Munuaissyövän oireet?

Ishallfearnodeath

Hei. Kyselen hieman, että mitä oireita teillä on ollut munuaissyövän kanssa.

Itse en ole diagnoosia saanut mutta pelko on paha, lähete jatko tutkimuksiin laitettiin tänään...

Itselläni on verta virtsatessa ja välillä siemennesteessä. Lisäksi ne oudot fibat on; jatkuva yleinen väsymys vaikka nukun yöni suht hyvin. Väsymys on pahentunut viimekuukausina. Jatkuvasti pöhöttynyt olo vaikka ruokavalio on sama mitä se on ollu, ei ole mitään ihmeellistä muutosta siinä. Joskus alavatsan kyljessä tuntuu vihlaiseva kipu jos nukun mahallani ja käännyn kyljelleni. Lisäksi lapaluiden kohdalla on usein kipuja, vähän kuin olisi selkä jumissa. Lisäksi päänsärkyä tuntuu olevan todella usein (1-4krt/vko). Äidilläni leikattiin juuri viime syksynä samasta syystä syöpä pois. Voiko syöpään sairastuminen olla geeneissä? Mummoni kuoli munuaisten vajaatoimintaan ja hän kävi usean vuoden dialyysi hoidoissa.

9

4737

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • maal.lik.ko

      Munuaissyövän oireita ovat kylkikipu, verivirtsaisuus, kohonnut kreatiini ja lievästi alhainen hemoglobiini. Joten oireesi on kyllä syytä ottaa vakavasti ja tutkia. Syöpä ei kovin usein ole perinnöllistä, mutta joskus perinnöllisyyttäkin ilmenee. Toivoaan ei kannata menettää, sillä usein munuaissyöpä voidaan parantaa leikkauksella. Levinneen munuaissyövänkin kanssa on tapauskohtaisesti mahdollista elää vielä yli vuosikymmen eteenpäin silloinkin, jos sattuu että levinnyttä syöpää ei saataisi taltutettua.

    • tuahher

      Munuaissyöpä on useimmiten kyllä oireeton. Kivun pitäisi myös olla ylävatsalla. Tuskin on munuaissyöpää. Munuaissyöpä voi olla perinnöllistä ja sinulla periaatteessa voi olla kohonnut riski saada se. Tämä vaikuttaa nyt kyllä joltakin muulta. Eturauhas- tai virtsarakkoperäiseltä, eturauhastulehdus ehkäpä?

    • Voiskoolla

      Virtsarakon syöpä?

    • huyttgtrd

      Verivirtsaisuus ainakin oireena. Mutta tuo oire voi johtua muustakin.
      Älä vielä ''lyö lukkoon'' asiaa että on syöpä. Mene niihin jatkotutkimuksiin ja koeta kestää, näin se elämä menee että tulee kovia paikkoja jotka vain pitää kestää.
      Ehkä tulee tulos ettei olekaan syöpä.

    • ms-11

      Minulla munuaissyöpä löytyi sattumalta muun tutkimuksen yhteydessä, noin nyrkin kokoinen kasvain. Oireita olivat vain kova väsymys ja jalkojen turvotus. Vasta kun jo tiesin kasvaimesta, tajusin että kyljessä oli jo pitkään tuntunut painon tunnetta. Varsinaista kylkikipua ei ollut. Epätietoisuudessa oleminen on raskasta, joten toivottavasti pääset pian tutkimuksiin ja asian laatu alkaa selvitä.

    • Ishallfearnodeath

      Pientä updatea, pääsin vihdoin käymään virtsarakon tähystyksessä ja sieltä ei löytynyt syytä, eli tyhjä arpa. Nyt ollaan siinä tilanteessa, että on otettu verikokeet ja kolmena päivänä peräkkäin virtsanäytteet, etsitään tumor (kasvain) soluja. Sitten ootellaan pari viikkoa, että saadaan tulokset.

      Oireet on lähinnä ollut virtsaamisen olleita ongelmia, välillä tulee verta useampi päivä putkeen ja virtsa on ollut aivan punaista. Välillä myös sellasta ongelmaa ollut että saa rampata vessassa 15min välein, tuntuu kuin housuun tuli pissa. Mutta kun pääsee vessaan, mitään ei tule. Lisäksi väsymys vaivaa yhä ja oudot säryt kuten melkein krooninen päänsärky ja luusärky jaloissa. Lisäksi kylkiluiden alaosan puolella selässä tuntuu painetta ja särkyä. Tuntuu siltä kun tekisi mieli naksauttaa joku kohta, mutta se ei vaan naksahda.

      Miksi sairaalassa kukaan ei puhunut suoraan kasvaimesta tai syövästä vaan puhutaan englannin kielisllä termeillä? Onkohan se, että ne pelkää että ihminen romahtaa heti jos mainitaan kasvain?

    • marleenu

      ihottumaa kokokeholla ja runsasta yö hikoilua, kuulin että ovat oireita, etenkin yö hikoilu kuuluu munuaissyöpään, lievää lämpöä, lopulta kovaa kuumeilua ja olihan se munuaissyöpä joka leikattu vuonna -12,

    • Leikattu

      Puolitoista vuotta ennen diagnoosia painon tunnetta nivusessa, puoli vuotta ennen diagnoosia väsymystä, ruokahaluttomuutta ja aamuyskää, Minulla munuaissyöpä, joka on eri asia kuin munuaisaltaan syöpä.

    • Jouluna17

      Yhtäkkiä virtsa meni punaiseksi ilman muita oireita. Luulin että johtui syömästäni punajuuresta, mutta otatin kuitenkin plv:n jossa veri , albumiinit , keto ja muutoin normaalilöydökset. Odoteltiin neljä päivää, jolloin verivirtsaisuus jatkui k otettiin uudelleen plv. Siinä eryt , keto , prot ja bakt viljelyssä e-coli , Sain ab-kuurin 10 vrk, veri hävisi virtsasta kahdessa vuorokaudessa.

      Kuitenkin kun virtsa niin veristä, lähete urologian poliklinikalle, jossa virtsateiden uä ok. Jatkolähete virtsateiden ja munuaisten viipalekuvaukseen. Vuosi sitten sairastettu ja hoidettu "kiltti " rintasyöpä. Pikkasen meinaa pelottaa että nytkö taas ja eri paikkaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1506
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1247
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1218
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1218
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe