Valtion otettava suurempi

Kolhoositta

rooli yritysmaailmasta. Jokaiselle toiminnanalalle tulisi perustaa vähintään kaksi valtijohtoista yritystä jotka esimerkillään olisivat edelläkävijoinä ja tien näyttäjinä aloitteleville yksityisyrittäjille. Yksityisten rasituksena on usein edellisensukupolven heikot kokemukset yrittämisestä, usein jopa pelkkä maataloustausta.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • specter

      Suomen ongelmana on myös omistamisen puute.

      Suomalainen henkilö ostaa mahdollisimman kalliin asunnon ja mahdollisimman kalliin auton. Maksimoi käytettävissä olevan rahan kulutuksen. Matkoja, tuhlausta, juomista ja monesti tupakointia.

      Sen sijaan yritysten omistaminen ei kiinnosta, sijoittaminen ei kiinnosta.

      Ja jos joku tienaa sijoittamalla, tai omistamalla, se on heti väärin.
      Monikaan ei tiedä, että pääomatuloja saadakseen täytyy olla omistaja ja sijoittaa omaa rahaa yritykseen, tai vuokrattavaan asuntoon, tai jopa metsään.

      • Suomalaiset_ovat

        maailman kateellisin kansa.

        Täällä katsotaan rikkaita kuten sarvipäisiä demoneinta, vaikka tämä perus punikki paskakansa ei edes ymmärrä että juuri nämä rikkaat pitävät heidätkin työssä.

        Suomi tarvitsee uutta asennekasvatusta painottuen varsinkin vanhempiin ikäluokkiin. Loppuu se omistajien ja sijoittajien ajojahti niin voidaan päästäkin johonkin.


      • duunarilla_osakkeita

        Suuri osa Suomalaisista on aika pienipalkkaisia duunareita, milläpä rahalla niitä osakkeita ostelisi ja niiden arvokin kun voi pudota koska tahansa tappiolle ja sinne meni ne vähätkin säästöt sitten niin ei ihme että osakkeiden omistus on vähäistä. Suomalaisilla ei ole ns. löysää rahaa jota sijoittaa.

        Tupakointikin on vähentynyt selvästi joltain 70-luvulta joten ei sitäkään enää kannattaisi käyttää argumenttina duunareita vastaan. Esim. itse en polta, en käytä alkoholia ollenkaan, en käy baareissa muutenkaan, en elokuvissa, en harrasta ravintolassa syömistäkään paitsi työpaikkaruokala, asun vuokralla, omistan pienen vähäruokaisen auton joka tosin heikon kestävyytensä = vikojensa takia on osoittautumassa yllättävän kalliiksi ylläpitää, nettiyhteys taloyhtiön perusnopeus vuokraan kuuluvana joten siitä ei mene maksuja, useita vuosia vanha perus gsm-puhelin, jne.

        En silti ole rohjennut laittaa rahastosäästöön paria satasta enempää ja osakkeita olen ostellut n. 1200e:lla viimeisen vajaan vuoden aikana viittä yhtiötä, salkun tulos hieman tappiolla, vain yksi reippaampi nousija mutta laskijoita enemmän.
        Taidan lunastaa ainakin rahaston pois ja lopettaa rahastosäästön sekä keskittyä säästämään osakkeiden ostoa varten jos vaan oppisi ajoittamaan ostokset paremmin, samoin myyntiajoitus.
        Kulut vähentää halukkuutta sijoittamiseen myös, Nordnetissä oli alkuun tarjouksena palkkio 3e / kauppa mutta kun ei joka kuukausi ole varaa ostaa osakkeita niin nyt hinta on noussut jo 9e / 0,20% per kauppa. Alkaa kuluineen tulla osakkeille sellaisia tuottovaatimuksia joita tässä taloustilanteessa ei välttämättä saavuteta vuosikausiin että saisi edes omansa pois.


    • specter

      Itse ainakin näen omistajuuden tärkeänä turvallisuustekijänä. Yhtiöiden omistajana saa aina osansa yrityksen tuotosta.

      Vasemmistolaisten omasta mielestä kuuluisi saada tuotto, vaikka ei laita omaa varallisuutta kiinni yritykseen.
      Tyypillinen vasemmistolainen käyttää kaikki omat rahat, ja sen jälkeen haluaisi muiden rahat myös.

      Tälläinen yhteiskunta ei voi olla kovin toimiva, jossa puolet yrityksistä on ulkomaisessa omistuksessa, eikä edes valtionvelkakaan ole kotimaisten sijoittajien lainaamaa rahaa. Melkein kaikki suomen lainat ovat ulkomaisten toimijoiden lainaamia.

      Omistaminen on ulkoistettu pois suomesta ja suomalainen sen kuin porsastaa pelkällä palkalla, ainoana tulonlähteenä. Kaikki kyllä käytetään!

      Kun katsotaan omistuksia, kansasta köyhempi 50% omistaa vain reilut 6% varallisuudesta. Kaikki 50% ei voi olla köyhiä, vaan siinä on selkeä menettelytavoista johtuva ongelma! Varakkaampi puolisko kansasta omistaa siis melkein kaiken. Ja sehän ei sanomalla, sanelupolitiikalla, tai mielensäpahoittamalla muutu miksikään.

      Ihmetyttää maakunnissa asuvien suomalaisten pieni varallisuus. Asuminen on edullista, mutta juuri ruuhkasuomen ulkopuolella varallisuus on hyvin pientä. Muutamia poikkeuksia toki on, liittyen rannikon ruotsinkielisen väestön varallisuuteen.

      Ruotsinkielisten varallisuutta selittää turvallisuushakuinen kulttuuri, kohtuus alkoholinkäytössä ja hiljainen tieto. Silloin, kun osakkeista ei vielä ollut laajaa tietoa, 60-70 luvuilla, osakkeita omistaneet ruotsinkieliset varmasti kertoivat sijoittamisen ja omistamisen luonteesta.

      Toki ruotsinkielisillä on paremmat koulutusmahdollisuudet, mutta tuskin pohjanmaan pienissä kylissä asuvat "hurrit" ovat kaikki järjestään Hankenin käyneitä...

      Eli kulttuurissa on se ero. Kun Corollaan on varaa, pitää ostaa mielellään Avensis. Kun lähiöstä saisi edullisen omistusasunnon, pitää joko ostaa hyvältä alueelta asunto kauhealla velalla, tai asua vuokralla erittäin kalliisti. Kunhan pääsee käyttämään koko palkan ennen seuraavaa tiliä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe