Jumala rankaisee meitä?

Vanhassa testamentissa on muistaakseni kohtia, missä koko kansakuntaa rangaistaan syntielämästä. Voisiko tämä nyt toistua Suomessa?

22

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lyhytvastaus

      Ei.

      • kyseltyon

        Ei rankaise, ihminen rankaisee aivan itse itseään. Ihminen keksii itse omat syyllisyytensä. Kysy vaikka keneltä, jokaisella on omat selityksensä synneistään.


      • olen-eri-mieltä
        kyseltyon kirjoitti:

        Ei rankaise, ihminen rankaisee aivan itse itseään. Ihminen keksii itse omat syyllisyytensä. Kysy vaikka keneltä, jokaisella on omat selityksensä synneistään.

        Eri mieltä. Kyllä voi!


    • Voitko todella käsittää???

      Maa jossa Lutteri syntyi hyväksyy bordelli toiminnan !

      Tuhkaksi vaan koko maa.

      • ttkkl

        Katolisuus akaa olla jo vallitsevaa Saksassa! "Kun luterilaisuus loppuu syövät turkkilaiset! " ja ilmeiseasti pakolaisetkin. Ranskalaiset ovat tottuneet nuihin pakolaisiin!


    • jari-pekka-65

      Amorilaiset joutuivat siirtymään Israelin tieltä sitten, kun heidän syntivelkansa oli täysi. Näin sanotaan Raamatussa. Ja onhan kylvämisen ja niittämisen laki voimassa.

    • RankaisevaJumala

      Raamatussa ainakin rankaistaan kansaa, jonka syntivelka on tullut täyteen mittaan. Monesti siellä rankaisu tapahtuu siten, että joku naapurivaltio hyökkää ja miehittää maan. Iät ja ajat on profetoitu siitä, että se maa Suomelle on Venäjä. Enää sekään profetia ei tunnu kaukaiselta ....

      • >Monesti siellä rankaisu tapahtuu siten, että joku naapurivaltio hyökkää ja miehittää maan. Iät ja ajat on profetoitu siitä, että se maa Suomelle on Venäjä.
        Niin? Venäjähän miehitti Suomea viimeksi 1809-1917 (ja aiemmin 1700-luvulla kahdesti), ja toisin kuin Ruotsi, salli Suomen kehittyä elinkelpoiseksi kansakunnaksi. Nämäkin "keskustelut" käytäisiin luultavasti ruotsiksi sverige24:ssä, jos tuota ei olisi tapahtunut.
        Mikähän siinä mahtaa olla takana, että lahkouskovat eivät näköjään tiedä historiasta mitään, mutta esittävät siitä silti varmoja mielipiteitä?


    • Totta kai, ja se on jo alkanut. Jumalan viha on tämän kansan päälle ja roomalaiskirjeestä voi lukea asiasta. Jokaisella kansalla on synnin mitta...

      • Huolestunutolen

        "Jumalan viha". Kristityt puhuvat kovin usein jumalansa vihasta ja rangaistuksista. Rakastavan, mystisen ja todellisen jumalan he ovat hylänneet. Voi heitä ja tuota suurta dogmaa!


      • Huolestunutolen kirjoitti:

        "Jumalan viha". Kristityt puhuvat kovin usein jumalansa vihasta ja rangaistuksista. Rakastavan, mystisen ja todellisen jumalan he ovat hylänneet. Voi heitä ja tuota suurta dogmaa!

        "Kristityt puhuvat kovin usein jumalansa vihasta ja rangaistuksista. "

        - Aika harvoin jos ollenkaan puhutaan Jumalan vihasta ja rangaistuksista, rakastavasta nami nami jumalasta kyllä höpistään - joka EI ole Israelin Jumala.


      • TuomiotaPukkaa

        Sehän tässä on mielenkiintoista, ettei pakopaikkaa ole kotimaassa eikä ulkomailla.


    • Ei, koska ei ole mitään mikä toistuisi. Keksityt rangaistukset eivät "toistu".

      • Jumalattomalle ihmiselle on tietenkin mahdotonta ymmärtää hengellisiä perusteita. Jotakin voisi ehkä käsittää, jos ajattelisi niin, että Raamattu antaa myös kansakunnan elämälle ohjeet, ei pelkästään yksilöille. Kun noita kansakunnan elämänohjeita rikotaan, siitä seuraa vaikeuksia.
        Esimerkiksi Sodoman synniksi on sanottu "leivän yltäkylläisyys ja huoleton lepo". Äkkipäätä ei mitään kovin pahaa tuossa. Vaan eiköpä tuo sama synti ole länsimaiden vitsauksena laajemminkin? Vaikkei Sodomaa valloittaneetkaan ulkopuoliset, niin sekin uhka on Raamatussa mainittu kansakunnan synnin seurauksena.


      • tuttumies kirjoitti:

        Jumalattomalle ihmiselle on tietenkin mahdotonta ymmärtää hengellisiä perusteita. Jotakin voisi ehkä käsittää, jos ajattelisi niin, että Raamattu antaa myös kansakunnan elämälle ohjeet, ei pelkästään yksilöille. Kun noita kansakunnan elämänohjeita rikotaan, siitä seuraa vaikeuksia.
        Esimerkiksi Sodoman synniksi on sanottu "leivän yltäkylläisyys ja huoleton lepo". Äkkipäätä ei mitään kovin pahaa tuossa. Vaan eiköpä tuo sama synti ole länsimaiden vitsauksena laajemminkin? Vaikkei Sodomaa valloittaneetkaan ulkopuoliset, niin sekin uhka on Raamatussa mainittu kansakunnan synnin seurauksena.

        Kylläpä kuulostaa kamalalta synniltä "leivän yltäkylläisyys ja huoleton lepo". Jehova ei taida tykätä yleisestä hyvinvoinnista. Yläluokkahan on noista mukavuuksista aina nauttinut, ja se varmaan Hänelle sopii paremmin.


    • Hei!

      Vanhan liiton Israelia pitää tässä suhteessa tarkastella seurakunnan merkityksessä.
      Israelin kansaa sitoi Jumalan arvot, ja on rinnastettavissa tämän päivän kristilliseen seurakuntaan. Jumalan lupaukset olivat ehdollisia kansalle ja riippuivat kansan omasta menettelystä.
      Mutta "suuren Babylonian" jumalattomien tuomio tulee kohtaamaan jumalatonta maailmaa; Room 6:22-23, Ilm 17-18 kyllä Ilm 20.
      Jumalan siunaus on teoilla missä Kristus arvot /Jumalan syntiä opettava laki on kunniassa; Room 3:20,31.
      Synnin teosta on aina omat kärsimykset ihmisellä ja ihmiskunnalla, mutta en itse usko erityiseen Jumalan rangaistukseen koko kansaa koskevana kuin ihmisen -ihmisten itsensä aiheuttamat kun elävät itse vahinkoa aiheuttaen. Jumalan arvot ovat sellaiset että niiden kunnioittaminen tuo paljon hyvää yksilölle ja suuremmalle joukolle jotka hurskaasti elävät.

      Siunauksia
      Jari Laurila
      keskustelija

    • eivoituttis

      Ei voi. Mielikuvitusolento on täysin kykenemätön rankaisemaan ketään.

    • tulipatästämieleen

      Ehkäpä rangaistukset ovat eräänlaista Jumalan opetusta paremminkin, vaikka opetus saattaakin sitten olla rankkaa. Mutta tämä on erittäin vaikea kysymys, ja käväisi myös mielessäni, kun lueskelin VT:tä ja näytti siltä, että opetussessio seurasi sitten ajan myötä, rankalla kädellä. Siinä oli kuitenkin ymmärrettävämpää silä tavalla, että kun ei Jeesus ollut vielä syntynyt. Jos Jeesus olisi syntynyt sellaisen kansan keskelle, jossa koko sodomat ja gomorrat ja vastaavat olisivat levinneet koko porukkaan, niin sitten ei olisi ollut niitäkään juutalaisia, jotka kuitenkin seurasivat Jeesusta ja ottivat vastaan. Eli koska heilläkin oli sitten se tehtävä, ja se sitten lopulta saatiin pakanoillekin.

      Väkisin toki tulee mieleen, että nyt kun täällä on ensin kristinusko saanut aikaan hyvinvoinnin, siinä hyvinvoinnissa näemmä ihmisellä on aina tapana laiskistua, eikä Jumalaa sitten enää mihinkään tarvitakaan ja lopulta jo pilkataan ihan avoimesta ja tullaan aina vain jumalattomammiksi, niin voihan se olla, että muutaman vuosikymmenen kuluttua, siinä on jo riittävästi "rangaistusta", kun ateistien, agnostikkojen, muiden välinpitämättömien osaksi tulee sitten ties mikä muslimisaatio. Mutta näistä on niin vaikea tietää, voi mennä myös spekulaation puolelle. Olisihan tosiaankin tuolle epäuskoiselle joukolle ihan hyvä opetus, että täällä olisikin muslimit ja vähän kiihkosellaiset, ja kaula katkaistaisiin, kun alkaisi väittää ettei Jumalaa ole edes olemassa. Tällaista en toivo itse, mutta kyllä se ihan sopivalta opetukselta näyttäisi. Toisaalta voi käydä niinkin, että mitä enemmän muslimeita, jotkut sitten länsimaalaisistakin kääntyvät takaisien isiensä uskoon.

    • nää_on_näitä

      Aivan mielenkiinnosta heitän monien esoteerikkojen tavan ajatella kummallisista sisällöistä vanhoissa teksteissä.
      Jos sallitaan että esitys on symbolinen, kun muuta mahdollisuutta ei oikeastaan ole. Eikö kuitenkin ole niin että sana aurinko ei ole se taivaankappale vaan se on sana, tarkoitan että sanat ovat symboleja jostakin.
      Puheena oleva aloitus
      "Vanhassa testamentissa on muistaakseni kohtia, missä koko kansakuntaa rangaistaan"
      Minulle on mahdollista ajatella että on kysymys ihmisestä, ihmistä rangaistaan tietystä elämäntavasta. Nykyisin tätä sanotaan epidemiaksi, kun et pese käsiäsi (teet syntiä) tartutat itseesi ja samalla kaikkiin kumppaneihisi (kansakuntaan)milloin mitäkin. Melkoisen tiukka on päiväkodintädin valvonta että kädet pestään.

      Välttääkseni koko kansakunnan rankaisun pesen käteni ja menen ottamaan flunssarokotteen. Luovun syntielämästä.

      Nykyisin vain mennään tässäkin perusteisiin , väitetään että sairaudet ovat 75% psyykkisiä, mielestä lähtöisin. No tietenkin tässä on vaihtelua riippuu keltä kysytään?

      Ihminen on itse oma Jumalansa, kaikki kunnia Luojalle. Jeesuksen mukaan kaikki on lähtöisin omasta mielestä

      • nää_on_näitä

        "He eivät tiedä mitä he tekevät" joten rankaisu ei ole Jumalasta


    • hgy6ej

      Suomi on ansainnut sellaiset päättäjät ja olot joka sillä nyt on.

    • AhneusGeeni

      Ei ole ihan yksioikoinen tuo suomalaisten elämän kurjistuminen. Rahan määrä on suurinpiirtein vakio, mutta se jakaantuu aikaisempaakin epätasaisemmin. Toisin sanoen rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät.

      Se miksi näin käy johtuu johtuu ihmiseen evoluution myötä kehittyneestä ahneuden "geenistä". Se geeni toimii muuten erittäin voimakkaana monen itseään kristittynä pitävänkin elimistössä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2013
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      55
      1731
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      59
      1634
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1535
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1455
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe