KANEJAKO MEILLE???????????????????

Pupujamullekiitos

Moi! Oon 12v tyttö ,joka haluaisi kaneja.Äitini suostui kaneihin kunhan saisin isäni suostuteltua.Isäni ei halua kaneja ,mutta ei sano syytä siihen

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pupujamullekiitos

      Viesti jäi kesken ,mutta jatkan.

      Tietäisikö kukaan mitään hyvää keinoa saada pehmitettyä isäni? Perheessä on super kiltti koira ja aikaisemmin mulla on ollut hamstereita.Huoneestani tulisi niille 145x135cm aidattu alue.Olen lukenut jo paljon kaneista ,mutta antaisitko joku yleistietoa? Haluaisin kääpiölupan,leijonalupan tai leijonaharjaskanin.Onko noi hyviä "aloituspupuja"? Ajattelin ottaa kasvattajalta enkä oo löytäny viel semmost kasvattajaa ,jolta voisin ottaa.Pitäiskö ottaa naaras vai uros kaneja.

    • eijärkeä

      Olet alaikäinen, ja jos isäsi ei halua kaneja kotiinne, niin isäsi mielipidettä on kunnioitettava. Kanit eivät ole vain suloisia karvapalleroita, vaan voivat olla varsinaisia tuholaisia. Matala aitaus ei niitä pidättele (ja puuosista ne järsivät itsensä läpi). Voivat sitten purra kaikkea mahdollista, kuten sähköjohtoja (eivät välttämättä edes kuole siihen) ja voivat pissiä sänkyyn ja jättävät papanavanan jälkeensä.

      Itselläni oli aikanaan neljä kaneja. Toki ne olivat rakkaita, mutta ennätin saada niistä myös täysin tarpeekseni. Kun kani saa olla vapaana, se ei enää alistu olemaan häkissä, vaan alkaa julmettu kaltereiden kolistus. Eli pupuni olivat vapaina, ja minulla oli ikuinen kilpavarustelu niiden tuhotöiden ja asunnon kunnossa pitämisen välillä.

      Ikävämpi puoli oli kanien sairastelu. Itselläni jokainen pupu sai pastorella-infektion (lienee tarttunut yksilöstä toiseen ajan myötä) sekä hammasongelmia. Täysin parantavaa hoitoa ei ole, joten eläinlääkärikuluihin meni valtava summa. Lisäksi sairasta eläintä on hoidettava kuin pientä lasta, tarvittaessa syötettävä muutaman tunnin välein, myös yöllä. Ellei sitten heti alkuun tee lopetuspäätöstä, mikä sekin on vaikea.

      Jos haluat olla varma, että koira ja kani tulevat juttuun keskenään, niin molempien pitäisi olla perheestä, jossa ne ovat ihan pienen pienenä olleet tekemisissä toisen eläinlajin kanssa (koira kanin ja kani koiran). Myöhemmässä iässä ne eivät välttämättä hyväksy toista lajia "ystävälajikseen". Välttämättä eri aikaan otetut kanitkaan eivät hyväksy toisiaan, vaan tappelevat tai kiusaavat toisiaan (kokemusta on). Etenkin naaraat tappelevat verisesti ja ovat valmiit tappamaan toisensa. Eli haluttu määrä kaneja pitäisi ottaa heti alkuun. Kannattaa myös huomoioida, että jos on tyttö- ja poikakani, ne saavat ennenpitkää poikasia, vaikka olisivat sisarruksia.

      Sinuna lopettaisin kanin kärttämisen. Kuuden vuoden päästä olet täysi-ikäinen. Voit muuttaa omaan kämppään ja perustaa vaikka kokonaisen eläintarhan. Vanhemmillasi on varmasti omaa elämää ja tekemistä työnsä ym. kanssa, joten heitä tuskin huvittaa viettää päiviään eläinlääkäriasemilla tai korjaamassa rikki purtuja johtoja. Eikö sinulle riitä hamsterit? On paljon muitakin häkki- tai terraarioeläimiä.

    • Harkitsevielä

      Viestisi perusteella neuvoisin sinua odottamaan vielä ainakin muutaman vuoden, ennen kuin hankit kanin tai useampia. Vaikka lemmikin ottaminen voi tuntua hyvältä ajatukselta, on siitä todella paljon vastuuta sinun ikäisellesi. Eläinten kanssa kaikki ei todellakaan mene aina suunnitelmien mukaan ja eteen voi ilmaantua ongelmia. Kani on yllättävän haastava eläin, eikä sen paikka ole viettää koko eläämäänsä pienessä tilassa häkissä, vaikka niin tunnutaan usein kuviteltavan. Kunnes olet hieman vanhempi, luulisin sinun pystyvän huolehtimaan kaneistasi paremmin ja niiden parhasta ajatellen. Sitä odotellessa voi hankkia kaneista vielä enemmän tietoa esimerkiksi kirjoista, netista ja keskustelupalstoilta. Jos jollakin tuntemallasi henkilöllä on kaneja, voisit tutustua kaneihin hänen kauttaan ja nähdä, millaista kanin omistaminen oikeasti on.

    • Pupujamullekiitos

      Kiitos vastauksista!

    • KaninHaluaja

      olen myös 12v tyttö joka haluaa kanin vanhemmilta en ole kysynyt mutta toivottavasti suostuvat
      on tärkeää että tiedät että ne SAATTAVAT olla tuhoisia
      ja tiedät että niitä pitää myös kunnolla hoitaa
      isällesi voisit sanoa että oppisit siinä kantamaan vastutaa kun hoidat omaa lemmikkiä
      älä kinua vaan kysy nätisti miksi hän vastustaa kanin hankkimista jos hän kysyy jotain joka voisi olla este kanin hankkimiselle esm minne kani hoitoon lomamatkan ajaksi olet toivottavasti miettinyt vastauksen
      vastaa kaikkiin kysymyksiin äläkä vasta "en tiiä se on sen ajan asia" tässä jotain mun vinkkejä

    • Hanna2004

      MÄ OON VASTA 11V JA OLISIN NIIN HALUNNUT HEVOSEN MUTTA ÄITINI EI SIIHEN SUOSTU JOTEN OTIMME KANEJA 2.SITTEN NE TEKIVÄT POIKASIA JA SITTEN OLI JO 11 KANIN POIKASTA JA NE MYYTIIN.NYT ON VAIN 3

      • MOI_HANNA2004

        HYVIN OLIT PEREHTYNYT KANEIHIN! ITE OON 13 JA MUL ON VAAN NELJÄ KANII. MUTTA MÄ HUOLEHDIN, ETTEI NE LISÄÄNNY. HEVONEN OIS KYL OLLU HYVÄ ELUKKA, JOS KANITKIN OVAT HANKALIA. JA KANIT VAAN KORVIKKEENA HEVOSEN RUINAAMISEEN..


    • Ottopupu

      Mä oon 9 vuotias ja mulla on 5 kania otto, milssu, minni, jami ja ruuti

    • lolollll

      Haloo,oon 11 niin kyllä sina saat oottaa kaneja ei nuo muut sita maaraa jos ma oon vasta 1q

    • EiKannata

      Suosittelen harkitsemaan tarkasti. Kanit ovat raivostuttavia papanakoneita ja tuhoavat helposti koko asunnon. Ystävälläni oli kauan sitten pieni hermeliinikani josta oli kaikkea muuta kuin iloa. Onneksi se pelästyi koiraa niin että ei enää uskaltanut tulla kopistaan ulos vaan lopeti syömisen ja kuoli.

    • ertyu

      Kanit meluavat öisin, kolisuttavat häkkiään yms.Eli älä ainakaan useampaa pyydä.Yhdessäkin on tarpeeksi ;)

      • Sedä

        Laumaeläinten tapauksessa kyse ei ole siitä että lapsi "kinuaa lisää" tai onko yhdessäkin eläimessä "tarpeeksi vaivaa", vaan siitä että lajitoveri antaa sille eläimelle tarpeellista seuraa. Kani ei ole siinä mielessä täysin laumaeläin että se pärjää yksinkin, mutta voi kuitenkin toimivan kaverin kanssa aina paremmin!

        Metelin määräänkin voi vaikuttaa. Omasta kanistani ei kuulunut öisin mitään kolinoita -se kun asui vapaana eikä häkissä. Kanikaverikin voi vaikuttaa myös ääniä vähentävästi, kun kaverin kanssa ei tule niin helposti tylsää.


    • kanstiioikeestimiettiä

      mäkin oon 12 ja omistan 2 leikkaamatonta uros kainia :) hyvin tulevat toimeen keskenään mutta... helppoja ne ei ole! sun kannattaa ihan oikeasti harkita!! jos halutt vielä 2 vuoden päästä pupun niin huomaat että susta vois ollaki siihen. kanit voi elää 10 vuotta joten oletko valmis hoitamaan niitä niin kauan

    • 11v

      Voisit ensin kysyä vanhemmiltasi "vuokrakania" joltain kasvattajalta vaikka kuukaudeksi siinä vanhempasi huomaisivat pystytkö kantamaan vastuun kanista. Mä olen itse 11v ja on ollu yhteensä kolme kania ihan omalla hoidolla koska äitillä on astma

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2013
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      55
      1731
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      59
      1634
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1535
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1455
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe