Pohjois-savon opisto majoittaa pakolaisia

Valmistunut

Pohjois-savon opisto majoittaa pakolaisia asuntolalleen, jossa opiskelijat ovat 16-25 vuotiaita nuoria naisia pääsääntöisesti. Mitenkähän tulenee onnistumaan tämä systeemi.

63

954

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • herrätkee

      Kuka sanoi että ne on vain pakolaisnaisia? Varmaan joka viikonloppu asuntolassa on heitä kyttäämässä heidän poikaystävänsä tai sukulaisten miehet, jotka voivat olla muslimeja... Savon islamilainen yhdyskunta varmaan lähettää imaaninsa rekrytoimaan heitä yhdyskuntansa jäseniksi niin saavat sharia-lain mukaista "turvaa".

      • Valmistunut

        Ymmärsitkö lukemasi? Suomalaiset opiskelijat ovat naisia, näistä pakolaisista minulla ei ole mitään tietoa.


      • Vaikutetaan

        Dublin sopimuksen käyttöönotto

        KANSALAISALOITE !

        https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1521

        "Valtaosa Suomeen tulevista turvapaikanhakijoista ovat tulleet muiden EU-maiden, kuten Ruotsin, kautta. Dublinin sopimuksen mukaisesti turvapaikkaa on haettava ensimmäisestä EU-maasta, johon on tullut. Näin ollen jo Eurooppaa kiertäneet turvapaikanhakijat tulisi lähtökohtaisesti käännyttää rajalta takaisin."

        Tämä jakoon Facebook, Twitter, sähköposti, chat, keskustelut...


      • Luxussviitti

    • Mediaa2
    • päättäjät

      Kontti majoitukseen oma leiri kaupunkin ulkopuolelle jokainen ns.pakolainen tulee asuu sillä siihen saakka, kun ja mikäli saavat turvapaikan. Ei päivärahoja majoitus, ruoka ja vaatetus saa riittää. Se lisäis turvallisuuden tunnetta tytöissä / naisissa, sillä tapaa myös loisien tuleminen vois vähentyä.

      • Muutoksenhetki

        Suomalaiset ovat pettyneet kirkkoonsa. Apua ei ole annettu Suomen vanhuksille, eläkeläisille, syrjäytyneille... mutta nuorille hyväkuntoisille miehille saadaan apua järjestettyä, vaikka kirkkoihin eikä kontteihin.

        Miksi kirkko ei anna lausuntoja mitä se tekee, sen sijaan annetaan lausuntoja miksi se tekee.

        Eroa kirkosta sivustokin on huomannut, että suurmoskeija on saanut huomioita.
        https://eroakirkosta.fi/dynamic/index.php/

        Samoin kansalaisaloite kerää allekirjoituksia
        https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1303

        Minne sopisi maahanmuuttajien uskonnollinen keskus eli missä olisi tilaa?


      • ähvätti
        Muutoksenhetki kirjoitti:

        Suomalaiset ovat pettyneet kirkkoonsa. Apua ei ole annettu Suomen vanhuksille, eläkeläisille, syrjäytyneille... mutta nuorille hyväkuntoisille miehille saadaan apua järjestettyä, vaikka kirkkoihin eikä kontteihin.

        Miksi kirkko ei anna lausuntoja mitä se tekee, sen sijaan annetaan lausuntoja miksi se tekee.

        Eroa kirkosta sivustokin on huomannut, että suurmoskeija on saanut huomioita.
        https://eroakirkosta.fi/dynamic/index.php/

        Samoin kansalaisaloite kerää allekirjoituksia
        https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1303

        Minne sopisi maahanmuuttajien uskonnollinen keskus eli missä olisi tilaa?

        Pitää käydä kääntämässä risti nurin, että vastaa paremmin todellisuutta. Pappi voisi pukeutua saatanaksi ja talikko käteen...


      • tahurrusukkoja_kaikki

        Ei kuule vihervasemmisto tuomoseen suostu ?

        Tänään jo Antti Rinne oli TV ohjelmassa suosivansa
        turvaoaikanhakijiuta.ja jotka ei hae turvapaikkaa,ne luokitellaan työn hakijoiksi,
        vaikka ei työtä olis hakermassakaan.

        Tuon Antti Rinteen esiintymisen perusteella voi uskoa, että SDPn mielestä tuossa mamujen joukossa ei ole ketään palautettavia.
        Varsinkin kun muistaa Jutta Urpilaisen masinoiman kokouksen Kokkolassa 2/12
        015. Jossa SPR mies puhui niin auvoisesti maahantunkeutumisesta.Ja hän oli
        Jutta Urpilainen mielestä oikerin erikoisasiantuntija joidenkin paikalla oleiden
        yleisön vastaväitteistä huolimatta.


    • sylihalipusi

      Mutta sehän on vain positiivinen asia.Tulevat hirveistä oloista,naisten ja tyttöjen hoivavietti herää niin heillä on tyttöystäväkin varattuna kunnan puolesta.Loistavaa palvelua.

      • Pusipusisullekin

        Muuten loistava asia, mutta nämä opiskelijat joutuvat muuttamaan pois, että pakolaiset mahtuvat asuntolle.


      • Pusipusikaikille
        Pusipusisullekin kirjoitti:

        Muuten loistava asia, mutta nämä opiskelijat joutuvat muuttamaan pois, että pakolaiset mahtuvat asuntolle.

        Höpöhöpö, tuskin yksikään opiskelija tämän takia asunnottomaksi jää, taisit unohtaa kertoa, että majapaikka löytyy heillekin muualta (jos yleensä joutuvat edes muuttamaan)?


      • törkeä-tyyppi

        Onkos tämä se sama opisto joka nyt on ohjeistanut nuoria tyttöjä pukeutumisessa, että 16-18 vuotiaat pakolaisnuoret (miespuoleiset) kotoutuvat helpommin? Onneksi olkoon opiston rehtorille valitsemallaan sovinismin tiellä!


      • solitaarisuutta-suomalai
        Pusipusikaikille kirjoitti:

        Höpöhöpö, tuskin yksikään opiskelija tämän takia asunnottomaksi jää, taisit unohtaa kertoa, että majapaikka löytyy heillekin muualta (jos yleensä joutuvat edes muuttamaan)?

        Niin ja kyllä suomalaiset opiskelijat joutavat hakemaan asuntonsa muualta.
        Mikä pakko niiden on juuri tuossa asuntolassa asua ?


    • Metsäänhuutaja

      Mikäs tässä on se ongelma? Olen nuorena tyttönä asunut mualimalla monessa asuntolassa ja voin sanoa, että asuntoloissa ongelmat johtuvat yleensä siitä, että joukossa on joku omahyväinen tollukka tai suvaitsematon isin poika/ tyttö, heitä löytyy jokaisesta kulttuurista. Uskonnolla ja kotimaalla harvoin on mitään tekemistä. Metsä yleensä vastaa niinkuin sinne huutaa.

      • opijgrtkg

        Jos paikalle pamahtaa satoja nuoria miehiä/poikia, tilanne on pikkuisen erilainen kuin normaaliasuntolassa. Ja on todella naivia tai tarkoitushakuista väittää, etteikö kulttuurilla ja uskonnolla olisi tähän vaikutusta, puhumattakaan taustoista kuten yleinen sivistystaso, mahdolliset traumat jne.


    • mnAinAnt

      Kun he saapuvat opistolle: tervehtikää ystävällisesti arabian kielellä Salam aleikum (rauhan tervehdys). He syövät halal-ruokaa, vihanneksia, kalaa, juustoa, maitoa, mehuja, salaattia, pita-leipiä, falafel-pyöryköitä, hummusta, itämaista teetä ja kahvia, tahini-kastiketta, riisiä, ranskanperunoita, kebab-lihaa naudasta, lampaasta tai kanasta... marjajälkiruokia, mysliä, jogurttia, kaalikääryleitä joissa on naudanlihaa, kasvispitsaa, sianlihatonta pitsaa, myös suomalaisia karjalanpiirakoita, savolaisia lörtsyjä, kalakukkoa...
      Tässäpä arabiankielen alkeita, jos joku haluaa oppia nopeasti kommunikoimaan:
      http://www.goethe-verlag.com/book2/FI/FIAR/FIAR002.HTM

    • Kaekonnähty

      Ei tullu naisia pakolaisten joukossa, vuan 8 afgaania, 5 irakilaista ja 2 somalimiestä "16-17 v." ja kovin lautasilleen kasaavat ruokaa ruokalassa, joista suurin osa maistamisen jälkeen kaadetaan jäteastiaan. Katoin, että oli 10 voileipää yhdellä ja heitti osan pois, samoin kalapuikkoja joutui roskiin yhdeltä lautaselta yli 10 kpl kun nuori herra jostain syystä ei kelpuuttanut niitä laihaan massuunsa...

      • älyvapaata

        Eikös siellä ooo pukeutumiseen puututtu näitten allahin lasten takia????NYT ollaan SUOMESSA!älkää tytöt vaan muutako vaatetusta näitten allahien takia!seuraavaks pitää hunnuttaa ittensä ettei nämä heikkopäiset SEKOA!me suomalaiset ei saada olla nuitten käskyn alla ME OLLAAN VAPAITA jos nuille rättipäille ei käy niin joutaavat lähtiä sinne mistä tulivat!!!!!


      • Tiemiskelijä

        Ei PSOlla ainakaan viime keväänä rahallisesti kovin hyvin mennyt. Mietin vain, että tuskinpa noin suurien ruokamäärien (jotka on valmistettu pienellä budjetilla ja suurella työllä) poisheittäminen tilannetta elvyttää


      • pthyi-ahneutta

        Rajalle ja Ruotsiin jokainen jolla on röyhkeyttä ronklata ruoasta tai heittää sitä pois, muutenkin vievät nyt EU:n avustamana sikamaisesti tilaa niiltä joita olisi voitu hakea Syyrian leireiltä ja joilla on todellinen hätä ja nälkä.


      • aom

        Ne on tottuneet paremmalle.


    • Ahlanbiik

      Asuntolan ympärillä on vilkas meno koulupäivän jälkeen. Taitavat käydä kovasti ulkona tupakalla. Kiertävät taloa rannan puoleiseen metsikköön. Onneksi ei ole kesä ja kuiva maa, sillä tupakannatsoista voisi syttyä maastopalo. Koulualueella ei saisi tupakoida ja pitäisi patikoida koulualueen ulkopuolelle 500 m:n päähän. Mahtanevatko uskoa ohjeita? Ulko-ovi käy tiuhaan iltakymmeneen saakka. Ei taida asuntolan hoitaja jaksaa juosta jokaisen perässä. Ennen naispuolinen asuntolalainen uskalsi jopa yksinään ulkoilla ja patikoida, nyt on nökötettävä sisällä tai mentävä vain tyttöporukassa ulos tai autolla, jos mielii ulos mennä koulupäivän jälkeen, saati lähteä bussipysäkille yksin iltaharrastuksiin, ei uskalla lähteä, koska on melkein puolen kilometrin metsätie... Jotkut opiston suomalaiset nuoret naisopiskelijat ovat nyt pienen pelon vallassa ja jotkut tytöt ovat laittaneet huiveja kaulaansa tai päätään myssyjen ja hupparien alle. Syödään ruokasalissa eri pöydissä ja vältetään katsekontaktia pakolaisiin, etteivät tulkitsisi sitä väärin. Onneksi joku ryhmä otti mukaansa palloilupeliin. Muuten, pakolaiset tarvitsisivat harrastuksia vapaa-aikanaan, esim. jalkapalloa, sählyä, lentopalloa, koripalloa, kuntosalia, suunnistusta, sulkapalloa, pingistä ja polttopalloa, puhumattakaan pesäpallosta. Mistä välineet ja ohjaaja näihin toimintoihin? Ei ole oikein, että tyttöopiskelijat syrjäyttävät tai vähentävät opintonsa keksiäkseen toimintaa pakolaisille vapaa-aikanaan. Jos ei ole järkevää tekemistä, syntyy helposti levottomuuksia myöhemmin. Silti maahanmuuttajat ovat vaikuttaneet tähän mennessä ystävällisiltä ja halukkailta oppimaan suomea. Ehkä ajan oloon kaikki suttaantuu.

    • Epäröivä

      Kuulin huhuja että olisi ollut joku ahdistelu tapaus josta ei saa puhua? Tai jota ei tapahtunut?

      • allaj

        Ei siellä saa puhua mistään. Mitään ei hyväksytä ja muutoksiin ei suostuta. Opiskelijoiden hyvinvointi onkin ihan toissijainen juttu.


      • Epäröivä

        Eihän sitä saa puhua jos ulkomaalainen rikkoo lakia, koska sehän on rasistista/vihapuhetta automaattisesti.


    • zxcva

      Pohjois-Savon opiston rehtorin, Ensio Vatasen puolue SDP.

      Facebookissa "Suomi says welcome"profiilikuva.

      • hyivittusaatana

        Taitaa olla suvakkihyysäreiden paratiisi koko opisto, hyi saatana. Tuokin maanpetturi päässyt hyväpalkkkaiseen virkaan vain oikealla puoluekirjalla.


      • Anarkisti
        hyivittusaatana kirjoitti:

        Taitaa olla suvakkihyysäreiden paratiisi koko opisto, hyi saatana. Tuokin maanpetturi päässyt hyväpalkkkaiseen virkaan vain oikealla puoluekirjalla.

        Myös virheiden edustajia opettajina.


    • Hltulanmäki

      Nuoria poikia sinne tulee, osa on tietysti rinta-hauis pakolaisia. Ikähaarukka on nuorilla pojilla 30-65v. Kysykää vaikka Sipilältä.

    • Appa-pappa

      EI PERKELE. Miten käy suomalaisten nuorten miesten, jos maahan tulee kymmeniä tuhansia nuoria mamumiehiä, jotka tottakai haluavat kaikki vaimon ja pari päälle, islamin-uskoisia kun ovat? Riittääkö tälle onnettomalle nuorten miestemme ikäluokalle enää läheskään tarpeeksi vapaita naisia?

      Tuleeko tilastoihin suurten ikäluokkien lisäksi pieni ikäluokka naimattomia suomalaismiehiä ja myöhemmin todella suuri ikäluokka islaminuskoisia suomalaisia, jotka jälleen aikanaan johtavat suurten ikäluokkien probleemiin, mutta aivan uusin haastein.

    • Mokker

      Opiston veto on kyllä sinisilmäisin ja typerin veto mitä on nähty aikoihin!!!

    • SDglkv

      Toivottavasti surffarit pistävät paikat ylösalaisin niin saavat naivit vihervasurisuvakkiunelmameilläontilaahihhulihörhötaulapäät tuta monikulttuurista riemua.

    • kirkkovene

      Pakolaispojat olisi pitänyt asuttaa syrjäytyneiden alkoholisoituneiden miesten kanssa samaan asuntolaan eikä nuorten tyttöjen keskelle. Sen tietää mikä niillä on mielessä...

      • kuinka_tähän_on_tultu

        Myötätuntoni jokaisen perheen puolella joissa pelätään tyttärien turvallisuuden puolesta samoin kuin poikienkin. Nyt pitäisi löytyä joukkovoimaa jolla turvata omien nuorten elämä, koska jo muutenkin voi sattua mitä vain, ei näitä ikäänsä valehtelevia "mamunuori"joukkoja olisi enää kaivattu asiaa pahentamaan. Ja vielä koulujen, eduskunnan, hallituksen ja EU:n suosiollisella luvalla.


    • kalakukkopate

      Valtion varoista vartiomiehet koululle pitämään ylllä kuria ja järjestystä. Maahanmuutollahan on tunnetusti työllistävä vaikutus.

    • suomionlänsimaa

      Rajalla tiedetään miten pitää suhtautua muslimimaahanmuuttajiin. Hölmö Ruotsi on päästänyt heitä aivan liian paljon, nyt siellä ollaan kusessa kun poliisikaan ei uskalla mennä tiettyihin kaupunginosiin.

    • älämölönenjoo

      Torstain vastaisena yönä klo 22 kieppeillä ne pakolaiset riitautuivat keskenään, ja kuului hurja riitely. Taisi onneksi asuntolanhoitaja mennä väliin, kun se huuto toisessa kerroksessa loppui viiden minuutin päästä. Suomalaiset opiskelijat eivät uskaltaneet puuttua huutoon ja osa jo nukkui ja osa eivät kuulleet/halunneet kuulla. Jos näitä pakolaisia tulevaisuudessa pakkokäännytetään lähtömaihin, niin joutunevatkohan ne suomalaiset opiskelijat mahdollisesti ihmiskilviksi tai panttivangeiksi, jos pakolainen vastustaa käännytystä? Onneksi poliisia ei kutsuttu paikalle, vaan juttu painettiin villaisella, kun kerran kukaan ei käynyt kehenkään käsiksi - vielä.

    • jooälämölönen

      Huom. kaikki, jotka ovat tekemisissä nyt maahan tulleiden pakolaisten kanssa, suositellaan ottamaan polio-rokotus, varsinkin niiden, jotka asuvat samassa talossa heidän kanssaan, syövät samassa ruokalassa ja käyttävät samoja vessoja ym. joutuvat ovenripojen ja kaiteiden kautta kosketuksiin. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on suositellut rokotusta pikimmiten.

    • mixed

      Ihmiskilviksi tai panttivangeiksi sopivat sellaiset, joilla on taloudellista tai poliittista merkitystä pakolaisten ruvetessa puolustamaan itseään käännytykseltä, esim. opettajat, varakkaiden vanhempien lapset, selvästi oikeistolaispuolueiden kannattajat (kepu, ps, kok), isänmaalliset... ja voihan sitä ottaa ihmiskilveksi vaikka vasemmistolaisen ja vihreänkin, jos heidän oma etunsa sitä vaatii. He ovat jatkuvasti puhelinkontaktissa neuvonantajiinsa ulkomaille ja luvatta levittäneet opistolaisten kuvia sinne kriisimaihin saadakseen heistä sopivia kandidaatteja profiloitua kriisitilannetta varten... Suomalaisilla joillakin opiskelu on muuttunut ahdistavaksi ja painajaismaiseksi ja yleisissä tiloissa illalla on hysteeristä naurua ja huutoa klo 22.30 saakka, joten ei voi keskittyä opintoihin mitenkään. Joku hakkasi patteria klo 22.20 kovasti merkiksi, että "NYT HILJAA!" Sitten kaikki vaikenivat. Ja opiskelupaikan vaihtomahdollisuutta ei ole, kuin mahdollinen keskeyttäminen oman hyvinvoinnin takia. Siivoojina on ollut ISS:n kautta suomalainen mies, taitaa olla lomilla, kun häntä lomittaa kaksi afrikkalaista miestä, jotka pääsevät joka huoneeseen avaimillaan, ovat kyllä ystävällisiä, toinen heistä on melkein parimetrinen ja roteva, liekö Keniasta, Etelä-Afrikasta, Kongosta vai mistä, mutta hyvin siivoavat ja hymyilevät iloisesti.

      • Ripullii

        "Hyviä" ovat ne tummat ne siivoojat: levittävät bakteereita minkä kerkiävät ympäriinsä tosi haisevilla ja pesemättömillä räteillä ja mopeilla. Niitä rättejä ei siivouksen jälkeen laiteta pesukoneeseen saati huuhdella desinfiointiaineessa ja väännetä ja kuivateta vaan jätetään sangon pohjalle seuraavaa siivousta varten tai roikkumaan kuivauskierukalle sellaisinaan ja haisevina. Sitten opiskelijat sukkasillaan käyskentelevät lattioilla ja istuvatkin siellä ja bakteerit menevät käsistä pian suuhun, ja kas - ripuli ja flunssakierre on valmis! Kiitos ISS näistä "erinomaisista" siivoojista. He edistävät näin valkoisen rodun tuhoa. Ja ilman hygieniapassia se yksi pakolainen edelleen tarjoilee silloin tällöin keittiöllä ja kas kummaa - vatsassa oudosti kiertää.


    • Mitteevielä

      13.11.15 Pariisissa kuoli 127 ihmistä ja yli 200 loukkaantui. Mutta meillähän osataan juuri sinä päivänä juhlia 120 vuotiasta rauhan tyyssijaa ja lintukotoa... Mutta tuli vain mieleen: vois turvapaikanhakijoille maksaa SUPO tai poliisi ilmiantopalkkion, jos tietää, että joukossa luuraa ns. valepakolainen...

      • aasssss

        "Käännyimme ympäri ja näin kaksi nuorta miestä, jotka olivat mielestäni alle 25-vuotiaita – Se terroristi, jonka näin selvästi, oli pukeutunut valkoraitaiseen verryttelypukuun. Hän oli alle 25-vuotias. Hänellä oli ruskea tukka"
        http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1447468588908.html


    • I--I
    • näinjanäinjanäin

      Hienoa,että siellä asuntolassa häärää tommoinen oma mustamaalaaja.
      Ei tosin tarvitse hirveästi arvailla kuka/ketkä asialla.
      Täytyy olla aika ankea elämä,että täällä pitää itkeä ja inistä ja puhua paskaa.

      Kummallista,että tuossa koulussakin ihmisläheistä alaa opiskellaan ja silti ollaan
      tämmöisiä kapeakatseisia urpoja. Mitäs sitten, kun tulevassa harjoittelussa tai työssä
      kohtaa monenmoista ihmistä? ei suostuta työskentelemään? Kyllä voi aikuinen ihminen olla joskus TYHMÄ!

      Ja mitä se muita liikuttaa,jos joku turvapaikanhakijoiden kanssa kaveeraa? Te haukutte nämä tytöt ja nämä pojat....Pysykää te vaan omissa piireissänne eliitin kesken ja antakaa toisten hoitaa hommansa kuten tahtoo... Vai pitääkö täällä yleisesti alkaa inistä,että tuon kanssa et kaveeraa ja tuon ja tuon. Mutta tuon kanssa saa...

    • kaikkeesitnäkköö

      Ei siinä kaveeraamisessa mittään pahhaa ole, mutta oudot vaaleat tahrat sohvissa ja kirput eivät oo kivoja kavereita...

    • Ihmetteleväimmeinen

      ATK-luokassa tulee helposti hengitysongelmia jostain syystä, huonon sisäilman takia, valitti joku syksyllä. Alakerrassa kaamee haju tulee pommisuojasta ja asuntolassakin on olohuoneessa leijuva outo haju, johtuneeko pesutuvasta... Varmaan tarttis niiden ensi kesänä desinfioida kaikki ilmastointikanavat ja viemäriputket. Varmaan kohta pakolaiset vaativat vahingonkorvauksia huonosta sisäilmasta?

      http://www.viikkosavo.fi/web/pdf/2013_46/11VISA2002P0.pdf

    • evakko

      On otettu lisää yksi pakolainen poismuuttaneiden suomalaisopiskelijoiden tilalle. Hän näyttää onnelliselta. Onhan se hyvä teko tehdä joku ihminen onnelliseksi.

    • terroristien.uskonto
    • kahtokeehan-vuan

      "Pohjois-savon opisto majoittaa pakolaisia asuntolalleen, jossa opiskelijat ovat 16-25 vuotiaita nuoria naisia pääsääntöisesti. Mitenkähän tulenee onnistumaan tämä systeemi."

      Kyllä ei mitään pakolaismiehiä pitäisi päästää lähellekään täysi-ikäisiä savolaisia naisia. Siinä saavat pakolaismiehet sellaista kyytiä, että kävelevät kahareisin kuin savolaisukot torilla ja vuosisatoja vaalittu savolainen kulttuuriperimä häviää: seuraavalla sukupolvella ei ehkä olekaan viärät siäret eikä muutakaan tyypillisestä itä-suomalaisesta tautiperimästä peräisin olevaa ominaisuutta.

    • Hijappi

      Uusia opiskelijaneitosia tuli syksyllä taloon. Yhdellä naisella on muslimivaatetus eli hijab. Mutta hyvinhän tuo mahtui joukkoon, kukaan ei sanonut mitään, joku tyttö ruokajonossa vähän äimisteli. Katsokaa tulevaisuuden suomalaisnaiset voivat näyttää tällaisilta http://blackfemaleexperience.blogspot.fi/2013_07_01_archive.html

    • poisbois

      Kaksoivirranmaan tulijat ajetaan pois.

    • huolestunut_ihminen

      Opistolla on ollut useampikin tappelu pakolaisten kesken. Ainakin kerran on mennyt ikkuna rikki ja useita kertoja vartijaa ja jopa poliisia tarvittu. Pakolaiset lisäilevät opiskelijaneitoja Facebookissa kaveriksi ja lähettelevät vihjailevia viestejä. Ainakin yhtä tyttöä oli yksi pakolainen jo kourinut ilman lupaa.

      On idioottimaista ja sokeaa toimintaa majoittaa nuorten opiskelijatyttöjen kanssa samaan rakennukseen nuoria pakolaismiehiä, jotka ovat varmasti oloissaan seksuaalisesti ja muutenkin turhautuneita. Nuoret eivät uskalla juuri kulkea asuntolan käytävillä tai pihamaalla yksin. Yöllä ei saa monesti nukuttua, koska pakolaiset meluavat myös hiljaisuuden aikana. On outoa toimintaa tämä ja opiskelijoiden puolesta pelkääviä ihmisiä syytellään valehtelusta ja asioiden vääristelystä. Oma vastuuttomuus on helpointa harjata maton alle vihapuhekortin avulla. Todellisuus pelottaa ja siitä ei enää saa puhua, koska yleinen mielipide on mieltynyt valheeseen.

      • nimimerekki

        valehtelet


    • teeukkka

      Hakkarainen ei puhuu melkein totta, aina.

      • Ollin-syytä

        Eikö neitokainen ole noudattanut Olli Punton pukeutumisohjetta kun pakolainen on oikein innostunut kourimaan.


    • mustamaijanen

      Tänään joulun alla saimme vähän lisäjännitystä. Klo 15 kieppeillä käskettiin pitää luokkien ovet lukossa ja kukaan ei saanut poistua. Onneksi puolen tunnin sisällä tilanne laukesi ja pääsimme lähtemään koteihimme. Ei saatu oikein selville, mistä oli kyse? Kriisiharjoitus? Huhuttiin, että asuntolassa joku yritti itsaria. Miksi sitten hirvee hässäkkä opiston puolella, että oltiin oppilaat ja vierailijat kuin pisi sukassa luokissamme? Musta maija ainakin pihassa kävi, muusta ei nähty mitään. Elämä on kuulemma asuntolassa asuvilla tytöillä helvetillistä ja moni on epävarmuuden takia muuttanut pois. Näin ei voi jatkua. Miksi entinen kristillinen opisto, gruntvikilainen entisaikaan, on muuttunut groan-opistoksi? Mustat maijat ovat joka kuukausi partioimassa pihallamme.

    • Anonyymi

      Minulla jäi opinnot kesken Pohjois-Savon opistossa, koska en voinut keskittyä ollenkaan opintoihin viittomakielialalla asuntolassa iltaisin olleen melun ja ahdistumisen takia. Syynä meluun olivat pakolaiset, pääasiassa miehiä, vaikka muuten olivat ihan kohteliaita. Asuntolaan tuli valvojia toisena opiskeluvuotena heitä vahtaamaan ja pääasiassa naispuoliset asukkaat hoitivat siivousvuorot ja muutenkin tuli lisää rajoittuneisuutta elämään, kun ei voinut olla olohuoneessa edes TV:tä katsomassa, ettei olisi rikonnut sopivaisuusetikettiä. Osa opiskelijatytöistä haksahti seurustelemaan pakolaispoikien kanssa ja jopa minunkin perässäni juoksi eräs afgaanimies, vähän vanhempi, oli paettava asunnosta kakkosvuonna KOAS:n vuokrahuoneistoon erilleen. Siitäkös monen mieli myrtyi, kun en laittanut itseäni likoon kaikella tavalla, olishan sitä pitänyt antaa afgaanimiehelle aikaa ja tukiopetusta suomenkielessä? Mutta etelämaalaisen mentaliteettiin kuuluu pelailu ja äänekäs puhuminen sekä kaikenlainen touhuilu, joten ei siinä arka naisihminen voinut keskittyä ollenkaan huoneessa lukkojen takana. Eli nyt opit on viittomakielestä melkein unohdettu ja kurssia pitää täydentää jossain muussa opistossa lastenohjaajan tutkinnoksi asti, jos Luoja suo. Hyvää jatkoa!

    Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2003
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      54
      1725
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      58
      1629
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1455
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe