Samsung tv ja PIP

PELTO

Onko todellakin niin että kahta eri maksukanavaa ei pysty katsomaan samaan aikaa?

6

116

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • noilla.mennään

      Kaksi CI -korttia, niin onnistuu. Jos siis tv:ssä on virittimet tuplana eli kaksoisvirittimet (2xDVB-C ja 2xDVB-T2) ja on kaksi CI -paikkaa.

      • lldlsndlslssko

        miksi se kaksi korttia tarvitsisi? kyllä ainakin satelliittipuolella toimii kahden maksukanavan katselu yhdellä kortilla. jos on yksi viritin, tietenkin vaan samasta kanavanipusta.

        luulisin että aloittajan vastaanottimessa on vain jokin teennäinen rajoite jätetty.


      • millä.toimii
        lldlsndlslssko kirjoitti:

        miksi se kaksi korttia tarvitsisi? kyllä ainakin satelliittipuolella toimii kahden maksukanavan katselu yhdellä kortilla. jos on yksi viritin, tietenkin vaan samasta kanavanipusta.

        luulisin että aloittajan vastaanottimessa on vain jokin teennäinen rajoite jätetty.

        Millä vastaanottimella toimii? Tv vai digiboksi? Toimiiko millään tv:llä yhdellä kortilla kaksi maksukanavaa samaan aikaan?


      • nxnnzxbxkxbk
        millä.toimii kirjoitti:

        Millä vastaanottimella toimii? Tv vai digiboksi? Toimiiko millään tv:llä yhdellä kortilla kaksi maksukanavaa samaan aikaan?

        http://www.satshop.fi/gm-spark-triplex-s2-s2-t2-c.html

        tolla toimii. eikä siihen siis teknistä estettä olisi missään laitteessa, jos ominaisuutta ei vittuillakseen blokata pois päältä.


    • Tietoa_puuttuu

      Televisioiden tiedoissa ei olekaan kovin usein mainittu, montako CI paikkaa niissä on. Noin ainakin verkkokauppa.com:ssa tuotekuvauksessa.
      Tulpa-HD-virittimellisiä televisioita on nyt ainakin valmistajilla Panasonic, Sony ja Samsung (otos verkkokauppa.com:n sivujen televisioiden tiedoista, hakusana "HD-tuplavirittimet" ja oli vain tieto "CI -liitäntä"). Täytyy käydä katsomassa valmistajan sivuilta oikea korttipaikkojen lukumäärä.
      Esim. mulla on pari vuotta vanhassa Pansussa kaksi kortinlukijan paikkaa. En tosin ole vielä kokeillut kahdella kortilla, vaikka minulla ne onkin, sillä toinen korteista on tallentavassa digiboksissa sen omassa paikassa (CI) eikä minulla siten ole ollut tarvetta toisellekin kortinlukijalle. Se tallentava Linux-pohjainen digiboksi sitten osaa ottaa siltä kortilta montakin maksukortin kanavaa kerralla ja voin tallentaa kovalevylle useata kanavaa samaan aikaan!

    • kämmi

      Kysyjä puhuu CI :sta. Käsittääkseni Triplex boksi ei osaa CI , eli paritusta. Useamman conax salatun SD-kanavan purku onnistuu Triplexillä. Eli satelliitista Viasatin kanavien purku ei onnistu ilman CAMmiä.

      CI käytetään antenni ja kaapeli HD kanavien yhteydessä ja CI SD kanavien kanssa (katso spekseistä satshopin sivuilta, ei HD kanavia antenni/kaapeli). Jos käytetään erillistä fyysistä kortinlukumoduulia ns. CAM, kuten ilmeisesti telkkarissa aina käytetään, niin ei voi kuin yhtä kanavaa purkaa samaan aikaan. Ne CAMit on suunniteltu toimivan niin. On olemassa markkinoilla myös ainakin yksi CAM, joka pystyy purkamaan kaksi kanavaa samaan aikaan. En tiedä toimiiko se CI :lla. Käsittääkseni Suomessa HD-hyväksytyt boksit, joissa kortti laitetaan suoraan boksiin eikä CAMmiin pystyisivät purkamaan useampaa kanavaa samaan aikaan eli voisi katsoa yhtä ja tallentaa toista kahden virittimen boksilla.

      Joihinkin linux-bokseihin (tarkemmin engima2) on tullut CI tuki, mutten tiedä niiden toimivuudesta. Näissä enigma2-bokseissa tallenteet ovat salaamattomia ja parittamattomia boksin kanssa eli niitä voi katsoa esim. pc:llä. Tästä ohjelmaoikeuksien haltijat eivät ole tykänneet ja Suomessa HD-hyväksytten boksien tallenteet ovat salattuja ja niitä voi katsoa vain samalla boksilla vaikka ne voikin tallentaa ulkoiselle usb-laitteelle. Ne pirulaiset salaavat kaiken lisäksi myös SD-tallenteet ja ilmeisesti myös salaamattomien kanavien tallenteet. Siis HD boksit kuten Topfield, HD Thunder, finnsat, wbox.

      Minulla on enigma2-boksi, mutta käytän sitä kaapelissa vain salaamattomille kanaville. Boksissani on kaksi viritintä ja kumpikin pystyy tallentamaan kaikki muxissa olevat kanavat samaan aikaan. DNAn kaapelissa ylen sd muksissa (274 MHz) on kuusi kanavaa ja mainoskanavien muksisssa (250 MHz) seitsemän kanavaa eli pystyn tallentamaan yhtä aikaa 13 kanavalta. Hero ja Frii ovat omassa muksissa (338 MHz), samoin ylen neljä Hd kanavaa (290 MHz).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      1967
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      51
      1701
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      55
      1617
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1547
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe