Karhu ja musta pantteri

Näin hyvin vaikuttavan unen, heräsin juuri. Siinä oli paljon yksityiskohtia, joten kaikkia en jaksa tähän alkaa kirjoittamaan. Laitan pääpiirteet. Osaisiko joku kertoa mistä nämä asiat voivat olla symboleina tai mitä kertoa?

Unessa oli iso sali, ikäänkuin konserttisali. Siellä oli useita karhuja ja paljon mustia panttereita. Ne olivat pelottavia ja unessa yritimme muiden ihmisten kanssa paeta niitä, harhauttaa ja houkutella niitä pois esim. lihan paloilla. Mustat pantterit olivat siinä unessa paljon aggressiivisempia ja ne karhut hieman "hitaita". Heräsin siihen kun unen lopussa makasin sängyssä pimeässä ja jokin tuli vierelleni. Sen verran erotin että se oli eläin joka kehräsi. Se haisteli minua ja kehräsi. Oli ehkä pantteri. Pelkäsin ja sitten yht´äkkiä olin hereillä. Pantterit olivat unessa hyvin voimakkaita ja lihaksikkaita.

Unessa oli myös tavallinen koira jota vaimoni pesi vedellä ja jollain shampoolla.

Minulla on hyvin vaikea elämäntilanne asumiseroineen ja muine kurjuuksineen. Elämäni ylipäätään on ollut hyvin raskas lapsesta lähtien.

10

1968

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tässä unessa on eläinelementtejä jotka vertautuvat henkilöihin ja ihmistyyppeihin.

      Koira, jota vaimosi pesee, voisi edustaa sinua. Se voi edustaa myös jotain muuta muistoa ja/ tai toista henkilöäkin. Luultavasti siihen yhdistyy monia ajatuksia. Silmiinpistävää on kontrasti hitaasti liikkuvien karhujen, aggressiivisten panttereiden ja pesussa olevan koiran välillä. Kaikki koiraa ikinä pesseet tietävät koiran olemuksen kouriintuntuvan surkeuden tuolla hetkellä.

      Karhu on metsän kuningas, joten siihen voidaan yhdistää myös ajatus miehestä ja perheenpäästä eli isähahmosta.

      Pantteri on kissa, "mirri" ja sen voidaan katsoa liittyvän ajatukseen naisesta. Musta pantteri on harvinainen ja voimakas kissaeläin. Ulkonäöltään pantteri ei eroa paljon puumasta, joten ajatus puumanaisesta ei kenties ole kaukana.

      Unen alussa vihaiset pedot pelottelevat salissa olevat pakoon eli ihmisten yhteisö hajoaa. Sali voisi kuvata yhteistä elämää. Ihan kodilta tuo sali ei kuitenkaan vaikuta, koska siellä ilmeisesti on paljon ihmisiä paikalla. Tämä voisi kertoa erimielisyyksistä perhettä laajemmassa piirissä.

      Koska yhteisön hajalle raastavat pedot ovat karhuja ja panttereita, voidaan esittää ajatus, että ne kuvaisivat kahta henkilöä, jotka tässä tapauksessa olisivat unennäkijän vanhemmmat. Niitä on kuitenkin useampi kuin kaksi, joten tämä voisi kertoa pitkästä historiasta vaikeuksia heistä johtuen. Ajatus ongelmista myös vaimon vanhempien kanssa ei ole poissuljettu.

      Olit sängyssäsi ja iso voimakas kissa kehräsi vieressäsi. Tähän voisi liittyä mielikuva puumanaisesta, mutta myös monesta muusta asiasta. Yksi ajatus voisi olla, että koska tuo aiemmin aggressiivinen olento kehräsi vieressäsi, oli se siis tyytyväinen asioiden nykyiseen tilaan, eli ihmisten saattamiseen hajalleen.

    • Unijukka15

      Koira on luottamus elämään, se oli siis likainen ja nuhjaantunut. Mutta oliko niin, että karhut eivät olleet yhtä aggressiivisia?! Mielestäni mustat pantterit olivat "tiedostamaton", ja karhut enemmänkin sinua itseäsi ja "parantavaa" puoltasi edustavia. Sinulle voisi olla hyvä käydä asioita elämässäsi lävitse, oletko koskaan miettinyt jonkinlaista regressioterapiaa?! Ajattelisin, että siitä vois hyvinkin olla sinulle apua, jos elämässäsi on ollut hankalia vaiheita ...
      Sillä salilla ei miljöönä mielestäni ole suurtakaan merkitystä. Mutta ajatus menisi jotenkin näin: karhun parantavalla voimalla voit ymmärtää tuon pantterien "mustan" (tiedostamaton) puolen itsessäsi, jolloin voit olla enemmän se viaton, luottavainen koira, joka on enää vähän nuhjaantunut ... Osuiko asiaan?!

    • sigmundfreud

      Petoeläimet sekä myös koira ovat seksuaalinen voimaeläimesi. Koska ne ovat salin sisällä se tarkoittaa asumuserosi mukaan että voima on nyt väärässä paikassa etkä saa sitä kanavoitua oikealla tavalla. Yksi heikompi voimaeläin koira jota vaimosi pesee kuvaa nykyistä tilannettasi. Seksuaalinen voimanne on vain tämän koiran tasolla. Se on luultavasti ollut joskus liittonne parhaimpana aikana näiden mustien pantterien ja karhujen tasolla, mutta nyt tämä ihmisen yleensä parisuhteessa hallinnassa oleva seksuaalivietti on ikäänkuin väärässä paikassa, ihmisten käyttämässä salissa. Mitä ihmettä villit pantterit ja karhut tekee salissa riehumassa? Siinäpä mahtava ja raju kuvaus omasta seksuaalisuuden tämän hetkisestä tasosta ja hallitsemattomuudesta. Sinun voiman haussa ja etsinnässä tai sen yrityksessä on ollut siis isoa ristiriitaa. Tai sitten asumusero vaimoosi ja kaikki siihen liittyvä purkautuu tällaisena agressiivisena visuaalipläjäyksenä eteesi. Mutta koska unesi lopussa kuulet pantterin lähestyvän sinua kehräävänä, seksuaalinen voima on lähestymässä sinua rauhan tahtoisena, se saattaakin olla jo nyt sopivaksi kesytetty. Musta pantteri ja kissaeläimet kuvaavat yleensä naisen seksuaalisuutta, karhu ja koirat enemmänkin miestä. Huomionarvoista on että juuri karhut olivat hitaampia kuin pantterit. Oletko siis ollut seksuaalisesti hitaampi järjestämään vaikeuksia ja vaarallisuuksia yhteiselle seksuaalisuutenne alueelle, kun taas vaimosi nopeampana "pantterina" on hyökännyt uusiin vaarallisiin suhteisiin, sinä tiedät näistä detaljit. Voisi ajatella vaimosi pesevän sinun, teidän yhteistä tämän hetkistä seksuaalista voimaanne. Unesi näyttää kaipauksesi linjan ja tason ja vahvuuden vaimoosi tällä koiran pesemisellä.

    • Lisään, että minulla on vahva epäily vaimon persoonallisuushäiriöstä jopa narsistisesta. En toki ole ammattilainen tätä sanomaan, mutta vaimo on todella tuhoava ja välillä rakastava. Eli kaksoisviestintää, olen samalla surkea häviäjä sekä hyvä aviomies. Olen prosessissa joka voi johtaa vielä lopulliseen eroon hänestä.

    • Tulkintaa

      Hei,

      Unennäkijän unien symbolit tulkitsisin seuraavasti:
      (Painotan että kyseessä vain 1 unitulkinta mutu-tuntumalla)

      Konserttisali unessa saattaa edustaa tunnetilaa elämäntilanteessa jossa unennäkijä on jättäytynyt täysin tunteidensa vietäviksi ja olisi aika ottaa niin sanoakseni "järki käteen" ja "konserttisalin" musiikki ja atmosfääri itselle miellyttäväksi ja sopuisaksi ilman panttereita ja karhuja.

      Lihanpaloilla houkutteleminen viestii sitä, että unennäkijä on tottunut tekemään itseään tykö konfliktitilanteissa eli maanittelemaan , lahjomaan ja hyvittelemään jopa itsensä kustannuksella. Tai siis valinnut tällaisen toimintatavan sen sijaan että nostaisi kytkintä tilanteesta ja jatkaisi uutta harmonisempaa tilaa kohti.

      Karhu (metsän Kunkku) unessa symboloi vahvuutta ja suurta voimaa, itsenäisyyttä, riippumattomuutta ja yksinpärjäämistä. Mikäli unessa on useita karhuja , uni kertoo että suurta voimaa on (useita=paljon) käytettävissä ja löydettävissä , se (voimavarat siis) tulee vain ottaa käyttöön itsessään.

      Pantterit unessa symboloivat kiehtovaa arvaamattomuutta ja suloutta. Myös panttereita on useita elikkä myös tätä laatua on runsaasti ilmastossa tässä elämänvaiheessa unennäkijälle tarjolla. Jos pantterin väri on unessa musta (kuten tässä tapauksessa) se viestii että unennäkijälle on selkiintynyt jonkun läheisen /läheisten henkilön luonteen "musta, synkkä" puoli ja hän kykenee näkemään henkilön teeskentelyn läpi hänen todellisiin aikomuksiinsa.

      Unennäkijälle on kirkastunut (puhdistunut) että hänelle sopisi (kuten meille kaikille) kumppani joka on suojeleva, lojaali ja uskollinen (tätä symboloi tämä koira jota tässä puhdistetaan) -- eikä arvaamaton ja pelottava pantteri vaikka kuinka välillä kehräisi.

      • Kiitos kommentista. Näin jonkin aikaa unen jälkeen sellaisen unen jossa oli kaivinkoneita paljon ja kaivoin niillä ilman erityistä syytä maata. Koneet olivat valtavan isoja ja voimakkaita, ja siksi unessa minulla oli voiman tunne niinsanotusti. Liittyisikö aloitukseeni?


      • Kenties tämä liittyy aloitukseesi.

        Aloituksessasi olet ikään kuin katsojana, kun asioita alkaa tapahtua. Nyt vaikutat olevan tapahtumien herrana.

        Aikaisempi unesi saattoi liittyä suhteeseesi ja sekä niin omiisi kuin kumppanisi vanhempiin.

        Viimeisen unesi perusteella vaikuttaisi olevan selvää, etteivät entiset enää vaivaa sinua.

        Mikä ikinä sinua sitten vaivasikin, olet siitä nyt täysin vapaa.


      • turhaako.kaivelua
        sentrifugi73 kirjoitti:

        Kiitos kommentista. Näin jonkin aikaa unen jälkeen sellaisen unen jossa oli kaivinkoneita paljon ja kaivoin niillä ilman erityistä syytä maata. Koneet olivat valtavan isoja ja voimakkaita, ja siksi unessa minulla oli voiman tunne niinsanotusti. Liittyisikö aloitukseeni?

        Kaivinkoneiden tyhjän kaivaminen viittaa turhaan asian kaivamiseen. Ehkä sinun kannattaa lopettaa asian kaiveleminen. Koska unessasikaan siitä ei ollut mitään näkyvää hyötyä.


    • hävisin.karhulle

      Itse näin viime yönä unta että olin autolla liikkeellä ja karhu hyökkäsi auton kimppuun, löi sivulaseja niin monta kertaa että se meni rikki ja alkoi tavoitella minua tassuillaan. Yritin jopa vääntää kättä karhun kanssa mutta se oli väkivahva enkä mahtanut sille mitään, sitten heräsin.

    • artphoto

      Kerron tulkintani, mutta enhän tunne tietenkään sinua oikessa elämässäsi, koirat merkitsevät petturuutta, se on sanaleikki 'senkin koira', Vaimosi hyysää laumaa pettureita elämässäsi ja nämä petturit ovat aina tietämättäsi pyörittäneet elämääsi tuhoon tietämättäsi mitään tästä, heräät ja peto on siinä, viestii, että nämä pedot ovat todellisia elämässäsi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      28
      1387
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1204
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1177
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe