kortisonia nuorelle, onko järkeä?

tinysick

Moi.olen nuori 18v reumasta kärsivä tyttö ja minulla yritettään reuman hoitoon kortisonipistoksia ja niitä en halua, miksi lääkärit pitää ihmisiä ihan koekaniineina ja syöttää kaikenmaaliman paskaa vaikka tarjolla saattaisi olla parempia lääkkeitä tai luonnonmukaisia hoitovaihtoehtoja, itsellä käytössä paljon vitamiineja ja kokeilin kortisonia purkista joka ei auttanut kipuun millään tavalla ja en haluaisi jatkaa sen aineen syömistä..(kuullut että enemmän haittaa kuin hyötyä).kellään kokemuksia,vastaavanlaista tilannetta?

11

215

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihanomavalintason
    • kärsivällisyyttä

      Kortisonipistoksia ei kannata pelätä. Ovat turvallisia, koska annos on niin pieni ja paikallinen. Hyvä apu lääkehoidon tukena. Voimia sinulle. Kestää varmasti pitkään hyväksyä sairaus. Luultavasti menee aikaa, että sinulle sopiva lääkitys löydetään. Nykyään reumaan on hyviä lääkkeitä. Pääasia, että syöt oikeita lääkkeitä ainakin sairauden alussa, jotta elimistön tulehdustila ja nivelten osalta tilanne saadaan rauhoitettua. Sitten voit alkaa miettiä ravintoasioita. Ravitsemus, liikunta ja lepo on tärkeää. Sokeri ja kotimaiset viljat pahentavat ainakin omia oireitani. Kasvispainotteinen ruokavalio, kanaa, kalaa jne. toimii. Nämä ovat maallikon mielipiteitä, mutta kokemusta on.

    • hoidaravinnolla
    • ihanomavalintasion
    • s...s

      Kortisonipistokset rauhoittavat tulehdusta nivelissä ja niitä ei kyllä kannata vältellä. On todettu, että jos lääkehoidon lisäksi tulehtuneisiin niveliin pistetään aktiivisesti kortisonia, niillä potilailla menee paljon paremmin ja reuma on paremmassa hallinnassa kuin jos vain syötetään lääkkeitä eikä pistetä kortisonia, jos on tulehtuneita niveliä.

      • 454545

        Kyllä kannattaa tehdä kaikki voitava tulehtuneiden nivelten pelastamiseksi - jos et hyväksy kortisonipiikkiä ja sen tähden annat nivelen olla tulehtuneena, niin takuuvarmasti tulehdus aiheuttaa siihen niveleen korjaamatonta vahinkoa. Eli kortisonipiikit/tabletit heti käyttöön ja sitten kun tulehdus on hallinnassa voit alkaa rauhassa kokeilemaan erilaisia poppakonsteja joita näillä palstoilla levitellään - jos haluat.....


      • skorppioni

        Ruokavaliohoito on se ensisijainen.

        Mutta jos sinä et ole pystynyt siihen, niin todella lapsellista haukkua sitä poppakonstiksi.

        Suomessa on tuhansia potilaita, jotka pärjäävät ilman lääkkeitä ja ovat oireettomia.

        Jos ravinnolla ei olisi merkitystä, niin eihän meidän tarvitsisi juuri mitään syödä.


    • skorppioni

      Hei,minulla on ollut nivelreuma jo 10-v, olen paljon urheillut,juoksen, kovasti rullaluistelen kesällä ja teen kaikkea mahdollista, kannattaa ottaa pistokset silloin kun nivelet ovat tulehtuneet auttaa nimittäin heti, ainoa on että pistosten jälkeen on hyvä antaa levätä yhden vuorokauden sen jälkeen. Koskaan en ole tarvinnut olla sairaslomallakaan niiden takia heti lähden pistoksille kun on hankalaa ja kovasti tulehtuneet. Itse syön joka aamu 5mg kortisonipillerin ja sillä mennään ja lujaa sekä olen aivan terveen oloinen eikä kukaan huomaa että olen sairas. Suosittelen sinulle kyllä niitä pistoksia tarvittaessa. Itse pelkäsin alussa kaikkea mahdollista mutta kannatti kuitenkin uskoa lääkäriä ja hyvin olen selvinnyt. Veriarvot ovat huippukunnossa.

    • enbrel

      Hohhoijaa mitä soopaa. "Koekaniinina"? Tuskinpa sulla mitään reumasairautta edes ylipäätänsä olekkaan, jos sä kutsut kortisonipistoksia kokeellisiksi hoidoiksi. Kannattaa joo antaa nivelten olla tulehtuneita, se tekee niille vaan hyvää!

      Ole kuule ihan vaan onnellinen ettei sulla ole niin pahaa sairautta että tarvitsee esim biologisia reumalääkkeitä käyttää. :)) nimim. joka viikko 2 krt sairaalassa pistettävänä, voin kertoa ettei sekään mitään kauhean mukavaa ole vaikka lääkkeet olisikin kuinka moderneja

      Ja suurimmalla osalla ei mitkään ruokavalion vaihtamiset tai luonnonmukaiset lääkkeet oireisiin auta, sekin on ihan huijausta! Mä olen ekan kortisonikuurin syönyt ala-asteikäisenä ja hengissä ollaan edelleen.

    • kortisonipistos

      " Ja suurimmalla osalla ei mitkään ruokavalion vaihtamiset tai luonnonmukaiset lääkkeet oireisiin auta, sekin on ihan huijausta "

      Ei ole.

      Mikä siinä on huijausta?

      On paljon lääkäreitä, jotka hoitavat motivoituneita potilaita ravinnolla.

      On potilaan ihan oma valinta haluaako kärsiä vai olla kärsimättä.

      Toki akuutti tulehdus täytyy hoitaa lääkkeillä, jotta nivel ei vaurioidu.

      • Parempaanpäin

        Olen miettinyt samoja kysymyksiä itsekin viime kuukausina kun sairastuin nivelreumaan. Olen ollut hoidossa niin reumapoliklinikalla kuin antioksidanttiklinikalla sekä akupunktiossa. Olen noudattanut tarpeisiini sopivaa ruokavaliota, syönyt luontaistuotteita ja harrastanut liikuntaa. Lääkkeitä en ole syönyt. Tulehdukset nivelissä ovat reumalääkärin mukaan loppuneet.

        Kirjoitan tämän koska kaipasin tietoa siitä kuinka yleistä on että ravinto ja luontaistuotteet tepsivät reuman hoidossa, tapahtuuko niin vain muutamille onnekkaille vai onko yleisempää - voisiko se toimia minullekin? Yleisyydestä en vieläkään tiedä, mutta nyt voin kyllä itse hyvin, tunnen itseni joka viikko terveemmäksi.

        Sairastuneelle, ainakaan minulle, tärkeintä ei ole mistä ja millaisen avun saa vaan se että saa avun jolla paranee/tulee mahdollisimman oireettomaksi. Koen että on tärkeää olla aktiivinen ja ottaa vastuu omasta paranemisestaan eikä jättää hommaa vain lääkäreille. Olen saanut apua paikoista missä minua on hoidettu ja olen hyvin kiitollinen. Tsemppiä kaikille!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe