Oma pyyntö karenssin perusteena?

Dogen

Jos haen töitä ja pyydän lyhyemmän työsopimuksen kuin ilmoituksessa on mahdollisuus työskennellä, tuleeko tästä myöhemmin merkintä työtodistukseen omana pyyntönä?

10

2833

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aikahankalaus

      Työtodistukseen ei ole pakko laittaa työsuhteen päättymisen syytä, mutta usein esim. työkkäri/työttömyyskassa sen vaatii. Työsuhteen päättymisen syy voi olla esim. työntekijän omasta pyynnöstä, joka taitaa johtaa (johtaa) karensiin tai työsuhteen määräaikaisuus, jolloin karenssia ei tule.

      Lähtökohtaisesti työsopimukset ovat toistaiseksi voimassa olevia (vakituisia). Työsopimus voidaan kuitenkin tehdä määräaikaisena, jos siihen on työnantajalla jokin perusteltava syy esim. sijaisuus, kausiluonteisuus, hetkellinen työvoiman tarve jossakin urakassa yms. Jos määräaikaisuus tulee työntekijän omasta pyynnöstä niin sitä ei tarvitse perustella. Mutta sitä en osaa sanoa miten siihen suhtaudutaan jos työnantaja tarjoaa vaikka 6kk määräaikaista työsopimusta ja työntekijä haluaakin vain 4kk. Jos se sopii työnantajalle niin ei siinä varmasti ole mitään ongelmaa ja työsuhteen päättyessä työtodistukseen tulee työsuhteen päättymisen syyksi työsuhteen määräaikaisuus. Mutta en kyllä osaa sanoa miten työkkäri sitten suhtautuu tuohon työntekijän pyytämään lyhentämiseen. Tai kuinka läheisessä keskusteluväleissä työnantajat ja työkkäri on että kiinnittävätkö edes tuohon lyhentämiseen missään välissä huomiota.

      En ole alan asiantuntija joten joku viisaampi korjatkoon yllä olevan sepostuksen mahdolliset virheet.

      Öö eli vastaus kysymykseen: työtodistukseen tulee työsuhteen päättymisen syyksi: määräaikaisuus. Ja jos työsuhde olisi alunperin toistaiseksi voimassa oleva ja sinä pyydät määräaikaista tulee työsopimukseen: määräaikainen työntekijän pyynnöstä. Sitä taas en tiedä mitä silloin merkitään jos määräaikaista lyhennetään työntekijän pyynöstä. Eli pahoitteluni kun en osannutkaan vastata.

      • Anonyymi

        Eli et tiennyt mitään vaan louskuttelit suutasi piruuttaan.


    • NäinSeOnnistuu

      Jos teet työnantajan kanssa määräaikaisen työsopimuksen, työsuhteen päättyessä työtodistukseen tulee luonnollisesti päättymisen syyksi "Määräaikaisuus". Ei tää nyt tämän mutkikkaampaa ole. Kannattaa muuten AINA varmistaa, että työtoikkariin tulee tuo "Määräaikaisuus" -maininta, yhdestä jäi aikoinaan puuttumaan ja sen takia työttömyysturvan saaminen viivästyi parilla kuukaudella... te-toimisto kun ei tietenkään voinut hyväksyä TYÖSOPIMUSTA dokumentiksi määräaikaisuudesta, vaan sen olisi pitänyt olla mainittuna siinä TYÖTODISTUKSESSA!

    • Karo-Anssi

      Ainakin ennen työvoimahallinnosta sanottiin, että jos määräaikaisen työn päätyttyä työtodistuksesta puuttuu maininta MÄÄRÄAIKAISUUDESTA, niin he tulkitsevat sen aina siten, että työsuhde on päättynyt työnhakijan omasta aloitteesta ja tällöin työnhakijalla on edessä karenssi.

      • Anonyymi

        Nykyään on ihan simputtavasta virkailijan mielivallasta kiinni.


    • Anonyymi

      Minulla luki työsopimuksessa määräaikainen. Lisäksi mainittu alkamisaika ja päättymispäivä. Toimitin työsopimuksen työkkäriin jo ennen kuin aloitin työt. Kun ne sitten loppuivat ja ilmoittauduin työttömäksi, niin ei kukaan edes kysellyt miksi työ on päättynyt, koska päättymispäivä oli jo mennyt. Ei myöskään vaadittu työtodistusta näytettäväksi.

      • Anonyymi

        Juu, ei minultakaan ole kyselty työtodistusta te-toimistossa enää vuosikausiin. En myöskään ole toimittanut työsoppareita työkkäriin, koska eivät ole kyselleet niitä. Työttömyyskassa saattaa pyytää ennen päivärahapäätöstä kopion työsopimuksesta tai työtodistuksesta, jos työsuhde on ollut määräaikainen. Mutta siinähän ei näy, onko sopimuksen pituus työntekijän pyyntö vai työnantajan tarjoama, ainoastaan määräaikaisuus.


    • Anonyymi

      Kannattaa soittaa ja kysyä tai soittopyyntö kukaan ei tiedä miten nyt on.

      • Anonyymi

        Tietysti sanovat että tulee karenssia, jos soittaa työkkäriin ja kysyy miten vaikuttaa päivärahaan jos pyytää työnantajalta tarjottua lyhyempää määräaikaista työsopimusta.

        Fiksumpaa on pitää suunsa kiinni, tehdä itselle mieluinen määräaikainen soppari ja palata sitten takaisin työkkärin asiakkaaksi, kun työt ovat päättyneet. Minulla on ollut vino pino määräaikaisia työsuhteita viimeisen 7 vuoden aikana, ja kertaakaan työkkäri ei ole pyytänyt työtodistusta tai työsopimusta nähtäväksi tai kysellyt, miksi sopimus on ollut tietyn pituinen. Kassa pyytää hyvin todennäköisesti jomman kumman, mutta niissähän ei lue muuta kuin että sopimus on ollut määräaikainen, ja se tieto riittää päivärahan maksajalle.


    • Anonyymi

      Elin ikäinen työttömyys sopimus

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1265
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe