Saako asumistukea syyskuulle kun jäin työttömäksi

ttuett

23.9 jäin työttömäksi niin sakao tukea asumistukea syyskuulle.? Tulot ovat kuun alusta brutto noin 2000e

4

70

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • töissäkäyvä_manne

      En usko. Tuo liksa riittää sulla lokakuun vuokranmaksuun ja elämiseen. Saat sitten marraskuun vuokraan seuraavaksi asumistukea. 393,60€/kk on maksimi kelan laskurilla mitä irtoaa asumistukea. Noin kolme viikkoa käsittelyaika, eli kun saat palkkanauhan niin täytä se kelan vapaa asumistuki hakemus kirjautumalla sinne ja heti menemään. Toki työkkäriin olet jo ilmoittautunu työttömäks vätykseks netin kautta 23.9. Sitten työttömyyspäivärahaa hakemaan. Viiden arkipäivän omavastuu eka. Sitten kahden viikon päästä voit lähettää ekan hakemuksen eli,

      32,80€/pvä x 10 työpäivää =328€ - 20% veroa = 262,40€

      Asumistuki jos sulla on korkea vuokra, niin saat maksimissaan 393,60€
      https://easiointi.kela.fi/aylaskenta_app/AYLaskentaApplication

      393,60€ 262,40€ = 656€ saat marraskuulle rahaa hyvässä lykyssä. Itellä toi ei riitä edes vuokraan. Sossuun varaat ajan toimeentulotukea varten. Maksavat puhelinlaskut, sähkön erikseen ja sitten saat toimeentulotukea X määrän. Varmaan jotain 800-900€ saat koko kuukaudelle. Ei tommosella elä. Tosta joudut vielä maksamaan toimeentulotukea takasin ku saat ekalla kerralla enemmän tuon kelan rahan pienuuden takia.

      Toki seuraavassa kuussa saat laittaa 4viikolta työttömyyspäivärahan, eli saat =

      535€ käteen 393,60€ = 928,60€ /kk mahdollisesti toimeentulotukea. Eli kannattaa harkita lähteekö sinne töihin. Tulee aika kusiset paikat, jos ei kuulu yleiseen työttömyyskassaan tai liittoon (työssäoloehto 6kk), sieltä saisit noilla tuloilla n. 1200€/kk ja mahdollisuus hakea erikseen asumistukea ja toimeentulotukea. Kannattaa maksaa se satanen sinne ku seuraavaks alotat työt, ei tartte leikkiä Kelan kanssa ja syödä kynsiä. Se vähennetään verotuksessa, eli saat sen takasin.

      Sinuna kyllä kattoisin mol.fi avoimet paikat ja hakisin johonkin duunarihommiin. Rakennusapparin hommissa saa 13-15€/h jopa ilman kokemustakin pk-seudulla. Varastossa tuon pari tonnia kuussa, vuorotöissä monta sataa enemmän. Vuokrafirmojen kautta hommiin vaan niin voi saada vakkari paikan. Sama se mitä sä teet, tulee sitä rahaa eri tavalla ku kotona makaamalla ja sitten työkkäri pakottaa jossain vaiheessa sut hakemaan jotain negeri hommia. Valinta on sun veliseni. Mitä pidempään lusmuaa kotona, sitä vaikeemmaks se työnhaku muuttuu. Tulee liian tarkaks duunin suhtee, mikää ei kelpaa ja nirsoilee. Sit saat unohtaa naiset ja kaikki. Kukaa halua työtöntä luuseria.

      mol.fi

    • ttuett

      Töitä olen tosiaan hakemassa ja saankin tältä alalta melko pian töitä. Paljonko tuo maksu on jos liittyy liitton ja paljon vuodessa sinne pitää maksaa. Kuljetusala. Eikai asumistukea/tt tukea enää saa jos netto esim 1200e/kk.

    • töissäkäyvä_mamu

      Liiton maksut ovat kovemmat, riippuu palkasta. Joku tietty prosentti maksetaan aina, mutta tuon saa verotuksessa takaisin. Mielummin liittyy yleiseen työttömyyskassaan, jos tietää ettei tartte taistella pomon kanssa palkoista, lomarahoista jne.

      118€/vuosi, ytk.fi . Nyt kun maksat tuon niin ensi vuodesta vähennetään, eli et joudu maksamaan tästä vuodesta tavallaan täyttä rahaa.

      Selvityksen mukaan keskimäärin noin 1 200 euron palkka on raja, jonka jälkeen työntekijä ei enää saa sen enempää toimeentulo- kuin asumistukeakaan.

      Tuo oli v. 2010, en tiedä nykytilannetta. Kannattaa se hakea. Saa vaan lähetellä liitteitä melkoisen pinon. Mutta sähköisesti nuo helppo hoitaa jos skanneri papereita varten. Ennen sait varata ajan sossuun, jossa pultsareita, mamuja, manneja jonossa ja sitten se akka haastatteli sua. Sitten kirjottelit papereita jne.

      Töihin vaan jos löytyy ammattipätevyys, digipiirturikortit jne. Kuljetusalalla riittää töitä aina. Ainakin pk-seudulla. 1200€ nettopalkka kuulostaa kyllä aika pieneltä. Kuorma-autohommista tienaa kyllä bruttona sen verran että pitäisi jäädä enemmän. Tai sitten olet huijarilla töissä. Vähintään TES ja kokemuslisät palkaksi.

    • Kylläei

      Ööö... Ei välähtäisi kalloon kysyä kelasta, eli laittaa hakemus?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1600
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe