Lahja narsistille

sanomapainaa

Narsistista kaveriani kiinnosti päivän sanomalehden uutiset. Itse ei jostain syystä raskinut tilata. Kestotilaajana sain tarjouksen, kesäaikana tilata kuukaudeksi jollekin ystävälle. Ärsyttävistä luonteenpiirteistä huolimatta pidin tästä kamusta, ja tilasin lahjalehden hänelle. Kuukausi sitä tuli ja sen kuukauden kuulumiset lahden puitteilta. Ei kuulemma tullut luettua. Milloin kantaja oli jättänyt väärin, milloin mitäkin, etupäässä moitetta. Ei yhtään kiitosta. Tämä ystävä ei tule tulevaisuudessa saamaan ainakaan minulta vastaavaa.

6

824

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lahjan-saajat

      Ne on justiinsa näitä.
      Narsku miehelleni ostin T-paidan,painatin vielä automerkkinsä siihen.Puhelimessa sanoi että paita oli oikein sopiva ja jne.Kun sitten menin hänen luokseen,ei paita ollutkaan enään hyvä,liian pieni,merkkikin oli kainalossa.
      Näitä takin kääntöjä tulee aina sillon tällön.Usein myös illalla kun ollaan jo nukkumaan menossa,sen takia tietysti,että saan jäädä juttujaan miettiin,kuin hyvä yön toivotuksena.

    • nuns

      Mulle ei vuosiin ole tullut mitään lehtiä
      - pakko oli kieltäytyä muitten juttujen vuoksi. Kirjaston lehtiä luen joskus. Joskus lahjatilauksen 2viikkoa saanut, josta kiitin lahjoittajaa.
      Jos tilamaamanne lehti on mennyt jonkin sekaannuksen vuoks väärään
      osoitteeseen?

    • kuka_ny_sanomalehdistä

      Oisit tilannu sille Erotican tai Kallen. Varmaan olis lukenu ja kiittäny.

    • KiitosOnKirosana

      Narsistin elinehto on nostaa itseä ja alentaa muita. Aina ja kaikessa.

      Sinä yritit nöyryyttää narsistia monella tapaa: oletit että hän ylipäätään olisi kiinnostunut jostakin samasta lehdestä kuin sinä. Kuvittelit tuntevasi hänet ja hänen ajatuksena ja toiveensa, mikä ei koskaan voi olla sinunkaltaisellesi mahdollista. Jos hän olisi kiinnostunut lehdestä, hän hankkisi sen tietysti itse.

      Loukkasit tarjoamalla hänelle jonkin ilmaistilauksen, armopalan, köyhäinavustuksen. Kuvittelit olevasi jotenkin jalo, niin kuin narsisti tarvitsisi muka sinulta jotakin. Niin kuin muka voisit tuoda jotakin iloa narsistin elämään.

      Sinun siis pitää ymmärtää että narsistilla ei ole mitään syytä olla kiitollinen. Että oikeastaan aiheutit narsistille vain vaivaa ja harmia, taas kerran, typerän lehden takia jota hän ei edes halua. Kai nyt ymmärrät että olet nolo, typerä, riesa ja kaikin tavoin onneton tapaus.

      Tämä on niin nähty.....narsisti ei osaa kertoa mitä lahjaa haluaisi mutta saa sitten mitä tahansa, se mitätöidään. Narsisti ei ehkä ilmaise asiaa suoraan, kuin lähimmille orjilleen, mutta jotenkin kuitenkin, ja keinot on monet: Lahja jätetään avaamattomana viikoiksi näkyville niin että varmasti huomaat ettei narsisti ole viitsinyt sitä edes avata. Ei kiinnosta. Muiden antamat lahjat kehutaan mutta sinun lahjastasi ei sanota mitään, eli ymmärräthän että muiden lahjat olivat hienoja, sinun ei. Lahjasi kiikutetaan jonnekin varaston perille heti kun se on vastaanotettu, kuin joku ikävä asia pois pilaamasta ilmaa. Tai huomaat että lahjasi on annettu eteenpäin. Ja sopiville henkilöille tietysti haukutaan kuinka typerän lahjan olet taas antanut.

      Jos lahja on käytännöllinen se ei ole riittävän henkilkohtainen. Jos se on henkilökohtaisempi, se ei ole ollenkaan narsistin maun mukainen. Jos lahja on halpa, narsistia loukkaa halvan roskan saaminen. Jos se on kallis, yrität vain esittää jotakin. Yrität viestittää narsistille että sinulla on rahaa, hänellä ei.

      Kun narsistille sukulainen teki ison remontin, narsisti naama rutussa valitti että meni niin kauan ennen kuin mitään saatiin aikaiseksi. Itse hän ei osaa tehdä yhtään mitään. Kun narsisti sai asua ilmaiseksi tuttavan isossa asunnossa, hän valitti koko ajan kuinka yhdessä huoneessa on kylmää, toisessa ruman väriset seinät ja rakennusmateriaalitkin varmaan halvimpia mahdollisia. Ilman tuttavan apua rahaton narsisti olisi joutunut kaupungin pieneen vuokraluukkuun. Käsityötaitoiselta tuttavalta hän pyysi verhot, jotka eivät sitten valmistuttuaan kelvanneetkaan. Itse narsisti ei osaa tehdä yhtään mitään, eikä kyllä viitsikään.

      Narsisti saattaa sanoa kiitos mutta ei tarkoita sitä koskaan, ja ilmaisee sen kyllä tavalla tai toisella.

      Jos haluat antaa narsistille jotakin niin että narsistikin on tyytyväinen niin anna hänelle mahdollisuus varastaa. Tai "lainata" ja sitten unohtaa palauttaa. Narsisti pitää kyllä kiinni kaikesta sellaisesta jonka on vallannut itselleen. Hän kokee vallantunnetta omiessaan muiden omaisuutta itselleen. Tai kun ainakin luulee omineensa jotakin tärkeää tai arvokasta toiselta.

      • KiitosOnKirosana

        Ai niin....ehkä narsisti vielä huomasi innoissaan odottavansa lehteä ja järkyttyi moista tunnetta itsessään. Koko lehtilahjan vähättely saattoi olla myös narsistin keino vakuuttaa itseään ettei mikään mikä ei ole lähtöisin hänestä itsestään voi todellakaan oikeasti merkitä hänelle mitään. Olisihan se nyt noloa jos joku antaa ILMAISEN lahjan ja hän muka jotenkin ilahtuisi siitä, aivan kuin lahjan antaja voisi vaikuttaa hänen elämässään.

        Luulen että osa narsistin vähättelystä ja mollaamisesta on häntä itseään varten, että hän vakuuttelee siinä itselleen kuinka muut eivät ole mitään, mutta hän on niin erityinen.


    • asdsadsadas

      Lehdet lukee kätevästi netissä ja ei tule ympäristökuormitustakaan. Digilehteä ei voi jakaja jättää väärin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2013
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      55
      1731
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      59
      1634
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1535
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1455
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe