Ensimmäinen avautuminen

avaus300

Mun oma pää petti minut. Oon vihainen, pettynyt ja tyhjä.
Siinä pieni osa tuntemuksista mitä tällähetkellä on.

Mulla ei ole diagnoosia. Erittäin raskaita aikoja parisuhteen, perheen ym. tiimoilla ollut takana ja tällähetkellä meneillään.
Noin vuosi sitten ensimmäiset kohtaukset kaupungilla/ravintolassa. Koko vartalo "humahtaa", "kutistun", en voi hengittää ja kiskon vaatteita rintakehän edestä ja pakenen ulos. Tilanne laukeaa 10minuutissa. Näitä tuli noin 5 kertaa parin kk sisään. En niitä sen kummemmin pyöritellyt mielessäni, oon muutenkin sellaista sorttia, että "eteenpäin sanoi mummo hangessa".

Tämä kesä: kohtauksia ruokakaupoissa. Tunnen, että jalat uppoaa lattiaan, kävelen kuin tyynyillä. Äänet tunkee iholle, kuin olisi avaruuskypärä päässä ja kaupan radio soi päässä ja muut äänet sekoittuu mössöksi. Ihmiset jopa omat lapset ympärillä ahdistaa, tulee iholle kiinni ja kaikki on ympärillä, olo kuin motitettu, enkä pääse pois. Suu kuivaa. Vartalossa "humahtelee", toinen silmäluomi ja kulma puutuu, tuntuu, että ne roikkuvat. Pakenen ulos ja puuskutan kuin hullu ja tilanne ohi. Ajattelen, että jos tämä on vain nestehukkaa. Nyt viiden päivän sisään kaksi kohtausta. Molemmat kaupoissa..oireet vaihtelee. Eilen tuli mukaan järjetön vapina. Tsemppasin ja selviydyin kassan kautta ulos ja puuskutin ulkona 10min.

Mikään ei oikein tunnu miltään. En osaa innostua, kiinnostua vaan suoritan päivät. Odotan nukkumaanmenoa. Näen paljon unia. Mutta nukun ihan hyvin muuten.

Oma toiminta tuntuu teeskentelyltä. En osaa selittää sitä, mutta kun mikään ei oikein tunnu miltään niin kaikki on vaan suorittamista. Kaikki tunteet tuntuu teeskentelyltä. Olo on vähän hukassa. Välillä itken itseni uneen kun ikävöin ja rintaa raastaa. Enkä tiedä mitä tai ketä ikävöin.

Oon yli 30v. perheenäiti. Hyvin itsenäinen lapsesta asti ja selviytyjä luonteen omaava. Vastoinkäymiset on tehty voitettaviksi ja haluan, että tilanteet ovat aina hallinnassani. Esim. siksi en käytä alkoholia ym. päihteitä koska vihaan humalatilaa missä kontrolli häviää.

En kykene soittamaan lääkäriin. Haluan löytää ulospääsyn tästä silti. Hävettää ja niinkuin alussa kirjoitin niin olen pettynyt itseeni, omaan päähäni. Ajattelen ettei kukaan ota näitä todesta jos jollekin menisin puhumaan. Enkä halua, että tyrkätään vain pilleripurkki kouraan ja ajetaan kotiin niitä popsimaan.

En tiedä mitä haluan kun en oikein haluakaan mitään. Oon ihan tyhjä ja turta.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kakkaneekeri

      mitä pimppiä

    • hyväavaus

      Voisinko ottaa sinuun avaus300 yhteyttä spostilla? Minua ei kiinnosta täällä pimppineekerien keskellä kirjoitella. Olen sinua vanhempi nainen ja kärsin samanlaisista ongelmista.

    • paniikkipirkko

      Olen ollut samassa tilanteessa.
      Kirjoitit että sinulla on vaikeaa perhesuhteissa....psyykkinen stressi voi uuvuttaa
      ja minä ainakin aikoinani olin todella uupunut joka laukaisi paniikkikohtauksia j"a voimakasta ahdistusta.Tuo kontrollinmenettämisen pelko on aika avaintekijä....
      sama mulla.Olen kuitenkin opetellut tietoisesti "hölläämään" ja ei se juttelu asiantuntijan kanssakaan pahaa tehnyt.Pillereitä en syönyt...olisinko toipunut nopeammin niiden avulla...en tiedä.
      Uupumus ei ole merkki heikkoudesta vaan vahva on hän joka välillä uskaltaa olla heikko ja pyytää apua,se on monelle suomalaiselle vaikeaa kun meillä merkitsee suoritus ja olemme aika yksilökeskeisiä.Joskus vaan se lasi vuotaa yli ja kyllähän sen pitääkin välillä tyhjentyä.
      Itse toivuin levon avulla ja ajatusmallien muuttamisella sekä tietenkin puhumalla ja ystävien tuella.Ja tästä tekstistä saisi vaikka kuinka pitkän mutta jatkan jos juttuni kiinnostaa.

    • Minnahhh

      Moi

      Samaistuin aloittajan viestiin. Oon kasvanu ympäristössä jossa arvostettu suorittamista ja kaikessa pärjäämistä, oli noloa paljastaa heikkoutensa. Joten nyt vanhemmalla iällä tuli sit se "Romahdus". Nyt oon onneks oppinut että on ok olla joskus heikko ja nojata toisiin ihmisiin, pyytää apua muilta ja nousta niiden avulla taas jaloilleen. Mee ihmeessä juttelee psykologin kanssa, ja pyydä apua muilta lastenhoidossa jne. Voit kertoa että et voi nyt hyvin, siinä ei oikeesti oo mitään noloa. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1303
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1157
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe