Fortum laskee ja laskee

Torttumi

Venäjän bisneksillä on aivan liian suuri painoarvo Fortumin liiketoimissa. Voin palata omistajaksi muutaman vuoden kuluttua jos tilanne muuttuu. Nyt en Putler-Fortumiin laita euroakaan kiinni. Ukrainankin tilannekin taas kiristyy, rupla heikkenee jne.

80

813

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Päinvastoin

      Parhaita osingonmaksajia, vahva kassa, luja markkina-asema, vakaat tulot, uusi osaava johtaja Lundmark. Kannattavia harkittuja investointeja tulossa. Voisiko parempaa sijoituskohdetta olla. 14 eurolla ehdoton ostokohde. Venäjän riskiä on liioiteltu, mitkään laskelmat eivät puolla noin suuria pudotuksia. Osake oli hetken jopa alle 14 euroa.

    • kopletti

      Heh, "mitkään laskelmat eivät puolla noin suuria pudotuksia", mutta laskelmat eivät huomioi tärkeintä viisaria kuin toveri Putinia ja Venäjää.
      Siinä pelissä Lundmarkin taidot ovat köykästä. Maksa siinä sitten isoja siivuja osinkoja.

      • 418

        Lisäksi Fortum on myynyt verkot. Senkin rahantulon poistuminen vähentää voittoa. Osingonmaksukyky voi siis heiketä, jos ei aleta verkkojen myynnistä saatuja pääomia maksamaan ulos.

        Toisaalta valtio on rahapulassa. Se pystyy viime kädessä osake-enemmistönsä turvin nostaman osingon isommaksi kuin tulos edellyttäisi. Tämä tietysti vähentää Fortumin kykyä tehdä investointeja, joihin valtiokin voi puuttua poliittisen ohjauksen voimin, vrt Fennovoima.


      • huaweilija

        Kenties Venäjä koituukin onneksi, valtavat markkinat ja mahdollisuudet jos ne saa hyödynnetyksi. Fortumin osake nousisi pilviin ja osinkoa sataisi kuin lottovoittajalle :)


    • Poikimaan

      Rahaa vaan valtiolle ja sijoittajille reiluina osinkoina 2016, sieltä se kiertää eteenpäin ja talouden rattaat pyörii. Perusliiketoiminta ok ja vielä jokunen hyvä investointi lisää tuottamaan. Ehkä tylsää mutta toimii. 2017 alkaen voidaan osinkoa hieman supistaakin, silloinkin vielä mukava sijoituskohde.

    • asiantuntijaa

      Fortumi tosiaan laskee ja laskee, kohta 13,50 €/osake. Muistan vielä kun Fortum-uskovaiset kertoivat 20-30 €:on tavoitehinnoista. Jos kaivatte esille vanhoja ketjuja vuodelta 2014 tältäkin palstalta!

      Deutsche Bank ja UBS ovat alentaneet Fortumin tavoitehinnan 12 €:oon.

      T. asiantuntija

    • häviäjä21

      Fortumin keskihinta noin 19e :(

    • Titov

      Hätähousu myy nyt alle 14 euron tason. Edullista on ja osingot laukkaa. Kassa mahdollistaa järkevät, laskelmoidut investoinnit, jotka kasvattavat yhtiön arvoa. Ostaisin nyt lisää, jos olisin aiemmin ostanut esim. 19 tai 17 euron hintaan. Onneksi aloitin vasta tasolta 13,90.

    • 1234321234321

      Kyllä sitä Fortumia saa pian ostaa reippaastikin alle 13 euron, ei mene kauaa....

      • aikaaloittaa

        Taidankin ostaa. Olen aloittelija ja nainen. Paljollako ostan ? 5000 e ?? Mitä kaveriksi ? Olen kyllästynyt säästötiliini.


      • 1234321234321

        Esim. Nordea, Stora Enso, Neste, Valmet, Raisio jne... Ehkä Incap joka voi vielä nousta paljon (saas nähdä)... Kaiken maailman ikuiset tappiopesäkkeet kuten Outokumpu jättäisin rauhaan

        Nyt on vaan sellanen tilanne, että on hyvin vaikea kenenkään arvioida missä kurssit huitelee esim. puolen vuoden päästä


    • väyväy

      Forttumit lähti taas ulos, ens viikolla takas halvemmalla... Pientä tiliä voipi aina tehdä, nousee varmasti osinkokiimaa kohden :D

    • lehevä

      Sanomaa kannattaa tankata.

    • asiantuntijaa

      Varokaa vaaraa: varokaa Fortumia. Anonyymit veivarit eli ulkit ovat myyneet Fortumia taukoamatta joka päivä viime aikoina. Commerzbankilta tuli 11 euron tavoitehinta, joka on Deutsche Bankin 10 euron tavoitehintaa korkeampi. Saksalaisilla on ensi käden tietoa siitä miten kannattamatonta bisnestä ydinvoimaloiden pyörittäminen on, ja Fortumilla on niitä voimaloita useita, ja osaomistuksia Ruotsissa. Saksalainen E.On romahti tässä myös äskettäin. Ja Fortum joutui alaskirjaamaan Ruotsissa osaomistuksiaan. Vesivoima on eri asia, sitä löytyy Fortumiltakin, mutta sillä ei tehdä kuitenkaan kovaa tulosta. Taseessa ydinvoimalat ovat suuri riski. Venäjän riskit ovat paisuneet myös entistäkin suuremmiksi, kun tulosta ei synny. Tulikin negari Fortumilta viime osavuosikatsauksessa Venäjän tuloksiin liittyen.

    • asiantuntijaa

      Niin, se oli kyllä ranskalainen Societe Generale, joka antoi Fortumille 10 euron tavoitehinnan. Mutta tuskin te huomasitte sen, voisi yhtä hyvin kalauttaa teitä nuijalla päähän, ettekä huomaisi mitään.

    • nouseeko_osakkeen_arvo
    • keväällänousee

      Inders lisännyt fortumia halvan hinnan vuoksi. Pitkän tavoitteen osake jo osinko mielessä.

    • Osingonmetsästäjät

      Onko Fortum halpa jos hinta on n 14.00e? Mielessä olisi vain pitää kunnes osingot tippuvat kassaan ja sen jälkeen uusia osinkoja kyttäämään muista yhtiöistä koko kevään 2016.

      • salkku_miinuksella

        Maksoin Fortumin osakkeista maaliskuussa 20,11 euroa, biig mistake. Osake putosi heti tämän jälkeen ja ajattelin korjata virheeni ostamalla tuplasti alkuperäinen määrä hintaan 14,17e. Temppu ei onnistunut kun nyt osakkeen kurssi on 13,74 ja salkussa pahiten miinuksella vetäen koko salkun mukanaan vessasta alas :(


    • asiantuntijaa

      Kiellän teitä ostamasta Fortumia. Olette väärällä puolella treidiä - tänäänkin nordnetin bullerot olivat listalla kärjessä ostelemassa. Kun ruotsalaiset, saksalaiset ja anonyymit veivarit olivat myymässä. Jos Fortumin raadosta jää jotakin jäljelle, saisitte sen halvemmalla tulevaisuudessa rajoittamalla ostohalukkuutta juuri nyt.

    • r98w34ru039w84tj
    • Liljestrandi

      Fortum on uuden edessä. Onneksi on iso kassa, josta voidaa ottaa investointeihin, kun sopivia ilmaantuu. Osinkoakin on vara maksaa kohtalaisesti. Hyvä, että ei olla heti investoimassa johonkin roskaan. Katsellaan vähän kehitystä ja sopivia kohteita tuleville vuosille, joilla saadaan tuottoa ja kasvua.

    • lisätään

      Näillä hinnoilla lisäilen pikku erissä.

    • Quutamosonaatti

      - valtio pääomistajana tekee siitä poliitikkojen omien intressien pelikentän
      - Venäjän epäonnistuneiksi osoittautuneet miljardi-investoinnit -> missä ne tuotot?
      - suuri vaara joutua Venäjän ja Suomen/EU:n välisten mahd. kiistojen pelinappulaksi
      - sähkön hinnan eli tuloksen trendiomainen lasku vuosi toisensa perään
      - isot ulkomaiset sijoittajat myyntilaidalla (ne kyllä tietävät missä mennään) ja
      - suomalaiset piensijoittaja-bullerot ostavat kurssia ja osinkoa "kun saa halvalla"
      - isolle kassalle ei näytä löytyvän muuta käyttöä kuin makuuttaa sitä tilillä tuottamattomana tai maksaa kertaluonteisina osinkoina joista ei hyödy kuin valtio veroina

      Siinä omat tärkeimmät syyt olla omistamatta näillä hinnoilla.

    • asiantuntijaa

      Ensimmäinen isompi shortti mitä olen koskaan nähnyt Fortumista ilmestyi FIVA:n listalle äsken. Ilmeisesti nämä hedget ja shorttauspajat ovat myös haistaneet Fortumin ongelmat. Luulisi ettei Fortumin lasku tähän jää.

    • Raharenki

      Fortum on kohta ostoksilla. Esim. Saksan suunnalla on erittäin mielenkiintoinen ja hyvän tuottopotentiaalin ostokohde hakusessa ja tarjouksia esitetään. Näkymät voivat kirkastua nopeastikin.

      • asiantuntijaa

        EEW ei kykene paikkaamaan Fortumin tulosta paljoakaan, vaikka maksaa lähes 2€/osake Fortumin kassasta. EPSiin jää verojen jälkeen noin 0,15 €/osake, mikäli Fortum ei pysty parantamaan kannattavuutta. Fortumin tulos on tippunut enemmän kuin 0,15 eps joka vuosi sähkön hinnan halpenemisen vuoksi.


    • MinäTeenRAHAApian

      Fortum on nyt halpa vielä hetken, odottakaan vaan kun lähestytään helmikuuta ja saadaan varmuus osingon määrästä niin osake pomppaa jopa 15-17 euroon! Niin kävi viimeksi alkuvuodesta 2015. Itse olen tankannut nyt Fortumia ja usko on kova.

    • Omakas

      Osingon määrähän ei taivaasta tipu, vaan on pois kassasta eli ihmettelen, jos ilmoitus, että yritys aikoo kohta maksaa kassasta rahaa sijoittajille innostaa sijoittajat maksamaan rahaa yrityksen kassaan. Kun sijoitan, niin haluan pitää ne rahat sijoituksessa kiinni, enkä saada kahden kuukauden kuluttua bumerangina takaisin tililleni.

      Minä osasin kaukonäköisesti myydä Fortumini tämän vuoden huipuissa. Sen jälkeen tultu jonkun verran alaspäin. Ne rahat taas sijoitin Outokumpuun, joka tullut 50% alas..

      • RahaaOsakkeissa

        Näin se on, mutta vauhti kuitenkin kiihtyy kun moni haluaa tienata juuri näillä osingoilla, minä katson asian aina niin että saatan myydä pois juuri ennen osinkoja, edellyttää tietenkin että kurssi on noussut enemmän kuin mitä olisin osingoista saamassa. Ostan sitten ehkä takaisin kun seuraavaksi laskee tai katson jonkin muun yhtiön jolla pian osingot maksussa :) Tämä on taiteilua ja tarkkana pitää olla tai menettää rahaa osakkeisiin jotka tippuvat tippumistaan ja noususta ei tietoakaan kuukausiin.


    • Malttionvalttii

      Maltilla sijoittava voittaa. Ostaa nyt 2015-2016 useammassa satsissa, kun dippailee, ja myy vaikkapa 2020 paikkeilla, kun on taas noussut ja uudet tuulet puhaltavat. Samalla on tullut osinkoa ainakin kohtalaisesti, vaikka osingon taso laskisikin hieman.

    • Paniikkipois

      Fortumin osinko voisi hyvinkin laskea jonkin verran, mutta jonkinlaista osinkoa on tulossa vuorenvarmasti vuosi vuodelta. Jos dippaa, niin ostetaan pari uutta satsia ja pudotellan hankintojen keskihintaa. Nousuakin tulee aina joskus, jos on laatufirma ja useita vuosia aikaa! Lyhyen ajan kikkailu on spekulaatiota, mutta esim. kolmen vuoden ajanjaksolla saamme kiinni totuudesta...

    • Marttij

      Kun ensi vuonna myyntitappiot saa vähentää mm. osinko-, vuokra-, ja metsänmyyntituloista kannattaa tappiollinen myynti siirtää keväälle osingon maksun jälkeen ja ostaa viikon päästä takaisin.
      Tällä vähentää / poistaa kokonaan osinkoverot. Näin itse teen. Ostin Fortumia 18 € / kpl viime vuoden alussa.

    • voi.kun.rikastuis

      Nyt Fortum, 13.95. Kannattaisiko ostaa?

      • FortumYKKÖNEN

        Tietysti kannattaa, jos siitä saa n 1,40e vielä osinkoja per osake niin osake on nyt ihmeen halpa ja tuotto valtava. Kun lähestytään tilinpäätöstä helmikuun alussa niin silloin tiedetään osinko keväälle, tuon tilinpäätöksen tiedon jälkeen osake voi nousta jopa 18 euroon, ja ei tarvitse kun katsoa yhtiön viime kevään vastaavaan tilanteeseen, osake silloin jopa 19e :) Itse olen ostellut nyt pitkin syksyä Fortumia ja nyt on sitä salkussa 1200kpl.


    • voi.kun.rikastuis

      Ostin 13,85llä. On tässä nyt häviöllä. Vähän harmittaa, mutta tällaista tämä on. Jälkeenpäin on helppo olla viisas. On usein käynyt niin että olen asettanut liian alhaisen ostohinnan, kurssi on muutamassa tunnissa noussut niin että olen jäänyt ilman, kun en ole enää niin paljon viitsinyt korottaa. Mutta näillä mennään, hyvät niille, jotka ymmärsivät odottaa, tiedä mihin vielä halpenee, just nyt alin 13.

    • Sykli

      13,85 on hyvä taso hypätä mukaan. Moni on aloittanut paljon korkeammalta.
      Ostat toisen satsin, jos tippuu vaikkapa alle 13 euron. Seuraava alle 12 euron. Odottelet rauhassa. Laatufirma kyseessä.

    • Voi.kun.rikastuis

      Kiitos vaan Sykli rohkaisusta, vaikka nyt vielä enemmän harmittaa, melkein pelottaa, kun putosi alle 13:n. Odottelen osinkoja, vaikka jos olisin pitänyt rahat tilillä, olisin voitolla, niin korkea osingon en usko olevan. Yritin ostaa myös Stora Enso R:ää, mutta jäin 0,01 euron päähän viimeisestä hinnasta. Täytyy kytätä vielä.

    • SijoitaFortumiin

      Niin, perjantain lukemaksi jäi siis 12,97e ja jännityksellä odotan maanantain klo 10 avausta ja sitä mitä kiinassa on taas tapahtunut, tai oikeastaan vasta tiistaina kiina ilmoittelee loppuvuoden taloslukemiaan 2015 ja jos ne on huonoja niin kurssit tippuu taas, mutta jos on hyvää tulossa niin nousee. Odotan sitä tiedoitusta että Fortum on tekemässä suuret miljardien kaupat :) Kassassa on rahaa sijoituksiin n 7 miljardia. Joku on sanonut tai epäilee että osinko voisi olla jopa 2e :)

    • asiantuntijaa

      Juoskaa minkä kintuistanne pääsette, tämä lienee viimeisimpiä tilaisuuksia päästä eroon näistä lapuista yli 14 euron hintaan. Keskimääräinen tavoitehinta on enää 13,71 €, ja on tullut lisää 11 euron ja 12 euron tavoitehintoja. Venäjän liiketoiminta lienee erittäin heikolla pohjalla, ja alaskirjaukset tulevat aikanaan. Ilman Venäjää ja siirtoverkkojen tuloksia, sekä alenevien sähköhintojen vuoksi, tulevien vuosien tulokset ovat karmeaa katseltavaa, voi tulla sellaisia tuloksia kuin 0,50 €/osake vuositasolla. Osakkeen hinta tulee varmuudella painumaan sinne 10 euron tuntumaan jo mahdollisesti tänä vuonna, mutta viimeistään ensi vuonna.

      Haluan sanoa sen että tuleva tämän kevään osinko ei paljoa tule lämmittämään, koska osake tulee laskemaan paljon osinkoa enemmän lähitulevaisuudessa.

      http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/fortumpessimistien joukko kasvaa/a1074822

    • HuolestunutSijoittaja

      Voi perkeleen perkele kun ehdin ostamaan Fortumia noin 6000 eurolla. Meniköhän nyt kaikki säästöt hukkaan. Osinkokin pudotettiin 1,10 euroon.

      • gengre

        Kurssia painoi erityisesti ulkomaisten sijoittajien myyntiaalto. Suomalaiset piensijoittajat sen sijaan kahmivat osakkeita salkkuihinsa niin paljon kuin suinkin pystyivät. Kertoi lehti. Nyt kannattaa ostaa huomenna lisää, sillä perjantai on ollut jo yleisesti nousupäivä.


      • HuolestunutSijoittaja
        gengre kirjoitti:

        Kurssia painoi erityisesti ulkomaisten sijoittajien myyntiaalto. Suomalaiset piensijoittajat sen sijaan kahmivat osakkeita salkkuihinsa niin paljon kuin suinkin pystyivät. Kertoi lehti. Nyt kannattaa ostaa huomenna lisää, sillä perjantai on ollut jo yleisesti nousupäivä.

        No toivottavasti tämä yhden päivän jyrkkä lasku on vain jokin tilapäinen ohimenevä ilmiö eikä merkki mistään huolestuttavasta. Vähän kyllä mietin itsekkin että ostaisko vielä lisää Fortumia salkkuun vai olisko se liian suuri riski tässä vaiheessa?


      • Fortumnouseevielä

        Älä huoli sun kuudesta tonnista, mulla on Fortumia 13,2€:n keskihintaan noin 20 000€:lla ja miehelläni on useammalla sadalla tuhannella. Pitkällä aikavälillä hyvä sijoitus. Osinkokin on melko mahtava, vaikka pienensivät sitä. Kaikki panikoivat turhaan ja nyt rahamiehet saavat ostettua sitä halvalla. Me ainakin ollaan tyytyväisiä ostoksiimme, koska Fortum on vakaa osinkomaksaja ja riski on paljon pienempi verrattuna lotto-osakkeisiin. Niitäkin toki meillä on.

        Kyllä mulle kelpaa tuollainen korko. Viiden prosentinkin korko olisi varsin hyvä. Ei kannata turhaan hötkyillä. Meille tämä on pidempiaikainen sijoitus. Pankista sanoivat kun soitin, että he kyllä kannattavat osakkeen ostoa. Oma näkemys on kuitenkin tärkein. Olihan Nestekin vähän aikaa sitten pohjamudissa, kun ihmiset eivät myöntäneet sen oikeaa arvoa, vaan panikoivat turhaan. Ostin Nestettä samoilla hinnoilla kun Fortumia nyt ja miten kävikään. Melko hyvin :D Tietty kaikkea ei voi verrata keskenään, mutta toisinaan kurssin alhaisuus johtuu ainoastaan panikoivista ihmisistä ja siitä, että mikään ei enää kelpaa. Totuus on kuitenkin se, että jossakin vaiheessa odotukset ovat liian korkealla eikä tulos todennäköisesti aina parane. Minun mielestäni Fortumin epävakautta liioitellaan ja jos miettii vaikka 2000 luvun tienoota ja teknokuplaa, niin Fortumin osake oli silloin noin 3,6 euroa alimmillaan ja sen jälkeen lähti jyrkkään nousuun ajan saatossa ollen vuonna 2008 jo yli 30 euroa, kunnes taas kriisi tuli. Fortum kyllä selviää, kerta on silloinkin selvinnyt. On erittäin epätodennäköistä, että Fortum menisi konkurssiin tai putoaisi teknokuplan aikaisiin lukemiin, ellei tule uutta kriisiä tai pörssiromahdusta. Ennemmin tai myöhemmin on taas todennäköistä, että Fortumin osakekurssi nousee ja se että Fortum maksaa osinkoa. Fortum on maksanut osinkoa niin kauan ja joka vuosi, kun se on ollut pörssissä, huonoinakin aikoina. Monesta ei voi sanoa samaa. Ehdottomasti pidä suositus minulta ja osta lisääkin, jos kurssi tulee alas.


    • Liljendaaliluntmark

      Ja pah, Fortum tulee laskemaan vielä lisää. Osingon irtoamisen jälkeen lasku jatkuu. Venäjän talouskin sakkaa. Seuraavina vuosina osinkoa voidaan leikata lisää. Säästöt eivät pure nopeasti, eikä uusia ostoja saada silmänräpäyksessä nousevaan tuottoon. Nyt on nähty vasta alkusoittoa, lisää alakuloa edessä 2016-2017. Fortumin tavoitehinnat laskevat kohisten. Miksi ostaa nyt, jos syksyllä saa edullisemmin.

      • hjiuouik

        Fortumin osakekurssi on jo luokiteltu halvaksi ja talous vahva. Ei ole alle 12 € mennyt eikä tuskin menekkään.


      • hjiuouik

        Fortumin osake on jo yhtä halpa kun vuonna 2004 heinäkuussa. Ei edes Finanssikriisissä menty näin alas.


    • voi.kun.rikastuis

      Itsekin säikähdin eilen kun katsoin Fortumin toimitusjohtajan haastattelua, mutta sitten muistelin vanhoja. Ostin aikoinaan Raisiota 3 eurolla, se putosi 1,9:ään. Siinä sitten itku kurkussa. Mutta kun ei ollut mitään kiirettä myydä, niin nyt ovat pyörineet neljän pintaan. Tässä myinkin vähän, mutta vielä niitä on mukava kasa. Osinkoja on tullut joka vuosi.

      Siis nytkin rauhoituin. Minusta Fortumin osinko ei ole huono.

    • HuolestunutSijoittaja

      No joo ehkä eilen tuli vähän turhaan panikoitua sillä en näe montaakaan mahdollista syytä sille että Fortumilla menis tulevaisuudessa huonosti. Onneksi ei ole pakottavaa tarvetta myydä pois osakkeita joten voi keskittyä keräämään osinkotuloja ja myydä pois sitten joskus kun on voiton puolella.

    • Ostankojo

      Milloin pitää olla Fortumin osakkeita handussa, että ehtii vielä osingoille?

    • voi.kun.rikastuis

      Yhtiökokous on 5.4. Jos sinä päivänä omistaa osakkeet, pääsee osingoille.
      6.4. on lipun irtautumispäivä. Jos sinä päivänä tai sen jälkeen ostaa, ei pääse vuoden 2015 osingoille. Korjatkaa jos olen väärässä.

    • vittumikämaailma

      Fortumin rökäletappio vie koko salkkuni saldon miinukselle mutta onneksi en näihin osakkeisiin paljoa laittanutkaan niin ei harmita kovin paljoa. Onpahan selvä osoitus siitä että pienituloisen ei kannata laittaa juurikaan rahaa osakkeisiin, on niin epävarma sijoitus että todennäköisesti siinä vain menettää rahansa taivaantuuliin.
      Pidetään sitten enimmät rahat pankkitilillä vaikka se ei tuotakaan mitään, rahan arvosta katoaa vain inflaation verran.
      Kyllä tämä maailma on todella paska systeemi, se on viritetty niin että tällainen tavallinen kansalainen HÄVIÄÄ AINA!!! PERKELE!!!

    • Ostajaunohda

      Ostinpa kolmannen satsin hintaan 11.80, osinkotuotto tulevalla 1,10 euron osingolla loistava. Nyt kaikkien "fumieni" keskihinta reilusti alle 13 euroa. Vaikka osinkoa leikattaisiin, niin se tuottaa vielä sittenkin ihan ok tuolla keskihinnalla tulevina vuosina. Seuraava osto tapahtuu, jos mennään alle 11 euron. Sitä laskua tuskin ennen osinkoja nähdään. Ehkäpä niiden jälkeen? Pitkän salkun osakehan tämä on. Parin vuoden kuluttua voi noustakin taas oikein kunnolla.

      • gengre

        Nyt on Fortum jo 11,10 . Voi käydä niin että piensijoittajalta menee jo usko ja ei osteta enää lisää vaikka kuinka halvalla saisi.


    • enuskoetteetrahaapian

      Fortum on nyt halpa vielä hetken, odottakaan vaan kun lähestytään helmikuuta ja saadaan varmuus osingon määrästä niin osake pomppaa jopa 15-17 euroon! Niin kävi viimeksi alkuvuodesta 2015. Itse olen tankannut nyt Fortumia ja usko on kova.
      LOL :-) Talvivaarakin pärjännt hyvin tähänverrattuna

    • Joulutorttua

      Euron välein voi hyvin ostaa lisää jos tullahan alaspäin. Muista kuitenkin hajautus, ei pelkästään Fortumia.

    • Vastavirtanen

      Nykykurssilla osinkoa saa lähes 10 %. Kassassa on reilusti rahaa. Jos edes osa investoinneista on hyviä nousee kurssi varmasti. Venäjän tilanne on nyt 2016 pohjilla, parin vuoden sisään tilanne vakiintuu. Nyt on oston paikka!

    • Sibbo

      Osta vaan nyt niin menetät tulevia tuottoja, osingon jälkeen osake voi rommata oikein olan takaa jos tulee huonoja uutisia ja osinkokin tipahtanee nykytasolta reilusti. Investoinnit ei tuota hetkessä. Riskiäkin on reippaasti mm. Venäjä ja Intian aurinkoenergia.

      • ostaostaostaosta

        Ei osakekauppaa käydä hetken mielijohteesta ja muutaman kuukauden holdilla. Nyt on oikea aika ostaa.


      • Kannattaa-ostaa

        Etenkin kun ottaa huomioon Yhdysvaltojen velan. Ja mailman taloustilanteen. Niin kipin kapin osakkeen ostoon.


    • Sumunpeitossa

      Fortum laskee, koska tulos kääntynyt voimakkaaseen laskuun ja hyvä osinkotaso sen myötä. Osingon jälkeen tullaan alas oikein kunnolla. Luotettavat verkot ollaan vaihdettu Venäjän ja Intian epämääräisiin haihatteluihin, ne tuottavat hyvin joskus vuosien ja vuosien kuluttua jos sittenkään. Kassaa syödään koko ajan ja tuottavia ostokohteita ei löydy kohtuuhintaan. Lisäksi on poliittista riskiä ja valtio isona ja kömpelönä peikko-omistajana. STRONG SELL eli VAHVA MYY, nyt kun vielä ehtii riskipaperista eroon.

    • Jambbo
    • Ennusteita

      http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka-ja-talous/fortum-vei-ensimmäisen-erän-bioöljyä-ruotsiin-1.126619

      Voisiko sähköisten kulkuneuvojen ja erilaisten latauspisteiden määrän voimakas kasvu (muutamien vuosien kuluessa) antaa Fortumille kunnon nousupiikin?

      Muistetaan myös se, että nykytulosta nostattavat pian harkitut yritysostot ja investoinnit (Lundmark joukkoineen ei osta roskaa/maksa räikeitä ylihintoja).

      Sähkön kulutus tulee kasvamaan ja kaupungistuminen jatkuu.

      Ympäristövaatimukset tiukkenevat.

      Kulutuksen ja vaatimusten kasvu tarkoittaa myös hintoihin nousupainetta pidemmällä aikavälillä.

      Venäjä näyttäytyy nyt suurena riskiä. Ensi vuonna se voi olla suuri mahdollisuus. Tai sitten jotakin siltä väliltä, mikä tarkoittaisi roimaa parannusta nykytilaan, kun ennustetaan totaalista romahdusta. Venäjän "torakkatalous" selviytyy kuitenkin aina, vaikka kansa joutuisi hetken aikaa laskusuhdanteessa kärvistelemään.

      Katsotaan vaikkapa vuoden tai kahden kuluttua, miltä tilanne näyttää.

    • Ennusteita

      Unohtui Intian VALTAVA potentiaali. Maahan kasvaa vauhdilla ja energian kulutus ja tietotaidon tarve sen myötä. Fortum on oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

    • Piensijoittelija

      Yritysostoja tulossa ja kuluja karsitaan 2016-2017 ;) Malttia, malttia, malttia! PIdä, pidä, pidä!

    • Jambbo

      "Fortum voisi varoillaan ostaa Keskon ja Stora Enson pörssistä."
      Tuskinpa tämä alennusmyynti enää ensi vuonna jatkuu.

    • LasseM

      Fortum nousee, Lundmarkin osinkotykki ampuu. 14 euroa kohta poks :D

    • Fortumiakolisää

      Onko tietävillä näkemyksiä Fortumin lähitulevaisuudesta? Ensi viikolla irtoaisi osinko ja kurssi laskee jonnekkin 11.90-12.10€ pintaan, kurssi vakaantunut siinä mielessä, että pahin paniikki laantunut ja kurssi myötäilee aika hyvin helsingin pörssiä. Ollaanko syksymmällä lähempänä 11€ vai 13€ hintaa? Pidän laatufirmana, mutta esim.yli 16€ tasoon uskon vasta aikaisintaan 2018-2020 jolloin tuottavuus varmasti vakaantunut. Yksikään pankki ei uskalla suositella ostoa, kannattaisiko tankata lisää ennen osinkoa, jos mielessä ei välttämättä ole vuosien sitoutuminen?

      • katson.vielä

        Itse tankkaan vasta osingon irtoamisen jälkeen, jos kiinnostaa vielä siinä vaiheessa. Riippuu hinnasta. Fortumin osalta isompaa nousua ei varmaan kannata odottaa ennen kuin sähkön hinta nousee (jos nousee), mutta jonkinlainen osinko lienee turvattu myös tulevaisuudessa ja 11-13 euron haarukassa heiluminen on aika uskottavan tuntuinen lähiaikojen veikkaus.


    • Fortumiakolisää

      Joo, taitaa olla paras vaan laittaa jäitä hattuun ja katsoa myöhemmin jos lisäys salkkuun vielä kiinnostaisi. Ei ole nyt riittävän selvää omaa näkemystä asiasta ja tämän vuoden hintakehitys pörssissä keskittyy ilmeisesti aika paljon myös uusien investointien onnistumiseen joihin muistaakseni varattu tänä vuonna 600M€

    • Untonen

      11 eurolla alkaa olla halpaa, satsi 200 kpl lisätty! Pari hyvää uutista vaikka hyvistä investoinneista ja säästöistä ja ollaan taas hintasossa 13-15 euroa sanokaa minun sanoneen.

    • kevlari

      Pitkään salkkuun bueno!!

    • valomerkit

      Huomenna vihertää jos osari ei niin surkea kuin jotkut odottaa! Venäjältä ok lukuja?

    • Sykli

      Merkkejä käänteestä parempaan on ilmassa...

    • Edullisiaostaen

      Iso laiva kääntyy hitaasti mutta varmasti! 11 euron ale toi parhaan turvasataman aseman salkkuun tähän lähivuosille? Saisiko Teliasta vastaavan, jos alle 4 euron ostaa?

      • Vakuusvaje

        Tämä on kyllä mielenkiintoinen yhtiö. Bisneksessä ei juuri hyviä merkkejä näy, mutta kurssi on noussut jo 40 % talven pohjilta. Ja kymmenen prosenttia tuli osinkoa vielä lisäksi.

        Pörssin hinnoittelu tuntuu olevan pahasti sekaisin. Eihän tässä enää tiedä edes onko hyvät vai huonot ajat menossa. Omistan kyllä Fortumia mutta ihmettelen silti.


    • Sykli

      Sähkön hinta nousee, toimintaa tehostetaan, Venäjän talous elpyy hitaasti. Muutama kasvuinvestointi vielä tuohon päälle ja hyvä tulee!

      • Vakuusvaje

        Eipä näy vielä kolmannenkaan neljänneksen tuloksessa nousun merkkejä. Vaikeat on ajat, Venäjällä kirves voi heilahtaa milloin tahansa ja kohta yhtiö hätäpäissään tyhjentää kassansa johonkin surkeaan projektiin.

        Toissapäivänä ihmettelin pörssin hinnoittelua yleensä, mutta nyt alan jo ihmetellä, miksi itsekään yhä omistan Fortumia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1615
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1554
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1395
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1153
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe