Suomenruotsalaisen mielipide Hesarissa

nettifenno

jannemikael:

"Ruotsia puhuu maassamme vähemmistö, jolla on vielä oikeuksia - toivottavasti tulevaisuudessakin. Siksi me opettelemme ruotsia, jotta enemmistön ja vähemmistön välit pysyisivät hyvinä ja toimivina.

En halua maastamme enemmistön ehdoilla toimivaa "kansallisvaltiota", vaan avointa yhteiskuntaa.

Jos vähemmistön kielen oppimisen lisäksi ruotsin opiskelusta on etua työelämässä ja kaupassa - muiden kielten omaksumisen lisäksi - hyvä on.

Minä luin koulussa ruotsin lisäksi ranskaa, saksaa ja englantia, eikä yhdenkään vieraan kielen opiskelu haitannut muiden oppimista. Päinvastoin. Ja kaikista on ollut iloa ja hyötyä.

Kielistä on minulla ollut enemmän iloa ja hyötyä kuin biologiasta, fysiikasta, kemiasta, algebrasta tai geometriasta. Mutta yleissivistykseen ne kuuluvat siinä missä kieletkin. Demokratian ja vähemmistön oikeuksien opettaminen vain on tainnut jäädä koulussa vähälle - ei se ainakaan ole mennyt perille pakkoruotsin vihaajille."

http://www.hs.fi/kulttuuri/a1437876572654

Vetävätkö suomenruotsalaiset siis meitä suomenkielisiä turpiin, jos emme opettele ruotsia? :-)

Lukekaa HS:n kommentit. Hyvin saa HS ja suomenruotsalainen Pöysti turpiinsa :-)
Ei uppoa enää kansaan Hesarin propangada.

13

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gfdijlgdfjiölhopi

      Mitenkäs suomenkielisten oikeudet Ruotsissa? Tekopyhää hurskatelua ylimieliseltä ja rasistiselta hurrilta.

    • 8520

      "En halua maastamme enemmistön ehdoilla toimivaa "kansallisvaltiota", vaan avointa yhteiskuntaa."

      Vaan haluat maastamme vähemmistön ehdoilla toimivan vähemmistödiktatuurin! Se ei ole nimittäin demokraattista koska demokratiassa mennään AINA enemmistön ehdoilla ja vähemmistöille taataan heille kuuluvat oikeudet.

    • ikävä_tosiasia

      Lukiossa pitkän matikan ja fysiikan lukijoilla on ongelma. Tuntikehys ei riitä toiselle vieraalle kielelle enää kuin ehkä lukion toisen luokan puoliväliin saakka. Se on sitten niin typistetty kurssi, että sen kirjoittaminen on aika mahdotonta, jos lukion aikoo käydä kolmessa vuodessa. Pakkoruotsi vie peruskoulussa resursseja tämän toisen vieraan kielen, esim. saksan, opiskelusta.
      Seuraus: Ylioppilastutkintotodistuksessa hyvät arvosanat matematiikasta, reaalista (fysiikka ym.), äidinkielestä ja englannista ehkä välttävä ruotsi, jos sen haluaa rumentamaan todistusta.

    • HeijaSvekosurut

      Eikös ne Ruotsalaiset ole germaaneja alkuperältään, ei ihme että ruotsalaiset ovat sortaneet ja alistaneet suomalaisia suuremman väkimääränsä ja aseiden voimalla yli 600 vuotta, jospa tälle sorrolle olisi loppu näkyvissä.

      Ruotsi taistelee jo etnisyytensä puolesta islamisoitumista vastaan Ruotsissa joten olisiko suomenruotsalaisten aika pakata laukkunsa ja lähteä puolustamaan veriveljiään emämaahansa, vai mitä sveko-surut. No ettehän te sinne kuitenkaan lähde, koska olette pohjimmiltaan pelkureita ja asemanne tulisi Ruotsissa olemaan pahnanpohjimmainnen JÄVLÄ FINSKSVENN. Joten ainoa toivonne on rimpuilla epätoivoisesti jo vilpillisin ja kieroin keinon hankitusta etuoikeutetusta asemasta Suomessa ja etuoikeutetun aseman menettämisestä on näkyvissä jo selkeitä merkkejä kun selän takana turvana ollut Ruotsi on lievästi sanottuna nesteessä Islamin kanssa ja kun selkätuki puuttuu te sveko-surut olette edestäkinpäin haavoittuvampia, mokomat sortaja sveko-surut.

      No sehän on tunnettua että maailman ohuin kirja on "ruotsalaiset sotasankarit", diskuteeraavaa nallipyssyjengiä koko poppoo a`la Suomen historian naurettavimmaksi puolustusministeriksi jäävä Suomen puolustusminis-teriministerinä toiminut nokkosihottuma sivari Carl Haglund, jolle ei nyt vesipyssyä järeämpää asetta kannata antaa, koska riisitautinen Harry-Calle Potter-Haglund ampuisi alle sadasosa sekunnissa itseään jalkaan, selkärangaton vätys olisi kykyjään vastaavassa työssä poimien Närpiöläisiä keinovalolla kasvatettuja lasikuitutomaatteja, joihin en koskisi suojakäsineilläkään. Sitä paitsi Calle-boy haluaa todellisuudessa kantasuomalaiset tykinruuaksi Putin joukoille.

      Toinen suomenruotsalainen armeijavätys on multikulttuuria Suomeen väkisin ymppäävä korpraali nwo-sätkynykke korpraali Stubido, jonka merkittävimmät saavutukset ovat kouluaikaiset puolustuskyvyttömien koulukavereiden kiusaaminen, joka kertoo twiitti-pelle Stubidosta kaiken olennaisimman, painotan ja alleviivaan sanaa OLENNAISIMMAN.

      Ruotsinvallan aikana Europaassa suomalaiset hakkapeliitat taistelivat Ruotsin kuningaskunnan sotavoimien keihäänkärkenä. Eikai sitä kansan suussa turhaan sanota että ruotsalaiset ovat aina taistellet viimeiseen suomalaiseen asti. On ne semmoista hamekansa Börjeä ja Åkea, että naurismaan aidatkin nauraa ruotsalaiselle Börjelle ja Åkelle, jotka kantaa nallipyssyä.

      Ja turha on sveko-surun tälle kommentoinnille vituila (huom. tahallisesti jätetty yksi kirjain pois) sillä teidän hameväen kommentoinneilla on merkitystä minulle yhtä paljon kun hyttysen pierulla maailmankaikeudessa, vetelelkää vaan herneitä nenään niin että sieramet pullistuu ja kiristelkää hampaitanne niin että kirskunta kuluu Ambomaan. EI TULE KOMMENTIA MAHDOLLISELLE TRAGIKOOMISELLE SVEKO-SURUNALLIPYSSY VITUILULLE, annan mahdollisuuden muille kantasuomalaisillä vedellä svekojen nallipyssykommentointeja kölin alta.

      Ja jos alatte kristinuskon tuomisesta Suomeen paksaa kirjoittamaan, niin ei kannata yrittää sillä Ruotsi toi kirkon suomeen, ei seurakuntaa. Seurakunta oli Suomenmaassa jo noin 100 jKr , pitkästi yli tuhat vuotta (svekot voi googlata tarkan vuosiluvun siitä milloin se ruotsalainen naamiaispelle piispa Henrik Suomen maahan itsensä väänsi) ennen piispa Henrikin painiskelua Lallin kanssa Köyliön järven jäällä, Lalli tosin ei ollut kristitty, koska huomautti kirveellä ruotsalaista piispaa mihin lie ohimoón.

      Ja svekoruotsalaisen historiankirjoituksen voitte työntää paikkaan minne aurinko ei juurikaan paista (terveisiä vaan Suomen pseudoyliopistojen keihäänkärki Åbo Akatemiaan; eipä aurinko sielläkään paista) sillä kaikki yliopistojen kautta koululaitoksiin progandoima ihmisten kirjoittama historia on valhe josta kaikki ovat samaa mieltä.

      PS. Voiko muuten joko sveko-surut kertoa, miksi suomenruotsalaiset tilat eivät ottaneet yhtään menetetyssä Karjalassa kotinsa menetettäneitä karjalaisia tiloilleen (johtopäätös: sveko-surun isänmaallisuus on luokkaa opportunistinen viides kolonna tavoitteena kantasuomalaisten tuhoaminen) ja vieläkö persläpi sveko-surujen suojatyöpaikkojen äidissä Åbo Akatemiassa mittaillaan eri rotuisten ihmisten kalloja. Voin muuten sanoa satavarmasti Åbo Akatemian pseudosveko-surututkijoille, että kyse ei ole roduista vaan KANSOISTA. AMEN

      • HeijaSvekosurut

        Pieni korjaus: ...hampaiden kirskunta kuuluu Anbomaahan asti.

        Voi tässä kirjoituksessa olla muitakin kiroitusvireitä (astuiko sveko-suru lappilaisen asettamaan liukumiinaan sillä eihän se olisi yllätys tuntien teidän suomenkielen taidon, sa*****nan mullqvistit, vaaditte meitä kantasuomalaisia lukemaan jotain hel***tillistä pakkoruotsia, mitätöntä marginaalikieltä, kyllä olisi kirveelle töitä) mutta jutun olennaisin opetus on:

        Olette te sveko-surut varsinaisia selkärangattomia vätyksiä ja selkärangattomuuttanne voitte tulla testaamaan naarmaan kairaa linjalla: sveko-surun nallipyssy vastaa lappilaisen Lapin leuku, voitte ottaa kaveriksi vaikka uusomailaisen, Callen kaverin nimeltä Husu ja minä näytän sveko-surulle ja Husulle närhen munat ja mistä reiästä se kana pissii)

        Muuten Suomessa somalialaisistakin vanhemmistakin syntynyt somali ei ole suomalainen sillä ei aasikaan ole hevonen vaikka hevostallissa syntyisi ja jos vielä muslimina pysyy. Terveisiä vaan natsi-Husulle sveko-surujen välityksellä, menisi vaan natsi-Husukin paratiisiin nimeltä Somalia rakentamaan kansalleen kotimaataan, sillä hän on loisinut Suomessa tarpeettoman kauan veromaksajien rahoilla olematta todennäköisesti ikinä tuottavassa työssä ja tuottavaksi työksi ei lasketa loisimista kantasuomalaisten päävihollisen pakkoverolla toimintansa mahdollistamassa mädättäjähyysäri laitoksen nimeltä Yleisradion ohjelmissa diipadaapan jauhaumista, että vieläkin terveisiä natsi-Husulle sveko-surujen välityksellä.

        Hupsis, tulipas pitkä pieni korjaus, no kaikki on suhteellista ja joskus pieni on suurta ja suuri on pientä ja voi se olla joskus pienen ja suuren väliltäkin.


    • astu_lauttaan_vaan

      Huomatkaa, kuinka svekosuru sekoittaa tahallaan oikeudet ja etuoikeudet!

      Alman mielestä VAIN suruilla on oikeus"oikeuksiin" kaikista 148:sta kielivähemmistöstä?

      Sekä huvittaa että inhottaa noiden svekosurujen LUONTAINEN sokeus, ahneus ja itsekkyys. Ihan kuin etuilu olisi heillä geeneissä? Varmaan niin onkin, koska surut ovat sitä harrastaneet jo tuhat vuotta!

      • Svekotoope

        "Alman mielestä VAIN suruilla on oikeus"oikeuksiin" kaikista 148:sta kielivähemmistöstä?"

        Joo, eikä vain Alman mielestä vaan myös lainsäätäjän. Ks kielilaki.
        Suomalaiset ovat suomalaisia ja mamut ovat tulleet jostain, kuka mistäkin. Omalla väellä on luonnollisesti eri oikeudet kuin vierailla.


      • dcvvv
        Svekotoope kirjoitti:

        "Alman mielestä VAIN suruilla on oikeus"oikeuksiin" kaikista 148:sta kielivähemmistöstä?"

        Joo, eikä vain Alman mielestä vaan myös lainsäätäjän. Ks kielilaki.
        Suomalaiset ovat suomalaisia ja mamut ovat tulleet jostain, kuka mistäkin. Omalla väellä on luonnollisesti eri oikeudet kuin vierailla.

        "Omalla väellä on luonnollisesti eri oikeudet kuin vierailla";

        Tarkoitat, että Suomeen myöhemmin tulleet ovat mielestäsi itseäsi vähempiarvoisempia. Siinäpä hieno ulostulo.
        Taidat olla Immosen kavereita.


      • apukouluun_vaan
        Svekotoope kirjoitti:

        "Alman mielestä VAIN suruilla on oikeus"oikeuksiin" kaikista 148:sta kielivähemmistöstä?"

        Joo, eikä vain Alman mielestä vaan myös lainsäätäjän. Ks kielilaki.
        Suomalaiset ovat suomalaisia ja mamut ovat tulleet jostain, kuka mistäkin. Omalla väellä on luonnollisesti eri oikeudet kuin vierailla.

        Surut sattuvat olemaan maan varsinaisia asukkaita, siksi heillä on samat oikeudet kuin suomenkielisillä. Tämä asia, jonka 2-vuotiaskin tajuisi, ei mahdu nettifennon päähän. Onkohan apukouluja vielä olemassa?


      • KatsoKieliKarttaa
        apukouluun_vaan kirjoitti:

        Surut sattuvat olemaan maan varsinaisia asukkaita, siksi heillä on samat oikeudet kuin suomenkielisillä. Tämä asia, jonka 2-vuotiaskin tajuisi, ei mahdu nettifennon päähän. Onkohan apukouluja vielä olemassa?

        No, niinhän ovat inarinsaamelaisetkin, eikä siitä huolimatta KAIKKIA muita suomalaisia velvoiteta pakkosaamenkieltä opiskelemaan.
        Ruotsinkieli on Suomessa naapurimaan kieli joka on tullut maahan kolonisaation myötä ja on paikallinen vähemmistökieli. Missään tapauksessa kielen ei pitäisi olla tasavertainen maan toinen pääkieli.
        Tämän asian tajuaa jo 2-vuotiaskin.
        http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/150830-ruotsinkieliset-palvelut-vyohykemallin-pohjalta


      • eimeneläpi
        KatsoKieliKarttaa kirjoitti:

        No, niinhän ovat inarinsaamelaisetkin, eikä siitä huolimatta KAIKKIA muita suomalaisia velvoiteta pakkosaamenkieltä opiskelemaan.
        Ruotsinkieli on Suomessa naapurimaan kieli joka on tullut maahan kolonisaation myötä ja on paikallinen vähemmistökieli. Missään tapauksessa kielen ei pitäisi olla tasavertainen maan toinen pääkieli.
        Tämän asian tajuaa jo 2-vuotiaskin.
        http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/150830-ruotsinkieliset-palvelut-vyohykemallin-pohjalta

        Kappas kun yhtäkkiä olet saamelaisista huolissasi. Fennot pakottivat saamet suomenkielisiksi. Miksi yhtäkkiä huolestut siitä että meillä ei ole pakkosaamea? Kun pakkoruotsi tuli, niin miksi et silloin vaatinut pakkosaamea ruotsin tilalle? Et ole oikeasti pätkääkään kiinnostunut pakkosaamesta tai pakkoruotsista, motiivisi ovat täysin muualla. Ei mene kusetuksesi läpi.


      • KuulesNyt
        eimeneläpi kirjoitti:

        Kappas kun yhtäkkiä olet saamelaisista huolissasi. Fennot pakottivat saamet suomenkielisiksi. Miksi yhtäkkiä huolestut siitä että meillä ei ole pakkosaamea? Kun pakkoruotsi tuli, niin miksi et silloin vaatinut pakkosaamea ruotsin tilalle? Et ole oikeasti pätkääkään kiinnostunut pakkosaamesta tai pakkoruotsista, motiivisi ovat täysin muualla. Ei mene kusetuksesi läpi.

        Vai "lainsäätäjän" kielilaki!? ;-) Aika erikoinen ilmaus RKP:lle ja suruille Toisaalta aika osuva ottaen huomioon, että asumme svekokratiassa.

        Tiedoksi sinullekin: Kielilain teki käytännössä RKP ja suru yleensä. Entinen VL:n puheenjohtaja ja ministeri Claes Andersson sanoi suoraan surumedian radiohaastattelussa, että " ME sen kielilain teimme"! Tarkoittaen tietysti suruja.

        Muuten. Jos joku taho hurskastelee saamelaisten oikeuksilla, niin se on juuri RKP!
        Etuilupuolue taktisesti liittoutui saamelaisten kanssa, jotta nuo kaksi etuoikeutettua vähemmistöämme saisi pitää etuoikeutensa jatkossakin. Millä en SUINKAAN tarkoita, että saamelaisten etuoikeuksia voi mitenkään verrata surujen vastaaviin!


      • kajaska
        KuulesNyt kirjoitti:

        Vai "lainsäätäjän" kielilaki!? ;-) Aika erikoinen ilmaus RKP:lle ja suruille Toisaalta aika osuva ottaen huomioon, että asumme svekokratiassa.

        Tiedoksi sinullekin: Kielilain teki käytännössä RKP ja suru yleensä. Entinen VL:n puheenjohtaja ja ministeri Claes Andersson sanoi suoraan surumedian radiohaastattelussa, että " ME sen kielilain teimme"! Tarkoittaen tietysti suruja.

        Muuten. Jos joku taho hurskastelee saamelaisten oikeuksilla, niin se on juuri RKP!
        Etuilupuolue taktisesti liittoutui saamelaisten kanssa, jotta nuo kaksi etuoikeutettua vähemmistöämme saisi pitää etuoikeutensa jatkossakin. Millä en SUINKAAN tarkoita, että saamelaisten etuoikeuksia voi mitenkään verrata surujen vastaaviin!

        Hienoa, jos liittoutuivat saamet ja surut. Niin vähemmistöjen kuuluukin tehdä!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1425
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1225
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1198
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1170
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe