Hartolaanko pakolaisia?

IhanOikeestiNyt

Onhan se kaunis ja humaani ajatus esittää, että Hartolaan perustettaisiin pakolaisten vastaanottokeskus. Mutta...

...kun ette te hartolalaiset hyväksy "hartolalaisiksi" muita kuin sisäsiittoisesti tänne syntyneitä niin miten ihmeessä maailman toiselta laidalta, täysin erilaisesta kulttuurista tulevat ihmiset voisivat tänne sopeutua?

Ja kun nämä uudet tulokkaat, eivät osaa "syövä ruokuaa kuakkua" - vai miten se menikään hartolalaisittain - niin siinäpä sitten on teille kiipeilemistä kielimuurin ylitse.

32

78

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gqrgq

      Nokan kerrostaloon mahtuisi ja tyhjillään olevalle koululle ja kirkonkylässäkin on kerrostalo tyhjillään kunnan toimesta.

    • heiheihartola

      Itä-Hartolasta löytyy kohta 58 tyhjää kiinteistöä pakolaisten käyttöön, kunhan Hartolan kunta lähettää ensimmäisen kerran vesiliittymän perusmaksulaskun, 450 euroa, entisille Itä-Hartolan Vesiosuuskunnan osakkaille. Tai viimeistään siinä vaiheessa kun kunta alkaa periä takaamaansa vesiosuuskunnan lainaa kiristyksen uhreiksi joutuneilta vesiosuuskunnan osakkailta.

    • paaluatiskiinvaan
    • kolinaa

      Mitä puuttuu hartolasta.

    • tu64u6

      Korkein tarjous
      52 000 €, alv 0 %, hintaan ei lisätä arvonlisäveroa, 3 huutoa
      Tila
      Päättynyt, tarkistetaan tarjouksia
      Huutokauppa päättyi
      Maanantai 21.09.2015 klo 12:00
      Huutokauppa on päättynyt
      kukahan osti koulun?

      • kunnaltaeikannataostaa

        Vielä pitää odottaa kunnanvaltuuston päätöstä hyväksyvätkö kaupan, jos hyväksyvät niin sen jälkeen voi sitten änkyrät aloittaa valituskierroksen. Ostajalla kuluu muutama vuosi löysässä hirressä odotellessaan hallinto-oikeuden päätöstä ja maksellessaan lämmityskuluja.


      • Hörörieska112212222
        kunnaltaeikannataostaa kirjoitti:

        Vielä pitää odottaa kunnanvaltuuston päätöstä hyväksyvätkö kaupan, jos hyväksyvät niin sen jälkeen voi sitten änkyrät aloittaa valituskierroksen. Ostajalla kuluu muutama vuosi löysässä hirressä odotellessaan hallinto-oikeuden päätöstä ja maksellessaan lämmityskuluja.

        Tottakai valitamme koulu olisi saatava kuntalaisten käyttöön muutettava yh-äitien ja muitten hörhöjen asuntolaksi.


      • yläkoululainen
        kunnaltaeikannataostaa kirjoitti:

        Vielä pitää odottaa kunnanvaltuuston päätöstä hyväksyvätkö kaupan, jos hyväksyvät niin sen jälkeen voi sitten änkyrät aloittaa valituskierroksen. Ostajalla kuluu muutama vuosi löysässä hirressä odotellessaan hallinto-oikeuden päätöstä ja maksellessaan lämmityskuluja.

        Jos on valitus päällä, niin ei ostaja maksa lämmityskuluja. Kunta ne maksaa, koska omistaa edelleen koulun, ainakin valituksen käsittelyajan.


      • yläkoululaiselle
        yläkoululainen kirjoitti:

        Jos on valitus päällä, niin ei ostaja maksa lämmityskuluja. Kunta ne maksaa, koska omistaa edelleen koulun, ainakin valituksen käsittelyajan.

        Hallintaoikeus kyllä siirtyy, sen myötä kaikki kulutkin samoin kuin vuokrasopimukset, mutta omistusoikeus ei, koska lainhuutoa ei voida suorittaa ennen kuin hallinto-oikeudesta on tullut päätös, tai jos jatko-valitukseen saadaan lupa niin sitten korkeimmasta hallinto-oikeudesta. Vakuutusta ei ostaja pysty yleensä itse ottamaan ottamaan, se ainoastaan jää kunnan kontolle kunnes lainhuuto saadaan tehtyä. Ilman lainhuutoa ei ostaja pysty käyttämään kiinteistöä vakuutena.

        Kauppahinta, varainsiirtoverot, kiinteistöverot, ym. viranomaismaksut tulee omistajan maksettavaksi ajallaan vaikka lainhuutoa ei ole valituksen vuoksi voitu suorittaa. Prosessi saattaa viedä useamman vuoden.

        http://www.oikeus.fi/fi/index/laatikot/viranomaisenratkaisustavalittaminen.html


      • gsdgsgsdgsdgsdgg

        Kiitos että täällä saa lukea asiallista kommentointia ja jopa paikkansa pitävää tietoa! Juuri noin se menee!


    • suvaitsevainen_kepu

      Ihana uutinen! Aloitetaan lastenvaate ja lelukeräys pakolaislapsille. Myös villasukkia, pipoja ja kaulaliinoja voisi kutoa.

      • eräsmielipidetäältä

        Nurkkiin kerääntyy kaikenlaista krääsää joka huushollissa ja jopa käyttökelpoista krääsää, jota kuskataan kaatopaikalle ym. Uskoisin, että jokaisesta perheestä löytyy ylijäämävaatteita ja leluja, joita voidaan lahjoittaa etenpäin. Luulen kuitenkin, että Suomeen tulevat pakolaiset ovat paljon maailmalla kierrettyään muuttuneet muotitietoisiksi ja ei heille mikä tahansa vaate kelpaa, vaan pitää olla merkkivaatteita. Olen sitä mieltä, että sellaiset ihmiset ovat ns. elintasopakolaisia, joille kelpaa vain merkkivaatteet. Mielelläni autan pakolaislapsia ja naisia, mutta en rehentelevästi esiintyviä miehiä.


    • luksuskotivapaana

      No sillä yhdellä henkilöllä on iso omakotitalo vapaana. Sinne mahtuu varmasti kymmenhenkinen perhe asumaan.

    • VapaaHartola

      Jaahas.Hartolan sossun asiakkaat ne vasta muotitietoisia ovatkin.Jopa lapsille ostetaan keväisin uusi polkupyörä rikottavaksi muotiväreissä ja asuntoon huonekalut ei mitään Sotkaa vaan laatumeekkiä.Maksetaan kakaroitten harrastuskulut etteivät vaan syrjäänny ja myöhemmin hommataan mullat ja siemenet
      uutta puutarhaharrastusta varten näin toimii Hartolan sossu kantaväestölle tai ainakin osalle siitä.

    • vipinääraitille

      Nyt se sitten tulee, toivottavasti saamme myös poliisipartion päivystämään.

      http://www.itahame.fi/Uutiset/2015/09/30/hartolaan-tulossa-hatamajoitusyksikko-turvapaikanhakijoille

      • eiolepulaarahasta

        Ole huoleti. Kyllä nyt poliiseja riittää joka paikkaan, kun pitää rajoittaa kansanvaltaa ja puolustaa päättäjien virheitä. Venäjä sitten tulee auttamaan meitä Isistä vastaan pommituksilla.


    • nastaa

      Welcome refugees.
      Toivottavasti huumehörhöt älyävät häipyä sekä muut
      yh-äidit ja muut sosiaalipummit.

      • nastaa

        En ole paikkakuntalainen vaan olen täällä kesäasukkaana ja olen suurella ihmetyksellä katsellut mökkikuntani kuihtumista ja muuttumista levottomaksi paikaksi.No kaikki muuttuu.


      • hosumallakusipäitä

        Nimimerkki "nastaa".Missähän mahtoi sun faijas olla silloin kun mun faija oli rintamalla?Ei tarvi vastata.Me kyllä tiedetään ja tiedetään myös lopputulos.


      • niijjustiisa
        hosumallakusipäitä kirjoitti:

        Nimimerkki "nastaa".Missähän mahtoi sun faijas olla silloin kun mun faija oli rintamalla?Ei tarvi vastata.Me kyllä tiedetään ja tiedetään myös lopputulos.

        ei sun isäs oo sun isäs vaikka luulee niin...


    • Kakkaruusu

      No saadaan ainakin elämää kylälle, en kyllä tiedä mitä ne kolmekympiset sinkkumiehet täällä tekevät. Ei täällä ole mitään itäkeskusta, missä notkua päivät pitkät. Perheitä tänne kyllä mahtuu, tai ainakin niitä joilla se perhe odottaa jossain. Hartola on kuoleva kunta, jos tänne saadaan liikettä pakolaisten voimin niin hyvä.

    • yty4

      hyvä tosiaan kun kylänraitti vilkastuu myös kaamoksen aikana.

    • Syyrakki

      Kaikille Hartolaan muuttaville seuraava elämänohje:Älä esitä omiaieltä niina mielipiteitä,pidä suusi kiinni,kulje lauman mukana,niin hyvin menee.Mutta jos poikkeat piirunkaan vertaa muiden viitoittamalta tieltä niin helvetti on valmis.

      • jeesus6969

        Kerrankin joku samaa mieltä! Fiksut lähtee sieltä.


      • siti22222

        syyrakki: Täyttä totta kirjoittelet. Noin se on ollut ja tulee olemaan muutamien kantaääliöiden toimesta.


    • poltetaan

      Ruotsissa ovat kansalaiset alkaneet polttamaan rakennuksia joihin on aiottu perustaa pakolaiskeskus. Hyvää ennaltaehkäisyä ettei roskasakki pääse pesiytymään. Nyt kehoitankin ottamaan saman käytännön tänne.

    • klwerr

      ylläolevan kirjoittajan viesti on uhkaus ja poliisi alkaa tutkia asiaa ja selvittää ip osoitteen, pelkkä tuhopoltolla uhkailu katsotaan yritykseksi mutta lieventävien asianhaarojen vuoksi asiaa ei resurssipulan takia tutkitakkaan kun aika menee 6 euron pitsojen kanssa

    • itoåhe

      Tyhjä koulu puretaan eikä myydä kellekään.

    • ghjwwwq

      miksi kunta valittaa että yllpito maksaa koulussa jos se kerran aiotaan purkaa niin miksi vitussa siellä on vesi ja lämpö päällä kuka osaa vastata asian

      • dsfhjklöä

        Se on tällä hetkellä käytössä, ensi kevääseen saakka terveyskeskuksen väistötilana uuden terveyeeskeskuksen rakentamisen takia. Sitten se kai puretaan. Tuntuu suurelta summalta tuo purkubudjettikin, mutta pidemmän päälle se on halvempi vaihtoehto kuin ylläpitää tyhjää tilaa.


    • wtqwy

      ja uusi tk tulee kuninkaankartanon tiloihin.

    • tässähyväidea

      keväällä talonmies avaa ovet ja alkaa hae mitä tarvitset omalla vastuulla kesä ja kansa irrotta tavaraa itselleen ja siten purkukustannukset pienenee

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1265
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe