Mihin lukioon opiskelemaan

Ysiluokkalainen

Olen yhdeksättä luokkaa käyvä tyttö enkä tiedä mihin lukioon minun kannanttaisi mennä.
Haluan opiskella mahdollisimman paljon kemiaa, fysiikkaa, matematiikkaa ja tähtitedettä. Asun helsingissä joten toivon koulunkin löytyvän täältä. Ka 9.8 joten siitä ei ole kiinni. Osaisiko joku suositella jtn lukiota ja samalla kertoa vähän siitä jos on kokemusta :)

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joo-ooo

      Sillä mihin lukioon menet ei ole mitään merkitystä suoriutumisesi kanssa. Valitse sellainen jossa uskot viihtyväsi ja jossa uskot olevan mukavia, itsesi kaltaisia ihmisiä. Lisäkursseista en koe olevan mitään hyötyä kenellekään. Kun koulussa opiskelet, se on joka tapauksessa pakkopullaa. Kun luet omalla ajalla matikasta/fysiikasta lisää niin se on paljon antoisampaa. Tiedän mistä puhun.

      T. 9,5 ka:lla kasin lukioon ja kovin vaan ällää pukkaa.

      PS. Ysiluokkalainen ei tiedä matikan, fysiikan tai kemian osaamispotentiaalistaan yhtään mitään. Tullut useita ihmisiä vastaan jotka reputtaa ekan pitkän matikan kurssin vaikka päätössä oli 10. Mutta ei mitään pelättävää. Kaikki on täysin opittavissa - jotkut vain oppivat nopeammin ja vähemmällä työllä kuin toiset.

    • Lukijolainen

      Kannattaa mennä siihen lähimpään lukioon, ettei koulumatka ja siihen kuluva aika veny liian pitkäksi. Jos välttämättä haluat, voit hakea johonkin luonnontiedepainotteiseen lukioon, mutta ylioppilastutkinto kuitenkin pohjautuu vain valtakunnallisiin kursseihin, jotka tarjotaan jokaisessa Suomen lukiossa. Jatko-opinnoissa ehtii kyllä sitten paneutua itseä kiinnostaviin asioihin. Lukio on vain välietappi, josta saadaan yleissivistystä ja perusvalmiudet jatko-opintoihin. Kuten edellinenkin vastaaja totesi, voit vapaa-ajallasi perehtyä sinua kiinnostaviin asioihin. Hän puhui myös aivan totta sen suhteen, että yläastelainen ei välttämättä osaa arvatakaan, kuinka vaikeita matemaattiset aineet ovat lukiossa.

    • Eiookokeita

      Samaa mieltä, lähimpään lukioon kannattaa yleensä mennä. Loppupeleissä ei ole väliä, missä olet opiskellut. Jos luonnontieteet kiinnostaa, niin Martinlaakson lukio Vantaalla on ollut joittenkin kavereitten mielestä hyvä. Se on rento ja siellä oppii hyvin ilman kokeita ja pigottamista niinku taas muissa hyvissä lukioissa on enemmän kilpailua ja kireyttä. Jotkut matkustaa Martsariin vähän kauempaakin, mutta ei sinnekään kannata mennä jos on liian pitkä matka ja kaikki päivän vapaa-aika menee junassa/bussissa istumiseen.
      Martsarista: http://maot.fi/onnistumisen-elamyksia/oppilailta-saatu-palaute/

    • erilainenneuvo

      Itse olen vähän eri mieltä, kuin edelliset. Kannattaa valita lukio, jossa pystyt ottamaan mahdollisimman paljon juuri sinua kiinnostavia kursseja. Tällaisessa lukiossa on suurimmalla todennäköisyydellä myös enemmän itsesi tyyppisiä ihmisiä. Lukioaika voi olla kivaa aikaa mielenkiintoisten asioiden ja ihmisten kanssa. Liian moni hyvä opiskelija suhtautuu lukioon jonain pakollisena välietappina, vaikka parhaimmillaan se voi olla elämän parasta aikaa. Matkaakaan en suuremmin miettisi, kun pääkaupunkiseudulla kuitenkin on hyvät yhteydet joka paikkaan.

    • AbiAbi

      Jos keskiarvo on hyvä, kannattaa mennä kovan keskiarvon lukioon jo ihan yhteishengen ja mukavien ihmisten vuoksi. Kovan tason lukioissa ei yleensä ole kiusaamista, koska epäkypsät kiusaajajonnet eivät niihin pääse. Lisäksi opiskeluun voi keskittyä paremmin, kun muut oppilaat antavat työrauhan. Näin ainakin minun koulussani on.

      • Abi2014

        Jos olet suoraan mennyt hyvän keskiarvon lukioon, miten muka tiedät kuinka asiat muissa lukioissa ovat? Oma mutu-tuntumani nimittäin kielii täysin päinvastaista käsitystä lukioista ja yliopistossa meille esitetyt tutkimukset tukevat käsitystäni. Oppilastasoltaan heterogeenisissä luokissa nimittäin ryhmähenki on yleensä parempi, koska oppilaiden välistä kilpailua ei yleensä esiinny vastaavalla tavalla kuin "hikke"-luokissa.

        Lukiossa kiusaamista ei juuri ole ja melutaso pysyy aisoissa paremmin. Syynä on se, että suurin osa idiooteista on joko karsiutunut tai lähtenyt amikseen. Kun idiootteja on sitten vähän, eivät he saa häiriköinnilleen jalansijaa lukiossa samalla tavalla kuin ennen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      33
      1425
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1301
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1214
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1212
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1196
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1194
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1188
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1164
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1150
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe