Best Mac: Apple Mac buyers' guide for 2015

Kallis_Apple_Huume

Itselleni vieras alue, mutta nyt muuan kaveri on hurahtanut Appleen kun hommasi taannoin iPadin johon on ollut hyvin tyytyväinen ja nyt alkaa hiljalleen vaihtaa kaiken Appleksi.

Seuraavaksi suunnittelee IPhone 5s mallia ja myöhemmin mahdollisesti MacBook Pro jotakin 13" jolla hintaa about 1400e.

Laitteen käyttönsä on ilmeisesti melko tavallista, nettiä tiedonhakuineen, sähköpostia, Youtubea ja ilmeisesti joitakin toimistoohjelmia (tähän mennnessä ollut Windowsin sellaisia), sekä "perus" valokuvausta, satunnaisia kuvia tilanteen mukaan.

Tein lyhyen kierroksen ja yllätyin mallien laajuudesta, enkä itse osaa lainkaan tehdä vertailua niiden suhteen tai tiedä mihin ja miten iOS-päivitykset jatkossa saa, eli miten pian laite vanhenee käsiin.

"Best Mac: Apple Mac buyers' guide for 2015"

- iMac
- MacBook
- MacBook Air
- MacBook Pro
- Mac mini
- Mac Pro

- http://www.macworld.co.uk/feature/mac/best-mac-to-buy-which-mac-2015-apple-imac-macbook-retina-pro-air-video-buying-guide-poll-3460836/

Ps. Makunsa ja tarpeensa kullakin, mutta pidän aivan järjetömän kalliina kaikkia Apple-tuotteita jo ottaen muutenkin huomioon miten todellisuudessa melko random-raudat (Windows-puoli myös) vanhenee suhteellisen nopeasti.

Lisäksi iOS & Apple vaikuttaa muutenkin rajallisemmalta ja pakottaa suolaisen hintaisiin Apple-kuvioihin. Eden USB-piuha ei ole yleistandardi, eikä puhelimissa ole edes SD-korttipaikkaa. Tokihan se on juhlava rahasampo upeine katteineen Applelle.

Huh sanon hurahtaneelle (eikä hänellä edes ole kovin väljä arkibudjetti), mutta minkäs sille voi ... vaikka ei se nyttemmin uusi W10:ään hyvin tunkeilevine urkintoineen hieno homma ole sekään, vaikka sitä voi asetuksin ainakin jossakin määrin rajoittaa.

2

80

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1stMacFinn

      Mitähän tähänkin sanoisi.
      No, mulla on tässä käytössä syksyllä 2011 ostettu MBP. Siihen saa vielä uusimman käyttiksen tämän syksyn aikana. Eikä tässä ole mitään vikaa.
      iPadina on kolmosversio, 3,5 vuotta käytössä. Toimii ja saa uusimman käyttiksen vielä tänä syksynä.
      iPhone 5s käytössä, vajaan vuoden ollut. Toimii ja saa uusimman käyttiksen vielä syksyllä.
      Sen USB-piuhan kalleutta nyt ei tarvii päivitellä, se tulee laitteen mukana. Onneksi ei ole standardi, koska silloin jäisi toimintoja pois kun se standardi ei tue...
      SD-kortti puhelimeen, hei, oletko kuullut, nykyään käytetään pilvitallennusta...
      iOS-rajallisuus tarkoittaa sitä, että vanhemmatkin laitteet päivitetään kun löytyy tietoturva-aukkoja, ei ole kiinni sen yksittäisen laitevalmistajan ja/tai operaattorin kiinnostuksesta päivittää jo myytyjä tuotteita. Eikä haittaohjelmia saa, edes hallitukset...
      Lisäksi Applelle olet asiakas, et kauppatavaraa kuin sille kilpailevalle mobiilikäyttiksen tekijälle.
      Toki on totta, että Apple tekee älypuhelinmarkkinoilla lähes 90 % koko markkinann voitoista. Ja tietokonepuolella saa varmasti paljon halvempia koneita mutta samanlaisia ei ainakaan halvemmalla.

      • fdsafdsa

        Mitä puhelimiin tulee, en ole vielä keksinyt oikein mitään sen tueksi, että iPhone olisi parempi kuin satasen pari edullisempi ja usein paremmilla ominaisuuksilla oleva Samsung.

        Mitä taas tietokoneisiin tulee, en ole mitenkään vakuuttunut Macin läppäritarjonnasta.

        Macbook (se uusi): Core M tuhnuprosessori jonka rajoittunut suorituskyky on ollut markkinoilla pettymys. Kyllä se peruskäytön jaksaa jotenkin, mutta ei siinäkään loista: hinnat alkaen 1499€. Asusilta vastaavalla prosessorilla, pitkällä akkukestolla, täysin passiivisesti jäähdytettynä ja eri resoluutioilla (muistaakseni myös "retina" näytöllä, irtoaa noin 800€(tähän hintaan taisi olla perus FullHD ja lisähintaan retinaa vastaava)

        Macbook Air: hinta n.1000-1200€. Helpointa on verrata PC-puolen tarjontaan, vaikka HP Spectre 360 joka tarjoaa saman prosessorin, korkeamman näyttöresoluution, samanlaisen alumiinikuoren, enemmän liitäntöjä, yli 10 h akkukeston, kosketusnäytön ja kaksikäyttöominaisuuden samaan hintaan.

        Macbook Pro: hinta 1499-2000€ Käytännössä sama prosessori kuin edellisessä. Spectreä saa muistaakseni UHD "retina" näytöllä, ainakin Dell XPS13:n saa ja löytyy vastaavia monilta muiltakin valmistajilta, esimerkiksi Lenovolta, eivätkä nämä ole lainkaan sellaisia heikkolaatuisia laitteita kuin markettien muovirämpylät.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1545
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1233
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe