Pakolaiskeskus Hiekkasärkille

autetaan

Olisi todellakin paikallaan auttaa hädänalaisia pakolaisia. Oulun vastaanottokeskus on tupaten täynnä ja lisää pakolaisia tulee Ruotsista koko ajan. Meillä kalajokisilla on oiva mahdollisuus auttaa ja näyttää maailmalle hyvä tahtomme ja sivistyksemme. Hiekkasärkkien matkailu käytännössä pysähtyy talveksi. Perustetaan sinne pakolaisille vastaanottokeskus. Sinne saadaan helposti mahtumaan jopa tuhat hätää kärsivää turvapaikanhakijaa. Otetaan käyttöön Sani-hotelli ja kaikki Camping alueen majoitustilat. Ja varmaan monet yksityisetkin antaisi loma-asuntonsa ilomielin pakolaiskeskuksen käyttöön. Mukaan lienee helppo saada myös Rantakallan ja Tapion tuvan majoitustilat, sillä valtio maksaa suuret vuokrakorvaukset. Kun nämä pakolaiset sijoittuvat kuntiin, saataneen tämä tilapäinen pakolaiskeskus purettua jo toukokuussa ja aloitettua taas matkailusesonki. Tai voisihan se pakolaiskeskus jatkua pitempäänkin, parasta tuloa siitä tulisi kuntaan. Hiekkasärkät olisi mainio paikka pakolaiskeskukselle siksikin, että siellä on hyvä uimahalli, jossa pakolaiset voi opetella uimaan ja viettää aikaansa ja viihtyisivät siten paremmin. Kalajoen liike-elämä piristyisi myös suuresti. Pakolaisillehan maksetaan melkoisen suurta käyttörahaa ilmaisen asumisen ja ruuan lisäksi ja tietysti he sen käyttäisi paikallisissa liikkeissä.

52

104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eitodellakaan

      Mistäköhän valtion tulot tulevat? No veronmaksajilta. Tässähän se juju lieneekin. Täysin turhaa perustella asiaa lisätuloilla koska niitä ei hksinkertaisesti tule. Rikollisuus ja muut lieveilmiöt taasen nousevat pilviin ja pakolaiskeskus hiekkasärkillä karkottaa lomailijat. Teette melko suuren karhunpalveluksen kalajoelle ja isänmaalle jos sellaisen tänne perustatte.

      • tervetulloo

        Tuulimyllyt pyörii veronmaksajien varoin, ja ne rahat ei jääsuomeen. ei muuta kuin ne muutama tonni joka menee maanomistajalle nämät tuuliyhtiöt ei maksa suomeen latiakaan. pakolaiset kuitenkin käyttää saamansa rahat paikkakunnalla se tuo hyvinvointia. ko alueelle.


      • exsuomalainen

        Mille isänmaalle??? Äiti Venäjälle?? Sitähän me nyt olemme!


    • ehdotankymmentätuhatta

      Mahtava esitys eikä haittaa vaikka aurinko paista nehän on jo valmiiksi mustia ja kuinka paljon ne toisi työllisyyttä palveluissa, poliisille ja kelalle.

    • pommi_paavo

      Keväällä paikat olisi räjäytelty niin risalle, että sekin työllitäisi. Kannatetaan!

      • Kalajokinen

        MAAILMAN PAHIN PAINAJAINEN. OLETTEKO TE TULLEET HULLUIKSI? Jotain rotia sentään toivoo Kalajoella syntynyt henkilö. T. Mehtälä


    • utyttu

      Kansanedustaja Hanne Halmeenpää haluaisi Kalajoelle vastaanottokeskuksen.

    • Plassin_poika

      Muuten hyvä, mutta joulupukki ei pidä päämajaa Särkillä. Nykyinen kylmäsota on kylmempää Pukin pajalle kuin leudon talven kylmyys konsanaan. Kuten suuri johtaja Siitoin aikoinaan sanoi niin Pukki tarvii lisää mustia tonttuja. Pakolaiskeskus eli Pukin reservi Korvatunturille ellei Pukki ala surffaajaksi ja siirrä taktisen päämajan tänne. Itsellä ei olisi mitään sitä vastaan, omaisuus pysuu lukityuna rötöstelijöiden varalta ja oikeasti ulkomailta tulleet ihmiset ovat ihan mukavia kokemuksen mukaan, vaikka heillä on kummallisia tapoja.

    • Realististi

      Kalajoelle ei tulla hankkimaan vokkia piste

    • öööölvinä

      Hyvää jopa erinomasta majotustilaa löytys sieltä loma-asuntomessualueelta. Siellä on suuria taloja lähes tyhjäkäytöllä. Sinne sopis ainaki 100-200 pakolaista. Valitaan sinne aavikkomaista tulevia pakolaisia, niin kotoutuvat paremmin, kun ympärillä on tuttua hiekkaerämaata.

    • himangantyttö

      Jos ei särkät suostu pakolaiskeskuksen paikaks, nii eikö kelpais Himanka? Päästäs kuulusuuteen. Oishan täälä nyt tyhjiä kouluja, sinne vaan pakolaisia.

    • Bäääääääää

      Kalajoella on kesäisin lampaita rannalla. Bäää Kun sieltä tulee vain miehiä niin olis niile
      ainakin lampaita kesällä tarjolla. Bääääääääääääää

    • Heikkittt

      Vastaanottokeskusfasismi on jo muutenkin tarpeeksi sairasta niin ei sitä tarvi lietsoa tälläisillä älynväläyksillä.

      • dddsdsds

        Mitä tarkottaa vastaanottokeskusfasismi? Kerro.


      • Tietous
        dddsdsds kirjoitti:

        Mitä tarkottaa vastaanottokeskusfasismi? Kerro.

        Sitä että vastaanottokeskuksia on jo monin paikoin laitettu pystyyn ilman kunnan hyväksyntää tai siitä on ilmoitettu vain muutama päivä ennen.


    • azizaziz

      Kalajoella on jo tullut leiri eikö ookki kiva.

      • ghhhjj

        Mikä leiri??


    • merituuli3

      Ennemmin pakolaisia kuin tuulimyllyjä. Pakolaisten ansiosta valtion jakamat rahat jäävät pyörimään paikkakunnalle eivät mene ulkolaisille sijoittajille.Myös työllistävä,tuulimyllyt työllistävät ainoastaan lumenauraajan.

      • ihhanaa

        Tuossa on kyllä järkeä,eiköhän oteta mutiaiset ja saadaan linkka-asemalle taas kunnon pörinää ison maailman tyyliin.


      • Totuusjärki

        Nyt on kyllä loistava logiikka sinulla. Mamujen saamat tuet vastaanottokeskuksessa (n.12000€ vuosi/naama), SPR:n pääosin valtion rahoittaman toiminnan kulut suurenee dramaattisesti (ok muutama suvakki työllistyy mutta vaikutus täysin negatiivinen) heidän saamat sosiaalirtuudet jne.. Tässä taloustilanteessa meillä ei ole varaa tälläiseen pelleilyyn. Suomalaiset jonottavat ruoka-apua samaan aikaan kun mamut mässäävät ja pelleilevät.


    • y898779

      Tänne ei pakolais raiskaajia ja ahdistelijoita kaivata.

      • Ihhanaa

        Huh...fiiuu...selvittiin.Ne meneekin Alavieskaan!


    • ykas

      selvittiinmekin ylivieskalaiset, huhuhu

    • Herätkää

      Kuka oikeasti haluaa parikymppisiä elintasopakolaisia loikoilemaan Suomeen veronmaksajien rahoilla, todellisten apuatarvitsevien sijasta (naiset ja lapset)????? Pitää olla aika sinisilmäinen kusipää jos todellakin näkee sen mahtavana ja tavoiteltavana asiana.

      • iitintiltuse

        Ei varmaankaan kukaan halua niitä tänne, jokunen kunnanjohtaja ja kokoomus.


    • miettikäänytoikeesti

      Kaikki Euroopan päämiehet tunnustaa sen tosi asian,että pakolaiset ovat taakka ei mahdollisuus.Vaikka laskisikin,että tuovat rahaa paikkakunnan liikkeisiin niin pakolaisista koituvat haitat ovat kuitenkin moninkertaiset hyötyyn nähden.Ensinnäkin poliisien resulsseja pitäisi samalla lisätä tuntuvasti,koska poliisi on jokapäiväinen vieras tuollasessa pakolaiskeskuksessa.Miten ihmeessä sunnit,shiiat ja vaikkapa kurdit sopii samankaton alle Suomessa,mutta kotonaan eivät,eikö ole outoa??

    • huonokeliainaki

      Kyllähä nuita mustia-ukkeleita oli kävelemäsä muutama Oulun täälä puolen ne oli melekee limingasa asti,kun aamupäivällä tultii sieltä päin.

    • JukuJukunyt
    • täysihoitola
    • alitaju

      Yhteinen maapallohan tämä on. Ei heistä nyt varmaan niin paljon haittaa ole ja eiks maailmassa pitäis kaikki jakaa tasapuolisesti, olis kaikilla kivaa. Hyvä et voidaan auttaa ja tilanne vois olla se että me oltais niitä pakolaisia..

      • Menepoiskommunisti

        Viestisi on pakko olla absurdia satiiria. Helvetin kommunisti. Nämät kiittämättömät pääosin nuorehkot hyvinsyöneet kurdimiehet tulevat Suomeen ja valittavat ruoasta ja majoituksesta, joka on aivan järjettömän laadukasta verrattuna kantaväestön ruokiin ja oloihin. Irakilaisten ja somalien työllisyysprosentti on n. 10% prosenttia ja sinä sanot että ei siitä nyt haittaakaan voi olla. Järki käteen.


      • alitaju

        Tuskin Suomessa kauaa pystyy elämään ilman työtä. Kaikki maksaa. Ai he ovat kiittämättömiä? Yleensä ne ihmiset jotka eivät tyydy tilanteeseensa ovat menestyneimpiä. Heille pitäis vaan antaa heti työlupa ja mahdollisuus tehdä töitä, vaikka ihan jotain siistimis ja korjaushommia kunnille ja valtiolle. Sais saman rahan kuin mitään tekemättä ja sit jotain bonusta. Varmasti moni haluais jos olis mahdollisuus. Turha alkaa heitä haukkumaan, kohdellaan kuin vankeja eikä anneta mitään mahdollisuuksia.

        Kateus ei ole kivaa.


      • Ooliosti

        Osaako alitaju selittää sitten miksi jo parinkymmentävuotta Suomessa olleiden somalien työllisyysprosentti on n. 13% kielitaidosta nyt puhumattakaan. Sama juttu on toistunut kaikissa maissa. Työluvan saamista nopeutetaankin jo hallituksessa mutta se ei tule vaikuttamaan tilanteeseen millään tavalla. Varmaan joo tekisivät töitä jos saisivat saman rahan. Tekisitkö itse töitä jos saisit saman verran palkaa lojumalla töissä?


      • Heräisitköjo
        alitaju kirjoitti:

        Tuskin Suomessa kauaa pystyy elämään ilman työtä. Kaikki maksaa. Ai he ovat kiittämättömiä? Yleensä ne ihmiset jotka eivät tyydy tilanteeseensa ovat menestyneimpiä. Heille pitäis vaan antaa heti työlupa ja mahdollisuus tehdä töitä, vaikka ihan jotain siistimis ja korjaushommia kunnille ja valtiolle. Sais saman rahan kuin mitään tekemättä ja sit jotain bonusta. Varmasti moni haluais jos olis mahdollisuus. Turha alkaa heitä haukkumaan, kohdellaan kuin vankeja eikä anneta mitään mahdollisuuksia.

        Kateus ei ole kivaa.

        Tyhmyys ei ole myöskään kivaa. Suomessa on paljon työttömiä. He tekisivät mielellään töitä, jos sitä olisi. Miten nämä mammanpojat siivoaisivat, kun eivät edes nykyisiä asuntojaan siivoa. Se on naisten työtä heidän mielestään. Ota selvää miten he kohtelevat meitä vääräuskoisia. Älä sano mitään ennenkuin olet perehtynyt heidän uskontoonsa. On hienoa jos haluaa auttaa ja olla ystävälline, mutta tuollainen naiivius on vaarallista ja tyhmä.


      • alitaju

        Ooliosti, johtuisko se suomalaisten asenteista. Tekisin jos olisin pakolaisena.

        Heräisitköjo, ei nyt puhuttu Suomen työttömistä. Ihmiset on yksilöitä, ei sorruta yleistyksiin. Uskonnot ovat vaarallisia, mutta on niistä paljon hyötyäkin siinä mihin ne on keksitty. Hiukan alemman ymmärryksen omaavien ihmisten moraalinen ohjaaminen oikeaan tai haluttuun suuntaan.

        Ei ole mitään tyhmää siinä että valitsee olla enakkoluuloton. Ihmisiä pelottaa ja tuo kielteinen asenne on seuraus. Kyllä tietysti sekin pitää ymmärtää..


      • värinäärautioon
        alitaju kirjoitti:

        Ooliosti, johtuisko se suomalaisten asenteista. Tekisin jos olisin pakolaisena.

        Heräisitköjo, ei nyt puhuttu Suomen työttömistä. Ihmiset on yksilöitä, ei sorruta yleistyksiin. Uskonnot ovat vaarallisia, mutta on niistä paljon hyötyäkin siinä mihin ne on keksitty. Hiukan alemman ymmärryksen omaavien ihmisten moraalinen ohjaaminen oikeaan tai haluttuun suuntaan.

        Ei ole mitään tyhmää siinä että valitsee olla enakkoluuloton. Ihmisiä pelottaa ja tuo kielteinen asenne on seuraus. Kyllä tietysti sekin pitää ymmärtää..

        Sori alitaju, mutta oletko perehtynyt heidän kulttuuriinsa? Kuvitteletko itse olevasi moraalisesti toisten yläpuolella ja pidät uskontoja tyhmien ihmisten juttuna? Siitäpä onkin hyötyä, että naisten alistaminen kuuluu uskontoon. Et voi puhua kristityistä ja muslimeista kuin ne olisivat saman tasoisia uskontoja. Jos et tiedä miksi, niin ota selvää. Jos he tulevat, niin voimme vain yrittää sietää toisiamme. Joko aletaan rakentamaan moskeijaa.. Puusta paras pytinki :/


      • värinäärautioon
        alitaju kirjoitti:

        Tuskin Suomessa kauaa pystyy elämään ilman työtä. Kaikki maksaa. Ai he ovat kiittämättömiä? Yleensä ne ihmiset jotka eivät tyydy tilanteeseensa ovat menestyneimpiä. Heille pitäis vaan antaa heti työlupa ja mahdollisuus tehdä töitä, vaikka ihan jotain siistimis ja korjaushommia kunnille ja valtiolle. Sais saman rahan kuin mitään tekemättä ja sit jotain bonusta. Varmasti moni haluais jos olis mahdollisuus. Turha alkaa heitä haukkumaan, kohdellaan kuin vankeja eikä anneta mitään mahdollisuuksia.

        Kateus ei ole kivaa.

        Ai kohdellaan kuin vankeja! He ovat turvapaikan hakijoita. Me emme tiedä onk heillä edes oikeutta jäädä Suomeen. Oikeutetut saavat varmasti hyvät asunnot. Ei kai heitä koulun lattioilla majoiteta loppuelämäänsä. Sossu ja kaikki kivat kylän tädit auttavat. Seurakunnassa kudotaan ja leivotaan täyttä häkää. Näin se järjestyy. Kolehtihaavi täyttyy ja sielu taivaaseen vilahtaa.
        No eipä auta valittaa, kun on ylempää määrätty. Mitähän toimintaa heille pitää keksiä etteivät turhaudu...


      • Viisas12345

        Maapallo ei ole yhteinen. Se on vaan maapallo. Rajat kuitenkin rajoittavat ihmisten kulkua ja näin tuleekin olla. Pakolaiset pilaavat kaikki mjaat, minne ne kulkeutuvat. Kalajoki on pieni kunta ja se ei kestä suurta määrää musulmaaneja. Miettikää ennen kuin menette minnekkään särkille kuskaamaan pakolaisia, turistit häviää sen siliän tie ja muistakaa, että siellä on kalajoen parhaat tontit ja talot, mutta luuletteko, että ne enää sen jälkeen menee kaupaksi kun musulmaanit alkaa pyörimään nurkissä?


    • Vaihtoooooon

      Vei helvetin helvetti mitä luin Kalajokiseutulehdestä. Päättäjät menee vaihtoon. Perustelkaa sitä nyt vielä sillä että valtio maksaa ja lisää työtä tulee kunnalle.

    • Rautiolainen
    • Rahjalais

      Ei voi kuin ihmetellä kuinka todellisuudesta vieraantunutta porukkaa meidänkin kaupunginvaltuustossa istuu. Tekevätkö he tämän vain siksi että haluavat esittää humaania ja ihailtavaa ihmistä (ei enää nykyään ihailtavaa) vai siksi että eivät halua erottua joukosta suuren myötämielisen konseksuksen vallitessa sekopäisessä valtuustossamme. Ihmiset ovat eri mieltä teidän kanssanne. Muistakaa se.

    • IslaminRakastajat

      Hirsipuu Kalajoen kaupungintalon eteen?

    • Totta_kai_totta_kai

      No niin, että tällaista. Totta kai, totta kai. Parhaasta päästä asunnot heille annetaan. Niin ja rahaa pitää heille antaa. Niin ja vaatteita, tietenkin pitää antaa, eikä sitten mitään kirppislaatu, eipä tietenkään. Ruokaa emme osaa heille laittaa, kuinkas me suomalaiset nyt ruokaa osattais laittaa, niin että lisää sitä rahaa heille pitää antaa , tottahan toki. Mitä se paikallinen mummo siinä määkii. Kyllä sitä pitäisi sodan nähneen akan osata tulla toimeen 600 e/kk. Kyllä siitä maksaa asunnot, sähköt, lääkkeet, ruuat, vaatteet, harrastukset ja ulkomailla lontaamiset kun vähän rahan käytöään katsoo.

    • Kusiaiset

      Uskaltavatkohan valtuutetut näyttää naamaansa seuraavissa kunnallisvaaleissa. Kansa alkaa olla kireänä.

    • KalajokiKorruptioitu

      hirsipuu kaupungintaloon eteen, ja katsotaan kuka on ensimmäinen heiluta.

    • kylä

      se olisi matkailu pisneksen loppu

    • hjhjghffml

      Onko kalajoen juhannuksessa ollut paljon muslimeita??

    • KalajoelleMoskeija
    • anekauppako

      Nekö tulikin tänne vain oppiakseen uimaan...montako niitä mahtuis tuulimyllyyn

    • leilafin

      olet oikeassa,kyllä maahanmuuttajia jotka ovat kokeneet kovia pitää auttaa.Siisä minun mielestä on oikein että esin sanifani purettaisiin ja sen tilalle rakennettaisiin hädänalaisten pakolaisten vastaaotto keskus ja uskallan viel sanoa että olen kalajoelta keskusta,kylä pakolaiset rikastuttavat sisäsiittoista elämäämme

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1575
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1275
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1248
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe