Saamelaiskäräjävaalit

vuodenvitsipitsit

Oli aivan hulluuden huippu nuo saamelaiskäräjävaalit, sielä se tuo tyhmyys on kyllä huipussa, tuolllalailla ne on kaikki asiat hoitanut ja se kyllä on huomattu. Voiko enään rasistisempaa käytöstä maailmassa olla. Nyt on kyllä pakko sanoa että maailman rasistisimmat löytyy Saamelaiskäräjistä,sen osotti saamelaisvaalit , ei ihme että ei sinne täyspäisiä ole otettu mutta nyt KHO:n pääröksellä oli pakko ottaa ja heti kävi ikävä käry kierosta toiminnasta mutta sithän se on ollut kokoajan. Loppuvuoden vitsiksi voi mainostaa noita Saamelaiskäräjävaaleja :D Vai mitä Pekka Töpöhäntä, Nilppa , mellalaiset ja kaikki muuta siellä vähissä järjissä karvakengät vesilammikossa heiluen .varokaa ettei net triskut ym ruostu kun tuo lammikkovesi on rautasta mutta tet oletta vähemän rautaista sakkia. Hehheheeheheh mikä vitsi koko remmi.

35

234

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • höröukkoolet

      Lopeta saamelainen urputus, meitä on muitakin ja paljon jotka saamme saamelaisvaltuudet

    • höröäijiä_ovat

      Totta samaa mieltä, täällä niin sanotut vastarannansiiat, jotka mieltävät Lue: vain he ovat saamelaisia on täyttä paskaa, täällä on satoja jotka ovat saamelais identiteetin omaavia, palojärvellä näkkälässä peltovuomassa hetassa ja muissa
      kunnissa todella valtava määrä, ja nämä ovat jotka tekee työtä, nämä vastarannansiiat on vain tukien varassa loisivat vetäen lonkkaa kaljatubelot kädessä norkoilevat viinakaupanedustalla ja hethan räkälässä.
      Nuoret hyväksyneet täysin tilannteen, vastarannasiiat ovat vanhoja kaakkeja jotka eivät kauan tuntureilla ramppaa. MAA KUTSUU OMANSA

    • Saamelaiskäräjävaalit

      on teatterin peluuta

      • vuodenhitti

        Putous ohjelmaan pitää saada nuo! Ehdottomasti


      • ehkäentinensame

        No nyt on kyllä alitettu kaikki mitä voi alittaa saamelaiskäräjä hommassa, voi hyvä tavaton senthän kuinka höperöä touhua koko s-käräjä touhu. Meille kyllä nauraa nyt koko maailma. Taijan erota vaapaaehtoiseti koko käräjistä, hävetä saa taas ittensä.


    • kakkasivatomhanlaarhin

      Pökky Töppölyhty on hullun täpinöissä omala seinälä . Sielä ole ennään ko akkaväärit kaverina sillä kailottamassa .

    • kakkapyllyjä

      Mitä sitten muka odotitte? Mitä, missä ja milloin?0=en tiedä

    • eheheheheheheheheh

      heheheheheehh se on totta heheheheheheheh

      • Kauheataluettavaa

        Hulluksi ihmiset on tulhet sielä. Tämä kirjoittelu on siitä esimerkki. Kertakaikkiaan!


    • Pallopäitä

      Vittuako välitättä toisten vaaleista. Se ei teitä koske. Vai olettako katkeria kun ette päässeet vaaliluetteloon?

    • samaaihmettelen

      Joo ihme miten ei saamelaisia kiinnostaa saamelaisten vaalit.

    • lisäätuleesaamelais

      On nää saamelaiset urpoja kho ratkaisu oli täysin oikea

    • Uudestaanvaan

      Uusintavaalit vain käyntiin. On vaalisalaisuus ollu vaarassa, ja nyt menit väärät ehokhat läpi.

    • Nomikänyttuli

      Tulipa nyt hiljaista, kun saatiin tulokset... Heh. Kukaan ei enää hauku suu vaahdossa zaamelaisia ja käräjiä....

    • pahasaapalkkansa

      Uusi rotu keksitty: kho saamelaiset ja wanna be saamelaiset. Voi elämän kevät teän lannanihmisten kanssa. Oikeitten saamelaisten kiusaaminen jatkuu ja jatkuu muuttaen välillä vain muotoaan. Kyllä se vielä teillä eestä löytyy.

      • Tämäjäipois

        Onhan esiintynyt myös rodut lappalaissaamelaiset ja lantalaissaamelaiset. Hyvät naurut!


    • anusboss-asslak

      Takahuoneessa valtuutettujen suklaajuna sykki ihanasti, takamus on vieläkin hellänä.

      Tehtiin vain oikeita päätöksiä, muut pitäköön turpansa kiini.

    • entunnenäitäyhtään

      Mitä rotua on nämä länkhisääri saamelaiset

      • prässihousuille

        terveessiä persseeistä


    • mistärahoitus

      En tiedä, onko totta, että saamelaiskäräjät saavat rahoituksen Suomen valtion budjetista. Jos saavat, toki Suomen valtion oikeuslaitos on silloin se, jolla on myös oikeus ratkaista kyseinen asia. Saamelaismääritelmä on siis Suomen valtion päätettävissä oleva asia.

      Jos taas saamelaiskäräjät itse hankkivat varansa, he mielestäni voivat täysin suvereenisti päättää, ketä he kelpuuttavat joukkoihinsa. Silloinhan se on enemmän kieli- ja kulttuuriorganisaatio.

      Itsekin polveudun pitkässä juoksussa joltakin puolelta saamelaisista juurista. Osaan saamea vähän, tosin olen itse opiskellut sitä. En siis ole oppinut luontaisesti perheeni kautta. En ole hakenut enkä ole hakemassa enkä varmasti millään kriteerillä saisikaan saamelaisstatusta. Olen kuitenkin sitä mieltä, että taatusti on joukko sellaista väestöä pohjoisen kunnissa, jotka eivät puhu saamea, mutta polveutuvat melko läheltä saamelaista. Kielen menetys on varmasti johtunut osittain siitä, kun saamenkielisiä yritettiin suomenkielistää.

      Näinhän on tapahtunut vielä muutaman kymmenen vuotta sitten Pohjois-Ruotsissa ja Pohjois-Norjassa. Sinne muuttaneita suomalaisia on väkisin yritetty norjankielistää. Aika hyvin ovat onnistuneetkin. Heidät kuitenkin on otettu edellä mainitun maitten kansalaisiksi, vaikka eivät olisi täysin niiden maiden kieltä oppineet.

      • Kannattaalukea

        www.saamediggi.fi, sieltä löytyy vastauksia, ettei tartte täällä pähkäillä, miten se meni.


      • Lukeminenkannattaaaina

        Faktaa:
        " Saamelaiskäräjät käyttää itsenäistä päätösvaltaa. Saamelaiskäräjät voi antaa esityksiä, aloitteita ja lausuntoja viranomaisille (lain § 5). Saamelaiskäräjät antaa vuosittain 60-200 erilaista aloitetta ja lausuntoa eri tahoille. Lisäksi saamelaiskäräjät nimeää edustajia useisiin eri työryhmiin . Toinen pääasiallinen toimintamuoto on viranomaisten kanssa käytävät neuvottelut. Saamelaiskäräjälain § 9 mukaan viranomaisten on neuvoteltava saamelaiskäräjien kanssa kaikista laajakantoisista ja merkittävistä toimenpiteistä, jotka voivat välittömästi ja erityisellä tavalla vaikuttaa saamelaisten asemaan alkuperäiskansana. Neuvotteluvelvoite koskee mm. saamelaisia koskevan lainsäädännön kehittämistä, saamen kieltä ja opetusta koskevia asioita sekä maankäyttöä ja kaivoslain mukaisten lupien myöntämistä saamelaisten kotiseutualueella. "


      • sammilas

        Kyllä se on totta, Suomi rahoittaa täysin saamelaiskäräjien toiminnan. Elikkäs koko kansan verorahoja n. 3 miljoonaa euroa vuosibudjetti.


    • näinseoli

      Kun ILO sopimuksesta alettiin puhua, oli se ratkaiseva hetki. Useat lantalaiset alkoivat polte silmissään haaveilla saamelaisuudesta.

      • Ilojasuru

        Totta, näinhän se meni. Ei siinä mistään muusta ollut kysymys.


      • senkestävyydestä

        Pitää asua Saamenkunnassa jos aikoo jäseneksi. Ulkopuolinen on aina poissa. Ei tiedä asioita mitään kun ei ole Saamelaisten ja oman heimon kanssa tekemisissä päivittäin. Muuta paikkakunnalle niin saat etuja vaikka mitä.


    • suojelevartaloasi

      Tyhmän pään takia kärsii koko ruumis. sieltähän se lähtee pääkopasta kaikki ja hyvä vartalo on pilalla!

    • hulluuseihäviä

      Ja Suomi 24 sivulle jäi vain entiset Saamelaiskäräjä väärtit jauhamaan samaa kuin ennekin. Jatkakaa samaanmalliin niin saatte tikkarin.

      • valtiomaksaakaikki

        Emme huoli pelletikkareita! Haluamme sivistyä suomalaisessa seurueessa suomalaisten tavoin!


    • Aborigin

      No miten se käräjien rahoitus on ? Paljonko saamelaiset ja paljonko valtio maksavat kuluista? Tehdäänkö jenkkien tai australian tapaan aboriginaaleille reservaatit, joissa voivat hallita mielensä mukan. Peltovuoman kylä esim. voisi olla yksi. Vapaa pontikan keitto-oikeus sekä ilmainen sokeri ja hiiva oikille saamelaisille

    • PERSEAUKKOON

      Kuulkaas Saamenkäräjät puhheenjohtajineen työnethän persereikään karvoineen päivineen, tämä on taivahan tosi, teiän leikit ja väärtien touhut loppuu siihen. HALLELUJA

    • jänkätkää

      perkele tehän saatte valittaa ihan mitä tykkäätte, nyt valitut henkilöt laillisella päätöksellä ketkä on saamelaisia ja se päätös pysyy, sillehän ette voi mithän, ja lisää

      tulee porukkaa saamelaiseksi. Saamelaiskäräjät on ainoa virallinen taho joka päättää kaikkien Saamelaisten eri asioista. JÄNKÄTKÄÄ IHAN MITÄ TYKHÄÄTTE

    • milloinmitäki

      Vielä 70 luvulla inhosin lapplaisia. 90 luvulla päätin perustaa lappalaisyhistyksen ja 2010 päätin pyrkiäkki itte saamelaiseksi ko kuulin ilosta. Nyt pääsin päämäärään tosin oli mulla korkea arvoisia nevojia ja uus kolttu ja hoksasin että seitakiven vielä hommaan. Näin etenin ja nyt kuulun joukkoon jota ällösin alussa.

    • Itentiteetti

      Näin se itentiteettityö etenee. Mutta hanki elämä ettei ressi tapa

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1255
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1176
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe