Eka kertaa Roomaan

Romaaan

Hei. Olen lähdössä syyskuun lopussa tyttären 17-v kanssa Roomaan. En ole aikaisemmin käynyt joten kaikki vinkit otetaan kiitollisena vastaan. Lähdemme viikoksi ja pienellä budjetilla. Kannattaako mennä hosteliin? Hotellissa ollaan kuitenkin vain nukkumassa.
Onko lähistöllä paikkoja jossa kannattaa myös käydä? Tytär haluaa varmasti hieman shoppailla :)

13

249

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Colbert

      Otatteko matkat ja majoituksen erikseen?

      • Rooomaan

        Juu otetaan lennot ja hotelli erikseen? Onko hotelli vinkkejä?


    • 8765

      Helppo homma. Lennot Norwegianilla Fiumicinoon, ja (kallis) juna Terminille. Etukäteen hoidatte kämpän keskustasta, vaikka Airbnb:n tai Homeaway:n kautta.
      Tunnetuimmat nähtävyydet ovat kohtuullisen pienellä alueella, kävelymatkan päässä toisistaan.

    • Käynyt

      Ruokapaikkoja kannattaa selvitellä ennakkoon netistä. Edelliskesänä söimme halvimmillaan neljä ruokalajia juomineen 25€ per nuppi. Ruoka oli erinomaista. Tuon ravintolan idea on se, että listalla on vain yksi vaihtoehto. Aamiainen turistikahvilassa maksoi enemmän!

      Pantheonin ympäristö on erinomainen esimerkki. Aukiolla maksaa paljon, sivukaduilla vähemmä ja korttelin päässä on jo huomattavasti halvempaa. Ruuan laatu kaiken lisäksi usein, mutta ei aina, paranee, kun poistutaan ihan nähtävyyksien vierestä.

      Muutenkin kannattaa ruokailuissa unohtaa nämä suomalaiset maatalousyhteiskunnan opit. Kevyt aamiainen, hyvin kevyt lounas jos ollenkaan ja ruokailun painopiste on myöhään illalla nautitussa, usean ruokalajin päivällisessä. Kuitenkin ruoka on paljon terveellisempää, kuin suomalainen.

    • Roomankävijä

      Olen ollut useamman kerran Roomassa ja yöpynyt eri puolilla kaupunkia. Itse en ottaisi hotellia mistään Terminin läheltä, henkilökohtainen suosikkini olisi hotelli jostain Campo di Fiorin läheltä.

      • Käynyt

        Komppaan Roomankävijää. Campo di Fioria sanotaan vähän boheemimmaksi alueeksi ja on sopivasti kävelymatkan päässä monista nähtävyyksistä. Myös lähempänä Forum Romanumia on kivoja, turistille sopivia hotelleja, mutta hintataso on keskimäärin korkeampi.


      • Käynyt

        Palataan vielä Terminiin. Sieltä siis saa edullisia hotelleja, mutta ympäristö on "rosoista". Ei kovin mielyttävää varsinkaan iltaisin. Via Cavour on hyvä esimerkki. Koillispäästä en ottaisi hotellia, mutta toisesta päästä, läheltä Forumeita kyllä.


      • erwet

        Tuo Termiinin alueen taivastelu on kummallaista. SS.Maria Maggioren puolella on kasoittain kivoja ja halpoja hotelleja. Ei mitään ongelmaan ympäristön kanssa.


    • Sentinvenyttäjä_Oulu
    • Roomanlomat

      Terminin aluetta kannattaa tosiaan majoituksen osalla vältellä, ei ole sitä kaikkein turvallisinta tai rauhallisinta naapurustoa. Hostelli on ihan jees, kunhan katsotte sen palvelut ja käyttäjien kommentit tarkkaan.

      Nähtävyyksiä löytyy myös tyttäresi ikäisille ja shoppailun sarallahan Rooma on uskomaton kohde, josta irtoaa kotiin tuomista halvemmalla kuin esim. Milanosta.

      Roomasta suosittelen lukemaan seuraavan esittelyn, se tarjoaa perustan mukavalle matkalle.

      http://valimeri.com/italia/rooma

    • Lomalta_palannut

      Vasta olen siellä ollut. Oli lämpimämpää kuin Suomessa koko viime kesänä eikä satanut kovinkaan paljon. Sunnuntaina päästiin Colosseumille ja Forum Romanumille ilmaiseksi. Vatikaanin museoihin mentiin opastetulla kierroksella ainakin puolen kilometrin jonon ohi. Muitakin tunnettuja nähtävyyksiä tuli katsottua viikon aikana. Joka paikassa vaan pyöri jotain intialaisen näköisiä miehiä myymässä selfiekeppejä. Jotkut taas tyrkyttivät ruusuja. Tivolissa käytiin myös ja voin suositella paikkaa. Siellä on renessanssihuvila ja sen yhteydessä hieno puutarha.

      • weijriodsfjkl

        Ja tuon Villa d'Esten huvilan lisäksi Tivolissa on myös vanhempia nähtävyyksiä, eli roomalaisaikaisen keisari Hadrianuksen huvilan rauniot. Joka ei siis ole vain yksi talo laan laaja alue täynnä rakennusten jäänteitä.

        Kannattaa käydä Tivolissa jos suunnittelee Roomasta päivän reissua jonnekin lähikohteeseen.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Tivoli_(kaupunki)


    • chiobabe

      Pitäkää laukuistanne kaksinkäsin kiinni! On jokaisen itsensä syy, jos tulee ryöstetyksi. Tämän olen kuullut italiaisilta itseltään. Turisteja on valtavasti, taskuvarkaille paratiisi. Muutoin näkemistä ja tutustumista riittää väsymiseen asti. Amerikkalainen nainen sanoi miehelleen: 'Honey here are too many Italians in here!' Sanoisin, että liian monta turistia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1283
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe