Chihu, kissa ja hiekkalaatikko

vöasgnwög

Olen hankkimassa Chihua ja olen ymmärtänyt että kissan hiekkalaatikko kannattaa sijoittaa niin että Chihu ei pääse sinne ettei syö kissan ulostetta tai virtsapaakkuja. Se kyllä onnistuu.

Haluaisin jättää Chihulle lehden tai vastaavan eteiseen johon voi tehdä tarpeensa yöllä tai kun olen töissä jos tulee hätä. Onko mahdollista että kissa alkaa tekemään myös lehdelle tarpeensa? Esim. merkkailun tarpeen takia. On aikuinen kissa ja tottunut tekemään tarpeensa hiekkalaatikkoon. Olen ymmärtänyt että pienet narttuchihut on vaikeaa kouluttaa täysin sisäsiistiksi pienen rakkonsa takia ja muutenkin miksi sen pitäisi pidättää jos kerran voi jättää sille pissapaikan?

10

96

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • esfzsef

      Puhtaana pidetystä kissanhiekkalaatikosta ei pitäisi olla chihulle mitään haittaa. Pienelle koiralle voi hankkia myös oman "laatikkonsa", jolloin tarpeita ei tarvitse siivota lehdiltä ja kodin yleisilme säilyy fiksumpana.

      Terve koira ei syö kissankakkoja. Jos niin tapahtuu, kyseessä on joko kyllästyminen tai vakava ravintoaineiden puutostila.

      • apkirjoittaja

        Kiitos tiedosta! Koirissa on kai eroja, koska olen pariltakin Chihun kasvattajalta tiedustellut asiasta ja he kumpikin olivat sitä mieltä että Chihu ei saisi päästä kissan hiekka-astialle, koska on todennäköistä että syö kakkaa ja myös virtsapaakkuja.
        Toisaalta, eiväthän koirat ulkonakaan syö kakkaa kuin harvoin, yleensä vaan nuuskivat. Mutta entä kissan ulosteet? Netissä sanottiin että kissan kakassa on paljon proteiinia ja siksi koirat ovat siitä niin kiinnostuneita.


      • esfzsef

        Koirissa tuskin on eroa, mutta alkaisin vakavasti epäillä tapaamiesi chihukasvattajien ammattitaitoa! Kuten joku alempana mainitsikin, niin kissan kakkojen syöminen kertoo vakavasta biotiini-nimisen vitamiinin puutostilasta. Samoin minun on vaikea uskoa, että yksikään terve ja hyvin virikkeistetty koira söisi virtsaa! Toki urokset saattavat 'maistella' kiimaisten narttujen virtsaa lenkeillä, mutta kissankusen syöminen kuulostaa todella hämäräperäiseltä. Jos oma koirani alkaisi syödä noin kummallisia asioita, niin tuplaisin virikkeistyksen ja käyttäisin sen eläinlääkärissä.

        Kuten sanoin, terve ja virikkeistetty koira ei ole kiinnostunut kissankakasta. Taustalla on joko turhautuminen (koira syö tylsyyteensä) tai biotiinin puutos (koira saa niin huonoa ruokaa, että kirjaimellisesti paskakin on parempaa). Jos kasvattajat kasvattavat chihuja, joilla on taipumus kakkojen (tai virtsan.... mitä ihmettä??) syömiseen, jättäisin pennun ostamatta. He eivät osaa pitää koiria, jos tuollaista käytöstä ilmaantuu - miksi uskaltaisin ostaa heiltä pennun?

        http://chicchoix.com/blog/?p=3176


      • apkirjoittaja

        Yksi kasvattajista keneltä asiaa tiedustelin oli Chihuahua ry:n neuvontapuhelimeen vastaava henkilö. Luulisi hänenkin jotain tietävän. Kyllähän näissä chihujen kasvattajissa muutoin on varmaan eroja.

        Ostin kissalleni jo sellaisen kissanhiekkalaatikon mihin pääsee sisälle laatikon katolta. Hyvin tottui. Varmaan siitä on mukavaa kun saa siellä rauhassa asioida.
        Chihu ei sinne varmaan halua alkaa kiipeilemään, mutta kissathan pääsevät mihin vaan. Suomesta en tätä laatikkoa löytänyt. Yhdestä eläinliikkeestä sanottiin että ne maksavat n. 200 € (!), että siksi ei heillä ole myynnissä. Mutta netistä löytyi Zooplussalta, eikä maksanut kuin 40 €. Oli sielläkin sellainen kalliimpi lähes 200 €:n malli, mutta kyllä tuo halvempikin käy ihan hyvin kissan veskiksi.

        Mutta ehdottomasti pistän muistiin tuon biotiinin. Ajattelin ostaa chihulleni ruokaa pääosin eläinkaupasta ja välillä tehdä itse esim. jauhelihaa ja riisiä ym. Kannattaisiko silti antaa vielä tuota biotiinia?


    • seropi13

      Meillä n. 13kg seropi söi kissan ulostetta keinolla millä hyvänsä meni kissanhiekka laatikkoon. Syöminen loppui kun alettiin syöttämään biotiiniä.
      Kissa tuottaa biotiiniä enemmän kuin tarvitsee, joten ylimääräinen biotiini tulee pois kakan mukana, jota sitten koira syö jos kärsii biotiinin puutoksesta.

    • 156

      Chihu oppii täysin sisäsiistiksi, jos se siihen opetetaan. Meillä oppi kuukaudessa. Mitään lehtiä tai hiekkalaatikoita en suosittele, koska niillä varmasti hidastat koiran oppimista. Muutamana ensimmäisenä viikkona toki sanomalehteä. Koiraa pitää viedä usein pihalle ja kehua pisuista. Ja kannattaa käydä tarpeeksi pitkillä lenkeillä, että ehtii tehdä kaikki tarpeensa. Paljon mukavampaa on, jos koira on sisäsiisti. Ja Chihu oppii tämän siinä missä muutkin koirat.

      Meillä ei koira ole ollut kiinnostunut kissojen ulosteista, pienenä taisi joskus jäniksen papanan ulkona napata. Mutta jos tuollaista kakan himoa on, niin se ehkä kertoo jostain puutoksesta ruokavaliossa. Ainakin kannattaa madottaa huolella, jos on kova syömään ulosteita.

      • Vuhhau

        Tässä ketjussa taas näkee kuinka ihmiset eivät ymmärrä sisäsiisteyden ja pidätyskyvyn rajan eroa. Kaikki koirat tosiaan oppivat sisäsiisteiksi eli eivät halua tehdä tarpeitaan esim pesäänsä. Jos asunto on iso voi koira käsittää jonkun huoneen taas olevan "ulkotilaa" eli sinne on ihan ok pissiä. Sitten on taas koiria jotka vain pakotetaan olemaan sisällä niin pitkään, etteivät pysty pidättämään. Ihan samoin meille ihmisillä kävisi, jossei pääsisi vessaan.
        Öisin/yksinollessa koiralle kannattaa jättää pissa-alusta tai paperia niin kauan, kunnes se pystyy koko yön/yksinolon pidättämään. Tai toki voi yöllä vaihtoehtoisesti käydä keskellä yötä pennun kanssa ulkona.
        Meillä koira halusi syödä hiekkalaatikolla pelkkää hiekkaa, aina kuin sinne pääsi. Nyt ei onneksi ole kissaa.


    • cintsu

      Meillä ainakin kaikki koirat ovat pentuiässä suoranaisesti himoinneet paskaa ja syöneet aina tilaisuuden tullen. Aikuisina eivät niinkään ole siitä kiinnostuneita. Mutta kuitenkin joskus maistuu ja varsinkin kissanpaska. Se on niistä kertakaikkisen vastustamattoman hyvää!!!

      • Lxlxndldldlzlzlld

        Näinhän ne pennut tekee ja aina se on itsestään ohi mennytkin. Toki aina olen sen kieltänyt, jos laatikolta olen tavannut.
        Nykyäänkin käy laatikolla kun kissa on vääntänyt pahanhajuiset paskat ja koiran mielestä peitellyt ne huonosti. Koira tökkää kuonollaan lisää hiekkaa päälle. Mutta ei siis enää aikuisiässä kissa tai muutakaan paskaa kyllä syö.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1615
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1554
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1395
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1153
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe