suomalainen opettaa Somalit töihin. Syksyllä ja keväällä kaikille haravat käteen ja haravoimaan 8h päivässä. Minäkin joudun tekemään 8h. työpäiviä!

      • kylläjuuriniin

        Totta puhut. Sosialisoiminen saisi päättyä. Työmoraali laskee suomalaisissa, jos koemme vääryyttä elätettävien ja rahan saajien suhteen. Meidän rahojahan jaetaan ja työmme tulosta. Tästä syystä sdp-vihreät-ruotsalaiset-vasemmisto ovat vaipumassa alaspäin. Heidän toimeksiantona maassamme on nyt heikot näkymät. Toki ihmettelen kokoomuksenkin touhuja. Meidän rahoilla tekee huonoja bisneksiä ja menetämme vaan rahaa.


    • pahajuttu

      Suomen tulee neuvotella uudestaan asiat. Emme voi elättää muita. Meillä on omiakin elätettäviä. Koko eu tulee tehdä uudet säännöt ja ylimääräisten rahojen palautukset. Raha tulee pysyä kotimaassaan ja jäsenmaksut pois. Ihan järjetön sosialisointi menossa. Toivottavasti tämä saadaan kuriin tai muuten taitaa tulla sota.

    • SaastaisetNäpit

      Mutta somalilla tai kellä tahansa saattaa olla A-hepatiitti ja salmonella. Söisitkö itse hänen poimimiaan marjoja? Thaipoimijoilla kanssa on molemmat piilevänä yleensä, niin kuin 70% kansasta siellä kantaa näitä viruksia. Varmaan on HIV:kin mutta se kuolee eikä edes tartu helposti marjan pinnasta, ellei nyt ole suu ihan rikki.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe