Kansalaisaloite etenee,tarvittaessa otteet kovenee

fromPV

Eurooppa-politiikassa kansanvallan toteuttaminen on vaikeaa.(on huomattu) Erityisen ongelmallista se näyttää olevan keskustalle.(sekin on huomattu)

Keskustan jäsenten enemmistö vastusti Suomen liittymistä Euroopan unioniin. Tällä kannalla oli myös Jyväskylän puoluekokoukseen kesäkuussa 1994 kokoontuneiden puoluekokousedustajien enemmistö.

Esko Ahon johdolla puoluekokous kuitenkin painostettiin hyväksymään jäsenyyssopimuksen vieminen kansanäänestykseen,mikä tarkoitti käytännössä samaa kuin tuen antaminen jäsenyydelle. Jos puoluekokous olisi hyväksynyt Risto Volasen hylkäämisesityksen,Suomi ei olisi unioniin liittynyt, eikä olis Ruotsikaan.


Kansanäänestyksen jälkeen Ahon hallitus yritti hyväksyttää liittymissopimuksen eduskunnassa hyvin tiukassa aikataulussa ja nimenomaan ennen Ruotsin kansanäänestystä.Jouduin organisoimaan jarrutuskeskustelun,jolla lopullinen päätös saatiin siirretyksi sen yli.

Ruotsalaiset kuitenkin luulivat ,ettäSuomen jäsenyys oli jo ratkaistu,ja äänestivät niukalla enemmistöllä jäsenyyden puolesta.Se ratkaisi myös Suomen kohtalon.

Tämä tappio minua edelleen suuresti harmittaa,kun tarjolla oli parempi vaihtoehto,Euroopan talousalue ja tiivis pohjoismainen yhteistyö. Pohjolan yhteisöstä olis tullut "Euroopan Kanada".

Seuraava taistelu käytiin Suomen liittymisestä euroalueeseen. Esko Aho kannatti yhteisvaluuttaa. Kouvolan puoluekokouksessa vuonna 1996 saatiin kuitenkin aikaan päätös ,jolla vastustimme yhtenäisvaluuttaan siirtymistä Maastrichtin sopimuksessa määritellyssä aikataulussa. Päätimmemyös, että Suomen mahdollisesta jäsenyydestä päätetään myöhemmin puoluekokouksessa,tarvittaessa ylimääräisessä.(kansanäänestys tästä,Ruotsin tapaan)

Esko Aho halusi ,että keskusta olisi tukenut Lipposen-Niinistön hallituksen pyrkimystä viedä Suomi euroalueeseen ensimmäisten maiden joukossa. Alku vuodesta 1997 käynnistin kampanjan maamme pysyttäytymiseksi euroalueen ulkopuolella. Puolueväen selkeä enemmistö vastusti Suomen jäsenyyttä.

Aho taktikoi ja lykkäsi ylimääräisen puoluekokouksen vuoden 1997 syksyyn,john mennessä hallituspuolueet ja ay-liike(???) ehtivät ajaa läpi ratkaisevat päätökset Suomen jäsenyydestä.

helsingin puoluekokous hyväksyi Suomen jäsenyyttä vastustavan kannan,ja keskustan eduskuntaryhmä äänesti eduskunnassa sitä vastaan.(???) Edustajamme perustuslakivaliokunnassa katsoivat,että menettelytapa oli perustuslain vastainen,kun ei järjestetty KANSANÄÄNESTYSTÄ,eikä eduskunnalle annettu edes lakiehdotusta,vaan ainoastaan tiedonanto.(???)

Jatkoin keskustelua.Pyrin siihen ,että keskuta olisi vuoden 1999 eduskuntavaaleissa ajanut liittymispäätöksen kumoamista.Tämä olisi ollut mahdollista,kun euron seteleitä ja kolikoita ei ollut otettu vielä käyttöön. Tällä teemalla olisimme varmasti voittaneet vaalit. Puolueen johto otti kuitenkin vaaliteemakseen työreformin,joka katkaisi kärjen vaalimenestykseltä ja oppositiokausi jatkui.

Nyt olemme jälleen tien haarassa.Jäsenyyseuroalueessa on vienyt Suomen vararikon partaalle.

Jos jatkamme tällä tiellä,joudumme käymään läpi kovan hevoskuurin,jolla on syvällekäyvät taloudelliset,sosiaaliset ja poliittiset seuraukset. Maksaisimmekovan hinnan siitä,että saisimme olla mukana euroalueessa,joka on kehittymässä velkaunioniksi(se on sitä nyt) ja ylikansalliseksi liittovaltioksi.

Euroalueesta voi tietysti erota.Komission puheenjohtaja Jean-Claude juncker on kertonut,että oli jo olemassa suunnitelma Kreikan euroeroksi.Suomen hallitus ajoi aktiivisesti Kreikan eroamista.Se on tietysti mahdollistamyös Suomelle,mutta monin verroin helpompaa kuin pahoin ylivelkaantuneelle Kreikalle.

Päätöksen aikaansaaminen on mahdollista. Keskusta aikanaan vastusti euroalueeseen liittymistä,ja oli oikeassa.Lähes kaikki Perussuomalaisten nykyiset kansanedustajat ilmoittivat Ylen vaalikoneessa katsovansa,että Suomen olisi parempi olla euroalueen ulkopuolella.Tukea saisimme myös oppositiosta.

Euroalueesta erottamisesta voidaan päättää samaa tiedonantomenettelyä käyttäen,jolla Suomi siihen vietiin. Tiedonannon hyväksymiseen tarvitaan vain kansanedustajien enemmistö.Kun eduskunta on päätöksensä tehnyt,asiasta neuvotellaan euroalueen muiden jäsenmaiden ja komission kanssa.

Aloitteeni kansaäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa on vasta ensimmäinen askel taistelussani Suomen taloudellisen itsenäisyyden palauttamiseksi.

Tarvittaessa otteet kovenevat.

Nyt mä alan tykätä tästä tyypistä. Jatkoa odotellen.....

13

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kerrohan

      löytyiskö linkkiä tuohon lausuntoon, panisin levitykseen,
      ainakin kepun palstalle olis hyvä saada.

      • ghfty678

      • tuumailua
        ghfty678 kirjoitti:

        Uudessa Suomessahan Väyrynen bogiaan pitää.

        http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201499-kansalaisaloite-etenee-tarvittaessa-otteet-kovenevat

        Joku tuolla blogin kommenteissa ehdottaakin:

        "Minun mielestäni Paavon pitäisi lukea Ipun puolueohjelma tarkkaan ja vaihtaa puoluetta. Siellä olisi jo samanmieliset ennestään. Uuden puheenjohtajankin valitsevat keväällä....."

        Totta, Väyrynen on sekeesti aivan väärässä puolueessa, Kepu on pettänyt Väyrysen, samaan tapaan kuin Vasemmistoliitto aikanaan EU kriittisen europarlamentaarikko Esko Seppäsen, molemmat olisivat kuuluneet IPU:uun jo aikoja sitten.

        Väyrysellä tuskin on pokkaa vaihtaa puoluetta sanomaansa sopivaksi, eli on tämä politiikka hassunhauskaa.


    • Muutos-tulee-

      Väyrynen kiertää Suomea ja valistaa kansalaisia ,mikä on erittäin hyvä. Osallistukaa ihmeessä näihin tilaisuuksiin ja kysykää ,jos jokin asia on epäselvä.

      Juuri nyt on hyvä aika valistaa kansaa,eikä vähän ennen vaaleja. Vaalien alla tulee liikaa infoa(paskaa) ja oleelliset asiat hautautuu epäoleellisuuksien alle. Väyrysen kiertuetta on aika hyvin referoitu lehdissä ja salit ovat olleet täynnä. Onkin syytä tukea kaikin keinoin tätä kiertuetta,jotta saadaan jäkeä tähän valtakuntaan jo viimein.Väyrynen ei ole todellakaan ainoa samoilla linjoilla oleva,mutta väyrysellä on paremmat mahdollisuudet saada oikeat asiat pinnalle.

    • VesaKaitera

      Paavo Väyrynen kävi täällä Jyväskylässä puhumassa tuosta kansalaisaloitteesta viisi päivää sitten lauantaina. Esitin tuolloin arvionani, että kansalaisaloite tuskin tulisi saamaan yli viittäkymmentä kansanedustajaa taakseen. Valtaosa tukijoista olisi PS:n kansnaedustajia. Väyrynen myönsi, että esittämäni teoria siitä, kuinka eduskunnan lopullisessa äänestyksessä tulisi käymään, saattaa olla aika realistinen. Ei hänkään aidosti uskonut, että eduskunta tulisi tuota kansanalaisaloitetta hyväksymään. Hänen mielestään olellista on se, että maamme euroalueeseen kuulumisesta saataisiin syntymään aito kansalaiskeskustelu.

      Suomi on ja pysyy euroalueen jäsenenä. Muutosta tähän tilanteeseen ei ole näkyvissä. Ei voida sanoa, että Suomen kansa olisi ragoinut rajusti tuon kansalaisaloitteen puolesta, sillä niin ontuvaa on sen tukijoiden määrän kasvu viime viikkoina ollut. Uskon kuitenkin, että tuo kansalaislaoite ylittää 50000:n tukijan rajan viimeistään marraskuun puolivälissä. Mutta se tulee jäämään vain iskuksi ilmaan.

    • Millaiset_kortit_IPUlla

      Paavo Väyrynen on julkaissut kissavideon – "Nyt pöydällä"

      – Terve! Kissa on nyt pöydällä, toteaa Paavo Väyrynen uudella videollaan.

      Europarlamentaarikko Väyrynen on lähestynyt tänään kansaa internetin rakastamalla videoformaatilla. Väyrynen on nimittäin julkaissut internetiin kissavideon.

      Videolla on kuvaa kissasta, sekä poliitikko itse kertomassa viestinsä.

      Hänen mukaan Suomen jäsenyydestä euroalueessa tarvitaan nyt kansanäänestys. Väyrynen myös muistuttaa allekirjoittamaan kansalaisaloitteen, joka vaatii äänestyksen järjestämistä.

      Vaikka kissavideot yleensä räjähtävät nettisuosioon hetkessä, on tämä pätkä kerännyt vajaa puolitoistatuhatta katselukertaa päivän aikana.

      Sen sijaan Väyrysen itse vireille panema kansalaisaloite on puolessatoista kuukaudessa kerännyt kannattajia jo melkein kolmekymmentäyhdeksäntuhatta vaaditusta viidestäkymmenestätuhannesta.

      Uusi Suomi

      Luotu: 3.9.2015 22:14

      VIDEOT

      |

      KOTIMAA

      http://www.uusisuomi.fi/videot/109745-paavo-vayrynen-julkaisi-kissavideon-nyt-poydalla

      JK.

      Kuten viime päivinäkin viestimissä havaittavissa olleista Paavo "Mooses" Lipposen So what -kuittauksista voitanee päätellä, Paavoja on ainakin kahdenlaisia!

      Se toinen, myös Moosekseen itseään vertaama, luonnehti vuoden 1998 aikaisia EMU-kriittisiä kansanedustajia ja kansalaisia peloittelijoiksi:

      "tosi kylmää" ja "pimeää"

      olivat sanonnat lipposlaisittainkin kovasanaisessa kevään 1998 eduskuntakeskustelussa, jossa jopa "mörköjäkin" on havaittavissa tietyssä videopätkässä!

      Siitä jos mistä kuka tahansa hivenenkin politiikkaa ja taloutta seurannut

      kansalainen voi tajuta, mistä asti ja mistä päätöksistä juontuvat sekä

      Kreikan kriisin että kokonaisuudessaan euron kriisin

      synnyt. Ja kuten viime vuosilta ovat tavalliset kansalaiset kautta Euroopan nahoissaan tuntea, tosi syvästi juontuvatkin!

      https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4

      Videopätkä on sikäli yllätyksellinen, että jopa ent. pääministeri Esko Aho esiintyy siinä edukseen!

      Suomen Itsenäisyyden juhlavuoden rahastoksi perustetun Sitran entisenä

      duunarina videopätkässä esiintyvä ex-pääminsteri Aho onkin perusteellisesti itsenäisyyden merkityksen sisäistäneenä varmaankin jo ymmärtänyt käydä allekirjoittamassa puolueensa kunniapuheenjohtajan - siis sen toisen ja toisenlaisen Paavon - tekemän kansalaisaloitteen?

      Viisautta - vaikkakin ns. jälkiviisautta - osoittaisi sekin!

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

      Europarlamentaarikko Paavo Väyrysen 16.7.2015 käynnistämässä

      "Kansalaisaloitteessa kansanäänestyksen järjestämiseksi Suomen jäsenyydestä euroalueessa" on perjantaiaamuun 4.9.2015 - eli UKK:n 115-vuotissyntymäpäivän jälkeiseen päivään ja kaksi päivää jälkeen Paavo Väyrysen 69-vuotissyntymäpäivän - mennessä kertynyt allekirjoituksia todellakin jo 38 960 kpl!

    • kepu-pettää-aina

      Tuo videon pätkä ,jossa Esko Aho esiintyy "edukseen" on Ahon puolelta pelkkää teatteria.Aho tiesi ,että rahaliittoon mennään ,koska se oli jo päätetty,jostain syystä hän ei asiaa sanonut niin kuin se oli?

      Väyrynen tuo selkeästi esille miten puolueen johto ja keskustan eduskuntaryhmä tekee puolueen jäsenistön vastaisia päätöksiä. keskusta oli selkeästi EU ja myöskin euro vastainen ,mutta se ei ole ennenkään keskustan johtoa haitannut.Kansanvalta on aina poljettu suohon

      Puolueen johtohenkilöt ovatkin kilvan sanoutuneet jyrkästi irti Väyrysen aloitteesta ja niiltä joilta ei ole vielä kantaa kysytty ovat hiiren hiljaa koko asiasta?,mikä on tavallaan mielenkiintoista,mutta ei mitenkään yllättävää.

      Sitä asiaa minä kuitenkin ihmettelen ,että miksi,miksi Väyrynen on tukenut puoluetta ,jonka johto on kuitenkin iskenyt puukkoa selkään ja ollut pahimpana demonisoimassa Väyrystä???

    • Kun_paha_päivä_koittaa

      Suomen korjaamiseksi tarvitaan muuta kuin epätoivoista yritystä pelastaa EUroalue - köyhiä, orpoja ja leskiä kurmuuttamalla!

      "EVA-raportti: Liittovaltio on mahdoton - velkajärjestelyiden mahdollistaminen voi pelastaa euron

      Vesa Vihriälän kirjoittamassa raportissa arvioidaan, että euro ei edellytä pelastuakseen liittovaltion rakenteita.

      Taloustieteilijöiden suosiman käsityksen mukaan yhteisvaluutta euro voi pidemmällä tähtäimellä pelastua vain, mikäli sille luodaan yhteisen finanssipolitiikan rakenteet ja siihen sisältyvät tulonsiirrot maista toisiin.

      Elinkeinoelämän valtuuskunnan (EVA) ja Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen (ETLA) toimitusjohtaja Vesa Vihriälä arvioi, että euro voi menestyä myös siten, että markkinamekanismeille annetaan mahdollisuus toimia.

      "Liittovaltiomainen rakenne, jossa toteutuu laaja finanssipoliittinen yhteisvastuu ja keskeiset finanssipoliittiset päätökset tehdään eurotasolla, on poliittisesti mahdoton näköpiirissä olevassa tulevaisuudessa", Evan perjantaina julkaisemassa Kun paha päivä koittaa -raportissa todetaan.

      Vihriälä argumentoi, että olemassa olevien liittovaltioiden kuten Yhdysvaltojen ja Saksan sisällä huomattavasti suurempi rooli shokkien tasoittamisessa on luottomarkkinoiden ja pääomamarkkinoiden toiminnassa kuin liittovaltion elvyttävällä finanssipolitiikalla, jossa heikommin kehittyvät alueet saavat enemmän tukea.

      Vihriälä kiinnittää huomiota siihen, että toimivien yksityisten markkinoiden lisäksi Yhdysvalloissa on vahva no bailout -sääntö, joka estää maksuvaikeuksiin joutuneiden osavaltioiden pelastamisen.

      "Onhan perussopimuksen no-bailout-artiklan toimivuuden edellytys se, että maa voi jättää velkansa maksamatta: vain tämän uhan vallitessa velanantajilla on intressi rajoittaa jäsenmaan liiallista velkaantumista, eli vain tällöin tavoiteltu markkinakuri toimii", Vihriälä kirjoittaa.

      Raportissa esitetään mekanismin luomista valtioiden järjestäytyneitä velkajärjestelyitä varten. Pankkien ja valtioiden kohtalonyhteyden katkaisemiseksi tarvitaan raportin mukaan pankkiunionia ja pankkien valtionriskien vähentämistä. Riskinjakoa pitää raportin mukaan kehittää edelleen.

      "Finanssipoliittista riskinjakoa ei tulisi ulottaa katastrofivakuutusta pidemmälle normaalimpien toimeliaisuuserojen tasaamiseen maiden välillä", raportissa kuitenkin todetaan.

      Vihriälä toteaa, että "euroalue on toiminut huonosti" ja että "katastrofin estämiseksi on turvauduttu yhteisvastuuseen tavalla, joka istuu huonosti perussopimuksen henkeen".

      "Konkreettisemmin tarvitaan velkojanvastuuta toteuttava valtioiden velkajärjestelymekanismi samalla kun vahvistetaan pääoma- ja luottomarkkinoiden integraatiota, toteutetaan pankkiunioni kokonaisuudessaan, rajoitetaan pankkien valtioriskejä, lisätään pankkien pääomapuskureita edelleen ja parannetaan kansallisten työmarkkinoiden joustavuutta", Vihriälä kirjoittaa raportissa.

      http://www.verkkouutiset.fi/talous/eva euro fiskaaliunioni-40439

      JK.

      Niin pääministeri Juha Sipilän kuin muidenkin - muka keskustaliberaalien (kuten juuri V. Vihriälä) - EUro-hurmaantuneiden on syytä pysähtyä ainakin aina illansuussa panemaan kädet peiton päälle ja miettimään itse tykönään eikä siis tyydytyksellä sitä, mihin heikäläisten ja kaltaistensa EU-innostuneiden ja -intoilijoiden politiikka on Suomen talouden jälleen kerran ajanut!

      Heidänkin tulisi tajuta, mitä olisikaan Suomi ja Euroopan Unioni ilman Paavoja, sillä niitä on ainakin kahdenlaisia!

      Se toinen, myös Moosekseen itseään vertaama, luonnehti vuoden 1998 aikaisia EMU-kriittisiä kansanedustajia ja kansalaisia peloittelijoiksi:

      "tosi kylmää" ja "pimeää"

      olivat sanonnat lipposlaisittainkin kovasanaisessa eduskuntakeskustelussa, jossa jopa "mörköjäkin" on havaittavissa tietyssä videopätkässä!

      Siitä jos mistä kuka tahansa hivenenkin politiikkaa ja taloutta seurannut

      kansalainen voi tajuta, mistä asti ja mistä päätöksistä juontuvat sekä

      Kreikan kriisin että kokonaisuudessaan euron kriisin

      synnyt. Ja kuten viime vuosilta ovat tavalliset kansalaiset kautta Euroopan nahoissaan tuntea, tosi syvästi juontuvatkin!

      https://www.youtube.com/watch?v=7FYpbCPJNy4

      Videopätkä on sikäli yllätyksellinen, että jopa ent. pääministeri Esko Aho esiintyy siinä edukseen!

      Suomen Itsenäisyyden juhlavuoden rahastoksi perustetun Sitran entisenä

      duunarina videopätkässä esiintyvä ex-pääminsteri Aho onkin perusteellisesti itsenäisyyden merkityksen sisäistäneenä varmaankin jo ymmärtänyt käydä allekirjoittamassa puolueensa kunniapuheenjohtajan - siis sen toisen ja toisenlaisen Paavon - tekemän kansalaisaloitteen?

      Viisautta - vaikkakin ns. jälkiviisautta - osoittaisi sekin!

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1372

      Perjantaina 4.9.2015 virka-ajan ollessa vielä parhaimmillaan, europarlamentaarikko Paavo Väyrysen 16.7.2015 käynnistämä kansanäänestystä euroalueeseen kuulumisesta vaativa kansalaisaloite on kerännyt puolessatoista kuukaudessa jo 39 007 allekirjoitusta...

    • Nytonnatonvuoro

      Nyt on tärkeintä liittyä Natoon. Antaa tuon Paavon aloitteen jäädä syrjään vaan.

      • Ei_sotaliitoille

        Te Natottajat voitte suksia vaikka suohon!


    • voi_meitä
      • voi_meitä

    • virkansapuolesta-paskaa

      Vesa Vihriälä tietää varsin hyvin ,että euro toimiakseen tarvitsee tulonsiirtoliittovaltion. Toinen asia on sitten se ,että miksi näitä, selvää asiaa sotkevia sepustuksia kirjoitetaan?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe